Palestijnse tv wist Israël van de landkaart

De officiële tv-zender van de Palestijnse Autoriteit heeft een quiz georganiseerd. De winnaar was diegene, die de goede antwoorden gaf op gemakkelijke aardrijkskundevragen. En “goed” was alleen diegene, die Israëls bestaan ontkende en steden binnen de Israëlische grenzen als “Palestijns” classificeerde. De Palestijnse Autoriteit heeft daarmee niet voor de eerste keer Israël gewoon van de landkaart gewist. Dat bericht de organisatie “Palestinian Media Watch” uit Jeruzalem, die Arabische tv-programma´s observeert.

Tijdens de islamitische vastenmaand ramadan waren tv-verslaggevers over Palestijnse dorpen uitgezwermd. Ze stelden vragen aan voorbijgangers, die 100 dollar konden winnen. Zo moesten ze een stad in Palestina opzoeken of noemen. Het goed antwoord was Jaffa, Ashdod of Safed, allemaal steden binnen de Israëlische grenzen. Bij andere vragen ging het er om een meer in “Noord-Palestina” te noemen, “dat door de bezetters werd drooggelegd”. Het goede antwoord: het Hula meer. Dat ligt in Galilea, ver weg van de Palestijnse gebieden, en werd inderdaad in de jaren-50 gedeeltelijk drooggelegd. Bij een andere vraag ging het erom welke staat de langste grens met Palestina zou hebben. Het goede antwoord: Jordanië met 386 kilometer. Daarbij werd gerekend van Eilat in het zuiden tot aan de Israëlische noordgrens – volgens de tv-quiz hoort dit allemaal bij Palestina.

Volgens het bericht werden de prijzen betaald door de “Bank of Palestine” en twee Palestijnse aanbieders van mobiele telefonie. De Palestijnse televisie is geen vrije mediaonderneming, maar volledig afhankelijk van de Palestijnse Autoriteit en verbreidt diens opvattingen. De zender was de afgelopen jaren al meerdere keren opgevallen, omdat zij joodse steden, o.a. Haifa, “Palestijns” genoemd had. De Palestijnse televisie wordt – net zoals de hele begroting van de Palestijnse Autoriteit – overwegend door schenkingen uit Europa, de VS, Canada en Japan gefinancierd.

Bron:

Israelheute.com

Auteur: Tommy Müller

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", Israël, Israël-vijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Palestijnse tv wist Israël van de landkaart

  1. Erik Bink/aka "Erik Mokum" zegt:

    Hier speelt een kwaadaardige versie van wat G.K. Chesterton (1874-1936) “de logica van de gek” noemde. Inderdaad, al die steden en meren en nog zo wat liggen in wat oorspronkelijk het mandaatgebied “Palestina” heette – de naam “Palestina” die nog uit de Romeinse tijd stamt.
    Met een bewust kwaadaardig voorbijgaan aan de realiteit – vandaar de logica van de gek – “kloppen” de “goede” antwoorden in deze goebelsiaanse quiz.

    Like

  2. Pingback: Breivik: massamoordneigingen en politieke scholing | E.J. Bron

  3. Helena zegt:

    In de film World War Z, je weet wel die zombie film die zich voor een groot deel in Jeruzalem afspeelt, is in Turkije is het woord Israël vervangen door het woord Midden Oosten.
    Commentaar hierop kun je achterlaten op de FB pagina van Paramount https://www.facebook.com/Paramount
    Een filmpje als toelichting:
    http://www.israelvideonetwork.com/world-war-z-paramount-thinks-turks-afraid-of-israel-not-zombies?utm_source=MadMimi&utm

    Like

  4. Jan zegt:

    Jankerige Arabieren: “Joden hebben de humus van ons gestolen, de falafel en nou stelen zij ook nog onze dans”

    Pro-Palestinian Activists Accuse Israeli Choreographer of Stealing…a Dance
    http://www.theblaze.com/stories/2013/08/14/pro-palestinian-activists-decry-israeli-choreographer-for-exploitinga-dance/

    Like

Plaats een reactie