Rotterdam-Zuid blijft zwart gat voor subsidie

Screenshot_20

Nog meer geldcentjes naar Rotterdam-Zuid! Trouw spreekt over ‘tientallen miljoenen‘. Iets met het aantrekkelijker maken voor wooncorporaties om huizen op te knappen. Whatever. Waar het om gaat is dat Rotterdam-Zuid een zwart gat is wat betreft belastinggeld, zonder dat het ook maar iets oplevert. Triviantvraag! Hoeveel geld is er al verdwenen in deze woonwijk? Blauw partje voor iedereen die ‘1 miljard‘ zei. En dat is nog maar het topje van de enorme vleeslul wat betreft geld dat niet goed is besteed in Rotterdam-Zuid.

Lees verder>>>

(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Rotterdam-Zuid blijft zwart gat voor subsidie

 1. Republikein zegt:

  Over bouwen gesproken! De zgn woningnood, onstaan na WOII, waaraan jarenlang aandacht, maar vooral geld aan besteed is, is al lang opgelost. Al jaren bouwt Brinkman en co voor nieuwe Medelanders. [overigens een uitdrukking waar ik spontaan de dunne van krijg.]

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Woonde vroeger 1968-1970 twee jaar in Rotterdam Zuid. Groene Hillendijk, precies tegenover de Dr. Daniel den Hoed kliniek en schuin keek naar de achterkant op de hoek naar het Zuiderziekenhuis. Mooie wijk, mooie mensen. Deed mijn inkopen op de Beijerlandselaan. De metro van Rotterdam centrum naar het Zuidplein was in die tijd nog helemaal nieuw. Nooit incidenten meegemaakt. Ook niet laat in de avond. Vorig jaar terug geweest om herinneringen te halen. Ben nu met pensioen, dus tijd genoeg. Tranen sprongen in mijn ogen. Waar ik gewoond heb nu een oceaan van schotel antennes, goed voor de integratie. Ben de Beijerlandselaan afgelopen en aan de andere kant van de straat weer terug. Op deze hele straat (hij is lang hoor) nodigde geen enkel etablissement me uit naar binnen te gaan. Als dit de verrijking is die men ons voorgehouden heeft dan heeft men ons willens en wetens bedrogen. Het tastbare bewijs van wat Bat Ye’or verteld heeft in haar boek zag ik hier met elke stap die ik deed bevestigd worden.

  Like

  • koddebeier zegt:

   Als Oud Rotterdam weet ik precies wat U bedoeld. Maar de ellende is bijna in heel Rotterdam zichtbaar. Winkelstraten verpauperen, wat eerst voor de middenstand A locaties waren, daar zou nu nog niet eens met een lopenhandel willen zitten !!
   Nog zomaar een paar straten: Noord Molenstraat, Zwart Jansstraat, Zwaanshals, Crooswijkseweg, Vlietlaan, Oudedijk, Groene Hillendijk, Dordtselaan, enz, enz.
   En niet alleen de winkelstraten maar ook de woonwijken zijn verpauperd.
   Gelukkig ben ik er al jaren weg !! Rotterdam is mijn stad niet meer.
   En ik ben bang dat ik over een paar jaar hetzelfde over Nederland kan zeggen.

   Like

   • koddebeier zegt:

    lopenhandel m/z lompenhandel.

    Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @koddebeier: 08.11. uur. Dat is waar beste koddebeier. Van 1972 t/m juli 1975, verbleef ik in Rotterdam, vanwege mijn werk. Heb zelfs in “de kost”, gezeten in Schiebroek. Als ik weekend Dienst had, en ik zondag na de middag vrij had, ging ik vaak op het terras zitten aan de Parkkade. Toen zag je nog nauwelijks allahtonen, en nu, om te janken. ook in mijn huidige woonplaats, stikt het inmiddels van de kopvodden. En nog blijven de RODEN gillen de “maatschappij is maakbaar”. Sinds 1972, hebben de RODEN, en de partijen D66,CDA en VVD ons land VOLLEDIG gesloopt!

    Like

 3. luckybee zegt:

  Klopt onze wijken leken wel een basaar’s in het MO of Noord Afrika.Dank zei de PvdA.

  Like

 4. Jan zegt:

  Lamlendigheid beloond

  Rotterdamse school beloont leerlingen met zeiltrip

  Op de Rotterdamse scholengemeenschap Hugo de Groot worden leerlingen die inzet tonen wel zeer gul beloond. Ze krijgen bijvoorbeeld een boeken- of een bioscoopbon – of een zeiltrip in de Cariben.

  De hoofdprijs duurt 6 weken en vindt plaats onder schooltijd. ‘Op veel scholen wordt vooral gestraft’, zegt schooldirecteur Eric van ’t Zelfde. ‘Wij willen ook positief gedrag belonen’, aldus Van ’t Zelfde, die de Hugo de Groot in korte tijd van een zwakke, naar een goed functionerende school transformeerde.

  Het gaat volgens hem niet alleen om hoge cijfers. ‘Sommige leerlingen moeten keihard knokken om een 6 te halen. Als dat vervolgens lukt, is dat net zo waardevol als een 10′, zegt Van ’t Zelfde.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3586546/2014/01/30/Rotterdamse-school-beloont-leerlingen-met-zeiltrip.dhtml

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s