Finland: veteranenstatus voor Jihadisten?

Screenshot_9

De Finse parlementsafgevaardigde Tuula Väätäinen (kleine foto) van de SDP maakt zich zorgen dat niemand zich zou bekommeren om die “Finnen” die uit de oorlog in Syrië zouden terugkeren, nadat ze daar de Jihadisten terzijde hebben gestaan. Wie voor het leger tot inzet wordt geroepen, is verzekerd door de staatskas. Dat geldt echter niet voor burgers die op eigen houtje naar het buitenland gaan om aan daar plaatsvindende conflicten deel te nemen.

Väätäinen roept de Finse regering er in een schriftelijke interpellatie toe op:

Finland voert al 68 jaar lang geen oorlog, maar er worden desondanks oorlogen gevoerd, die op grond van de globalisering ook het leven in Finland en haar burgers aangaan. Duizenden mensen hebben de bomaanslagen, bloedbaden en gruweldaden in Bosnië, Somalië, Tsjetsjenië, Vietnam, Kongo, Afghanistan en op vele andere plaatsen gezien. De uitbraak van de oorlog in Syrië gaat veel mensen aan, die zich in het land bevinden.

Het veiligheidsrapport van augustus 2013 bewijst, dat er ongeveer 20 personen vanuit Finland naar Syrië zijn gegaan om daar in de burgeroorlog te vechten. Enkelen gingen om humanitaire redenen, anderen voor de gewapende strijd. In maart 2013 werd melding gemaakt van een in Finland geboren Zweeds staatsburger, die omkwam in Syrië.

Gerekruteerden voor crisisbestrijding, inclusief vredestroepen, worden door de staatskas verzekerd en in de eerste plaats door een militaire wetgeving beschermd. Dit omvat zowel militair veroorzaakte ongevallen als ongevallen en ziekte in diensttijd. (…) Maar steeds meer van onze burgers, die deelnemen aan in het buitenland plaatsvindende conflicten, vallen niet onder de bescherming van deze wet.

Gebaseerd op bovenstaande en op het parlementaire huishoudelijk reglement § 27 verzoek ik u beleefd de volgende vraag te beantwoorden:

Hoe staan Finland en het Finse sociale stelsel tegenover de mogelijke Finse staatsburgers, die als privépersonen deelnemen aan gewapende conflicten zoals de burgeroorlog in Syrië en van daar terugkomen en medische verzorging en revalidatie nodig hebben? Welke stappen onderneemt de regering om de juiste behandeling van deze personen te garanderen?

Helsinki, 12 september 2013-09-15

Inspecteur van politie Tuomas Portaankorva zei over het nieuwste rapport van de veiligheidspolitie, dat slechts een deel van diegenen die naar Syrië zouden gaan, dit uit humanitaire redenen zou doen. Anderen zouden gewoon op zoek zijn naar “avontuur”, aangetrokken door het extremisme. Portaankorva gebruikt het begrip “Jihad-toerisme”. “´s Morgens vertrekken ze uit Finland en ´s avonds hebben ze al een pistool”, aldus Portaankorva. De deelname aan de veldslagen zou hen een hogere status in radicale kringen geven en deze personen nog verder radicaliseren.

In de wereld van de sociaaldemocraten zullen deze terroristen dan waarschijnlijk uit pure dankbaarheid de Jihad afzweren als ze maar genoeg gepamperd en door de Finnen weer op de been worden geholpen. Ja hoor, natuurlijk!

Screenshot_12

Bron:

http://www.pi-news.net/2013/09/finnland-veteranenstatus-fur-dschihadisten/#more-359094

Auteur: L.S. Gabriel

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Appeasement, Dhimmitude, Finland, Islam, Islamisering, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Moslims, Multiculti, Naïviteit, politici, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

9 reacties op Finland: veteranenstatus voor Jihadisten?

 1. Trucker zegt:

  Ik zie dat die KNETTERGEKKE Naionaal Socialiste als is uitgerust om in de strijd te stappen, goed haar droppen in syrië ze kan daar reeds een veldhospitaal opzetten en zich zo nuttig maken.

  Like

 2. Fred zegt:

  En ook hier in Nederland lopen er van die knettergekke figuren rond die totaal de weg kwijt zijn.
  Om over degenen die in Brussel rondlopen nog maar te zwijgen.
  Hoe komen we ooit van die psychopaten af?

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  Het is toch niet waar hé….zeg dat het niet waar is. ( sarcasme modus uit). En weer zo een RODE MAFFE LEIPDOOS, die deze HAATBAARDEN als ze terugkomen, als SINTERKLAAS wenst binnen te halen. Waarom zijn deze socialisten toch zo ’n grote landverraders? Maar met de PvdA hier, zie ik dat het zomaar ook in Nederland kan gebeuren. Trouwens deze moslims, hebben schijt aan ons, snotverdomme waarom noemt men hen nog Deense,Finse,Nederlandse of Belgische staatsburgers! DAT IS GEWOON EEN KEIHARDE LEUGEN!

  Like

 4. Tom Hendrix, u denkt dat het hier kán gebeuren, nou wordt dan maar snel wakker, ‘onze’ Syriëgangers doen dat naar alle waarschijnlijkheid met behoud van uitkering, en als ze gewond terugkeren is er geen hond die vraagt waar ze hun verwondingen hebben opgelopen.
  Ook op andere gebieden zie je die typische nederlandse manier van de andere kant opkijken, ieder redelijk weldenkend mens is tegen misbruik of fraude met sociale uitkeringen, maar het is niet regel dat mensen aangifte doen van een vermoeden van misbruik of fraude.
  Dan ziet men je plots als een verrader.

  Like

 5. jowitteroos zegt:

  …………Heb mijn buurman ook al een tijdje niet gezien, de trouwe moskeeganger en zanger……………………die laat zijn vrouw en kinderen gewoon alleen achter…………zal ie ook naar Syrie zijn tezamen met wat zeer lugubere fanatieke familieleden uit Kanaleneiland Utrecht??? Of zal ie nu toch een baantje gevonden hebben om zijn gezin te onderhouden………..LOL

  Like

 6. luckybee zegt:

  Ik wordt uitgenodigd op een Zaterdag 28 september op de Admiraalsplein thee te drinken.Ik geloof dat ik weigeren zal erheen te gaan . Ik drink geen thee met de vijand.In tegenstelling tot de Koningin en Job Cohen.

  Like

 7. Joop Klepzeiker zegt:

  Geef ze gelijk het ijzeren kruis.

  Like

 8. Nederland mijn Vaderland zegt:

  Goede oplossing voor die zielige “strijders” (tereurextremisten): Nationaliteit afnemen en drop ze lekker terug in syrie, daar zijn ze zo graag dus kunnen ze er lekker voor de rest van hun leven in de zandbak spelen.

  schandalig dat iemand het voor die mensen op durft te nemen alsof ze eervolle strijders zijn en te vergelijken zijn met Militairen. Om te Kotsen gewoon. het zijn moordlustige islamitische terroristen. die verdienen het niet eens om in europa te leven.

  Like

 9. Jan zegt:

  Islam in Finland (press TV, dus links, nee, extreem links)

  Na 1:50 kwekt de polcorrer al dat Finnen zich moeten aanpassen en er ‘soms’ problemen mee hebben. Even later baardaap die zegt er niet over te peinzen zich aan de Finnen aan te passen. Dit is Mohammed El-Fatatry de oprichter van Muxlim, ging vorig jaar failliet, waarna de obligate hervormde Finse in beeld komt (ja, weer een vrouw die voor de bagger valt) De imbecieliteit straalt van haar af. Volgende sharmuta: “het eten is niet te vreten, en daarom kan ik niet opgaan in de maatschappij, maar als wij de baas zijn verandert dat”
  Kortom, op naar de hel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s