“Rebellen” geven toe verantwoordelijk te zijn voor aanval met chemische wapens

Screenshot_8

Syrische “rebellen” in Ghouta, een buitendistrict van de Syrische hoofdstad Damascus, hebben tegenover de correspondente van het persbureau “Associated Press”, Dale Gavlak, toegegeven verantwoordelijk te zijn geweest voor de aanval met chemische wapens van vorige week. Vooral westerse mogendheden hadden de strijdkrachten van Assad de schuld voor deze aanval in de schoenen geschoven.

Volgens de rebellen zijn de vele dodelijke slachtoffers en gewonden het gevolg van een tragisch ongeluk, toen de rebellen zonder enige kennis chemische wapens hadden ingezet, die door Saoedi-Arabië aan hen waren geleverd. “Uit talrijke gesprekken met artsen, inwoners van Ghouta, strijders van de opstandelingen en hun families… komt naar voren dat bepaalde rebellen chemische wapens via de chef van de geheime dienst van Saoedi-Arabië, prins Bandar bin Sultan, hadden gekregen en verantwoordelijk zijn voor de dodelijke gifgasaanval”, schrijft Gavlak (en hier).

De rebellen vertelden Gavlak dat ze niet genoeg zouden zijn opgeleid in de omgang met chemische wapens en dat niemand hen verteld zou hebben dat het om zulke wapens zou gaan. Blijkbaar werden deze wapens eerst aan de tot Al Qaida behorende terreurgroep Al Nusra (“Ondersteuningsfront voor het Syrische volk”)  geleverd. “We vonden deze wapens heel merkwaardig. En helaas zijn enkele strijders niet goed met de granaten omgegaan en hebben de explosies veroorzaakt”, vertelde een strijder genaamd “J” aan Gavlak.

Zijn uitspraak werd bevestigd door een strijdster met de naam “K”. “Ze hebben ons niet verteld om welke soort wapens het gaat en hoe we met hen om moeten gaan of inzetten. We hadden geen idee dat het om chemische wapens gaat. We hebben nooit gedacht dat het om chemische wapens gaat.”

Abu-Abdel-Moneim, de vader van een rebellenstrijder, zei tegen Gavlak: “Twee weken geleden kwam mijn zoon bij m en vroeg of ik zou weten om welke soort wapens het gaat die hij moest transporteren.” Volgens zijn omschrijving hadden sommige van de wapens een buisvormig uiterlijk, terwijl anderen de vorm van “grote gasflessen” hadden. Volgens de vader werden de wapens door een Saoedische strijder genaamd Abu Ajescha geleverd. Abu-Abdel-Moneim zei verder, dat de wapens in een tunnel ontploft zouden zijn. Daarbij zouden twaalf rebellen om het leven zijn gekomen. “Meer dan tien rebellen, met wie ik gesproken heb, zeiden dat hun loon door de Saoedische regering werd betaald”, schreef Gavlak verder.

Mocht deze informatie waar blijken te zijn, zou daarmee de haast waarmee de VS aandringen op een aanval op Syrië ongegrond zijn. Als motivering voor zo´n aanval werd altijd gebruikt dat het “onbetwistbaar” zou zijn dat Assad achter de aanvallen zou zitten. Dale Gavlak bezit als langjarige correspondente van Associated Press in het Midden-Oosten een grote geloofwaardigheid. Bovendien werkte ze ook voor de Amerikaanse radiozender “National Public Radio” en schreef ze artikelen voor “BBC News”. Haar artikel verscheen het eerst op de internetsite “Mint Press”, die op grond van de grote aandacht die het artikel kreeg op dit moment moeilijk is te bereiken. “Mint Press” is een serieuze mediaonderneming in Minnesota. Verleden jaar publiceerde het dagblad “Minnesota Post” een profiel van de onderneming.

De rol van Saoedi-Arabië bij de levering van chemische wapens aan de rebellen, die zij sinds het begin van de opstand massaal ondersteund heeft, is eigenlijk geen verrassing. Al in de loop van de week was aan het licht gekomen dat de Saoedi´s Rusland gedreigd hadden met aanslagen tijdens de komende Olympische Winterpelen in Sotschi, mocht Moskou zijn ondersteuning voor de Syrische president niet opgeven. “Ik kan u een garantie voor de veiligheid van de Winterspelen volgend jaar geven. De Tsjetsjeense groeperingen, die de veiligheid van de Winterspelen zouden kunnen bedreigen, worden door ons gecontroleerd”, zou prins Bandar tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd hebben, zoals het Britse dagblad “The Telegraph” berichtte.  

De regering Obama wilde op 30 augustus 2013 aan het publiek de kennis van hun geheime diensten presenteren, die moeten bewijzen dat troepen van Assad verantwoordelijk zouden zijn voor de aanvallen in de afgelopen week. Daartegenover hadden verschillende Amerikaanse regeringsvertegenwoordigers tegenover de “New York Times” verklaard dat er geen “duidelijke bewijzen” zouden bestaan die Assad rechtstreeks in verband zouden brengen met de aanslagen. En tegenover Associated Press zeiden verschillende mensen van de Amerikaanse geheime dienst dat de informatie, die zogenaamd de schuld van Assad bewijst, helemaal niet “slag- en steekvast” zou zijn.

In de loop van de week werd al bericht dat uit afgeluisterde telefoongesprekken naar voren zou komen dat het Syrische ministerie van Defensie bijna “in paniek” contact zou hebben gezocht met de instellingen betreffende chemische wapens in het land en in de uren direct na de aanval op informatie zou hebben aangedrongen, wat erop duidt dat de aanval niet door de strijdkrachten van Assad werd bevolen.

Opmerking: “Associated Press” nam contact met ons op en bevestigde dat Dale Gavlak inderdaad werkt als correspondente voor Associated Press. Dit artikel zou echter niet in haar hoedanigheid van AP-correspondente zijn gepubliceerd. Dit hebben wij ook niet beweerd. We hebben alleen maar gewezen op haar werkzaamheden om haar geloofwaardigheid te onderbouwen. Ze werkt niet allen als AP-correspondente, maar schrijft ook voor PBS, BBC en Salon.com.

Bron:

http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/geostrategie/paul-joseph-watson/rebellen-raeumen-verantwortung-fuer-chemiewaffenangriff-ein.html

Auteur: Paul Joseph Watson

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Obama, Syrië, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

39 reacties op “Rebellen” geven toe verantwoordelijk te zijn voor aanval met chemische wapens

 1. bobzelf zegt:

  NOU OOK WEER OPGELOST , ALLEMAAL LEKKER NAAR HUIS , EN LAAT DE KLOOTZAKKEN DAAR IN SYRIE ELKAAR MAAR EEN JAARTJE AFMAKEN .

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Ik moet nog zien dat Obama plaagstoten gaat geven (middels kruisraketten) aan Assad. Obama is zelf overtuigd moslim die zijn geloofsgenoten heus niet zal aanvallen. De msm media zijn er van overtuigd, willen ons wijsmaken dat Assad achter de chemische wapens zit, alsmede Obama en zijn companen. Echter die kruisraketten kunnen het voorspel zijn van een groot internationaal conflict. Immers de Russen en Iran staan vierkant achter Assad. Grote praat verkocht Obama, juist op de plaats waar Martin Luther King zijn; I have a dream verkondigde. Obam wil zich vereenzelvigen met Martin Luther King. Het enige wat hij nu doet is zichzelf steeds meer onmogelijk maken. Ik kots van die smerige vent. Hij zou een goed vriend kunnen zijn van Nederlands grootste lul; Rutte.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @bigljohn: 17.20. uur. De oppermoefti OBAMA, gaat gewis aanvallen John! Deze verrader is niet te vertrouwen, het is gewoon een HAATJURK der Islam!

   Like

   • Lucie zegt:

    Obama is een fanatieke aanhanger van de extremistische moslimbroeders,heeft ze met geld en wapens jarenlang volgestopt.
    Van Assad moet hij niks hebben,moslims haten elkaar,als ze van een andere sekte afstammen.

    Like

  • Henk der Niederländer zegt:

   Obama is een duidelijke soenistische moslom en zal er zijn hand niet voor omdraaien om de Alawieten de nek om te draaien Alawieten zijn namelijk een stroming binnen de sjiieten

   Like

 3. Marc Bouwman zegt:

  Waarmee mijns inziens de Qatarese en Saoedische regimes en hun soennitisch wahabisme het grootste gevaar voor het Midden-Oosten vormen, meer dan dat van Iran, Hezbollah en Assad. Hiermee komt de knieval van Obama naar de Saoedische koning, bij zijn aantreden als Amerikaans president in 2009, in een heel cynisch licht te staan.

  Poetin blijft natuurlijk een onbetrouwbare rat als het gaat om zijn bewapening van het Syrische regime, maar zijn analyse van waar het werkelijke islamitische gevaar vandaan komt lijkt niet onjuist.

  Mocht Assad bij een Amerikaanse aanval overgaan tot bombardementen met chemicaliën op Israël, dan zou dit zeker een poging tot genocide zijn, maar desalniettemin een afgeleide: de haat geldt de soennieten uit Mekka, Qatar, Al Qaida en de moslimbroederschap.

  Like

  • Marc Bouwman zegt:

   Obama’s onderwerping aan Mekka zou kunnen worden afgeleid uit het artikel van As-Safir in Al Monitor, bij het geheime bezoek van de Saoedische prins Bandar aan Poetin op 30 juli jl:
   “…Bandar also said, however, that “any understanding we reach in this meeting will not only be a Saudi-Russian understanding, but will also be an American-Russian understanding. I have spoken with the Americans before the visit, and they pledged to commit to any understandings that we may reach, especially if we agree on the approach to the Syrian issue.”

   Read more: http://www.al-monitor.com/pulse/politics/2013/08/saudi-russia-putin-bandar-meeting-syria-egypt.html#ixzz2dYuCNcFt

   Dus met een Amerikaans carte blanche op zak doen de Saoudis zaken met de Russen, met name als het om Syrië en olie gaat. En waar de Saoudis de Russen hun energie-monopolie over Europa gunnen, daar is dezelfde Bandar verantwoordelijk voor levering van chemicaliën aan de Syrisch soennitische rebellen. Dat verklaart tevens waarom Poetin zo goed geïnformeerd is als hij stelt dat een Amerikaanse aanval op Assad onvermijdelijk zal leiden tot een explosie van geweld in het Midden-Oosten en verder.

   Like

   • Marc Bouwman zegt:

    Zojuist heb ik de minister van Buitenlandse zaken onderstaande mail gestuurd.

    Geachte minister,
    Voor zover u de informatie heeft kunt u bijgaande links overslaan. Zo niet, neemt u dan aub kennis hiervan, mede ivm uw beslissing over mogelijke ‘legitieme’ acties tav het regime Assad.

    Onderstaande link verschaft informatie via het blad Al Monitor over een bijeenkomst tussen Bandar (Saoedi-Arabië) en Poetin op 30 juli jl.
    http://www.al-monitor.com/pulse/politics/2013/08/saudi-russia-putin-bandar-meeting-syria-egypt.html#ixzz2d5UVLSNv

    Onderstaande link verschaft informatie over het gebruik van chemische wapens door de Syrische oppositie in Damascus (21 augustus)
    http://www.infowars.com/exclusive-syrians-in-ghouta-claim-saudi-supplied-rebels-behind-chemical-attack/

    Verdere links treft u in de betreffende artikelen aan, met name die over de Saoedische dreiging van de Russische Spelen in Sochi, het Saoedische voorstel de Russen het energiemonopolie over Europa te gunnen in ruil voor het intrekken van Russische steun aan Assad, en de Saoudische erkenning van hun steun aan Tjetjeense rebellen en de belofte die steun in te trekken in ruil voor het intrekken van Russische steun aan Assad.

    Deze bronnen zijn mij bekend geworden via Internet, meer in het bijzonder de site EJ Bron, welke veelvuldig Duitse media aanhaalt. Uw ministerie zal beschikken over experts die de juistheid van genoemde bronnen al dan niet zullen staven.

    President Obama heeft zojuist een eventuele militaire actie verbonden aan de voorwaarde van steun van het Congress. Hopelijk leidt dit tot afstel. Zo niet, dan hoop ik dat Nederland afziet van deelname aan militaire acties tegen Syrië.

    Voor zover bovenstaande links een accurate vertaling geeft van het Russische standpunt, deel ik de mening dat toestroom van wapens gestopt moet worden, een wapenstilstand afgekondigd moet worden, onderhandelingen tussen opposanten gestart, en een politieke oplossing bereikt dient te worden.

    Ik wens u wijsheid en terughoudendheid toe, welke hopelijk leiden tot een politiek juiste beslissing.

    Hoogachtend,

    MJA Bouwman

    Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  WEDDEN DAT DE STINKNEGER MOBAMA EVEN GOED GAAT AANVALLEN! VERTROUW NIET EEN MOSLIM, ze steken je een mes in de rug! Obama is een speelbal van de NWO en de BILDERBERGMAFFIA!

  Like

 5. Jean zegt:

  Wat er nog allemaal verteld of bekend wordt die drie eikels in de USA willen oorlog of beter gezegd, de Bilderberg wil oorlog en die drie marionetten zeggen wat ze moeten zeggen en doen wat die Bilderberg wil dat gedaan wordt, nl. de wapenindustrie moet draaien, of dat nu 1.000 of 10.000 of 100.000 burgerlevens kost, so what, de wapenindustrie moet en zal volop draaien.
  Ach wat zou ik gelukkig zijn moest ik die Bilderbergbende tegen een muur zien staan, met veel vreugde en genot haalde ik de trekker over.

  Like

 6. manna zegt:

  hoop dat de Amerikanen de saudi dan maar gaan bombarderen 🙂

  Like

 7. Q zegt:

  Tegen de wind in afgeschoten waarschijnlijk. Op een doel 200 meter verderop.

  Gek he, dat zo’n gaswolk dan weer naar je toe komt.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  http://tinyurl.com/ombala6

  Poetin: bewijs gebruik gifgas door Syrische regering is onzin

  Like

 9. baksteen zegt:

  “Ik kan u een garantie voor de veiligheid van de Winterspelen volgend jaar geven”
  Wat een maffia! En toen mailde Putin terug ” Als er een islamitische aanslag komt op de spelen dan bombardeer ik Mecca en Medina 100 meter de grond in of zoiets?

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Het Midden-Oosten is een kruitvat en blijft een kruitvat.
  Wat ik er zelf van denk hou ik deze keer ook voor mezelf.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Balkanske price: 21.56. uur. Prima, dat U ons deze waarheden laat zien. Hoe schofterig de internationale politiek is, is wel gebleken tijdens de Joegoslavische Burgeroorlog, waar de Serven, de schuld in de schoenen geschoven kregen, door de vuile RODE en GROENE RATTEN, de porno ster CLINTON, met zijn socialistische vriendjes van de democratische partij, de VERENIGDE NAZIES – compleet op de hand van de MOSLIMS de HAATBAARDEN! Zo gaat dat in onze wereld! Zum kotzen!

   Like

 11. Helena zegt:

  Misschien is een opgepikt berichtje op Facebook van (niet helemaal zeker) de 11 jarige zoon van Assad het “bewijs” geweest waardoor de Amerikanen tot handelen wilden overgaan.
  http://www.foxnews.com/world/2013/08/30/facebook-post-said-to-be-by-assads-11-year-old-son-taunts-us-to-strike/

  Like

 12. Rick zegt:

  Maarreh…Per saldo; wat boeit het ons nu toch ene mallemoer dát én hoe ze elkaar om zeep helpen!?? Als ze er maar vóóral langdurig én intensief mee door blijven gaan 🙂

  Like

 13. Tom Hendrix. zegt:

  @Marc Bouwman 21.12. uur, op 31/8. Respect voor uw bericht aan Timmermans. Niet om U te frustreren, maar ik vrees dat men in Den Haag geen enkele interesse wenst te nemen van kritische stemmen t.a.v. het conflict in Syrië. Potverdorie, de Amerikanen menen dat ze de POILTIEAGENT van de WERELD dienen te zijn! En we weten, dat de MOSLIM OBAMA eerder al een illegale oorlog is begonnen, namelijk tegen Lybië. En nog verder terug de oorlog tegen Saddam Hoessijn – Irak, en niet te vergeten tegen SERVIË. En de verraderszooi: van LINKS tot RECHTS zag dat het goed was! Luister het gaat om: Macht, aardolie, en gasexploitatie, dus om de belangen van de BILDERBERGDUIVELS en de NWO!

  Like

  • Marc Bouwman zegt:

   Elk stukje informatie dat Timmermans krijgt is er een. Als hij het nog niet wist, weet hij het nu. Dan kan hij daarmee rekening houden in zijn uiteindelijke beslissing. Ik sluit niet uit dat hij dat zal doen.

   Like

   • Marc Bouwman zegt:

    De uiteindelijke vraag bij militaire actie is of de juiste partij wordt aangepakt. Men is namelijk als de kippen er bij om Assad te bestoken, mocht hij verantwoordelijk zijn voor die gifgasaanval. Maar als het de opstandelingen zijn, worden zij dan gebombardeerd? Als Timmermans consequent is zou hij dat moeten doen. Ik verwacht niet dat hij dat zal doen. Maar afzien van acties jegens Assad zou dan het minste moeten zijn.

    Like

 14. Seculiere zegt:

  E.J. dit al gezien?

  Like

 15. luckybee zegt:

  Precies zo als ik al gedacht hebt, dat het alleen zulke perferse Al Qaida leden zulke, perfersiteiten kunnen door voeren.Ze nemen ook eigen verliezen op de koop toe.Wat Obama betreft hij is een Suniet;alle nieuwe stromingen in de islam is voor hem de vijand, komt van Sjeitan..Aleviet is ook zo’n fal.

  Like

 16. zo is het maar net zegt:

  goed lezen wat er staat,
  Volgens de rebellen zijn de vele dodelijke slachtoffers en gewonden het gevolg van een tragisch ongeluk, toen de rebellen zonder enige kennis chemische wapens hadden ingezet, die door Saoedi-Arabië aan hen waren geleverd. “Uit talrijke gesprekken met artsen, inwoners van Ghouta, strijders van de opstandelingen en hun families… komt naar voren dat bepaalde rebellen chemische wapens via de chef van de geheime dienst van Saoedi-Arabië, prins Bandar bin Sultan, hadden gekregen en verantwoordelijk zijn voor de dodelijke gifgasaanval”
  Dus deze staat Saoedi-Arabië speelt een vies spelletje maar dat merken we aan de pomp hoe worden ze rijk,!

  Like

 17. Maloch zegt:

  SA zit dus behoorlijk diep in het inter. terrorisme (hoe komen zij toch aan zoveel geld?). Net als de VS. Alleen zij denken slimmer te zijn met hun vriend/vijand Al-CIAda die ze in kunnen zetten wanneer het hun uitkomt.
  Eerlijk gezegd word ik een beetje zat van dat Illuminati spel wat de Elite aan het spelen is. Het is allemaal zo doorzichtig en voorspelbaar aan het worden.
  Maar waar moet ik heen om er niet meer mee geconfronteerd te hoeven worden? Waar kan ik heen om te ontsnappen aan deze waanzin?

  Morgenvroeg moet ik met mijn wagen nog even naar de pomp om af te tanken en ga er dan maar eens goed over nadenken…..

  Like

 18. Pingback: De Vrije Chroniqueurs

 19. anko zegt:

  lastig te beoordelen. Aan chemische wapens kom je niet zo maar dat moet je georganiseerd doen en ook faciliteiten voor op gebouwd hebben Ik hou het er als nog op dat Assad dat heeft gedaan. Dat bij schending van de VN Amerika zich zo opsteld is te begrijpen. Echter het kwaad was al geschied van belang is dat er niet meer een dergelijk aanval gebeurd. Misschien dat er toch nog wat constructiefs komt uit de regels van Rusland en Amerika komt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s