Breivik: massamoordneigingen en politieke scholing

Screenshot_45

(Door: Martien Pennings)

Ik heb over Breivik, toen zijn daad nog vers in het geheugen lag, twee keer geschreven onder de titel “Breivik en ik” en onder de titel “Zou jij ‘klammheimliche Freude’ voelen, Leon de Winter?”

Nu is er gedoe over Breiviks wens om vanuit de gevangenis politicologie te gaan studeren en de goedmensen hebben deze gelegenheid voor zelfmanifestatie maar weer eens aangegrepen. Ik zou het hem absoluut laten doen. En als ik nunechtenpreffessur was zou ik hem zeker willen begeleiden. Elk inkijkje in zo’n brein moet leerzaam zijn. Maar ja, echte preffessurs zijn tegenwoordig allemaal linkse idioten, dus die stellen hun narcistisch hedonisme boven kennisvergaring.

Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om nog eens zo helder mogelijk uiteen te zetten wat ik hoogstpersoonlijk van Breivik vind, want daarin is de wereld natuurlijk zeer geïnteresseerd.

Aan welke geestesziekte Breivik lijdt, weet ik niet, maar het zou kunnen dat hij in een psychose heeft gehandeld en dus tijdelijk ontoerekeningsvatbaar was. We kennen de verhalen van vaders die in een psychose hun eigen kinderen ombrengen. Ze hallucineren, ze horen stemmen, ze zijn dus echt in een totaal ander dimensie. Ik weet dat, ik heb dat van redelijk dichtbij meegemaakt.

Als je het los van echte klinische psychose en verdere waanzin beschouwt, geldt het volgende:

Breivik heeft een impuls in daden omgezet die bijna iedereen wel eens heeft en ik zelf regelmatig: “Knal ze allemaal maar af!”

Wie is “allemaal” in mijn geval?

Bij mij zijn dat over het algemeen haatbaarden, die oftewel lispelend (Bin Laden) oftewel schreeuwend hun haat kenbaar maken tegen Joden, tegen gelijkheid voor man en vrouw, homorechten, gewetensvrijheid, vrijheid überhaupt en die wrede straffen aankondigen voor al wie er anders over denkt.

Maar ook de bewuste westerse collaborateurs horen voor mij bij dat “allemaal”. Dus de mensen die jaar in en jaar uit alle beeldbuizen bezet houden en met uitgestreken smoelen weigeren kennis te nemen van wat de islam is en Israël demoniseren en op die manier aan het zorgen zijn dat de Europa én Israël binnen 30 jaar islamitische dictaturen zullen zijn, waarin de laatste Jood vermoord zal wezen.

Goed: die horen er dus allemaal bij en jegens hen lijdt mijn onderbuik aan primitieve massamoordneigingen, die ik braaf blijf onderdrukken.

Maar Breivik heeft die neigingen dus niet onderdrukt én . . . . én . . . . . heeft daarbovenop nóg een cruciaal-essentieel-wezenlijke tweede grens overschreden.

Hij heeft kinderen, althans jongvolwassenen vermassamoord, die door hun eigen cultuur misleid waren – dus door de uitgestreken smoelen over wie ik het zojuist had –  zonder hen de kans en de vrijheid te geven door de hersenspoeling van de mainstream-media heen te kijken, door de muur van desinformatie te breken en geestelijk volwassen te worden.

Breivik heeft dus alles waarvoor hij meende te vechten, verraden.

Maar het diepste verraad zit toch niet bij de gek Breivik, maar bij de collaborateurs die verantwoordelijk zijn voor de desinformatie rond islam en Israël. Zij zijn degenen die zorgen dat ook ik steeds meer de indruk heb in een gekkenhuis te wonen, die gezorgd hebben dat ik mijn cultuur niet meer als van mij ervaar, maar als diep vijandig aan alles waarin ik geloof. Mijn diepste verlangen is dat ze zich ooit moeten verantwoorden voor een Neurenberg 2.0 en dat hun straf hard zal zijn. Ik denk dan aan een sobere maar humane Goelag, met overdag veel lichamelijke inspanning en in de avonduren verplichte scholing in de echte geschiedenis van de islam en van Israël.

Screenshot_46

Gisteravond ook weer. De brave Esther Voet van het CIDI zat bij Knevel & Van den Brink. De krypto-antisemiet Harry van Bommel was op bezoek geweest ten kantore van het CIDI. Esther Voet begroette hem met een kus. Gadverdamme. Wie vanaf 27:25 gaat kijkluisteren kan horen hoe de vertegenwoordiger van de proletariërs aller landen zich een geaffecteerd deftigerds-accentje heeft aangemeten. Merk op hoe goed hij de dead pan beoefent: met uitgestreken smoelwerk zogenaamd zéér rustig naar de tegenstander in het debat gaan zitten luisteren. En dat kon ook, want hij wist dat Esther Voet de waarheid niet ging zeggen over de “vredesonderhandelingen” die door clown Kerry voor eigen glorie voor de Bühne weer eens zijn opgestart. Die waarheid luidt: de Palmaffia’s die van corruptie, parasitisme, haat en islam leven en die de bevolkingen van Samaria-Judea en Gaza terroriseren hebben hetzelfde onveranderbare einddoel, of ze nou Hamas of Palestijnse Autoriteit heten, namelijk de vernietiging van Israël en genocide op de Joden. Ik heb geen zin om de uitspraken en handvesten die dat uitbundig bewijzen weer op te zoeken . . . . . . .  . . . . . . en ik zweer bij alles wat me heilig is dat ik nu de waarheid zeg: in de seconde dat ik achter de voorgaande zin een punt wilde zetten, kwam er een e-mail binnen die een nieuw stuk op de site van E. J. Bron aankondigde:

“De officiële tv-zender van de Palestijnse Autoriteit heeft een quiz georganiseerd. De winnaar was diegene, die de goede antwoorden gaf op gemakkelijke aardrijkskundevragen. En ‘goed’ was alleen diegene, die Israëls bestaan ontkende en steden binnen de Israëlische grenzen als “Palestijns” classificeerde. De Palestijnse Autoriteit heeft daarmee niet voor de eerste keer Israël gewoon van de landkaart gewist. Dat bericht de organisatie ‘Palestinian Media Watch’ uit Jeruzalem, die Arabische tv-programma´s observeert.”
__________________________________________

Zie ook voor deze uitzending van Knevel en Van den Brink een stuk van Roelf-Jan Wentholt:
Esther Voet had Harry van Bommel niet moeten kussen, maar wel een paar stenen naar zijn laffe kop moeten gooien”.

__________________________________________

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, antizionisme, Desinformatie, Geschiedvervalsing, Historie, Hypocrisie, Islam, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Linkse Kerk, Marxisme, Naïviteit, nieuw fascisme, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme. Bookmark de permalink .

19 reacties op Breivik: massamoordneigingen en politieke scholing

 1. Godpipo zegt:

  Heerlijk hoe massamoord goed gepraat wordt om een zwaar beperkte wereldvisie te moeten verdedigen. Als we nu in de jaren dertig zouden leven zou je het heel goed doen, ver komen op de (in die tijd) aanstaande sociale ladder. Het mooiste vind ik hoe Neurenberg aangehaald wordt zonder dat de hele context van Neurenberg begrepen wordt, maar inmiddels heb ik geleerd dat dit (proberen) uitleggen totaal geen zin heeft.

  Het is maar goed dat Breivik een eenzame gek was met een wapenvergunning. Net als de Unabomber, die hoort eigenlijk ook thuis in deze tekst. Hij had dezelfde ideeën als Breivik en Breivik keek erg naar hem op. Verheerlijking van massamoordernaars, je moet het maar durven

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Je hebt totáál niet begrepen wat ik zeg, goddelijke Pipo.

   Like

   • sprx zegt:

    begrijpend lezen en text ontleding blijken weer eens heel erg moeilijk

    Like

   • Pieter Nokkio zegt:

    Over ‘zwaar beperkte wereldvisie’ gesproken…
    Maar als je je zo go(e)d voelt als deze overigens grammaticaal foutloos schrijvende pipo, voelt het net als bij de linkse elite het geval is, heel prettig om zo ver boven het gepeupel met zijn ‘populistische prietpraat’ te staan.
    Vreemd trouwens om het stukje te beginnen met “heerlijk”, als het toch over een massamoord gaat. En iets verder, ‘het mooiste’ als het Neurenberg betreft.
    De gelijknamige clown wist kennelijk meer van geschiedenis….

    Like

  • guusvelraeds zegt:

   Goed lezen is een kunst die helaas niet iedereen gegeven is. Vooringenomen lezen daarentegen is een gekozen eigenschap die niet zelden gepaard gaat met boosaardig dedain, een gebrekkig denkkader en een zalig nog nauwelijks afgestrafte denkluiheid. Dat Godpipo inmiddels geleerd heeft dat uitleggen geen zin heeft kan met gemak terug gespiegeld worden. Dit vatten is waarschijnlijk teveel gevraagd omdat zelfkennis en vermogen tot zelfkritiek in de regel niet is neergedaald in mensen die uit de losse pols anderen betichten van een zwaar beperkte wereldvisie.

   Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Om maar te beginnen met je eerste vraagstuk, Martien, aan welke geestesziekte Breivik zou kunnen lijden: Zelf heb ik in mijn comments op het onderwerp “Breiviks recht om te studeren” al gesuggereerd: Aan genialiteit.
  Ik weet best, op zichzelf is dat niet gekwalificeerd als geestesziekte. Toch is het een feit, dat door de hele wereldgeschiedenis heen de grootste genieën zich ontpopt hebben tot de gevaarlijkste gekken. Echt nieuw is dat verschijnsel niet. In Breivik’s geval liep het er op uit, dat hij alles tegelijk zàg en alles tegelijk woú. Hij stelde in deze geen prioriteiten, waarschijnlijk omdat hij de keuze niet kon maken. Buitenstaanders krabben zich verwonderd achter het oor als iemand zich met name rícht tegen de Islam en dan een terreuraanslag pléégt op een ander object. Dat weliswaar een link heeft met die Islam, maar voor de eenvoudige sterveling geen rechtstreeks doel is. Alleen een genie Als Breivik ziet dat verband in één oogopslag en voelt dan ook geen gewetensbezwaren als zijn daad dat ‘nevendoel’ Dat onderscheid mààkt hij eenvoudig niet, waar anderen het wel maken. Praktisch àlle anderen, kun je wel stellen. Ook mensen als jij en ik, die weliswaar de doelstellingen en werkwijze van Links, de multikul en wat dies meer zij verfoeien, maar niettemin stellen: Een rerreuraanslag, gericht tegen de Islam dient is te bevatten als het tegen een ISLAMITISCH element is gericht en niet tegen een bijverschijnsel, want dan mist het zijn doel.
  En in de praktijk zijn dergelijke grenzen ook noodzakelijk om totale vernietiging van alles te voorkomen. Maar voor genieën telt slechts de theorie
  .Maar het is een feit, dat Breivik al die kwalijke tendenzen inderdaad wààrgenomen heeft, dàt wel. Nu Noorwegen met de gedetineerde Breivik tóch iets zal moeten aanvangen, is het inderdaad geen gek idee om hem die politicologie te laten studeren. Wie weet zou het kunnen helpen om hem enige realiteitszin bij te brengen -wat uiteindelijk het doel is van iedere detentie. Dat Links zich daartegen verzet, zegt weer eens veel over hun eeuwige kortzichtigheid, die hen ook tot hun multikul heeft gebracht, tenslotte. Je hebt gelijk, hún verwrongen mensbeeld is er in ruime mate debet aan, dat fanatieke geniieën tot hun krankzinnige daden komen. En dan nog hun handen in onschuld wassen op de koop toe!
  Ik ga meteen ook die links van je bekijken; het lijkt me interessant!

  Like

 3. Geronimo zegt:

  “Pipo”, wat een toepasselijke naam zeg. En dan nog “god” ervoor. Voorwaar iemand die zichzelf goed kan inschatten. Wel uitermate beperkt qua hersencellen. Misschien wel een “linxmensch” !

  Like

 4. Roni Thome zegt:

  Anders Breivik heeft niet onder welke psychose dan ook gehandeld. Psychoseaanval komt als een onverwachte drang, waarin de persoon in kwestie geestelijk niet meer de regie in handen heeft. Zo’n iemand reageert als een wild geschoten projectiel. Breivik heeft van A t/m Z zijn daden planmatig uitgevoerd. Maar zijn daden zijn van een gevaarlijke psychopaat. Wat wou hij er bereiken bij het doden van willekeurige ambtenaren bij regeringsgebouwen? Mensen die op weg naar huis waren? Wat was het doel van het vermoorden van tientallen jongeren en kinderen op een vakantiekamp? Breivik verdient de doodstraf. Hij heeft het niet gekregen, omdat de Noorse wet kent zo’n straf niet. Volgens het Noorse strafrecht hebben gedetineerden het recht om te studeren. Dus ook Breivik!.
  Aan de andere kant, is zijn diepe haat voor de regerende collaborateurs 100% begrijpelijk. Ook de leden van regering, Jens Stoltenberg, kan men gerust als een stelletje losgeslagen zelf hatende psychopaten noemen. Deze mensen regeren al decennialang. Zij doen hun uiterste best het land systematisch te vernietigen en de lokale bevolking als stuk vee te onderwerpen aan de islamitische indringers. De linkse politici in Noorwegen (en andere west Europese landen) zijn gehersenspoelde vullis die uit ideologische gronden minachting en haat koesteren tegen hun eigen lokale bevolking. Ze doen letterlijk alles om het land en haar culturele erfgoed te ontwortelen t.b.v. een monstercreatie genaamd multiculturaliteit. Het lijdensweg van de ‘gewone Noren’ en de massaverkrachting door de nieuwe aanwinst interesseert ze niet. Het is inderdaad waar. Er zal nog eens een dag komen, waarin “versie 2.0 van de Nürnberg-processen” zal plaatshebben. De multiculturele “vijfde colonne” en ‘Neo-Quislingen’ zouden terechtstaan voor misdaden tegen het eigen volk. De daden van Breivik zijn van psychopathische aard, maar zijn haat tegenover de knechtende heerschappij van zijn land is wel te begrijpen.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Ik denk dat een psychotische (relatief langdurig plotselinge) component toch niet valt uit te sluiten, al komt die natuurlijk bovenop een ernstig structureel mankement in Breiviks geest.
   Waar het mij even om ging is een onderscheid te maken tussen toerekeningsvatbaarheid en niet-toerekeningsvatbaarheid, alsmede tussen toerekeningsvatbaren en niet-toerekeningsvatbaren.
   En vervolgens heb ik mijn morele analyse gepleegd op basis van toerekeningsvatbaarheid.

   Like

   • guusvelraeds zegt:

    De psychische aandoening die Anders Breivik heeft komt nog het meest in de buurt bij een paranoïde persoonlijkheidsstoornis. Zelf heb ik ruim 30 jaar ervaring gehad binnen de psychiatrie en weet tot op zekere hoogte waarover ik spreek. Zijn hele levensstijl vrijgegeven in de media zoals: in afzondering leven, jarenlang obsessief doelgericht en projectmatig bezig zijn deels intellectueel en deels hoogwaardig technisch vertellen ons dat we te doen hebben met iemand die volledig opgeslokt is door zijn morbide kijk op de wereld. Dat veel van zijn morbide aannames wel degelijk wijzen op tastbare grote maatschappelijke problemen doet niet af aan de ernst van de ziekelijke component die Anders Breivik heeft. Men had Anders Breivik dan ook nooit volledig toerekeningsvatbaar mogen verklaren en mogen veroordelen op basis daarvan. Dat men hiertoe besloten heeft is een opdracht geweest vanuit de heersende politieke macht. Mensen met een paranoïde persoonlijkheidsstoornis kunnen over jaren normaal overkomen en absoluut geen merkbare afwijking vertonen. Ook kunnen ze heel geordend handelen en plannen wat bijvoorbeeld mensen met een vorm van schizofrenie niet meer lukt. Overigens moet men hem wel zijn studie politieke wetenschappen laten doen ook al zal hij deze studie alleen maar gebruiken om nieuwe brandstof te vergaren voor zijn morbide paranoïde persoonlijkheidsstructuur.

    http://www.psyq.nl/Programma/Persoonlijkheidsproblematiek/herkennen-
    persoonlijkheidsstoornis/categorie-persoonlijkheidsproblematiek/Paranoide-
    persoonlijkheidsstoornis

    Like

  • Pieter Nokkio zegt:

   volledig met je eens, Roni, idem met Martien en Theresa.

   Like

 5. henk schroemges zegt:

  Toch gaat men in de Skandinavische landen stug door met het creeeren van steeds nieuwe Breiviks. Het uiteindelijke resultaat zal in mijn ogen dan echt totaal geen verassing zijn.
  Overigens wordt hier in de andere EU-landen ook hard aan gewerkt om tot zo,n resultaat te komen. Het domme hiervan is dat de veroorzakers van dit fenomeen, zelf nog het meeste verrast zijn en kennelijk te gestoord (gen-afwijking) zijn om dit te beseffen.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   Sluit mij aan bij eerdere reacties, zijn allemaal zeer goed en onderbouwd. Links is in zijn geheel een zeer verraderlijk volk, maar ook rechts heeft “boter”, op het hoofd. Ik verwijs maar weer eens naar: De Resolutie van Straatsburg”, wat dat betreft. En ik vind dat Breivik dezelfde rechten dient te hebben als de linksmensen die in de bajes zitten!

   Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Natuurlijk wijs ik de reactie van ” Pipo de Clown”, af. Dat is gewoon logisch!

  Like

 7. Napoleon Planta zegt:

  Anders Breigoed. 😀

  Like

 8. henk schroemges zegt:

  In alle Arabische lente-landen zijn ze inmiddels al volop onderling bezig met breivikken.
  Zo snel wordt tegenwoordig al gecopieerd.

  Like

 9. Jan zegt:

  Islamitische geschiedvervalsing door OIC: Breivik doodde 77 moslims op Utoya

  Document van het OIC ingediend op de vierde jaarlijkse zitting aan de Universiteit van Santa Barbara met als een van de belangrijkste onderwerpen voor het (leugenachtige) OIC “discriminatie van moslims en islamofobie in de EU”

  Citaat: Het Europees Centrum voor Registratie van Racisme en Xenofobie (EUMC) hebben de laatste jaren een overweldigend bewijs verzameld dat aantoont de terroristische aanval van 9/11 als katalysator diende om de discriminatie tegen moslims te intensiveren. De paranoia in de Eu nam toe na geweld van islamitische, terroristische groepen. Incidenten zoals de moord op Theo van Gogh, de bomaanslagen in Londen, het debat over de Mohammed-cartoons en de moord in Oslo, Noorwegen op 77 moslims* geeft aan hoe uitgebreid de islamofobie in de EU moslims sociaal en economisch onderdrukt.”

  Klik om toegang te krijgen tot GauchoMUN2013_OIC.pdf

  * Breivik wordt op pagina 10 genoemd als moordenaar op 77 moslims

  De logica van deze koranimals van het OIC ontgaat mij volledig.

  Interessant in dit document, ik bedoel vod, is het kaartje: Judea en Samaria worden aangeduid als ‘Gazastrook’

  Like

 10. Jan zegt:

  Zweden en Noorwegen in de gordijnen omdat de Israëlische ambassadeur in Zweden Isaac Bachman de ‘Palestijnen’ met massamoordenaars vergelijkt en de vergelijking trekt met Breivik. Wat de Noren er van zouden vinden als Breivik vrij kwam, zoals nu ‘Palestijnse’ terroristen vrijgelaten worden.
  Een van de overlevenden, Bjørn Ihler die duidelijk nergens over heeft nagedacht, is hoogst verontwaardigt: “Palestijnen zijn vrijheidsstrijders en Breivik is een terrorist die op een imaginaire situatie reageerde.”
  En de Midden-Oosten ‘expert’ (waarom noemt iemand zich zo?) Per Jönsson meent: “De vergelijking is kranzinnig. Zij die nu door Israël worden vrijgelaten zijn normale mensen.”
  http://www.thelocal.se/49638/

  Wat een zwakzinnig volk. Niet meer te redden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s