Voormalige muzikale wereldsterren: antisemitisme en angst

Screenshot_45

Roger Waters

Twee ouder wordende wereldsterren hebben zo hun problemen met Israël: de rockmuzikant Roger Waters (69), oprichter en voormalig leadzanger van “Pink Floyd”, manifesteerde zich tijdens een optreden als antisemiet. Eric Burdon, de voormalige leadzanger van de Britse band “The Animals”, was dermate onder de indruk van dreigementen, dat hij een in Israël gepland concert afzegde.

Roger Waters is niet alleen zanger, bassist, componist en tekstschrijver, hij is ook een hartstochtelijk anti-Israël activist. De voormalige musicus van “Pink Floyd” werd niet moe om de Israëlische regering te bekritiseren en roept andere kunstenaars ertoe op Israël te boycotten. Nu overschreed hij echter de grens naar het antisemitisme, beledigde veel van zijn fans en bleek een van haat vervuld mens te zijn. Tijdens een concert in Werchter (België) zweefde er een enorme zwarte ballon in de vorm van een varken boven het podium. Op het varken stonden verschillende logo´s en symbolen afgebeeld. Enkele fascistisch, twee logo´s van ondernemingen en een Davidsster, het bekende joodse symbool. Toen werd Waters volgens informatie van concertbezoekers een haatprediker, die de wereld antisemitische boodschappen toeschreeuwde, terwijl men gedacht had dat deze samen met Hitler voor eeuwig zouden zijn verdwenen.

Daarentegen presenteerde Eric Burdon (72) zichzelf als schijtlaars. Hij een optreden volgende week donderdag in Israël afgezegd. Zijn assistent zei tegen de media: “De druk werd iedere dag groter, we hebben dagelijks een groot aantal dreigmails gekregen. Het laatste wat ik zal doen, is Eric in gevaar brengen.” Burdon zou in het Shuni-amfitheater in Binyamina optreden, samen met de Israëlische rockband “T-Slam”, die deze avond zijn hereniging wilde vieren. Met de afzegging van Burdon hebben de initiatiefnemers van de dreigingen nu hun doel bereikt.

Screenshot_44

Eric Burdon

Bron:

Israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Appeasement, Israël-vijandigheid, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

12 reacties op Voormalige muzikale wereldsterren: antisemitisme en angst

 1. BertG. zegt:

  Ik vind dit ECHT een verkeerd bericht.
  Je speelt in een band. Je heb geen zin om je politieke meningen te delen, je maakt ALLEEN maar muziek. En mensen vinden dat leuk. KLAAR. Of je even langs komt om te spelen.
  Ineens moet je dan bodyguards gaan hebben omdat je iets gezegd heb en bekend bent.
  Ben je dan een antisemiet of een schijtlaars?
  Omdat je graag nog een normaal privé leven er op na wil houden?
  Ik denk dat je over optredens in die gebieden toch wat genuanceerder over na moet denken.
  Het is inderdaad maar hoe er tegen aan kijkt dan (de band) of de plaatselijke situatie.
  Om daar nou meteen een politieke uitspraak van een muzikant aan vast te plakken.

  Like

  • BertG. zegt:

   The Animals. Je reinste racisten waren dat. Toen al.
   Luister maar naar de tekst. Een raar soort hekel hebben ze ergens aan.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Racistisch of niet, geweldige moderne klassieker is dat geworden!
    Nooit in de vergetelheid geraakt!

    Like

 2. Roni Thome zegt:

  Men moet niet vergeten dat Roger Waters is een klassiek voorbeeld voor een tot het beenmerg verrotte generatie die tot aan de dag van vandaag onze leven beheerst en vergalt. Ik geef toe dat hij in zijn jonge jaren een zeer getalenteerde musicus WAS. Zijn band Pink Floyd is in mijn platen en CD’s collectie alom vertegenwoordigd; met exemplaren zoals “The Dark Side of the Moon” en paar concerten.
  In de periode waarin hij en zijn band actief waren (eind jaren ’60 tot midden jaren ’80) waren de jaren van de (zeer succesvolle) mega hersenspoeling die gedirigeerd werden uit de voormalige Sovjet Unie. Cultureel Marxisme en de puurheid van de Derde Wereld, waren perfect voor de mensheid; tegenover het verrotte cultuur van het Westen. De grote helden van deze generatie waren moordenaar zoals Mao Tse Tung, Castro, Pol Pott, Che Guavare enz. Hun zgn. ‘mind set’ was makkelijk te penetreren en onder invloed te zetten, aangezien hun hersens hadden gefunctioneerd onder drugs zoals LSD en andere Psychedelische drugs. Een goed achtergrond materiaal kan men vinden in het boek van Martin Bosma “De Schijn elite van de Valse Munters” en de geweldige drieluik artikelen van Paul Weston “Hoe-je-een-land-vernietigt” https://ejbron.wordpress.com/2013/07/15/hoe-je-een-land-vernietigt-deel-3/

  Roger Waters is nu een oude man. Zijn vernieuwende ideeën zijn samen met zijn jeugd verdwenen. Hij heeft niets meer toe te voegen; behalve nostalgie en herinneringen; iets wat jongeren weinig mee aankunnen. Hij is ouder geworden, maar niet wijzer. Hij bleef steken in de oude Marxistische of Maoïstische harnas plus een zweem van lage hypocrisie.
  Als hij zo veel geeft om mensenrechten, dan moet hij al de attributen op het podium waarop “made in China” staat, wegdoen. Waarom zijn de Tibetanen minder waard dan de Palestijnen? Ik ben heilig overtuigd dat hij heeft de laatste model Iphone in zijn jaszak en hij gebruikt een dunne Apple Air als laptop of een Ipad. Het interesseert deze warm hartige humanist geen pleuris dat zijn geliefde gadgets worden in een fabriek als FOXCONN vervaardigd, waar de slaafarbeiders en zo slecht worden behandelt dat zij verkiezen zelfmoord te plegen op een leven als een slaaf. Zie link: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/china/9006988/Mass-suicide-protest-at-Apple-manufacturer-Foxconn-factory.html

  Like

  • Willie zegt:

   Rhoni , jouw generatie iets minder verrot dan ???? Over hersenspoeling gesproken ??? Zombies , graaicultuur ,onverschiiligheid ,noem maar op zijn mi geen goede eigenschappen : hier heerst blijkbaar ook het motto : de pot verwijt de ketel

   Like

 3. Willie zegt:

  Kijk hier s naar deze versie Frijid Pink , http://www.youtube.com/watch?v=t40INnb6DnY

  Like

 4. Helena zegt:

  Een hele organisatie zit hier achter, de BDS, met als top hyena Alice Walker, je weet wel die van die tranentrekker over de slavernij “the colour purple”. Dat boek wil ze niet eens in het Hebreeuws laten vertalen, nou ja missen ze ook niks aan.
  Gelukkig zijn er ook nog artiesten die wel hun poot stijf houden en niet zwichten voor chantage zoals onlangs nog ( 4 juli) Alicia Keys. Die zei “I look forward to my first visit to Israel. Music is a universal language that is meant to unify audiences in peace and love, and that is the spirit of our show.”

  http://www.forbes.com/sites/realspin/2013/07/25/how-entertainers-are-bullied-into-not-performing-in-israel/

  Like

  • Roni Thome zegt:

   Alicia Keys behoort tot de moderne generatie jonge zangers. Die ‘alte Morchend Knochen’ van de jaar nul hebben op deze mensen geen invloed en hun “hypocriete valse idealen… ook uit de jaar nul” interesseren ze niet.

   Like

 5. Republikein zegt:

  Kunta Kinte had hier ook schande van geroepen.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Ze zijn allemaal door de duivel bezeten. verbaasd me niet dat ze allemaal antie Israel zijn.Ze zijn stuk voor stuk antie Jezus Christus, en pro Lucifers.

  Like

 7. Pingback: Eric Burdon treedt toch op in Israël | E.J. Bron

 8. Israël, het land van de beloften!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s