Wat mogen wij nog eten?

Screenshot_25

(Door: Prof. Dr. Bob Smalhout, 27-07-2013 in De Telegraaf)

Het wordt geleidelijk aan een gewoonte om politiek te bedrijven via de schappen van winkels en supermarkten. Dat begon al jaren geleden, toen producten uit Zuid-Afrika in de ban werden gedaan als protest tegen de apartheidspolitiek tussen blank en zwart. Vroeger bepaalde de dokter of de diëtiste wat je wel of niet mocht nuttigen. Tegenwoordig wordt dat kennelijk door politici en hun meelopers bepaald.

Zodoende is er thans een consumptieprobleem ontstaan rondom Israël. Zoals bekend is de staat Israël, opgericht op 14 mei 1948, verdeeld in twee stukken, namelijk een zuiver Joods-Israëlitisch deel en een Palestijns gebied. Palestijnen zijn Arabieren die al generaties lang in Israël wonen. Ze kwamen in de problemen toen Joodse overlevenden na de Tweede Wereldoorlog een eigen staat stichtten als voortzetting van het Bijbelse land Israël, waaruit ze sinds het begin van onze jaartelling door de Romeinen waren verdreven.

Eeuwenlang zwierf het Joodse volk min of meer stateloos over de wereld. Dat heette ’de diaspora’. Het volk assimileerde zich veelal met de lokale bevolking zoals de Amerikanen, de Nederlanders, de Fransen, de Polen en nog talloze andere nationaliteiten. Maar na de Holocaust, waarbij meer dan zes miljoen Joodse mensen door de Duitse nazi’s waren vermoord, ontstond een grote behoefte aan een eigen Joods land, dat bescherming bood aan iedere inwoner.

Oorlogen

Dat werd in 1948 Israël, het Beloofde Land, dat aan een eeuwenlange zwerftocht een einde zou maken. Maar het uiterst kleine en toen nog vrijwel machteloze landje werd omringd door zeer grote en goed bewapende Arabische staten, die de Israëlische aspiraties met lede ogen aanzagen. Luttele dagen na het uitroepen van de Joodse staat werd Israël dan ook aangevallen door de Arabieren.

Tot verbijstering van iedereen wisten de Israëliërs zich tegen een gigantische overmacht te handhaven. Maar het werd de opmaat voor talrijke conflicten en reguliere oorlogen, die echter alle door Israël zijn gewonnen. Het heeft duizenden jonge Israëlische soldaten het leven gekost. Noodgedwongen heeft Israël thans de best uitgeruste en getrainde krijgsmacht van het Midden-Oosten. Alle jonge Israëliërs, ook de meisjes, dienen verplicht enige jaren in het leger. Veelal gedurende drie jaar. De Israëlische krijgsmacht heeft een zeer grote en gunstige invloed op de sociale en morele vorming van de jeugd. Israël heeft thans een eigen wapenindustrie.

In de laatste 65 jaar heeft het nietige staatje Israël zich opgewerkt tot een intellectueel, wetenschappelijk en industrieel brandpunt in het Midden-Oosten. Als enige echte democratie tussen Arabische landen. Maar nog in 1967 werd Israël opnieuw aangevallen door Arabische landen, die er 900 gevechtsvliegtuigen, 5000 tanks en meer dan 500.000 soldaten voor inzetten. Dat werd de zogenaamde Zesdaagse Oorlog, waarbij Israël de complete Egyptische luchtmacht uitschakelde en doorstootte tot aan het Suezkanaal. Ook in 1973 was het raak. Israël werd in oktober van dat jaar onverhoeds aangevallen op een van de heiligste Joodse feestdagen, Jom Kipoer, en kwam aanvankelijk in het nauw. Onze toenmalige minister van Defensie, Henk Vredeling (PvdA), hielp toen Israël met grote wapenzendingen. Zulks met goedkeuring van de toenmalige premier, Joop den Uyl.

Boycot

Sindsdien is de linkse liefde voor Israël aan het bekoelen. Thans hebben wij te maken met een zogenaamde ’beschaafde’ vorm van antisemitisme onder de term ’antizionisme’. Daartoe behoort nu onder meer het boycotten van producten uit Israël die afkomstig zijn uit de zogenaamde ’bezette gebieden’. Dat zijn de gebieden van de (Arabische) Palestijnen die onder controle staan van Israël. Onmiddellijk kwam een aantal grootgrutters zoals de Aldi, de Hema, de Jumbo en Hoogvliet, met een boycot van onder meer fruit, groente en wijn uit die zogenaamde bezette gebieden in Israël.

Nu haalt dat niets uit. Want die producten worden verbouwd of geproduceerd door hoofdzakelijk Palestijnse boeren, die het tóch al moeilijk hebben. Maar het belangrijkste van al die bevlogen superkruideniers is dat ze met hun boycot kunnen laten zien hoe betrokken ze wel zijn bij het wereldgebeuren en hoe ze inspelen op de modieuze opinie van Israël onvriendelijk gezinde ’betere’ klanten van het kaliber Gretta Duisenberg en Dries van Agt. En niet te vergeten ook een aantal menslievende semireligieuze organisaties, zoals Cordaid, het Interkerkelijk Vredesberaad (IKV) en het rooms-katholieke Pax Christi. Inmiddels zijn Jumbo en Hoogvliet al teruggekrabbeld.

Vorig jaar exporteerde Israël voor plus minus 5,5 miljard euro naar het buitenland. Daarvan zou 33 procent afkomstig zijn uit de zogenaamde bezette (Palestijnse) gebieden. Volgens Israël is dat slechts 1 procent. Men denkt nu na over een systeem met etiketjes waarop staat uit welk gebied het betreffende product afkomstig is. Dan zal de (Nederlandse) consument zélf kunnen beslissen of hij wél of níét politiek verantwoorde dadels, vijgen of wijn nuttigt.

EU-miljarden

Bedenkelijk is dat ook de EU zich min of meer indirect met het Midden-Oostenconflict bemoeit. Zo gaat de EU vanaf volgend jaar richtlijnen publiceren over producten uit de Palestijnse gebieden in Israël, die volgens velen ten onrechte als ’Israëlische producten’ op de markt komen. Telegraaf-columniste Nausicaa Marbe schreef deze week dat vermoedelijk ook de meest rabiate islamisten (dus felle anti-Israëlieten) met zeer grote geldbedragen (miljarden) door de EU zullen worden beloond voor het in stand houden van het sprookje van de ’Arabische Lente’. Daarmee wordt bedoeld het openlijk verzet van islamitische Arabieren tegen hun onbuigzame orthodoxe leiders, zoals wij dat thans onder meer zien in Egypte. Maar die zogenaamde ’Lente’ is hoogstwaarschijnlijk een sprookje, want het ziet ernaar uit dat er altijd een gevaarlijk spanningsveld zal blijven bestaan tussen het vrije westerse denken (wat ook de leidende denkrichting is in Israël) en de starre islamitische denkwijze die onderling begrip voortdurend doorbreekt of zelfs onmogelijk maakt.

Het ziet er dus naar uit dat wij nog heel lang artikelen met opgeplakte stickertjes moeten kopen, opdat wij politiek correct kunnen eten en drinken. Onze politieke leiders zijn dan niet meer onze zo vertrouwde brekebenen uit de Tweede Kamer, maar de managers van de Nederlandse grootgrutters. Vermoedelijk bepalen díé tenslotte of ons eten, ons fruit en onze buitenlandse dranken wel genoeg politiek correct zijn. Het Joodse begrip ’koosjer’ (religieus correct) heeft dan nu een geheel andere betekenis gekregen.

Door:

Prof. Dr. Bob Smalhout

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

79 reacties op Wat mogen wij nog eten?

 1. BertG. zegt:

  Ik lees dit,
  En niet te vergeten ook een aantal menslievende semireligieuze organisaties, zoals Cordaid, het Interkerkelijk Vredesberaad (IKV) en het rooms-katholieke Pax Christi.

  En nou nog even een reactie van iemand er achter aan dat zij juist niet de juiste leer van jezus christus volgen. Anders was het nooit gebeurt.
  Wedden dat ie komt zo’n reactie. Zo voorspelbaar.

  Like

  • sharon zegt:

   ik weet niet of het nooit gebeurd was maar klopt hun vertegenwoordigen niet de chrsitelijke leer. want de christelijke leer zegt dat je geen afgoden mag hebbn en niet voor beelden mogen neerbuigen en dat is wat de rooms katholieke kerk doet. en die interkerkelijke vredesberaad hebben de katholieke kerk geaccepteerd als van ons. of meer want als je de katholieke kerk als systeem christelijk accepteerd accepteer je haar als moeder van alle kerken. en hun doen juist het tegenovergestelde als de bijbel. dus ik wou je even niet teleurstellen…… ook worden de chrisenen nu wereldwijd vervolgd. en zelfs al in het amerikaanse leger. en zijn de christenen eigenlijk de vijand van de katholieke kerk aangezien de katholieke kerk degene is die bijbels heeft verbrand, ons voor de leeuwen heeft gegooid, en naja alle manieren zoekt om ons juist van de aarbodem te laten verdwijnen. dus ik weet niet maar het lijkt mij dat als een organisatie die zich christelijk noemd eigenlijk alles doet om het geloof van de bijbel te laten verdwijnen en in het verleden dat openlijk deed en niet eens achter gesloten deuren eigenlijk niet zo christelijk is………is logica lijkt mij….. verder kijk in daniel. er staat daar nogal wat geschreven over een 2 staten oplossing. en er staat dat er die gaat komen dat er een verbond word gesloten tussen julie. hij laat julie lekke doen wat julie willen voor een tijdje de tempel herbouwen weer offeren erin enz. want het boeit hem niet want het echte offer is al gedaan dus hij weet hij misleid. en daarna na 3 en een half jaar zal hij zich tegen julie keren. en het verbond verbreken en julie once again probeerd af te slachten. het is een val mensen. therefore if you see the obomanation stand on the holy place let them which be in JUDEA flee into the mountains. daniel zegt dat the mediator the son of perdition is. dus degene die het akoord legt mensen is the son of perdition. dus als julie even daniel willen doorlezen zodat je snapt wat er aan het gebeuren is en zodat julie niet in de val trappen. than that would be great.

   Like

 2. Dorith zegt:

  Israel is opgericht op 15 mei 1948 (niet 4 mei). Dat is natuurlijk een kleine vergissing.

  Wat mij meer stoort: “Maar na de Holocaust, waarbij meer dan zes miljoen Joodse mensen door de Duitse nazi’s waren vermoord, ontstond een grote behoefte aan een eigen Joods land, dat bescherming bood aan iedere inwoner.”

  Zeker zal de holocaust een flinke push hebben gegeven, maar de behoefte aan een eigen tehuis bestond al veel langer. Zo hebben de vele wrede pogroms er toe gedragen dat het idee van een eigen tehuis concretere vormen kreeg. Dan natuurlijk de Balfour declaration en andere overeenkomsten.

  Voor wie meer geïnteresseerd is in de vroegere terugkeer naar het land:
  https://en.wikipedia.org/wiki/First_Aliyah

  https://en.wikipedia.org/wiki/Bilu

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Oprichtingsdatum aangepast Dorith: 15 mei 1948!

   Like

   • lammie zegt:

    Wij schijnen voor het gemak te vergeten dat er destijds doormiddel van een wereldwijde stemming, de Joden dit stuk land is toe gewezen. 33 landen waren vóör, 13 tegen en 10 onthoudingen. Iedereen weet dat de Arabieren hun deel afgwezen hebben, en dat doen ze nog steeds. Zij willen helemaal geen 2 staten oplossing, zij willen heel Israël. Volgens mij was de oprichtingsdatum in 1948 14 Mei op de heidense kalender, op de Joodse kalender is dat steeds een andere datum.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Correct!!

    Op 15 mei 1948 loopt het Britse mandaat voor Palestina af. In anticipatie hierop roept het Joods Agentschap een dag eerder de staat Israël uit.[11] De Amerikaanse president Truman erkent Israël binnen een half uur de facto; formele erkenning zal tot 1949 op zich laten wachten. De Sovjet-Unie en vrijwel al haar satellietstaten alsook Zuid-Afrika en Ierland erkennen Israël vrijwel onmiddellijk volledig. De Sovjet-Unie draagt er zorg voor, dat Israël grootscheeps de wapens in Tsjecho-Slowakije kan kopen, die de komende strijd tussen Joden en Arabieren in het voormalige Mandaatgebied Palestina mede zullen beslissen. (Wikipedia)

    Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Zou de drang naar een eigen land al niet wat eerder begonnen kunnen zijn bijvoorbeeld met de Bar Kochba-opstand

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Bar_Kochba-opstand

   Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Misschien was het oprichten van de internationale zionistische beweging in 1897 ook wel van enig belang,

   Smalhout gaat hier toch echt even uit de bocht. komt zeker door zijn leeftijd

   Like

  • KCMO zegt:

   Afgezien van de foutjes, vind ik het signaal wat Prof. Smalhout afgeeft voor het moment belangrijker.

   Like

   • louis-portugal zegt:

    Zo is dat en joden trokken in 1880 ook al meer naar die buurten.
    Ze kochten er toen ook al grote stukken grond die duurder was dan in Californië.

    Like

 3. Bob Fleumer zegt:

  Professor Smalhout, ik ben dankbaar dat er nog oorspronkelijke denkers zijn zoals u, mensen die vanuit een heldere visie verwoorden wat in de harten van velen leeft, dank daarvoor.
  Ik heb u eenmaal kort mogen ontmoeten toen wij tegelijkertijd een Isacar rally vlogen, ik dacht dat het die was met een landing op Soesterberg. Wij piloten weten wat het inhoudt als je er alleen voor staat, dan beslis je met het risico dat je een fout maakt maar je doet het wel en alleen.
  Nogmaals dank voor uw bijdrage.

  Like

 4. Peter Selie1 zegt:

  Voor mij persoonlijk zijn de columns van Prof. Dr. Bob Smalhout van grote waarde, en keer op keer raakt Prof. Smalhout de kern van de zaken die heel Nederland aangaan. Er zijn te weinig schrijvers met zo een denkkader als hij en ook nog de persoonlijke moed hebben om er over te publiceren onder eigen naam. Herhaaldelijk heeft hij een open brief geschreven in de “Telegraaf” gericht aan de toenmalige Koningin Beatrix die schijnbaar door haar beperkte politieke bevoegdheden er geen boodschap aan had. Mijns inziens zijn het futiliteiten om hem een verkeerd geplaatste datum te wijzen en quasi verontwaardigd naar andere links te verwijzen. 😉

  Like

 5. Lucie zegt:

  Ben altijd zeer tevreden met de columns van de Professor,alleen vind ik het heel jammer dat de Professor aangaande Jezus Christus er een andere benadering op na houdt.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   Ook ik sta geheel achter het artikel van prof. Bob Smalhout. Een zeer erudiet en bevlogen persoon. Tevens eens met @ lammie, dat Israel op 14 mei 1948, formeel door de meeste landen werd erkent. Dus al de vuile gore RODE en GUTMENSCH agitprop gooi ik ver achter mij.

   Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  @Peter Selie1 13.48u. Hij verbééldt zich anders, een èchte vertrouweling van de familie v. A. te zijn en rekent het zich een eer om Beatrix te hebben kunnen ‘adviseren.’
  Ik heb in een eerder comment al eens te kennen gegeven, dat ik niet over deze man sta te juichen. Hij mag het in veel gevallen dan bij het rechte eind hebben, maar anderzijds staat hij mij te veel met één voet in de “goeie ouwe tijd. Ik bracht tóen al naar voren, dat zijn ideeën over opvoeding en discipline in het onderwijs mij niet bevielen en hier bespeur ik alweer een aanverwante tendens: Zijn lofzang op de israëlische dienstplicht voor jongens èn meisjes -voor drie jaar liefst! “De Israëlische krijgsmacht heeft een zeer grote en gunstige invloed op de sociale en morele vorming van de jeugd.” Het ontbreekt er maar aan, dat hij er aan toevoegt: Dat zouden we hier ook moeten invoeren. En het spijt me, ik zie er heus wel de noodzaak van in voor een staat als Israël met haar constante oorlogsdreiging en haar moslim-buren, maar zonder die noodzaak al je kinderen verplicht drie jaar onder de wapenen sturen, néé. Ik bèn nu eenmaal niet gek op mensen die overmatig hameren op orde en discipline in de opvoeding en verdere vorming ten behoeve van het ‘moreel’en zo iemand is Smalhout wèl. Qua instelling hoort hij in de jaren ’50 thuis. -Die dus voorbij zijn. Vandaar ook zijn gedweep met de v. A’s die hem, dat lezen we nu ook uit jouw comment, waarschijnlijk minder zien staan dan hij zelf denkt. Tragi-komisch, zoiets.

  Like

  • Peter Selie1 zegt:

   Beste Theresa Geissler, misschien ook wel een beetje te enthousiast gereageerd op de column van Prof. Smalhout, wist niet dat hij een vertrouweling en raadgever van Beatrix was, wel wist ik uit mijn herinnering te vissen over die paar open brieven aan haar, toch een loffelijk streven om misstanden in onze maatschappij op zijn manier aan de kaak te stellen nietwaar?

   Overigens ben ik het met hem eens om de dienstplicht weer in te stellen gewoon zoals vroeger anderhalf jaar dienen zal geen kwaad kunnen doen mijns inziens. Dan zijn de Marokkaantjes ook even van de straat, maar ja begrijp ook wel dat wij in Nederland niet de klok terug kunnen draaien toen alles nog onder controle scheen te zijn. Tsja het moderne Nederland kent nu zijn eigen discipline en een daarbij behorend fantastische opvoeding van hun kroost door commerciële organisaties. Ben geen liefhebber van de Oranjes, maar zij zijn een betere optie als bijvoorbeeld een linkse president alla Samsom.

   Het Oranjegevoel zit achter de ellebogen. Het gaat er om zo dicht mogelijk bij het centrum van de macht te geraken: bij de koning. In 1781 publiceerde de Overijsselse Baron van der Capellen tot den Pol een manifest ‘Aan het volk van Nederland’. ‘O, landgenoten!’ schreef hij, ‘Onze dierbare Oranjevorsten, hoe fraai zij zich door vleiers en loontrekkers ook laten afschilderen, zijn vorsten, net als alle andere vorsten te wereld. Zij krijgen dezelfde verdorven hoofse opvoeding; zij zuigen van hun jeugd af aan dezelfde sentimenten in, dezelfde hoogmoed, trots, heerszucht, dezelfde begeerte om zich boven alles te verheffen.’

   http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11204/Meindert-Fennema/article/detail/3462249/2013/06/21/Fred-de-Graaf-is-slechts-een-van-de-vele-vleiers-in-de-omgeving-van-de-Oranjes.dhtml

   Like

   • BertG. zegt:

    En als je deze mensen om deze reden in het leger wil stoppen.
    Dan zijn de Marokkaantjes ook even van de straat,
    Voor wie zullen ze dan vechten als puntje bij paaltje komt?
    Vul het zelf maar in. Met hun eigen leger imam die ze wel van tips voorziet.

    Like

   • Leo zegt:

    Marokaantjes in het leger….. nou ja, leger ….. Welke idioot leert zn vijanden nou terugschieten
    niemand toch ??
    Maar ja, In NL ( Nietmeer Leefbaar) blijkt VEEL mogelijk te zijn mocht ooit zover komen.

    Like

   • Jan zegt:

    Helemaal eens ..en laat Bob maar schuiven . Hadden we maar een heel leger Smalhoutjes 😉 Geen mens is perfect , ik en jij niet , Bob niet , maar , Juliana , Bea of dan nu Willem met z’n Argentijnse pampatante zijn dat ook niet

    Like

  • Tistochwat zegt:

   Wat ik ook jammer vind van professor Smalhout, is dat ik hem een keer een snerende opmerking over Geert Wilders heb horen maken.
   Ik weet niet of zijn mening over Wilders inmiddels is gewijzigd, maar ik vond het destijds niet prettig.
   Ook vind ik het teleurstellend dat Geert Wilders zo in zijn nopjes is met ‘onze’ nieuwe ‘koning’. Maar hij zal wel moeten doen alsof hij ‘koningsgezind’ is om zijn tegenstanders niet nóg meer redenen te geven om hem te verguizen…

   Like

   • BertG. zegt:

    Nou dat hoop ik dan toch van niet,
    “Maar hij zal wel moeten doen alsof hij ‘koningsgezind’ is om zijn tegenstanders niet nóg meer redenen te geven om hem te verguizen…”

    Waarschijnlijk is ie gewoon erg oranje gezind. We hebben allemaal wel eens zwakke momenten in ons leven. Gaat meestal wel vanzelf over.

    Dat is nou net iets waar ik een hekel aan heb bij iemand, je eigen anders voor doen dan je werkelijk bent. En een reden hebben ze niet nodig om ‘m te vergruizen, als ze er geen 1 hebben dan bedenken ze ‘m wel.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ BertG. om 14:16

    Het trieste is dat Bea Bulderbilderberg een hekel heeft aan de ‘koningsgezinde’ Geert Wilders.
    Vals kil mormel!

    Like

   • Excusez-moi… HOE noemt u uw koningin?!?! Als u het al jammer vindt als prof. Smalhout een snerende opmerking maakt, hoe beschouwt u uw eigen woorden dan wel niet?

    En aan de sitebeheerder: ik snap niet waarom u een dergelijke uitspraak door de moderatie heen laat komen.
    Van gebrek aan respect is nog geen land beter geworden, dat is precies waar dit artikel over gaat…

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Respect moet je verdienen Johan, bewijzen zal ik maar zeggen. Niet iedereen heeft zomaar automatisch “recht” op “respect”

    Webmaster

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Pardon? ‘MIJN’ ‘koningin’? Wilt u dat mens alstublieft niet meer zo noemen?
    Moet ik respect hebben voor een stel schaamteloos rijke patsers dat ons als voetveeg beschouwt en nog steeds op ons parasiteert ondanks een reeds bij elkaar gestolen ‘eigen’ vermogen van enkele miljarden?
    Kijk, als u nu graag ‘koninklijke’ billen likt en er zelfs in kruipt, is dat UW zaak, maar laat mij daar buiten!

    Like

   • BertG. zegt:

    Oei we hebben er een die waarschijnlijk lid is van een oranje verenging.

    Johan, neem dit is door. Haal hier eens wat van af.
    Maar waarschijnlijk zal je het allemaal als laster beschouwen.
    https://herstelderepubliek.wordpress.com/

    Like

   • Tistochwat, waarom ga je dan niet emigreren en in het buitenland onbeschoft zitten zijn? Je hebt je lot in eigen hand! Je kunt nog tien keer feitelijk gelijk hebben over wat het koningshuis allemaal verkeerd doet, maar de houding en het taalgebruik dat je daarbij bezigt is m.i. een heel verkeerd voorbeeld.

    Bert, ik heb niets tegen een discussie voor of tegen koningshuizen. Maar wel tegen een gebrek aan fatsoenlijk gedrag.
    Fatsoenlijk gedrag is o.a. dat je het leven respecteert en dat is niet terug te vinden in een uitspraak als “vals kil mormel”. Dat richt zich tegen de persoon en niet tegen het gedrag. Als dat basisrespect ontbreekt, betekent dat uiteindelijk dat iedereen iets te zeggen heeft over de ander, inclusief of hij recht van bestaan heeft. Daar schuilt een heel groot gevaar in, namelijk dat u en ik ons leven ook niet zeker zijn.
    Ik ben bijzonder blij dat ik besta en naar mijn overtuiging is degene die daar tegenin durft te gaan niet met mij in gevecht maar met de enige God in Wie iedereen zijn oorsprong vindt.

    Daarnaast is Willem-Alexander op dit moment onze koning en of het een goede of slechte koning is doet er niet toe voor zijn en onze positie. Hij is onze koning. Punt. Hij moet verantwoording afleggen als koning naar zijn meerdere en wij als burgers aan onze meerdere. Net zoals je op straat gehoor moet geven aan de instructies van een politieman, op het station moet je luisteren naar de aanwijzingen van de conducteur, een kind in de klas moet luisteren naar zijn leraar, een werknemer krijgt opdracht van zijn leidinggevende en een zoon of dochter dient acht te slaan op de vermaning van zijn ouders. De ouder vermaant het kind, niet andersom. Dat is totaal ongepast, de omgekeerde wereld en het begin van een corrupte maatschappij.
    Helaas is de rebellie in onze maatschappij al dusdanig dat gezagsverhoudingen met voeten worden getreden en de gevolgen zijn zichtbaar…

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Quote: “Helaas is de rebellie in onze maatschappij al dusdanig dat gezagsverhoudingen met voeten worden getreden en de gevolgen zijn zichtbaar..”

    Dus die eventuele corrupte maatschappij zou het gevolg zijn van mensen die niet naar de overheid luisteren, want die weet het immers zo goed voor je. Dat begrijp ik hieruit. Zou het ook zo kunnen zijn, dat de mensen juist opstandig worden door diezelfde overheid?! Een spreekwoord zegt: “Goed voorbeeld doet goed volgen”. Wat mij betreft is daar bij de Nederlandse overheid geen enkele sprake van! De drie belangrijkste gebieden, onderwijs, justitie en gezondheidszorg worden uitgekleed tot op het bot. En dan heb ik het nog helemaal niet over het feit dat steeds meer en meer bevoegdheden worden overgedragen aan Brussel, zodat de Nederlandse overheid nu eigenlijk al geen baas meer is in eigen huis. Een overheid is er voor het volk en niet andersom! En als de overheid deze allerbelangrijkste taak niet serieus neemt, krijg je mensen die zich gaan verzetten. Ik vind dat heel logisch. Het is hier op dit moment net als in het voormalige Oostblok: het is een kwestie van “wij” tegen “zij daar boven”. En daar hebben “wij” niet voor gekozen!!!!

    Webmaster

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Johan van der Lingen om 06:15

    “Tistochwat, waarom ga je dan niet emigreren en in het buitenland onbeschoft zitten zijn?”

    Ik zal uw vraag even beantwoorden, heer Van der Lingen: Omdat ik al ruim 4 jaar met een onverkoopbare woning zit. Vanwege het criminele beleid van die rioolratten in Den Haag en Brussel die alleen maar aan hun eigen welzijn denken en die allerlei onbeschofte islamieten hier binnenhalen die tegen ons “kankerhomo!” en woorden van gelijke strekking mogen roepen.
    Laat u het verder alstublieft uit uw hoofd om mij ‘meerderen’ die zo corrupt zijn als de neten en een ‘koning’ op te dringen. Ik blief geen koning, laat dat u duidelijk zijn.
    En zéker geen ‘koning’ die alleen maar aan zijn eigen pleziertjes denkt.
    Ik heb geen respect voor die ‘uitkeringstrekker’ die niet eens zijn eigen bezit hoeft op te maken alvorens hij zich door een uitkering laat onderhouden. Weet u niet wat er met onze bejaarden gebeurt? Nou, IK WEL! Mijn hoogbejaarde ouders worden financieel tot op het bot uitgekleed en er wordt steeds meer ‘bezuinigd’ op hun zorg! En die ‘koning’ van u maar feesten en genieten op zijn vele lustoorden! De enige autoriteit die ik accepteer, is God, als Hij al bestaat!
    Die heeft tenminste wél wat gepresteerd!

    En wilt u mij niet tutoyeren? Ik heb tenslotte vroeger niet met u geknikkerd.

    Like

   • BertG. zegt:

    Als dit geen bewijs is van het compleet gesloopte onderwijs welke geheel vervanging is door een pvda training waarin je leert te luisteren naar je nieuwe eu bazen, waarin elke vorm van het ontwikkelen van een zelfstandig denk vermogen weg gefilterd is, tijdens je slaven opleiding dan weet ik het niet meer.

    Like

   • Het spijt mij zeer u getutoyeerd te hebben, hoewel ik het stiekem ook wel een beetje bewust deed. Het toont namelijk direct aan dat we al snel met twee maten meten. Waar haal ik immers het lef vandaan om u “je” te noemen als respect zo belangrijk is voor mij? En hoe kunt u zich beroepen op respect als u dat nog niet verdiend hebt tegenover mij?
    Als ik zo vrij mag zijn een persoonlijke vraag te stellen, ben ik geïnteresseerd in de wijze waarop u een positieve bijdrage levert aan deze wereld?
    Dat is een oprechte vraag, niet om u ter verantwoording te roepen of zo (hoe zou ik dat kunnen). De reacties klinken in mijn oren verbitterd, maar ik hoop dat ik daar naast zit en hoop tevens van harte dat kennis van misstanden ons niet allen lam legt.

    Inhoudelijk ben ik het er overigens roerend mee eens dat we heel snel uit die EU moeten.
    Wel blijf ik volhouden dat er een groot verschil zit tussen het door het volk gekozen deel van de overheid en het koningshuis en daardoor ook aan wie ze verantwoording afleggen.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    “Als ik zo vrij mag zijn een persoonlijke vraag te stellen, ben ik geïnteresseerd in de wijze waarop u een positieve bijdrage levert aan deze wereld?”

    Nee, u mag mij geen persoonlijke vraag stellen.
    Het zou me overigens niets verbazen als u bekend zou zijn met met de ‘islam-knuffelaar’/Geert Wilders-hater Chris L.
    Ik zeg niet dat het zo is, maar alleen dat het heel misschien zou kunnen.

    Like

   • Ik heb geen flauw idee wie Chris L. is, maar uit de toon die u gebruikt, begrijp ik dat het in uw ogen geen fijne man is, en dat ik het als een belediging op moet vatten dat ik verdacht wordt van vriendschap met deze man. Blijkbaar pas ik in een bepaald stereotype in uw categorie-indeling en draag ik samen met dhr. “Chris L.” het label FOUT.

    Ik heb zo het idee dat u er allen ook zonder mij wel uitkomt, dus ik ga me op wat nuttigers richten.
    Gefeliciteerd: het fort is verdedigd, de muren staan nog, de teamgeest is versterkt.en die rare indringer die nota bene Ú op de vingers durfde te tikken voor onfatsoenlijk taalgebruik, is geparkeerd bij alle andersdenkenden die eens het eeuwig oordeel zullen ondergaan voor hun gezamenlijke samenzweringen.
    Ik vind het een verdrietige zaak.
    Het allerbeste gewenst in uw levenswandel, relaties en wat u verder ook maar bezighoudt.

    Like

  • louis-portugal zegt:

   Nou Theresa en hier is het perfect geregeld met het onderwijs.
   Laat me niet lachen met al die losgeslagen toestanden waarbij leerlingen de leeraar uit de klas zetten als ze geen zin meer hebben.
   Ik heb heel lang geleden op school gezeten toen we nog reken moesten leren en b.v. nederlandse spreekwoorden.
   Veel jeugd ken 3×4 nog niet meer uitrekenen.
   Hooguit in wijken en dorpen met witte scholen gaat het nog redelijk goed.
   Met de invoering van de Mamoetwet begon de slijtage en het is alleen maar verder gegaan.
   Zeker in het vakonderwijs komt niks meer uit die schoolfabrieken.
   Ongeveer 10 % studeert af in beta-vakken met het resultaat dat we veel teveel alfa´s hebben die geen banen kunnen vinden.
   Tenminste zo zie ik wel eens op t.v. waar met met o.a. marketing-opleidingen jaren bezig zijn met solliciteren en geen baan vinden.
   Behoudens enkele advocaten die echt geld verdienen zijn er een heleboel die het moeten hebben van pro-deo zaken van vooral asylzoekers.
   Als je met zo´n klein land zoveel vijanden hebt zul veel mensen hoewel de orthodoxen nog niet in het leger gingen.
   Met is er nu mee bezig om die ook, en terecht, te verplichten.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @louis-portugal 17.19u. Toch is wat die Smalhout, ook in het verleden, allemaal op dit vlak beweerde nog weer het andere uiterste, Louis.
    Hij stak in de Telegraaf een paar keer de loftrompet over veel huiswerk (op de basisschool) en ‘orde’ en ‘discipline’ in de klas. Ik houd er niet van, als iemand daar zo op hamert.
    Die heeft niet goed in de gaten dat hij het over kinderen heeft; hij wil er soldaatjes met perfecte manieren van maken. Op de basisschool van mij jongens ging het gelukkig helemaal niet zo. En tóch kreeg mijn oudste op school extra rekenwerk omdat hij er een kei in was en zijn groep op dat vlak ver vooruit. Hij is nu ICT-er en eigen baas.
    Als kinderen ergens echt aanleg voor hebben, komt het er heus wel uit; daar hoéf je ze niet voor te drillen. Ik heb lieer dat ze een fijne jeugd hebben.
    Weleens van Amy Chua gehoord? De Amerikaans-Chinese “Tijgermoeder?” Afschuwelijk, dat mens! Die zouden ze moeten aanklagen wegens psychische kindermishandeling!
    Ik wil niet zeggen, dat die ouwe Smalhout zo ver gaat, maar hij lijkt me er wel één van : Voorbeeldige kinderen/kleinkinderen en hijzelf zich lekker inlikken bij ons zogeheten koningshuis, allemaal voor de ‘Status.’ Weet je hoe ik zo iemand noem? Een snob.
    Ik moet hem en -sommige van- zijn ideeën echt niet!

    Like

 7. rUBEN zegt:

  mooi, goed artikel. De kentering naar de andere kant in NL is schrikbarend. We zijn vergeten dat de gouden eeuw in Nl begon toen Amsterdam onderdak bood aan de Joden uit Portugal en Spanje die daar door inquisitie vervolgd werden. Daarmee werd een eeuwenoud principe uit de Thora werkelijkheid voor ons volk: Genesis 12: wie Israël zegent, wordt gezegend. We werden nr.1, leidend in de wereld. Nu is er ook een andere kant uit dat woord van de Thora, wie Israël vloekt, ontvangt zelf vloek. Bewijs hiervoor? In al de landen om Israël heen, waar Jodenhaat gepredikt, onderwezen en uitgevoerd wordt is het een chaos, is er verwarring, sterven er duizenden mensen. Laat NL gewaarschuwd zijn. We moeten niet denken dat we ongestoord door kunnen gaan zonder gevolgen..

  Like

 8. Peter Selie1 zegt:

  Zet maar een CD van Pink Floyd op dan komt het goede gevoel in het hoofd weer even terug. 🙂

  Like

  • Peter Selie1 zegt:

   Tsja als het op vechten aankomt dan kun je niet zoals de Amerikanen het deden om 120.000 Japanners en Amerikaanse burgers van Japanse komaf in de Verenigde Staten tijdens de Tweede Wereldoorlog te interneren. Want hier in Nederland liggen de verhoudingen wel even anders namelijk 1,5 miljoen moslims interneren is geen sinecure. “dan zijn de Marokkaantje ook weer even van de straat” was virtueel bedoeld om ze harder aan te pakken en er discipline er in te (vul zelf maar in) en niet zoals jouw vlijmscherpe brein een opmerking maakt over een leger imam, ben je helemaal van de pot gerukt Bert, had jouw wel een wat hoger denkkader toebedeeld.;-)

   Like

   • BertG. zegt:

    Die gastjes zijn vanaf hun geboorte af als fanatieke moslim opgevoed.
    Dan ga jij denken dat je ze discipline kan bijbrengen door ze in ’t leger te stoppen voor een tijdje, dan luisteren ze wel of zo iets als achter liggende gedachte van jou?
    Maar voor de rest van de tijd blijven het moslims.
    Met alle faciliteiten die ze maar nodig denken te hebben in een kazerne.
    Alleen als ze dus dienstplicht hebben wordt het wel minder. Wie is hier nou simpel.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik bedoel, je leest wel vaker dat mensen gaan beweren dat je dienstplicht weer in moet voeren. En dat je het leger ergens voor moet gaan inzetten. Als oplossing op iets.

    Maar wie zitten er dan wel inmiddels allemaal al in het leger?
    Daar dan weleens over nagedacht?

    Like

   • Leo zegt:

    Dat is nu al zo.
    Stel dat morgen de rapen gaar zouden zijn dan kijken de nederlanders in de loop
    en niet de leden der 5e colonne en hun knuffelaars.

    Like

   • BertG. zegt:

    Leo,
    Dat denk ik dus ook. Totaal onbetrouwbaar dat leger.
    NL’ers of moslims in het leger hebben compleet tegenovergestelde belangen die ze verdedigen. Ze zitten er om de techniek af te kijken en de defensie geheimen te leren kennen en eventueel door te geven.
    Maar er zijn nou eenmaal mensen die denken dat wanneer je ze een uniform en een geweer geeft dat ze dan wel bijdraaien. En plotseling echte NL’ers worden. Niet dus.

    Like

   • Leo zegt:

    @ Bert
    Het “leger”? momenteel heeft niets te verdedigen.
    Het enige wat ze zullen MOETEN verdedigen is de multikul ,wat de soldaten dan van hogerhand af zal worden opgelegd.
    Vele politie- en militaire eenheden in heel europa worden momenteel getraind in het bestrijden van event. onvrede uitingen van de bevolkingen.
    Ordnung muss sein !!
    Een ieder dit wil overleven bereide zich het beste ( in stilte ) ten strijden voor.

    Like

  • wilco zegt:

   als je toch luistert naar Pink Floyd, lees dan even het volgende verhaaltje van Martien Pennings: https://ejbron.wordpress.com/2013/07/26/voormalige-muzikale-wereldsterren-antisemitisme-en-angst/#more-43140

   Like

 9. Roland Verboon zegt:

  Als supermarkt-groentenman maakte ik al enkele keren mee dat klanten de verpakking zagen en luid en duidelijk riepen: “Oh uit Israel, dan moet ik het niet!’ Ik heb een weerwoord gegeven, maar kan natuurlijk geen lange discussie aangaan. Eerlijk gezegd sla ik ze het liefst knock-out. Maar ja, later denk ik dan: Zielige mensen die zichzelf graag beter vinden dan anderen. Met Israelhaters zal het slecht aflopen is mijn overtuiging. Het is een prachtland met een bewonderenswaardig volk.
  En ik zal mijn best blijven doen zoveel mogelijk groenten en fruit uit Eretz Israel te verkopen!

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   TOP!! THAT´S THE SPIRIT!!! 😉

   Webmaster

   Like

  • Mag ik vragen waar dat is? Ik zoek nog een supermarkt waar ik zoveel mogelijk Israëlische producten kan krijgen. Liefst uit Judea & Samaria.

   Like

  • Jan zegt:

   Zo is dart ..al ben ik er nooit geweest , zo ga je niet met mensen en een land om ..het is ook geen dictatuur alla Zimbabwe , N-Korea of Nederland

   Like

  • Nico Omen zegt:

   Daar sluit ik me volledig bij aan!
   Ben er één keer beroepshalve geweest (1994) en heb toen een week gelogeerd in het Hilton aan het strand van Tel Aviv. Ons internationale groepje van 6 zakenmensen en technici werd de hele week lang door de Israëlische gastheren in de watten gelegd, en hun hele land rond gereden, van Jeruzalem via de Negev woestijn tot aan (of liever gezegd in) de Dode Zee, en zelfs door de speciaal voor ons ingehuurde gids (een gepensioneerde hoogleraar van de Universiteit in Jeruzalem) de Knesseth binnen geloodst.
   Bijzonder indrukwekkend wat dat land met zijn vriendelijke en hardwerkende bevolking in relatief korte tijd voor elkaar gekregen heeft, en een schrijnend verschil tegenover de agressie en chaos in de Palestijnse gebieden.
   Meest schokkende ervaring: wandelend over Dizengoff moeten toekijken hoe bloedbesmeurde winkelgevels met hogedrukreinigers werden gereinigd, enkele dagen na een Palestijnse bomaanslag op een stadsbus, waarbij tientallen onschuldige passagiers het leven hadden gelaten.
   Enige negatieve ervaring die week: een Palestijnse taxichauffeur in Tel-Aviv die door gigantisch omrijden de zaak wilde flessen. Na bijna 20 jaar, zal hij mijn verbale afstraffing ongetwijfeld nog steeds niet vergeten zijn 🙂
   Kortom: ook ik sta 100% achter Israël!

   Like

 10. Dr. Kwast zegt:

  We staan weer met z’n allen achter Israël geweldig.

  Like

 11. Peter Selie1 zegt:

  Bert je moet niet blijven miemelen met wat ik denk! in eerste uitte ik mijn alleen lof over de columns van Prof. Smalhout, meer niet. Tsja was ik van mening toegedaan dat het blog van E.J. Bron het enigste blog is voorbij het eigen gelijk en der MSM, maar door jouw reactie twijfel ik er aan of deze stelling goed opgedroogd uit de verf komt, gezien de reacties op mijn meningsuiting die onaangename spanningen oproepen doordat feiten of opvattingen strijdig zijn met hun (politieke) overtuiging, geloof, mening of zomaar wat vliegen afvangen.

  Prettige avond verder.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Niet het enige wellicht, maar wel het beste!! 😉

   Webmaster

   Like

  • BertG. zegt:

   Ik ga er derhalve maar van uit dat de warmte van de laatste dagen jou iets te veel naar je kop gestegen is. Daar hebben duidelijk meer mensen last van.

   En ik blijf “miemelen” wanneer ik denk dat het weer eens tijd wordt om eens lekker te gaan “miemelen”. (is dat een NL’s woord trouwens)

   Een goede ochtend gewenst verder.

   Like

   • BertG. zegt:

    Miemelen is dus een soort dialect uit Zutphen. (IK wil alles weten)
    Wanneer zit een Zutphenaar te miemelen?

    Een Zutphenaar kan onder twee omstandigheden beschuldigd worden van miemelen: als hij uit zijn nek zit te kletsen over onbelangrijke onderwerpen of als hij zijn eten uitvoerig bekijkt en betast voordat hij het in zijn mond stopt.

    Like

 12. Avidia zegt:

  Mooi artikel van Prof. Smalhout, hoop dat hij vaker een stukje komt plaatsen.
  Ik ben een fan van Israël, en koop zoveel mogelijk producten uit dat land.

  Like

 13. Tom Hendrix. zegt:

  @BertG 07.53. uur. Dat ben ik met je eens Bert. En het meest wrange is, dat deze moslims, straks ons doden met onze “eigen wapens”. Hun loyaliteit ligt niet bij ons, maar bij hun achterlijke ISLAM. Kots politici, die ons deze zooi hebben geleverd!

  Like

 14. Tom Hendrix. zegt:

  Tistochwat 18.12. uur. Ik heb ook helemaal niets op met het koninklijk “cocktail trio”, deze mensen zitten vuistdik in de BILDERBERGMAFFIA!

  Like

 15. Tom Hendrix. zegt:

  @E.J. Bron 08.49. uur. Web master, ik kan volledig meegaan in het betoog wat je ten opzichte van @ Johan Lingen hebt uitgesproken. Ik zie het met dezelfde ogen. We zijn en worden gekleineerd, door eigen politici, uitgekleed door en voor de schulden van andere landen op bevel van de EU, hebben te maken met gegraai van Bestuurders bij de overheid en instellingen van de Gezondheidszorg, worden dagelijks geconfronteerd met moslims die onze democratie en samenleving wensen af te breken, worden keer op keer verrast door de zgn. nieuwe bezuinigingen- die lastenverzwaringen zijn voor burger en bedrijfsleven- en worden geacht flink te betalen voor het koningshuis, wat duidelijk laat merken en zien dat zij BILDERBERG dienen, en royale inkomsten ontvangen van Shell. Tja, dan kan meneer Johan wel zeggen, dat we dat allemaal zeer netjes moeten beantwoorden….maar ja, als je als Nederlander ziet, dat in 40 jaar tijd je land Nederland Nederland niet meer is. Ja, dan ben ook ik niet diplomatiek in mijn woordkeuze.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Dank u, waarde heer Hendrix! 😉

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @E.J.Bron 10.11. uur, op 31/7. Beste web master U doet mij blozen, door U te zeggen. Mag hoor, maar Tom is ook okay. Verder is mijn dank zeer groot, dat wij bij Bron, een prachtig blog hebben om een andere mening te kunnen verkondigen, dan de linkse-en politiek correcte. Daarom hulde, die hulde toekomt Heer Bron. Bedankt voor de grandioze inzet!

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Dank U… eh JE Tom!! 😉 😆
    (jij ook bedankt voor al je comments en steun op de site!)

    E.J.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Johan van der Lingen 1 augustus 2013 om 13:48

    Geachte heer Van der Lingen.
    U schrijft:
    “Ik heb zo het idee dat u er allen ook zonder mij wel uitkomt, dus ik ga me op wat nuttigers richten.”

    Als afscheidscadeautje zal ik dan mijn uitspraak m.b.t. tot uw ex-‘koningin’
    “vals kil mormel”, wijzigen ik keurig taalgebruik:
    Mevrouw Von Amsberg is een egoïstische, hebberige, hooghartige, arrogante, harteloze, verwaande, schaamteloos rijke, ijskoude persoon, die ons beschouwt als minderwaardige levensvormen die er alleen maar voor dienen om haar te onderhouden en te bewieroken.

    Als de heer Bron het goed vindt, wil ik hier op deze nuttige website graag mijn commentaren blijven schrijven.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Met het grootste plezier Tistochwat!!!!

    E.J. Bron

    Like

 16. Tistochwat zegt:

  Dank u, heer Bron!
  Stelt u zich toch eens voor dat we hier geen ietwat ‘gespierde’ taal zouden mogen bezigen, hoe moet dan bijv. onze zeer gewaardeerde heer Tom Hendrix zich uiten? 😉
  Ik bewonder hem (en alle anderen) om zijn vrijmoedigheid! http://home.wanadoo.nl/dewilde-deligny/emoticons/adore.gif

  Like

  • Giel, zegt:

   Tien-nul voor mevroi Tistochwat!
   Hoogste tijd om die achterlijke monarchie nu eindelijk en definitief af te schaffen.
   Dat is iets uit de middeleeuwen!
   Weg met die arrogante patserzooi, die volstrekt schijt hebben aan de burgers van dit land.

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Tistochwat 15.33. uur. Beste tistochwat bedankt voor het compliment. In principe ben ik eigenlijk een beetje een goeiige lobbes. Maar wat mij inderdaad WOEST maakt, is het ONRECHT wat ons NEDERLANDERS wordt aangedaan, met name door de EUSSR, de Islam, en een zgn. vorstenhuis, wat lak heeft aan de gewone burger. Dat maakt, dat ik net als onze gewaardeerde @Martien Pennings, met een rode waas voor de ogen zit, en mijzelf betrap op moordneigingen! Maar zo maakt men ons wel. Doordat de hele politiek van links tot rechts, ons volledig in de steek heeft gelaten. En ik constateer dat momenteel enkel de PVV -mindere mate SGP- voor mij de enige partijen zijn die ik enigszins kan vertrouwen. Waar is ons NEDERLAND gebleven van onze vaderen….zucht.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Hoe herkenbaar, heer Hendrix!
    Ook ik ben de zachtmoedigheid zelve (mag je dat over jezelf zeggen?) maar de hele situatie in dit achterlijk geworden land (de hele wereld is trouwens compleet achterlijk aan het worden) maakt mij vaak razend! Dat onrecht… elke keer als ik bij mijn ouders in het bejaardentehuis wegga, staan de tranen in mijn ogen. Zij en andere bejaarden zitten in de ‘wachtkamer van de dood’ op een armoedig afgepast houtje te bijten terwijl dat kotsmisselijk makende ‘koningshuis’ het zich
    allemaal ‘goed laat smaken’ en de rest van het luxe luie islam-loze leventje dat ze hebben op onze kosten!
    EN NÓG HEBBEN ZE NIET GENOEG! Ondanks het bezit van enkele miljarden euro, moet de belastingbetaler opdraaien voor de capriolen van die totaal overbodige gasten!

    Like

 17. Anneke zegt:

  Een dik -, vet SHALOM voor prof. Bob Smalhout….Een kranige, ouwe rot, met inmiddels heel wat ervaring op deze planeet. “RESPECT voor deze man, heeft hij weldegelijk verdiend”.

  Like

 18. Tom Hendrix. zegt:

  @Tistochwat 19.13. uur. Ik begrijp U volledig. Als voorzitter van een Cliëntenraad van een Woon-Zorg-Centrum, wordt de cliëntenraad -en uiteraard ik ook- geconfronteerd met de gigantische kaalslag in de Zorg. Beste tistochwat, en het gaat nog veel erger worden per 1 januari 2014, want dan komen de ZZP 1 t/m 3 en zelfs mogelijk 4, niet meer in aanmerking voor opname in een Zorginstelling. Het is inderdaad om te janken! En als ik dan lees, dat onze PINOKKIO MARX RUTTE weer met een kruiwagen aan MILJARDEN EURI naar de communisten in BRUSSEL brengt, U weet wel het GEDROCHT EUSSR, nou dan ben ook ik pislink, en in staat deze man te wurgen, de vollidiot. En de PvdA, die is nog veel vuiler dan de VVD, deze PvdA blijft maar doorgaan de MOSLIMS te pamperen, met GRATIS GELD,GRATIS HUIS,GRATIS INRICHTING en meer van dat fraais. En dat allemaal met medeweten van de rest van de politieke verraders; d66,gl,cda,cu,pvdd,sp. Allemaal doen ze eraan mee, onder het motto: ” EIGEN VOLK LAATST!”.
  Heel veel sterkte, tistochwat!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   U mag wel ‘jij’ tegen mij zeggen hoor! 😉
   Ja, wat u zegt over die ZZP-nummers heb ik ook gehoord van een verpleegkundige in het bejaardentehuis. Mijn ouders hebben een ZZP 4 indicatie.
   Mijn moeder heeft ‘recht’ op 18 uur zorg per week en mijn vader ‘krijgt’ 18 uur en 1 minuut!
   En dát terwijl ze eigenlijk helemaal niets meer kunnen en 24 uur per dag zorg nodig hebben.
   Gisteren heb ik hun rollators schoongemaakt; ze zagen er uit alsof er een volle asbak over leeggestort was; zwaar vervuild en kleverig… Maar ja, er is geen geld voor een rollator-reiniger hè?
   Er wordt van familieleden verwacht dat zij alles voor hun ouders doen maar ik sta er alleen voor en red dat ook niet.
   Ik hoop toch zo dat ik doodga voordat ik oud ben want ik ben erg bang voor de toekomst…

   Like

   • Republikein zegt:

    Man, verschrikkelijk, het is om te janken, breng dit in de openbaarheid, want als er niks aan wordt veranderd ga je zelf kapot.Nooit opgeven…..dan hebben ze gewonnen en dat streven ze na.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Republikein om 21:30

    Mijn ouders zitten al in een bejaardentehuis hoor en ik hoop niet dat ik bij u de indruk heb gewekt dat ze nog zelfstandig wonen (zie mijn reactie van 19:13).
    Ik heb de situatie in het tehuis al herhaaldelijk ter sprake gebracht maar ik krijg steeds te horen dat er niet meer in zit vanwege de ‘bezuinigingen’.
    Ze krijgen al het maximum aan zorg.
    Zo hebben mijn ouders bijv. recht op 5 X hulp bij de toiletgang per dag.
    Ze mogen in geval van nood natuurlijk vaker bellen, maar de verzorgenden in het tehuis zitten ook met de handen in het haar. Ik kan dus praten als brugman maar het helpt niet.
    De Haagse schurken hebben al ons geld nodig voor hun ‘linkse hobby’s’…
    Als ik zie hoeveel geld er van het schamele pensioentje van mijn ouders wordt ingehouden…
    En daarvoor hebben ze nu hun hele leven hard gewerkt…

    Like

 19. Tom Hendrix. zegt:

  O ja, dat koninklijk circus te Wassenaar, mag van mij optiefen! Misschien is Argentinië een optie.

  Like

 20. Republikein zegt:

  Koning en Koningin, ik schijt er op.

  Like

 21. Republikein zegt:

  Nu zijn ze dat kleine meisje aan het hersenspoelen, want de shitkliek denkt wel vooruit.

  Like

 22. Republikein zegt:

  @Tistochwat 21:53
  Ten eerste ben ik geen u maar gewoon je en jij, maar bedankt voor de beleefdheid, het is hier in dit land nog niet allemaal verrot. De geschetste situatie is natuurlijk al een tijd aan de gang, de media schenkt hier mondjesmaat aandacht aan, maar de politiek geeft taal noch teken, ze hebben het te druk met pamperen van zielige allochtonen en armlastige zuidelijke landen.Het geld bestemd voor onze ouderen, met hard werken verdiend, wordt met bakken tegelijk over de balk gegooid, en niemand verzoekt om verantwoording, dus weg, pleite, naar de klote om het zomaar eens te zeggen. Blijft er toch nog wat over, dat weet het management daar wel raad mee.
  Kortom, huilen met de pet op. Binnenkort behoren ikzelf en mijn lieve ook bij de ouderen, ik hou mn hart vast, maar tot dan zal ik helpen waar en zoveel ik kan.Het minste wat ik thans kan doen is iemand een hart onder de riem steken, en vragen , volhouden, dit gaat straks anders worden Veel sterkte.

  Like

 23. Tom Hendrix. zegt:

  @Republikein 22.20. uur, op 1/8. Heel herkenbaar, en zeker de waarheid Republikein. En mijn vertrouwen in de politiek en de overheid is gedaald tot onder het nulpunt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s