Egyptische leger schiet tientallen Hamas-terroristen dood

Screenshot_41

Egyptische soldaten hebben 32 terroristen van de islamistische Hamas uit de Gazastrook doodgeschoten en 45 gearresteerd. Dat heeft een militaire woordvoerder vandaag bekendgemaakt. Bij acties van het Egyptische leger tegen radicale islamisten waren er de afgelopen dagen tientallen doden en honderden gewonden gevallen. De Palestijnse Hamas sympathiseert met de Egyptische Moslimbroederschap.

Na de afzetting van president Morsi hadden terroristen van Hamas blijkbaar samen met Jihadisten aanslagen gepleegd op het Egyptische leger in de Sinaï. “Ze kwamen via hun smokkeltunnels vanuit de Gazastrook Egypte binnen”, zei de militaire woordvoerder. Volgens mediaberichten heeft het Egyptische leger Israël om toestemming gevraagd om een grote actie met meerdere duizenden soldaten in de Sinaï te mogen uitvoeren om de islamistische terroristen onschadelijk te maken.

Egypte moet bij deze militaire operatie afspraken maken met Israël, omdat de Sinaï volgens het vredesverdrag een gedemilitariseerde zone is. De daar agerende terreurcellen bedreigen niet alleen Egyptische legerposten, maar ook Israël. Naar het heet staan de radicale strijders in contact met het terreurnetwerk Al Qaida. Doel van hun aanvallen zijn ook steeds opnieuw christenen. Veiligheidstroepen ontdekten donderdag in de noordelijke Sinaï het lijk van een 60-jarige Arabisch-christelijke zakenman, die zaterdag ontvoerd was.

Bron:

Israel Heute

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Al Qaida, Egypte, Hamas, Israël. Bookmark de permalink .

25 reacties op Egyptische leger schiet tientallen Hamas-terroristen dood

 1. dutchess43 zegt:

  Door smokkelroutes Egypte binnengekomen….
  Wat hebben ze daar te zoeken, alleen toch om dood en verderf te zaaien?
  Zijn nu allemaal martelaars en hebben ieder 72 maagden, zijn ze goed af tòch?

  Like

  • Henk.V zegt:

   Ja, de productie en het renoveren van maagden draait in deze barre tijden vast op volle toeren,dutchess43, want het mag de moslim martelaren aan niets ontbreken.
   Je moet vooraf wel goede daden verrichten natuurlijk, maar dan krijg je er ook wel wat moois voor terug (hopen ze).
   In de grote oorlog tussen het Irak van Saddam Hussein en het Iran van de Ayatollahs kregen heel jonge Iraanse knapen die massaal naar het front werden gestuurd allemaal een sleuteltje omgehangen. Voor het paradijs….

   Ik vraag mij af welke voorzieningen zijn getroffen voor de vrouwelijke martelaren.
   We lezen daar nooit iets over.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Henk V 17.18. uur. Krek Henk, je was me juist voor. Ik ben al de hele tijd aan het prakkezeren wat die moslimwijven dan krijgen, als ze de pijp uitgaan. Vragen, vragen, vragen… o vrouwen zijn zo wie zo minder waard volgens de pedo profeet Mo- mogen hij door duizenden vlooien in zijn baard geplaagd worden.

    Like

   • Lucie zegt:

    Die vrouwen moeten klaarliggen voor de oude baardapen,die willen ook nog wel eens wat.
    Aangezien de maagden steeds op zijn moeten die oudjes het daar mee doen.

    Like

   • KCMO zegt:

    Je kunt daar van: Eildert Mulder en Thomas Milo, “De omstreden bronnen van de islam” op naslaan. Aardig detail is dat er in de koran teksten zijn opgenomen die al ver voor het onstaan van de islam bestonden.

    Like

 2. bigljohn zegt:

  Het is aan Israel om te beslissen in hoeverre het Egyptische leger te vertrouwen is, en zo ja, dan is dit een uitgelezen kans om die Islamitische terroristen een klap toe te brengen. Dan gebeurt er eindelijk ook eens iets positiefs in deze door de Islam zo geteisterde wereld.

  Like

  • Tiny zegt:

   Het Egyptische leger wil net zo min als Israël, Syrische toestanden in de achtertuin lijkt me. Israël zal het Egyptische leger niet als vijand willen op dit ogenblik. Ik denk dat ze wel de juiste beslissing zullen nemen (hoop ik).

   Like

 3. Henk.V zegt:

  Deze hoogst interessante,specifieke ontwikkeling moeten wij goed blijven volgen!

  Like

 4. Roni Thome zegt:

  Drie keer HOERA voor het Egyptische leger!!!. Hoe meer zielen (in de hemel of hel) hoe meer vreugde!. Goed werk.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Roni Thomé 17.28. uur. Hoera,hoera,hoera, heb gedaan wat je zei Roni. Ben nu heel tevreden, weer een aantal HAATJURKEN minder! Gaat goed zo, vooral doorgaan!

   Like

 5. Henny Clemens zegt:

  Er kunnen mij niet genoeg martelaren in het paradijs komen, zolang het maar daar blijft.

  Like

 6. 2Crazy2bTrue zegt:

  Het Egyptische leger is preventief aan het ruimen.
  Heel verstandig!
  Zou Nederland ook moeten doen.
  Daarna pas kan er op AIVD kosten bezuinigd worden.

  Like

 7. Jan zegt:

  Ik lees op Times of Israel het volgende: “The Egyptian army has killed some 200 gunmen in Sinai, including 32 Hamas members, and arrested 45 others over the past several days” en hoor geen enkel geluid van de EU. Misschien zijn zijn doof, of erger, dood misschien.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jan 18.33. uur. Natuurlijk willen de RODEN van de EUSSR en van ons FAALKABINET het niet waar hebben Jan, dat druist in tegen het “fijne gevoel in hun hoofd”, en tegen hun verraderlijke links-liberalisme/socialisme!

   Like

 8. baksteen zegt:

  Obama staat helemaal voor l*l, Het Egyptische leger maakt de Moslimbroeders en hun fundamentalistische vriendjes gewoon van kant, geweldig! Reken maar dat Israel stilletjes het leger helpt, die zijn die schoften ook liever kwijt dan rijk. Dit had Israel eens moeten proberen, de VN was vannacht nog bij elkaar geroepen met diepte interviews met Harrie Hamas en de hele club op de buis. Lang niet zo’n grijns op m’n gezicht gehad…

  Like

 9. Dr. Kwast zegt:

  Waar blijft dolle Dries en zijn zwarte vriendin.

  Like

  • KCMO zegt:

   Ik hoop in die tunnels in Gaza.

   Like

  • Roni Thome zegt:

   @Dr. Kwast
   Dolle Dries heeft zijn tranen allang uit gezeikt en zijn zwarte vriendin loopt in een Palestijnse safaripark (pardon vluchtelingenkamp) met rinkelende zilveren armbanden. Ik zag vandaag een leuke video over een van de Nederlandse dierentuinen. De blik in de ogen van de dierenverzorgster, had veel van de gezichtsuitdrukking van Dries “zwarte vriendin” . Een blik die zonder woorden zegt: Ach! ze kunnen het niet weten.. die drommels! …Het zijn maar aapjes.

   Like

 10. Joop Klepzeiker zegt:

  Israeli green light for big Egyptian Sinai offensive, after Islamists fail to assassinate Egyptian general

  http://www.debka.com/article/23109/Israeli-green-light-for-big-Egyptian-Sinai-offensive-after-Islamists-fail-to-assassinate-Egyptian-general

  Like

 11. Joop Klepzeiker zegt:

  Cairo seeking Israeli okay to widen Sinai offensive — report

  http://www.timesofisrael.com/cairo-seeking-israeli-okay-to-widen-sinai-offensive/

  Like

 12. Theresa Geissler zegt:

  Nu kunnen de vrouwen van Hamas weer blij en trots zijn omdat er weer een kind gesneuveld is voor Allah. Nog even een rouwdienst organiseren waarbij het gejammer en de hysterische uitbarstingen niet van de lucht zijn -tussen het bidden en koranverzen citeren door- dan is aan die sociale verplichting ook weer voldaan en is het voor ze te hopen dat ze nog meer zonen hebben zodat ze ze die ook weer op het terroristenpad op kunnen sturen. En dan maar hopen dat die eveneens binnen afzienbare tijd worden neergeknald, met het oog op het Paradijs en de 72 Maagden. Tussendoor nog even een paar dochters zien uit te huwelijken als derde of vierde vrouw aan ouwe kerels van zestig, dan ben je als moeder óók zo goed bezig….En als de één of andere Goedmens dit mocht lezen, kan-ie me weer verwijten dat ik zo generaliserend bezig ben. Maar laat hij me dan maar eens vertellen wat die takkenwijven anders met hun kinderen doen!

  Like

 13. Jan zegt:

  Egyptische soldaten op oorlogspad tegen infiltranten in de Sinai, de kont dient ten alle tijde omhoog gehouden worden:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s