Indiase gedwongen uitgehuwelijkt en groepsverkracht als gevolg van een eerhandel. De traditie van “Vani”

Screenshot_22

Zo zien de eerzame leden van de raad van oudsten eruit, echte monsters, die zulke verkrachtingsvonnissen spreken – uit een artikel van Al Jazeera

Het voorval duidt duidelijk op de islamitische cultuur en zulke handelingen kennen we al van vroeger uit Pakistan: een vrouw, laten we haar Aisha noemen, werd gedwongen uitgehuwelijkt, omdat zijn broer er met zijn vriendin uit een andere clan vandoor gegaan was. Toen heeft de dorpsrechtbank van de raad der oudsten (shariarechtbank) vonnis gesproken en de vrouw werd gedwongen uitgehuwelijkt aan de man van de vriendin uit de gedupeerde familie. Daarop werd ze door meerdere mannen verkracht:

Slechts enkele uren na de huwelijksplechtigheid werd ze door de broers van haar man overvallen en “genadeloos” verkracht.

De ongelooflijke, gruwelijke seksuele aanvallen werden zelfs door de raad van oudsten van het dorp in Uttar Pradesh (de Indiase deelstaat met de grootste moslimgemeenschap) goedgekeurd. Deze oordeelden: “Oog om oog is de juiste rechtvaardigheid.”

Dus vrije verkrachting, omdat de vrouw van de bruidegom er vandoor was gegaan met de broer van het gedwongen uitgehuwelijkte meisje. Dat is de duidelijke aanwijzing naar de islam. Indiase families hebben hele andere huwelijkstradities, een ander huwelijksrecht en andere eerbegrippen. In Pakistan heeft deze traditie zelfs een eigen naam: Vani.

“Ik was het eens met het vonnis van de raad van oudsten, omdat ik wist dat er een bloedbad in het dorp zou plaatsvinden als ik zou weigeren”, zei het meisje tegen de politie.

“Mijn schoonvader vertelde me, dat hij alleen had ingestemd met mijn huwelijk, omdat hij wraak wilde nemen.”

Daily Mail

En hier is de aanwijzing dat het bij deze praktijken wel degelijk om islamitische jurisdictie gaat, zoals deze in Pakistan gepraktiseerd wordt. In onderstaand artikel schetsen drie zussen, die tot zulke gedwongen huwelijken als schadeloosstelling voor een delict van een mannelijk familielid veroordeeld werden, deze traditie:

“Vani staat gelijk aan moord. Als wij met deze jongens getrouwd zouden zijn, zou het net zijn alsof men ons gedood zou hebben.”

Vani is een Pakistaanse stammentraditie om bloedvetes door gedwongen huwelijken te regelen.

De bruid brengt er de rest van haar leven mee door om te boeten voor het delict van haar mannelijke familielid.

Islam Awareness

Enkele jaren geleden was er sprake van een zaak in de internationale media, waarbij twee kleine meisjes gedwongen werden uitgehuwelijkt, waarvan bij het oudere meisje “het huwelijk al werd voltrokken”. Het kleinere meisje was pas 3 jaar oud.

Maar hier een paar monstrueuze gevallen van Vani-halsrecht in Pakistan:

http://www.defence.pk/forums/social-issues-current-events/67419-8-yr-old-girl-given-vani-twice-husband-raped-her.html

(8-jarige werd tweemaal als Vani weggegeven en haar “man” verkrachtte haar)

http://tribune.com.pk/story/264445/child-marriage-12-year-old-girl-given-in-wani-to-85-year-old/

(Kindhuwelijk: 12-jarige werd als Vani weggegeven aan een 85 jaar oude man)

http://www.ndtv.com/article/world/10-year-old-pakistan-girl-forced-to-marry-to-settle-feud-380445

(10-jarige gedwongen uitgehuwelijkt om de familievete te regelen)

http://www.pakistankakhudahafiz.com/archive/2012/10/15/13-baluch-girls-were-declared-vani-a-tradition-where-girls-become-tradable-product/

(13 meisjes als Vani gedwongen uitgehuwelijkt)

Bron:

Kybeline.com

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in India, Islam, Krankzinnigheid, Mensenrechten, Pakistan. Bookmark de permalink .

7 reacties op Indiase gedwongen uitgehuwelijkt en groepsverkracht als gevolg van een eerhandel. De traditie van “Vani”

 1. Republikein zegt:

  Zo is het, je geloof belijden.

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Zeg weten onze politiek correcte VOLLIDIOTEN van politici, van de vvd,cda,pvda,d66,gl,cu,sp,pvdd, er ook van….Nou dat zal ze NIET BOEIEN, zolang het geen jankert van een HAATBAARD betreft, zal het deze klootzakken geen flikker interesseren. En Kamervragen over de vervolging van christenen en andersdenkenden in moslimlanden, daar hoor je het CDA en de CU ook niet over. Huichelaars, de nazi ideologie der islam op alle mogelijke manieren tegemoet komen, en ons opzadelen met deze onaangepaste BERBERS!

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Nou, hou maar weer op. We weten het nu langzamerhand: Vrouwen zijn helemaal niets-handelswaar op de veemarkt, ze zijn ook zowat gemeenschappelijk bezit, ze hebben totaal geen zelfbeschikkingsrecht en hebben het altijd gedaan: zelfs als een familielid de delinquent is, hebben ze het nóg gedaan. Ze kunnen zowat worden uitgehuwelijkt, zodra ze kunnen lopen en vanaf hun derde zitten de mannen er al op te geilen; inde startblokken, om, zodra ze een paar jaar ouder zijn…….enfin…….
  En op hún beurt zitten er nu weer de nodige goedmensen in de startblokken om te gaan betogen, dat dit he-le-maal niets met de Islam te maken heft, dat het hier alleen maar om een obscure clan in een afgelegen gebied gaat, die nog vasthoudt aan pre-islamitische gebruiken en dat-ie……Permitteert U mij, U even te onderbreken, goedmensen: “Weet U wel, hoe het mogelijk is,dat bepaalde obscure clans in naam van de Islam vasthouden aan barbaarse, pre-islamitische gebruiken en daar nog mee wegkomen ook? Door één klein, misselijk bepalinkje, dat wel degelijk in de schone soera’s der Koran terug te vinden is, en waarmee alles valt of staat, ook die barbaarse, zg. pre-islamitische gebruiken: DE MAN IS VOOGD OVER DE VROUW.
  En aangezien dat betekent, dat de man voor de vrouw beslist en dat je het, met enige goede wil, zover kunt doortrekken, dat de man met de vrouw kan doen, wat hij wil……Nietwaar?
  Ik wil hier maar mee zeggen: De gebruiken zijn misschien barbaars en pre-Islam, edoch geeft de Islam er met haar arrogante, patriarchale, verwerpelijke instelling uiteindelijk àlle ruimte voor!

  Like

 4. Joost Visser zegt:

  DE MAN IS VOOGD OVER DE VROUW. De erste interpretatie die in mijn hoofd opkomt is dat de man de vrouw koestert en zorgt voor haar welbevinden. De makkelijkste interpretatie in het uitvoeren is die van ´het is mijn bezit´. Vallen toch een hoop verantwoordelijkheden ineens weg ennhet derde ´beentje´ vindt dat ook wel prettig bij onzekere mannen.

  Like

 5. Helena zegt:

  Je gelooft het niet, maar echt waar het kan, alweer, nog gekker.
  Een politieke activiste en tv presentator uit Koeweit heeft het volgende plan bedacht.
  Het zou mannen moeten worden toegestaan er seks slavinnen op na te houden.
  Ook heeft ze al bedacht waar die dan vandaan moeten komen. Die moeten gekocht gaan worden in gevangenissen, o ja het moeten géén moslims zijn.
  http://everythingandanything.co.uk/newsuk21557a

  Like

 6. Aegolius cs zegt:

  Rel over ‘verkrachtingsdocu’ loopt verder op

  05-03-2015 16:32 | ANP

  De Indiase overheid heeft donderdag geklaagd bij de BBC omdat de Britse omroep woensdag een omstreden documentaire over een fatale verkrachting heeft uitgezonden.
  Een van de daders zegt daarin namelijk dat de aanval de schuld van het slachtoffer was. „Aanstootgevend en beledigend”, aldus Indiase autoriteiten, die vrezen voor oproer. Omroepen vroegen om de film niet te tonen. In het land zelf is de documentaire verboden.
  Zes mannen vergrepen zich in 2012 aan een 23-jarige vrouw in een bus. Ze werd bovendien ernstig mishandeld met ijzeren staven. Volgens de ter dood veroordeelde Mukesh Singh zou dat niet zijn gebeurd als de vrouw zich niet had verzet. „Als ze wordt verkracht, moet een vrouw zich niet verzetten. Ze moet zich stilhouden en de verkrachting toestaan”, zei hij.
  In het interview toont de man ook geen enkel berouw. Hij zegt: „Een net meisje zwerft niet rond om negen uur ’s avonds. Een meisje is veel verantwoordelijker voor verkrachting dan een jongen.”
  Onduidelijk is nu of India ook echt een juridische zaak begint ……:

  http://www.refdag.nl/nieuws/anp/buitenland/rel_over_verkrachtingsdocu_loopt_verder_op_1_895660?localLinksEnabled=false

  Hier de docu op Trouw

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s