Meeloperij tegen Israël

Screenshot_20

Nausicaa Marbe

(Column in De Telegraaf door: Nausicaa Marbe)

In de week dat enkele Nederlandse grootgrutters besloten om producten uit de door Israël bezette gebieden te boycotten, lees ik fanmail van de EU aan Egypte. Boodschapper is Catherine Ashton, EU’s Hoge Commissaris voor Buitenlandse Zaken. Wat is ze optimistisch en blij in haar opiniestuk in de International Herald Tribune. Tijdens een recent autoritje door Caïro merkte ze op dat rivaliserende partijen de strijd staakten om het ramadanvasten te breken. Bingo, bedacht Ashton. Als ze dát kunnen, dan kunnen ze ook democratie aan.
Natuurlijk, schrijft ze erbij, zijn ze er nog lang niet aan toe. Ze hebben er geen sjoege van hoe beslissingen te nemen die breed gedragen worden, van het respecteren van minderheden en het tolereren van politieke rivalen, het organiseren van ordentelijke verkiezingen en het opzetten van een grondwet die deugt. Ook geweld als politiek argument en terreur jegens andersdenkenden moeten ze afleren. Maar Ashton blijft razend enthousiast. En serviel.
De EU staat te popelen om deze processen te stimuleren en te monitoren, meldt ze. Samen zullen we eventjes die instituten opzetten die een rechtstaat nodig heeft. De Europese Unie wil ’een langetermijnpartner en een goede vriend van Egypte’ zijn, aldus Ashton. Daarom zal de EU – ik wist niet wat ik las – de terugkeer van Egypte naar democratie blijvend steunen. De terugkeer? Alsof daar ooit democratie is geweest om naar terug te keren.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Meeloperij tegen Israël

  1. BertG. zegt:

    Die ashton schijnt toch vooral der inspiratie bij obama vandaan te halen als ik dit zo lees.

    Obama achter EU-boycot’
    Obama zit volgens de PA-official ook achter de vorige week aangekondigde EU-boycot van de Joodse gemeenschap in Judea, Samaria, Oost Jeruzalem en de Golanhoogte. ‘Zonder de steun van de VS zou de EU dergelijke maatregelen niet hebben genomen,’ verklaarde hij.

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/07/Obama-belooft-Palestijnen-soevereiniteit-over-Tempelberg-Jeruzalem

    Like

    • Henk.V zegt:

      Die conclusie is juist, Bert G. !
      Ik adviseer je om deze belangrijke link naar Bert Bron te mailen zodat het artikel integraal op deze site verschijnt.

      De rol van Obama moet glashelder onder de aandacht van alle lezers worden gebracht en op die manier -hopelijk- de ogen openen van een groot deel van de Nederlandse bevolking!

      Amerika is traditioneel een grote vriend van Israël. Het is voor het eerst dat van deze rol sterk wordt afgeweken en de enige verklaring er voor is dat er een president aan de macht is die al het mogelijke doet om zijn aantoonbare islamitische opvattingen uit het zicht te houden.Maar dat zijn onverdeelde sympathie naar de islamitische wereld en Palestijnen uit gaat is buiten kijf. Ik herinner er aan, dat Obama’s eerste uitspraak -richting Europa- was dat Turkije bij de EU moest komen! De man is een islamiet die de invloed van zijn ideologie wil vergroten.

      Hij heeft trouwens al ver voor zijn herverkiezing aan de ‘verdrukte Palestijntjes’ toegezegd dat hij voor hen iets goeds zou regelen.Ze moesten zich in elk geval rustig houden tot na zijn herverkiezing….

      Deze man is dus absoluut geen vriend van Israël en als het aan hem ligt zal dat land krachteloos worden gemaakt, een speelbal van Palestijnse, Arabische grillen en waar die op neer komen weten wij maar al te goed.

      Obama is de grootste ramp die de Amerikanen , Israël en het Westen is overkomen.
      Ik snap nog nooit waarom men geen afzettingsprocedure tegen de man op gang heeft gebracht….

      Like

  2. Cathja zegt:

    Wat ze er niet bij zegt, is dat er uiteraard weer bákken met geld naar toe gaan. Vriendschap mag iets kosten nietwaar?
    Wat is er trouwens met het geld gebeurd wat door de EU inmiddels aan Egypte is uitgekeerd? Dat geld was toch óók bedoeld om de democratie te bevorderen?
    De EU zal Egypte dus blijvend steunen. De lidstaten zal wel niet gevraagd worden of ze hiermee instemmen.
    We hébben helemaal geen stem!

    Like

  3. henk schroemges zegt:

    De bewoners van elk zichzelf respecterend land in de EU moet toch onderhand wel eens een keer in opstand komen tegen de maffia-praktijken en de leugens, bedrog en oplichting van hun onderdanen door Brusselse nitwits. Vooral ook tegen hun eigen politicie die alsmaar naar Brussel rennen om te tekenen bij het kruisje.

    Like

  4. BertG. zegt:

    Compleet off-topic is dit bericht. Moest het ergens kwijt.

    Er schijnt een nieuwe dringende behoefte te ontstaan om te willen weten wat mensen allemaal laten bezorgen via pakketjes. En of je niets iets fout gekocht hebt. Nu gaat het nog over namaak artikelen maar dit is uiteraard makkelijk op te rekken naar nog meer nieuwsgierigheid.
    http://www.telegraaf.nl/feed/21767779/__Plan_voor_pakketsnuffelaars__.html
    En zo steeds een stapje verder.

    Like

  5. Marc Bouwman zegt:

    Marbe heeft weer eens een buitengewoon adequaat stuk geschreven. Een opvatting deel ik niet, namelijk dat Ashton serviel zou zijn. Dat mens, en de hele EU-commissie met haar, is buitengewoon agressief! En dat zouden Europese volkeren moeten keren.

    Like

    • LOUIS-PORTUGAL zegt:

      Marc een van de weinige personen die bij de V.K. nog wat zinnigs schreef want ze is er ook weg zie ik.

      Like

    • Wachteres zegt:

      Marbe bedoelt serviel t.o.v de islam, Marc en ik denk dat ze gelijk heeft.

      De agressie van de EU-commissie is overduidelijk gericht tegen hun ‘onderdanen’ die het niet met hen eens zijn.

      “Ze hebben er geen sjoege van hoe beslissingen te nemen die breed gedragen worden, van het respecteren van minderheden en het tolereren van politieke rivalen, het organiseren van ordentelijke verkiezingen en het opzetten van een grondwet die deugt. Ook geweld als politiek argument en terreur jegens andersdenkenden moeten ze afleren”.

      Een uitspraak van Ashton zelf en een giller!

      ‘Beslissingen die breed gedragen moeten worden’ – alsof de EU zich iets aantrekt van de mening van andersdenkenden.

      Als minderheid wordt de islam gerespecteerd, jawel. Dat weten we maar al te goed en politieke rivalen worden getolereerd? Ook dat, met moeite, nadat ze eerst als fascist, racist en op alle mogelijke andere manieren zijn zwartgemaakt.Het kost heel veel moeite, die tolerantie. En het liefst zouden ze ons deporteren.

      De Europese grondwet is ons door de strot geduwd en deugt alleen om die reden al niet.

      En terreur jegens andersdenkenden kun je op allerlei manieren uitvoeren. Daar weet Ashton alles van.

      Europa kan bv. niet wachten tot zij ons op internet kunnen/mogen aanpakken.

      De arrogantie t.o.v andersdenkenden is ongekend. Zelfs de ‘islam’ zullen zij wel even ‘een lesje leren’. Gewoon hen de ‘Europese opvattingen’ door de strot duwen.

      Net alsof de fundies niet weten wat ze doen en waarom ze het doen.

      Paul Weston zegt terecht: “Ze willen helemaal geen democratie’ en de fundamentalisten denken derhalve op hetzelfde niveau als onze Europese ‘Elite’. Dat is zo langzamerhand wel gebleken.

      Wie moet wie hier eigenlijk wat leren????

      Like

  6. Trucker zegt:

    Wou op Joods NL reageren maar moet op feesboek geregistreerd zijn, ik doe daar niet aan mee publiceer plaats dus hier men reflexties.

    De van rompuys, ashtons en consoorten hebben een “project” en dat heet EURABIA, de enigen die dit kunnen stoppen (helaas niet de USA van moslimbroeder HUSSEIN barack) is Israel en daarom omvat het plan van de eurabia despoten het boycotten, demoniseren van hun vijand.
    Ik schrijf duidelijk VIJAND laat daar geen twijfel over bestaan, de linkse multikulle geitenwollen lobby is antisemiet en laat daar niet de minste twijfel over bestaan door de maatregels en wetten die ze maken én opstellen.
    Hun macht is verregaand en door de medewerking van de media die OVERAL in het Vrije Westen LINKS MULTIKUL en islamofiel is, is het geen probleem om de DOMME kiezer te beinvloeden, Precies of dat jan modaal even op het www gaat opzoeken wat deze of gene “journalist” KWAAKT wel de waarheid is, en al zeer zeker als het over het buitenland gaat…
    Vrij spel voor de antisemieten zoals dat KNETTERGEKKE wijf duisenberg en die nar dommel die ONGEHINDERD in een islamieten betoging kunnen scanderen “hamas, hamas …” (wil bewust de zin niet afmaken van de regelrechte HAATBOODSCHAP) en geen ome agent of enig andere overheidsfunctionaris die ingrijpt.
    Door de verdraaide waarheden, regelrechte leugens, de propaganda, censuur en de nooit aflatende geldelijke fondsen om hun PROJECT uit te voeren is het voor de EURABIA dictators kinderspel (wat ongelukkig gekozen want het heeft niks met een spel te maken) om dat (in hun ogen) tot een goed einde te brengen.
    De burger monddood, de politieke tegenstanders waar de enigen (zoals Vlaams Belang, Geert Wilders en zijn PVV en we hebben het gehad want ALLE andere partijen zijn eurofiel én islamofiel ALLE ANDERE PARTIJEN dus) die de burger kunnen informeren zo goed als geneutraliseerd zijn in het EURABIA circus.
    Wat ook meespeelt in het proces is de luiheid van jan en mie modaal, ze zitten voor hun tv en alles wat daar gezegd wordt is voor hun waarheid zodat ze geen behoefte voelen om toch maar dit of dat eens na te lopen op het www.
    De meerderheid weet Godverdomme nog niet dat de media voor meer dan 90% (jawel NEGENTIG PROCENT) een linkse multikulle geitenwollensokken bedoening is die ANTISEMIET en islamofiel is en een hartghrondige haat koestert tegen de USA (die van Ronald Reagan en Bush SR. en JR. ) maar nu sedert moslimbroeder HUSSEIN barack daar het land aan het omvormen is tot Nationaal Socialistischs gaan de neuzen al weer in de pro richting (alles wat die moslimbroeder zegt is goed voor hun).
    Net of er één van die SOORTEN bewust een nieuwsfeit zal aanhalen dat tegen hun sympathiën indruist.

    Like

Plaats een reactie