Hezbollah-chef: “Heel Palestina terug veroveren”

Screenshot_4

Hassan Nasrallah

“Israël vormt een gevaar voor alle mensen in deze regio.” Dit zei de leider van Hezbollah, sjeik Hassan Nasrallah, vrijdag tijdens zijn eerste openbare optreden sinds september n.a.v. de door Iran geïnitieerde “Al-Quds-dag”, die op de laatste vrijdag van de islamitische vastenmaand ramadan wordt gevierd.

Israël verwijderen zou “een nationaal Libanees belang” zijn, zei Nasrallah volgens de Libanese internetsite “Yalibnan”. De leider van Hezbollah sprak in een bolwerk van zijn militie in Zuid-Libanon voor honderden Libanezen, die hun steun wilden betuigen aan de “Palestijnen”. Hij woont sinds de tweede Libanonoorlog uit angst voor een aanslag op een geheime plek en laat zich zelden zien in het openbaar.

Nasrallah gaat verder: “Deze oproep werd door imam Chamenei herhaald. Hij heeft tot doel moslims en de wereld te herinneren aan de Palestijnse zaak en Jeruzalem uit handen van de zionistische bezetters te bevrijden. Het is een gelegenheid om te laten zien hoe Palestina en zijn volk onder bezetting, Judaïsering honger en verwoesting lijden.” Verder zei hij: “Heel Palestina, van de zee tot aan de rivier, moet aan zijn volk teruggaan. Niemand in de wereld, geen koning, prins, sjeik, leider, president of staat heeft het recht om oko maar één zandkorreltje van Palestina´s land op te geven.”

Wie zich “ergens in onze regio en met welke middelen dan ook verzet tegen het zionistische plan, verdedigt naast Palestina zijn land, zijn volk en de toekomst van zijn kinderen en kleinkinderen”, voegde de leider van Hezbollah er aan toe. “Helaas blokkeren en verhinderen enkelen in de Arabische wereld, die door het Westen gesteund worden, deze prioriteit. Ze drijven volkeren ertoe andere prioriteiten te stellen en vinden nieuwe oorlogen uit. Eerst spraken ze van de communistische expansie, en Palestina werd vergeten. Ze gaven biljoenen uit en kwamen met boeken, conferenties en oorlogen. Daarna vonden ze de Iraanse en Perzische expansie uit. Er werd een oorlog, die biljoenen kostte, tegen Iran gevoerd. Als ze hiervan alleen maar een tiende deel voor Palestina gebruikt zouden hebben, dan zou het bevrijd zijn geweest.”

Volgens informatie van het Israëlische dagblad “Yediot Aharonot” ging Nasrallah ook in op de Iraanse ayatollah Khomeini, die Israël een “kankergezwel” had genoemd. Dit zou juist zijn. “zoals u weet, breiden tumoren zich uit. De enige oplossing voor deze tumor is om hem helemaal uit te snijden.”

Demonstraties in de hele wereld   

In Iran gingen vrijdag miljoenen mensen “in solidariteit met de onderdrukte Palestijnse natie” de straat op, schrijft de Iraanse website “Press TV”. Ze zouden “hun woede over de politiek van het Israëlische regime en zijn bondgenoten geuit en de bevrijding van Palestina geëist hebben.” De demonstranten scandeerden slogans tegen Israël en de VS.

In talrijke andere landen vonden ook manifestaties n.a.v. “Al-Quds-dag” plaats. In Berlijn vonden zaterdag een optocht van ondersteuners en twee tegendemonstraties plaats. Sjiietische gemeenschappen in de islamitische wereld vieren ieder jaar de “Al-Quds-dag” op de laatste vrijdag van de vastenmaand ramadan. Ook in niet-islamitische landen vinden manifestaties plaats. De deelnemers willen hun solidariteit met de Palestijnen demonstreren. “Al-Quds” is de Arabische naam voor de stad Jeruzalem. De dag werd in 1979 door de Iraanse revolutieleider ayatollah Khomeini ingevoerd.

Bron:

Israelnetz.com

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Hezbollah, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims, sjiieten. Bookmark de permalink .

14 reacties op Hezbollah-chef: “Heel Palestina terug veroveren”

 1. Bob Fleumer zegt:

  En wij blijven rustig slapen en worden t.z.t. wakker als dimmies.

  Like

 2. Joost Visser zegt:

  wat zal ik de dag prijzen dat er geen druppel olie meer uit die regios vandaan komen omdat de westerse wereld zelfvoorzienen wordt. Nasrallah zal dan weten wat voor een toekomst zijn kinderen en kleinkinderen zullen hebben. Zal blij zijn dat ze nog in een fabriek in Israel kunnen werken.

  Like

  • Peter Klaasing zegt:

   Joost, vergis je niet. Als er geen olie meer uit die arabiese landen komt, volgt er een gigantiese stroom van barbaars geneties vulles naar ons toe.

   Like

  • oogenhand zegt:

   Als de olie in de Christelijke landen gevonden was, zouden de Moslims meteen die landen aanvallen en veroveren. Zolang het Christendom schuldgevoelens predikt, is het een waardeloze godsdienst.

   Overigens doet Hezbollah zeer goed werk met het bedreigen van Saoedi-Arabië.

   Like

 3. Republikein zegt:

  Debiele islamitische geestelijk gestoorde geleerden zijn altijd gevaarlijk voor de mensheid.

  Like

  • M.A.L. Sion zegt:

   Geleerde?
   Daar zal geen sprake van zijn. Woestijnzand zit er onder zijn schedeldak ivp de grijze lobben. Maar gevaarlijk inderdaad en hij weet menigten aan zwaarbewapende gekken op de been te brengen.

   Like

 4. 2Crazy2bTrue zegt:

  Een geestelijke geleerde? De ultiem geestelijk afgestompte.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Binnenkort in dit land:Sinterklaas vervangen door Al-Quds-dag. Baarden en hoofdbedekking, niemand ziet het verschil.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Huuuh welke Palestina willen ze dan terug veroveren?Die door de Romeinen zo hernoemd worden?

  Like

 7. Cathja zegt:

  Israël zal NOOIT onder de voet worden gelopen door welke arrogante mogendheid ook, die denkt recht op het grondgebied van Israël te hebben! Israël is aan het Joodse volk gegeven, en NIEMAND op deze wereld zal er ook maar één zandkorrel van kunnen inpikken. Anders zouden de beloften voor Israël niet op waarheid berusten. Ik geloof dat Israël de Machtigste Beschermer heeft die ze maar kunnen wensen! Dat neemt niet weg dat de dreiging van terreur en geweld daarmee weg is. Nee, het Joodse volk ondergaat de ene beproeving na de andere, maar ze zúllen staande blijven!
  Dat is hun enige troost, in een wereld die ten onder gaat aan geweld en oorlogen.

  Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Je doelt op het IDF ??

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Joop Klepzeiker 10:41

    Als je met IDF het Israëlisch Defensie Leger bedoelt, dan bedoelde ik dat niet. Er ligt al een eeuwen oude belofte dat het land Israël het Joodse volk toebehoort, en dat heeft uiteraard niets met het IDF te maken.

    Like

 8. Tom Hendrix. zegt:

  @Cathja 07.01. uur. Hierop zeg ik volmondig Amen!

  Like

 9. Jan zegt:

  London is mediating indirect secret talks between US and Hezbollah
  The US and Hezbollah are in secret indirect talks managed by London dealing with the fight against Al-Qaida, regional stability and other Lebanese political issues.
  http://www.jpost.com/Middle-East/Report-London-is-mediating-indirect-secret-talks-between-US-and-Hezbollah-333245

  Dit laat eens temeer zien dat iedere socialist een antisemiet is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s