Christenen in Maleisië mogen God geen “Allah” noemen

Screenshot_24

Met een radicaalislamitisch te interpreteren vonnis doen de Maleisische gerechtsautoriteiten van zich spreken. Een rechtbank in Kuala Lumpur heeft het de christelijke gemeenschap in het land verboden om de naam “Allah” te gebruiken voor God. Daarmee geven de rechters in Maleisië gehoor aan een campagne van militante islamieten, die al langere tijd strijden voor een algemeen verbod van het woord “Allah” voor andere godsdienstgemeenschappen dan de islam. En dit, hoewel sinds 400 jaar de naam God in de christelijke traditie van het land ook “Allah” is.

De rechters motiveerden hun vonnis met het tot stand brengen van vrede en harmonie tussen de godsdienstgemeenschappen. Daarbij komt, volgens de rechters, dat deze naam voor God “geen integraal bestanddeel is van de geloofspraktijk van de Maleisische christenen.” De rechten van de christelijke minderheden moeten zich aan het algemeen welzijn van de godsdienstvrede, die door de islamitische meerderheid gewenst wordt, ondergeschikt maken, aldus de rechters. Op dit moment is 60% van de 28 miljoen Maleisiërs moslim.

Maleisische christenen willen zich verzetten tegen het vonnis

De Maleisische christenen willen zich in ieder geval verzetten tegen dit vonnis. Ben Kong Tan, uitvoerend secretaris van de Christelijke Federatie van Maleisië, kondigde aan in hoger beroep te gaan bij de hoogste rechtbank in Kuala Lumpur. De christenen krijgen steun van de Organisatie voor bedreigde volkeren, die eveneens heftige kritiek uitoefende op het vonnis van de rechters in Maleisië. Daartegenover bejubelt de president van de radicaalislamitische organisatie “Perkasa”, Ibrahim Ali, het vonnis en noemt de beslissing een “succesvolle herovering” van de naam “Allah” door moslims.

Bron:
http://www.unzensuriert.at/content/0014211-Christen-d-rfen-Malaysia-zu-Gott-nicht-Allah-sagen

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christenhaat, Islamisering, Maleisië. Bookmark de permalink .

17 reacties op Christenen in Maleisië mogen God geen “Allah” noemen

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Goddank !

  Like

 2. Jan zegt:

  Prima, want zijn naam is toch Ba-al.

  Like

 3. Jan zegt:

  De geschifte junta van Amerika:

  Kerry lauds multi-faith Malaysia as model for world
  U.S. Secretary of State John Kerry lauded Malaysia Friday as a modern, innovative and multi-faith model for the world, heaping praise on a country the United States regards as a valuable Muslim ally.
  http://english.alarabiya.net/en/News/asia/2013/10/11/Kerry-lauds-multi-faith-Malaysia-as-model-for-world-.html

  Like

 4. Jean zegt:

  Zoals al zo dikwijls gezegd:
  Religie, monarchie en politici zijn de grootste vijanden voor democratie.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Rolmodel?

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Uitstekend! Wij júbelen van blijdschap over dit verlossende verbod!
  Weliswaar zit mijn oudste zoon op dit moment in Maleisië voor een “Hackerspresentatie,” maar geen nood: Het woord,’God” komt al niet in zijn vocabulaire voor -evenmin als het woord ‘gebod’ trouwens- laat staan het woord “Allah.”
  Elke vorm van geloof leidt volgens die knullen alleen maar af van hun ICT -wetenschappelijke bevindingen.
  Tja, ik kan niet beweren, dat-ie dat talent van z’n moeder heeft…..

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  Ziehier de VERDRAAGZAAMHEID van de HAATBAARDEN der ISLAM! Maar gloeiende nondedju, wel EISEN stellen in Nederland, dat dan weer wel! Zum kotsen!

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Goden zijn verzonnen.

  Like

 9. johannes zegt:

  om dat ik in God geloof zal dat wel het laatste zijn wat ik zou doen,maar dat is niet uit gehoorzaam heid aan die drekgod of een van zijn oetlullen

  Like

 10. luckybee zegt:

  Dat God ook Allah wordt genoemd komt van de Rooms Katholieke kerk.denk aan de bischop Muskens.Aangezien de opvoeding van de Jeugd in de vroegere Oost Indie, dat nu Indonesie heette, na de Wener Congres helemaal in de handen van de RKK te liggen staat,is het daar de gewoonte God als Tuan Allah te noemen.Wat niet klopt want God heet in Indonesie nog steeds Dewa.en Godin Dewi.

  Like

 11. vanhetgoor zegt:

  Stel! Een man en een vrouw wonen in een buurtje dat steeds meer het terrein wordt van drugsdealers en pooiers. Maar die man en die vrouw hebben een koophuis en binnen in huis is het netjes. Steeds meer mensen in de buurt noemen hun vrouw “achterlijke t*f*s h••r” of “smerige j*nk!” De buurt is zo verziekt dat het woord vrouw al niet meer wordt begrepen. En om toch met de buren te kunnen praten besluit de man om zijn vrouw voortaan ook aan te spreken als junk en hoer! Tja, en dan gaan de buren klagen.

  Waarom zouden christenen hun god aanspreken als Allah? Hebben ze niet begrepen dat God de Vader een god van Liefde is? Hebben zij het verschil niet gezien tussen God en Allah. Is het nu nooit opgevallen dat Allah een kinderachtige lul is met tal van psychologische tekortkomingen, dwangneuroses en de lust tot kwellen en pijnigen, een pathologische leugenaar en een schoft, kortom een klootzak! Welke christen zou ooit zijn god Allah willen noemen? Is de gekte dan nu al zo ver heen dat mensen het verschil niet meer zien.

  Wat voortaan moet gebeuren is iedereen aanspreken op de fout die men maakt als Allah vertaald wordt met “god!” En omgekeerd uiteraard.

  Like

 12. Charles Martel zegt:

  Er zit een onderliggende waarheid in de uitspraak van de Maleisische rechtbank; allah is inderdaad niet god maar een gesluierde krijgsgodin. Laten we ophouden het woord God te gebruiken als het over de islam gaat. (geldt ook voor de koranvertraling van Hans Jansen).

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Zie hetzelfde topic op barenakedislam.com.
  Is geniale oplossing. Als niet-moslims de naam van die maangod niet meer mogen gebruiken
  kunnen ze ook niet meer gedwongen worden moslim te worden.

  Like

 14. Jan zegt:

  Maleisië: “Alle websites die kritisch zijn over de islam dienen van het net gehaald te worden”
  THE Federal Department of Islamic Development (Jakim) urged Putrajaya in its Friday sermon today to consider internet censorship to stop attacks against Islam.

  The sermon stated that given the challenges posed by anti-Islam groups through information technology, it was important that the Muslim community used whatever reasonable strategy available including social media to counter, answer and ward off the propaganda of the enemies of Islam.
  http://www.malaysiandigest.com/news/479371-jakim-calls-for-internet-censorship-to-ward-off-attacks-on-islam.html

  Like

 15. Pingback: Maleisië: Islamitische claim op “Allah” | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s