Protesten tegen Hamas-beslissing: “Beperking van de persvrijheid”

Screenshot_24

Ramallah

Tientallen Palestijnse journalisten, politici en hoogwaardigheidsbekleders hebben donderdag in Ramallah tegen de sluiting van mediakantoren door Hamas in de Gazastrook geprotesteerd. Ze riepen de radicaalislamitische groepering er bovendien toe op de invoer van drie grote Palestijnse kranten in de Gazastrook toe te staan.

Het protest was georganiseerd door de Palestijnse journalistenbond. Dat bericht het Palestijnse persbureau “Ma´an”. De deelnemers brachten onder andere op posters hun kritiek op de sluiting van mediakantoren, de arrestatie van journalisten evenals de beperking van de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting door Hamas tot uiting.

Abdul Nasser Nadzjar, voorzitter van de journalistenbond, zei tegen de demonstranten: “We waren verrast dat Hamas haar aanvallen op Palestijnse mediaorganisaties voortzet door de kantoren van ´Ma´an´ en enkele anderen te sluiten. Dat is deel van een voortdurende praktijk.” Hij wees erop, dat sinds de machtsovername door Hamas in Gaza in het jaar 2007 de drie grootste Palestijnse dagbladen in de Gazastrook verboden zouden zijn. Meerdere radio- en televisiestations zouden gesloten en hun uitrusting geconfisqueerd zijn, aldus Nadzjar.

Mochten media foutieve berichten publiceren, dan zouden justitie en de ethische commissie van de journalistenbond er zijn om een klacht in te dienen, benadrukte Nadzjar. Hij voegde er aan toe: “Wanneer mediakantoren gesloten worden, omdat hun redactionele koers tegenstrijdig is met die van de politieke partijen, dan is dar zeer gevaarlijk. Tot nu toe zijn alle beschuldigingen van Hamas onacceptabel, omdat ze uitsluitend kritiek hebben op foutieve meldingen.”

Met het oog op de sluiting van het kantoor van “Ma´an” in Gaza zei Nadzjar: “Welke misdaad heeft ´Ma´an´  begaan door een citaat van een ander medium te vertalen? […] Is de vertaling volgens de politiek van de autoriteiten van Hamas verboden? Dat is zeer gevaarlijk en mag niet geaccepteerd worden.”

Klachten bij het Openbaar Ministerie

Nadzjar deelde verder mee, dat de journalistenbond een klacht over het optreden van Hamas bij het Palestijnse openbaar Ministerie zou hebben ingediend. Deze zou ook gericht zijn tegen de voorzitter van het mediabureau bij de regering en tegen “diegene, die net doet alsof hij een hoofdofficier van justitie is.” Er zou slechts één hoofdofficier van justitie bij de Palestijnse Autoriteit kunnen bestaan.

De in de Gazastrook regerende Hamas had vorige week donderdag de kantoren van het Palestijnse persbureau “Ma´an” en de Arabischtalige nieuwszender “Al Arabiya” in Gaza gesloten. De hoofdofficier van justitie van Hamas zou opdracht tot sluiting hebben gegeven wegens “foutieve meldingen”.

Bron:

Israelnetz.com

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com) 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Censuur, dictatuur, Hamas, Persvrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

13 reacties op Protesten tegen Hamas-beslissing: “Beperking van de persvrijheid”

 1. E.J. Bron zegt:

  HARRY, GRETTA, ANJA, DRIES!!!!!!!!!!!!!!!!! Hamas-democratie!!!!! Ik hoor jullie niet!!!!!! 😆

  Like

 2. Lang leve de sharia?!

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  Bij de baard van de achterlijke profeet Mo, en moge hij -de baard- voor altijd geteisterd worden door vlooien, wie had dat nu kunnen denken, dat de ene groep MO VOLGERS de andere groep MO VOLGERS het zwijgen wenst op te leggen. Ja,ja gekken van de PvdA dat is jullie geliefde doelgroep!

  Like

  • felix zegt:

   Platjes… Rooie Schaamluizen, Islamitisch ongedierte, MO- adepten, en Linksdraaiende randdebielen. Bestaat er een pesticide die deze plagen van de mensheid voorgoed kan uitroeien? Als dat gebeurt, zou dat de mooiste dag van mijn leven zijn..
   Maar morgen word ik weer wakker….

   Like

 4. luckybee zegt:

  Het is de hoogste tijd dat Palestijnen elkaar uitroeien.Hamas tegen Fatah?Spannend.

  Like

 5. Hans Jacobs zegt:

  Ze kunnen de palestijnen niet hard genoeg inperken. Ze leven en fokken al van mijn belastinggeld. Dat moet maar genoeg zijn. Bovendien; niet zeuren. Terroristen kiezen als regering is terroristen krijgen als regering.

  Like

  • Helena zegt:

   Of zoals een commentator op the Jewish Press het zei.
   This whole story is like the SS complaining that the Gestapo is acting cruelly towards the German People. A truly nonsensical sory.

   Like

 6. Urbanus zegt:

  De hoernalisten van onze rijksomroep hoor ik ook niet!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Urbanus 19.24. uur. Vindt U dat raar? Noe de hele zgn. “rijksomroep”, kunt U vergelijken met RADIO NOORD-KOREA, samen met de VARA,VPRO,NCRV,EO. Zover zitten de RODEN al in de sleutelposities, en bij de geschreven pers-de kranten- is het ook het geval. LINKS,LINKS,LINKS wat de klok zwaait. Bah!

   Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Ach, persvrijheid, democratie…..Kunnen ze die woorden überhaupt spellen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s