VIDEO: “The Amazing Rabbis” singing Simon & Garfunkel!

Een opname uit de Israëlische tv-show “Rising Star”. Aryeh en Gil Gat zijn twee broers uit Jeruzalem. In deze video zingen ze “The Sound of Silence” van Simon & Garfunkel.

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op VIDEO: “The Amazing Rabbis” singing Simon & Garfunkel!

  1. luckybee zegt:

    Ik ben geen fan van Simon en Garfunkel; ze zijn me te zoet , om er van te kunnen genieten.

    Like

  2. tjonge zegt:

    sorry hoor, maar die pijpenkrullen ????
    wat krijgen we straks, een moslim die dancing with the stars gaat doen ?

    Like

  3. Martha N zegt:

    Playback..?

    Anyway,

    I love the melody and words of the song of silence, remembers me of days almost forgotten…?

    Like

  4. Theresa Geissler zegt:

    Bijzonder talentvol. Het getuigt van moed om je aan Simon & Garfunkel te wagen!
    Maar inderdaad, wat Tjonge al aanhaalt: Zijn deze broers ècht orthodoxe Joden of is het hun stage image?
    In het eerste geval kan ik me namelijk niet goed voorstellen dat een carriëre als ‘Star’ hen toegestaan is.

    Like

    • Tiny zegt:

      Dat dacht ik nu ook direct toen ik alleen al het plaatje van de video zag.

      En ik vind Simon & Garfunkel toch best wel mooie liedjes hebben. Niet alles, maar toch. Hoewel het eigenlijk helemaal niet mijn soort muziek is.

      Like

  5. lucky9 zegt:

    Ik vond dit altijd al een bijzonder mooie melodie. Maar dit even terzijde.

    Als men zich immers op de tekst concentreert zal men vlug merken dat alledaagse elementen uit het leven in Israël voorkomen: ‘stone’ (de ontelbare stenen van een eindeloze reeks intifada’s), ‘silence’ (stilte vlak voor de ontploffingen van Palestijnse raketten en bomaanslagen!) onder meer.
    Ik voel ook niets voor religieus extremisme met een keppeltje en pijpenkrullen, maar hoed af voor deze 2 Israëli’s die een nationaal gevoel vertolken op een sublieme manier.

    tjonge, hun Punt is dat Israël nu al decennia geterroriseerd wordt met stenen en ontploffingen. Geworpen en veroorzaakt door islamitische terroristische groeperingen. Meer willen ze niet kwijt, dat is de immers de realiteit. Geen wonder dat het aanslaat!

    Als ik op de blog van Bron een Vlaamse realiteit vertolk wordt ik zonder enige aarzeling uitgemaakt voor idioot, door een Nederlander die nauwelijks voeling heeft met de Vlaamse realiteit en er hoogstwaarschijnlijk geen barst van af weet, en zelfs een jaar nadien nog steeds meent te weten waarover het ging. ‘No hard feelings’ natuurlijk. Het zal wel een kwestie van intelligentie en perceptie zijn. Hetzelfde fenomeen stel ik hier vast.

    In Nederland heeft men blijkbaar niet het minste idee hoe het voelt om doorlopend ‘onder vuur’ te liggen. Te moeten strijden en vechten tegen een onzichtbare vijand, die door de (r)overheden bovendien nog eens de hand boven het hoofd gehouden wordt, in tegenspraak met de normale logische regels van een (veronderstelde) rechtsstaat.

    Geen wonder dat Rutte, Samson en Pechtold nog steeds de plak zwaaien in Nederland!

    Jullie, Nederlanders, zijn ‘met z’n allen’ té DOM om te begrijpen dat het ‘Oranje’ gevoel kunstmatig opgewekt is net zoals het vals gevoel van samenhorigheid van een ‘nationale’ Belgische voetbalploeg die alleen op papier bestaat. ( zie http://nageltjes.be/wp/?p=7903 )

    Wat moeten de Israëli’s doen? In een hol onder de grond kruipen? Nederland weet écht niet wat haar te wachten staat als men aldaar islamieten en palestijnen (wat op hetzelfde neerkomt) blijft importeren op bevel van Brüssel. Om het met de woorden van iemand anders te zeggen: “You ain’t seen nothing yet!”

    Like

Plaats een reactie