Louis Bontes uit PVV-fractie gezet na kritiek op Geert Wilders

Screenshot_8

Het zat er al aan te komen, maar het is nu officieel. Het kritische Kamerlid Louis Bontes is uit de Tweede Kamerfractie van de PVV gezet.

Bontes maakte eerder bekend dat als hij uit de fractie zou worden gezet, hij zou doorgaan als eenmansfractie. Hierdoor is de PVV niet langer de grootste oppositiepartij en mag de partij niet meer als eerste spreken tijdens debatten. De SP is nu de grootste partij van de oppositie.

Volgens PVV-leider Geert Wilders is er een ‘vertrouwensbreuk’ ontstaan. De hele fractie heeft besloten dat Bontes moest opstappen. Wilders zegt best kritiek te kunnen hebben, maar die moet wel binnen de fractie worden geuit.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

52 reacties op Louis Bontes uit PVV-fractie gezet na kritiek op Geert Wilders

 1. Van allerlei gedachten en opmerkingen schieten door mijn hoofd!

  “Dhr Bontes was onhoudbaar dr eigen toedoen! Dat hij ‘de zetel meeneemt’ getuigt ook v zn onbetrouwbaarheid”

  “domme man, jammer hoor, vraag me af wat m bezielde of was ook hij uiteindelijk een pion/mol?”

  “Iig siert het hem wel dat hij de PVV lijn blijft uitdragen, dat valt me niet tegen van hem dus!”

  “Hoe dan ook,de PVV blijft daardoor (doordat dhr Bontes de PVV lijn blijft uitdragen)
  dus de 15 zetels qua stemkracht behouden…

  voorlopig geef ik dhr Bontes daarin dan nog maar t voordeel vd twijfel…. maar DOM BLIJFT het dat hij DIT gedààn heeft!
  Hoe kàn iemand zoooo STOM doen!

  Waarom heeft ie die eventuele discussie niet gewoon BINNENSKAMERS gevoerd?!

  En dan ook nog bij die gruwelijke p&w of all people gaan zitten?? Onverklaarbaar gewoon!

  Voorlopig is het dus geen mol zoals hb lijkt het… we zullen het zien… maar DOM op zijn minst BLIJFT het!”

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Ik had mijn vertrouwen al eerder opgezegd.
  Gaat de verkeerde kant op met die partij en ik kan er niet meer mee zitten.
  http://tinyurl.com/ll66g8a

  Like

  • Ad zegt:

   Het gaat helemaal niet de verkeerde kant op met de PVV, hoe kom je erbij. Nu stond vanmorgen in de krant dat Bontes toch weer spijt heeft gekregen en hij smeekt de andere bestuurders hem weer in het bestuur op te nemen. Ja, wellicht had hij eerst eens na kunnen denken, het is in ieder geval een onbetrouwbaar figuur.

   Like

  • tjonge zegt:

   comment verwijderd. Schending van blogregel 4!

   Webmaster

   Like

 3. Monalisa zegt:

  Als je eerst de vuile was buiten hang bij P&W dat zegt al genoeg over de man, maar hij zal vanavond er wel weer zitten.laat hij maar samen met Brinkman een partij op richten.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Je kunt het wenden of keren en het is zeker geen reden om niet meer op de PVV te stemmen, maar ik ik ben bang, dat deze man op een aantal punten wèl gelijk heeft.

  Like

  • Wachteres zegt:

   Theresea, net als wij allemaal weten, kan hij ook weten dat Wilders de touwtjes stevig in handen houdt.

   Dat accepteer je of je accepteert het niet. Maar je gaat er niet een tijd werken en dan bij P en W klagen.

   Als je gaat heulen met ‘de vijand’, want zo zie ik dat onbenullig stelletje, dan kun je maar een ding verwachten, dat je uit de fractie wordt uitgezet. Zou ik ook doen.

   Waarom niet binnenskamers hierover gesproken en als je niet tot overeenstemming kunt komen, met stille trom vertrekken?

   Wat dragen Knabbel en Babbel bij aan een oplossing? Helemaal niets, integendeel!

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Theresa Geissler: 12.36. uur. Dat gevoel herken ik Theresa. Wat mij opviel, is dat Dhr. Bontes, een dringende oproep gedaan heeft, om hem er niet uit te zetten. Dat kan betekenen, dat hij oprecht wilde handelen, of dat hij stom gehandeld heeft. Ik weet het niet.

   Like

  • Tiny zegt:

   Die mogelijkheid zou kunnen bestaan. Maar dat weten wij allemaal hier niet. Of heeft hier iemand toegang tot de fractievergaderingen waar zaken besproken en beslist worden?
   Dat dhr. Bontes zich zo uitlaat zoals zijn voorgangers deden en daarom mogelijk wel gelijk zou kunnen hebben, is daarom wel een beetje te eenvoudig geredeneerd.

   Tenslotte is het wel zo, dat de eerste die met dergelijke uitspraken kwam, leuk in de spotlights stond en de hele Nederlandse pers, twitterraars, FB’ers, bloggers zich als bloedhonden er op stortten. Het smoesje werkte. Dus waarom zou het niet voor de iedere volgende ook werken. Het zou alleen maar geloofwaardigere gaan klinken, zo de gedachte van de betreffende heren. En zie, het schijnt inderdaad te werken, ook hier.

   Over de zogenaamde onterechte besteding van de fractie brijdrage heeft GW al een en ander gezegd. Zag het nog niet op de site zelf staan. Komt nog wel Op GS staat er een en ander over.

   Het is dus afwachten wat de ware beweegredenen voor dhr. Bontes zijn geweest. Komt vroeg of laat toch wel bovendrijven.

   Like

  • Ad zegt:

   De PVV heeft er alleen maar baat bij dat er een strakke leiding is, kijk maar eens naar andere partijen, bij de PVDA is het de laatste tijd een komen en gaan. Mijn stem gaat onveranderlijk naar de PVV. En als mensen het daar niet mee eens zijn, men is niet verplicht op de PVV te stemmen.

   Like

 5. Wachteres zegt:

  http://www.elsevier.nl/Politiek/blogs/2013/10/Jammer-Bontes-maar-PVV-is-nu-eenmaal-afhankelijk-van-de-populariteit-van-Wilders-1396818W/

  Elsevier heeft er een nuchter en verstandig commentaar op.

  Ik denk dat wilders zijn baby pas ‘los laat’ als de PVV in Europa en landelijk de macht in handen heeft en niet eerder. En gelijk heeft hij!

  Like

 6. luckybee zegt:

  Ik ken Louis Bonte niet, en weet ook niet wat zijn program is.maar ik ken wel wat Wilders wil gaan doen en de PVV.Namelijk de Islam er uit donderen uit ons land.Dat is ook het doel van mij en van de Heer.Dus ik blijf de PVV te steunen.

  Like

 7. Jack zegt:

  In de aanloop naar de verkiezingen zullen er nog meer vertrekken uit de PVV. Simpelweg omdat ze daar geplaatst zijn door links. En aangezien niemand dat zal geloven kunnen ze daar optimaal misbruik van maken.

  Straks gaat dat molentje weer draaien van de internationale propanda en een ieder gaat gedwee weer terug naar de PvdA, voor de zekerheid want je weet maar nooit.

  Als de PVV door gaat met zich te schikken in de gevestigde politieke orde, ik hoor namelijk niets meer, gaan we veilig tussen de 15 en 20 zetels zitten en herstelt links zich weer tussen de 25 en 30 zetels.

  Ik heb altijd kritiek gehad op mensen die zeiden; je kan er toch niets aan veranderen! Als ik de gemiddelde Nederlander bekijk die zich meer inzetten voor zwarte piet dan voor overleving van zijn soort, moet ik ze langzamerhand gelijk geven met pijn in mijn hart, er verandert echt niets! Maar als er mensen zijn die dat anders zien hoor ik het graag. We gaan de barricades op en geven de doodstraf aan landverraders en Den Haag zit daar vol mee…..

  Like

 8. Theodoor zegt:

  Er zijn mensen die niet snappen dat een partij als de PVV een gesloten front moet zijn tegen de kliek van politici die Nederland hebben gebracht zoals het er nu voorstaat.
  De PVV heeft een programma dat de overige partijen niet aanstaat, het openlijk opstellen tegen de massa-migratie en de EU welke het leven een stuk minder aangenaam hebben gemaakt in Nederland.
  Vreemdelingen die gewoon om de sociale uitkeringen hier na toekomen met vaak een geloof die verder uitgebreid moet worden en dat elders in de wereld gepaard gaat met moord en doodslag, zo’n partij moet de spanningen en de zaken zeker binnenkamers houden. Waarom?, omdat wij geen vrije maar partijdige journalisten hebben zowel bij de kranten als bij de omroepen en al deze mensen staan klaar om de PVV verder af te breken.
  Jammer dat het ego altijd zo’n grote rol moet spelen.
  Als je iets wil bereiken zul je als een goed en soepel draaiend team de strijd aan moeten gaan.
  En Nee, het valt niet mee om nieuwe krachtige teampolitici te vinden in links Nederland.

  Like

 9. Iedereen die tussen de regels door kan lezen ziet dat dit niet gaat om het beleid van de PVV, maar dat het doodeenvoudig om afgunst gaat! Het is nu eenmaal een feit dat de PVV om Wilders draait en als hij zo’n incompetente leider was geweest, dan zat deze partij nu niet op de 1e plaats in de peiling!

  Like

 10. Pieter Nokkio zegt:

  heel slecht voor de goede zaak dit. En de ‘politiek correcte’ media en andere valsemunters maar in hun vuistje lachen… Nog wel, maar er komt een dag dat ook die rollen zijn omgedraaid. Dat zijn niet eens mijn woorden, maar van een heel oude profeet…

  Like

 11. Dit heeft met de PVV leiden mijns inziens NIETS te maken, maar àlles met niet weten hoe je eventuele discussies binnenskamers moet voeren!

  Ik vind het regelrechte onzin om te stellen dat ‘het met de PVV de verkeerde kant’ op zou gaan! Eerlijk gezegd schiet ik er van in de lach! Weet je waarom? Bij die zgn democratisch geleide àndere politieke partijen wordt pas het goede voorbeeld gegeven dan?

  Ik heb het al eerder opgegeven om me nog druk te maken over dit soort opmerkingen waarin gesproken wordt over ‘vertrouwen opgezegd te hebben’… Alsof de PVV niet IEDERE x de vinger op de zere plek legt èn iedere x ook nog eens gelijk heeft en of krijgt!

  En nee, de PVV is niet alleen anti-islam gericht, maar ook anti-eu en anti-misstanden in het algemeen gericht, kortom een alles omvattend politiek programma zoals ìedere partij zou moeten hebben!

  Geert en de PVV fractie hebben wat MIJ betreft GROOT GELIJK de PVV op deze manier te laten manifesteren.
  Alles wat er gebeurt bij de PVV wat NIET gelijk ‘fijn’ is BREED-UIT uitgemeten in de media en wij weten toch àllemaal waaròm dat is!
  Omdat men aan het struisvogelgedrag v het sprookje van ‘De Kleren van de Keizer’ doet en men er niet voor durft uit te komen dat wat de PVV ‘ziet’, de WERKELIJKHEID gewoon is!

  Voor mij is de PVV DE partij die eerlijk ziet en signaleert en evolueert met de tijd en blijk geeft van Voortschrijdend Inzicht… iets wat menigeen zou ten deel zou mogen vallen!

  Like

 12. Th.M. van Baarle zegt:

  Natuurlijk heeft die man gelijk. Hij had een andere, betere methode moeten kiezen om zijn bezwaren te uiten. De angstvallige wijze, waarop hij zich bij PenW uitte was al een slecht teken.
  Hij had als verantwoordelijk penningmeester al veel eerder BINNEN de fractie op zijn poot moeten spelen. Doordat hij dat niet gedaan heeft en de beleidsfreaken maar heeft laten doen heeft HIJ zich juist onverantwoordelijk gedragen.

  Like

 13. schnoebel zegt:

  Bontes is niet dom en zeker niet naïf. Hetgeen hij met zijn aktie beoogde heeft succes gehad. In de peiling daalt de PVV. Als je je beklag gaat doen bij de vijanden van de PVV dan weet je wat het uiteindelijke resultaat zal zijn: de PVV wordt afgebrand in de media. Dat Bontes nu de vermoorde onschuld speelt is een farce. Wat mij betreft is hij een AIVD-mol. In zijn vorige functie bij de politie is hij, evenals die ander politieman (Brinkman) waarschijnlijk benaderd door die club. De verhalen van die twee over meer “democratie” in de partij heeft slechts als doel de partij open te stellen voor meer infiltranten. Echter Bontes “speelt” het intelligenter dan Brinkman. Door zijn verweer dat hij nog steeds achter het programma van de PVV staat en slechts kritiek heeft op de leiding (Wilders) tracht hij met zijn nieuw op te richten partijtje PVVers aan zich te binden die ook de PVV graag zien als ledenpartij. Het uiteindelijke doel is dus de PVV te marginaliseren.
  Op geenstijl las ik in een comment dat een voormalige directeur van de BVD (AIVD), Dockters van Leeuwen onlangs vertelde dat één van zijn grootste successen als directeur van die club was dat het hem gelukt was de Centrumpartij kapot te maken.
  Need I say more.

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  Onze trol is ook weer actief.Een trol met oogkleppen op. Een trol met hekel aan klare feiten.
  Mij betichten van nsb maniertjes(19:21, 19:22)is de goorste stunt die je met me kunt uithalen.
  Wees blij dat ik niet naast je woon.
  Bert Bron: het is hier kennelijk in de beleving van bepaalde “inboorlingen” verboden je
  mening te geven over het stemgedrag van óók alle leden van de PVV in de 2e Kamer,
  sterker nog: de hele 2e Kamer. Klik link hieronder aan.
  Dat stemgedrag zie ik als verraad aan de kiezer: ik heb op 12-9-2012 doelbewust op de
  PVV gestemd. Ik heb die partij mijn vertrouwen gegeven en dat vertrouwen is zwart op wit
  geschonden. http://tinyurl.com/ll66g8a
  Als je als politieke partij VRIJHEID in je vaandel hebt staan en je breekt die vrijheid de andere dag af door mee te stemmen met wetten die die vrijheid beperken, is die partij voor mij geen
  sikkepit meer waard. Voor wie dat door de vingers ziet, geldt hetzelfde laken en pak.
  Ik laat me niet belazeren. Ik wens door wie dan ook niet geassocieerd te worden met degenen die willens en wetens dit land naar de bliksem willen helpen.Ik doel hierbij op de echte nsb-ers van o.a. de linkse kerk die de islam en zijn aanhangers incl. vrouwenhaat en apartheid accepteren.
  Ik eis een ban voor de klootzak hierboven.
  Zoniet, dan is dit mijn allerlaatste comment op jouw website.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Heb zijn beide comments verwijderd wegens schending van blogregel 4. Hij heeft een LAATSTE WAARSCHUWING gekregen.

   (Ik ga trouwens geen mensen op bevel van wie dan ook onmiddellijk een ban gegeven!!!)

   Webmaster

   Like

   • tjonge zegt:

    bron, heb nu voor het eerst de blogregels gelezen, misschien moet je dan ook consequent zijn en blogregel 5 toepassen op die mr deckzijl, want hij grijpt elke kans aan om de pvv te bashen met dat eeuwige linkje van dat de pvv de privacy weggegeven heeft en hoe teleurgesteld mr deckzijl wel niet is in de pvv, en dat ie telkens moet melden dat hij niet meer zal stemmen op die pvv.

    dat heb ik hem nou al minimaal 4 keer zien doen, als ik niet beter wist zou ik denken dat ie een mol was met zijn gebash !

    Like

   • tjonge zegt:

    btw bron, is zo een tirade van mr deckzijl met bedreiging en al dan weer wel toe gestaan al zou ik dat misschien in uwer beide ogen uitgelokt hebben ?

    Like

  • tjonge zegt:

   “Zoniet, dan is dit mijn allerlaatste comment op jouw website”

   beloof je dat 🙂

   Like

   • Monalisa zegt:

    ik keek vanavond naar Alberto tang liait night,daar was Brinkman aan het word het ging dus weer over de heer Louis Bontes en zijn eigen ik omhoog zetelen, geert heeft vanavond weer een hoop messen in zijn rug gehad, maar de heer Brinkman hamert op geert om zijn islam en de ander partijen zoals le pen maar na veel zwak gepraat kwam frans Duits in beeld zijn ouder zijn overvallen, toen vroeg de heer Brinkman wat voor mensen het waren toen zijn frans het waren turken en andere lui en toen hield Brinkman zijn mond dicht, en geen commentaar en hier gaat het er om in nederland ook de heer Brinkman weet denk ik zeker wat er niet speeld onder de bevolking, maar hij zij nog iets de stem op de PVV is een verloren stem, dus ik vind dat deze man niet eens geloofwaardig over komt, ga maar boefjes vangen van allochtone afkomst.heer Brinkman is een vies mannetje.

    Like

   • Monalisa zegt:

    http://youtu.be/RNqccq0aHlU en dit bedoeld deze man met PVV stemers

    Like

 15. Thx xchnoebel, dit vind ik hout snijden! Vanaf nu heeft dhr Bontes geen enkel eventueel ‘krediet’ bij mij, mag ik jouw reactie bij mij op FB zetten?
  https://www.facebook.com/ScarlattiBombatti

  grtz
  Scarlatti

  Like

 16. schnoebel zegt:

  @ Scarlatti Bombatti
  Uiteraard geen probleem. Trouwens ik zag dhr Bontes op het nieuws zogenaamd verbaasd verhalen dat hij teleurgesteld was in de unanieme reactie van de PVV-fractieleden. Hij had nl. verwacht dat minstens 5 leden zijn verhaal zouden onderschrijven. M.a.w. hij kent vijf fractieleden die het met hem eens zijn. Wie zijn dat, namen…? Ik heb onlangs iemand op geenstijl zien verkondigen dat in de aanloop naar de verkiezingen er nog minstens VIJF PVVers zouden afhaken. Dat verwacht ik dus nu ook. Het is natuurlijk “handiger” voor die vijf mollen om één voor één de PVV in discrediet te brengen.
  Zeker in het licht van de bewering die Brinkman deed bij zijn vertrek: er zouden nog zeker twee of drie PVV-fractieleden het niet eens zijn met de de lijn van de PVV. Hij kreeg gelijk. Kortenhoeven, Hernandez en Van Bemmel deden hun “ding”. M.i. is het mollengehalte in de PVV nog behoorlijk hoog. We’ll see.

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  @scarlatti 20:13: over WIE heb je ‘t? Als je ’t hebt over die trol: ga je gang.
  Maar ik wil niet dat je mijn naam op dat lamme facebook parkeert, duidelijk?
  In de omgekeerde situatie zou ik er nl. niet over peinzen.

  @trol van 20:59
  Pas jij maar heel goed op.

  Like

 18. Avidia zegt:

  Voor mij heeft hij ook afgedaan, hij was een trol, wist niet hoe hard hij zijn gelijk moest halen bij de Linksen, nou, dan weet je het wel, en een berouwvol gezicht opzetten, ja, dat kennen we ook bij die LINKSEN, lekker toch??? O, wat erg voor je, o, wat zielig, zo’n onbegrepen figuur, kom maar bij ons, wij begrijpen waar je mee zit, die smerige Wilders kan niets goed doen, kom maar uithuilen bij de LINKSMechen, laffaard, moet even overgeven, mag dat?

  Like

 19. StevO zegt:

  Als een penningmeester ineens hals over kop zijn functie opzegt kan het natuurlijk ook zo zijn dat hij zelf een greep in de kas heeft gedaan.

  Like

  • Tiny zegt:

   Alles kan, maar ik hou het voorlopig maar op “bekeerlingen” via andere partijen en de aivd in opdracht van majestatus wurgslang beacontrictor. Die is nog lang niet uitgespeeld.

   Like

 20. Martien Pennings zegt:

  Dat met die Bontes krijg je automatisch als je teveel – wat zeg ik? – alléén maar intellectuelen in je partij toelaat.

  Like

 21. Theodoor zegt:

  Ik wil alleen dit nog maar even kwijt op dit artikel.
  PVV is een kanjer van een partij en er geld is gebruik ten gunste van en voor de PVV en Nederland, daarvoor heb ik geen zwaarwegend bezwaar.
  Als je ziet wat links al over de balk heeft gegooid, sjonge, sjonge en nog, weet je wel die Evelientje in NY, zomaar een voorbeeld.
  Stukje over de woningbouwcorporaties al gelezen? Allemaal belastinggeld, tonnen per maand beste critici van de PVV en wie gaan jullie nu stemmen?

  Like

 22. Lucky9 zegt:

  Voor zover ik er van uit Vlaanderen mag over oordelen denk ik dat schnoebel gisteren om 17:49 zeer dicht bij de waarheid zat. Acht maanden voor verkiezingen doen wat Bontes deed is duidelijk een goed voorbereide daad van sabotage. De PVV is hem beter kwijt dan rijk en Wilders heeft samen het het voltallige bestuur groot gelijk zo’n figuur er uit te zetten. Hij bewees geen teamspeler te willen zijn om het brede programma van zijn partij te realiseren. Moest ik op hem gestemd hebben kreeg hij mijn stem nu nooit meer. Hij bedriegt zijn kiezers.

  Like

 23. schnoebel zegt:

  @peterselie1 30 oktober 2013 om 11:50
  Op geenstijl stond geen artikel over Dockters van Leeuwen. De opmerking die ik maakte over hem heb ik gelezen in een reactie aldaar. Heb nog geprobeerd die reactie terug te vinden. Is me nog niet gelukt maar het stond onder een stuk dat over de PVV ging.
  Op wikipedia i/z Arthur Dockter van Leeuwen heb ik wel de volgende opmerking van hem gevonden: ‘de grootste prestatie’ van zijn dienst in de jaren tachtig ‘het stukspelen van de Centrumpartij van Janmaat is geweest, door te infiltreren en mensen tegen elkaar op te zetten en uit te spelen’.

  Like

 24. G.Deckzeijl zegt:

  @tj, 10:50, 10:55
  Wat heeft de waarheid inzake bewijsbaar stemgedrag volgens jouw simpele kippenbrein
  met bashen te maken?

  Like

 25. G.Deckzeijl zegt:

  Je bent hardleers en kort van memorie, jt. Vast en zeker vroege alzheimer.

  Beantwoorden

  G.Deckzeijl zegt:
  16 oktober 2013 om 23:33

  @tjonge, 21:44
  Mij betichten van gelul in de marge. Wat een klootzak.
  Het zal me een rotzorg als jij of wie dan ook probleempjes heeft met de feiten die ik
  hierboven heb neergezet. Als je als volksvertegenwoordiger bepaalde beloftes maakt en je breekt ze, dan spreek ik die persoon erop aan. Wat is daar godverdomme fout aan?
  Zeg eens: loop jij vwb je privézaken soms ook te koop met je hele hebben en houen? Bij jij ook zo’n idioot die de hele dag loopt te zeiken: van mij mogen ze alles weten, ik heb niks te verbergen? Types zoals Opstelten en Plasterk vinden dat prachtig. Wil je hun huisadressen hebben, dan kun je ideeën met die prutsers uitwisselen. Nog steeds niks te verbergen?
  Geef in dat geval je pincode* maar: kijken of je dan nog zoveel spatsies hebt.
  In ieder geval zal de overheid aan jouw soort een makkie hebben. Dat soort maakt geen moeilijkheden, ik klassificeer ze onder de nieuwe nsb, de lafbekken die te belazerd zijn
  voor hun eigen volk op te komen, je hebt er kennelijk problemen mee dat ik me inzet
  voor de rechten van anderen.Mij stop je niet, “vriend”, onthou dat goed.
  Buiten dat heb je ook nog het gore lef mij om een oplossing te vragen en die is er niet.
  Die zal er ook nooit komen, omdat ik veel te veel levenservaring heb om niet te weten dat
  alle politici onbetrouwbaar zijn.Dringt dat tot je simpele brein door of niet?
  *quote is niet van mij maar van Peter Hustinx, de voormalige directeur van wat vroeger de Registratiekamer was en nu College Bescherming Persoonsgegevens heet.
  Maar dat zal jou ook wel een rotzorg zijn, denk ik.
  Alles teruglezende denk ik dat jij de zoveelste trol bent, een infiltrant die hier mensen tegen elkaar opzet. Onthou ‘t maar:mijn pies krijg je echt niet lauw.

  Like

  • Lucky9 zegt:

   Beste Deckzeijl,

   Al was het maar omdat je naam zo moeilijk te schrijven is weten de meeste reageerders en lezers hier dat je onbetwistbaar langs de goede kant staat. Al bij benadering anderhalf decennium verrijkt je menig vrijheidslievend blog met uw bruggetjes en commentaren. Ook reeds in de jaren dat ik nog dacht met te reageren op poco msm-nieuwsblogs het tij te kunnen keren. Waarvoor bij deze a posteriori mijn persoonlijke dank. Je bent een monument, een rots in de branding tegen het fascisme, het collectivisme en het slap islamofiele liberalisme.

   Je stelt jezelf inzake de PVV consequent rechtlijnig op en dat is je recht. Iemand die je beschuldigt van afvalligheid is ofwel nieuw op de vrijheidslievende blogs ofwel een trol inderdaad. Maar, dit gezegd zijnde en benadrukkend dat ik als Vlaming niet voor de PVV kàn stemmen wil ik je inhoudelijk toch wijzen op een politieke realiteit. D.w.z. weliswaar politiek maar desalniettemin realiteit.

   Een politieke partij moet zich principieel opstellen en haar programma trachten te realiseren. Maar, als blijkt dat een tegenstem niet de minste invloed zou hebben op de uitslag, gelden er andere meer strategische overwegingen. Ik ken het door U gewraakte wetsvoorstel niet maar veronderstel dat het te maken heeft met de privacy van de burger of het prijs geven ervan om fraude op te sporen. Persoonlijk zou ik zulk wetsvoorstel toejuichen indien het in het onland.be zou worden voorgesteld indien ik zou weten dat het inderdaad ook gebruikt zou worden en niet misbruikt. Want, het zou onomstootbaar aantonen dat de sociale en fiscale fraude in dit onland voor 90 procent gepleegd wordt door Franstaligen buiten Vlaanderen. En dat zou een begin kunnen zijn van meer bewustzijn bij het nog dom gehouden kiesvee en misschien helpen om een kentering in de gedachten te veroorzaken.

   Let wel ik ben economisch gezien een objectivist dwz een aanhanger van Ayn Rand haar filosofie en dus “principieel” gekant tegen élke overheidsinmenging. Maar als de overheid het geld dat zij rooft van haar burgers ook nog eens gaat misbruiken om bepaalde groepen te bevoordelen (zoals Franstalige lieverdjes in België, allochtone gelukszoekers en migrerende moslims in heel Europa en dus ook in NL) dan vind ik dat het in kaart brengen van deze tweede onrechtvaardigheid moet kunnen.

   Ik weet niet of het voorstel reeds wet is of slechts in overweging werd genomen en dus nog kunnen geamendeerd worden. Moest zich dit in Vlaanderen afspelen zou ik zeker mijn stem aan de politieke partij van mijn voorkeur niet onthouden. Alle andere partijen staat véél verder af van wat ik wil, wens en verlang. Derhalve heb ik als objectivistische realist geen andere keuze. Wat niet wegneemt dat ik binnen de partij van mijn voorkeur zou ijveren om deze persoonlijke principiële voorkeur zo veel mogelijk tot de hare te maken.

   Like

   • tjonge zegt:

    deckzijl, leg mij nou eens in een kort antwoord uit waarom je hier op bron telkens blijft herhalen (minimaal al 4 keer) dat je de pvv onbetrouwbaar vindt en dat je niet meer op de pvv wenst te stemmen ? buiten het feit dat je blogregel 5 overtreed.
    btw, schrijf eens met wat minder scheldwoorden en dreigementen, mij overtuig je er iig niet mee.

    Like

   • tjonge zegt:

    en toen was deckzijl stil na een simpele vraag……

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Nu gewoon even kappen tjonge… Is nu niet leuk meer eigenlijk.

    Webmaster

    Like

   • tjonge zegt:

    ja maar bron, jij geeft ook al geen antwoord op mijn vraag dat deckzijl blogregel 5 overtreed ?
    misschien zie ik het verkeerd maar leg mij dan uit dat het niet bashen is wat deckzijl doet over de pvv ?
    ik leer graag bij.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Bekritiseren is iets anders dan bashen En wat Deckzeijl betreft: die draait wel weer bij als hij ziet dat er géén andere partij is om op te stemmen dan de PVV!

    Like

   • tjonge zegt:

    bron, het blijven herhalen van deckzijl dat ie de pvv onbetrouwbaar vindt en er niet meer op zal stemmen, noem ik geen kritiek, iig zeker geen opbouwende kritiek !
    ik noem dat stemming maken !
    maar goed, ik ga er nu over op houden want schijnbaar hebben hebben we hier een blijvend meningsverschil over.

    Like

 26. Anneke zegt:

  Wordt het bij de PVV toch onrustiger??? Heb het vermoeden wel, weer voedsel voor de msm om deze partij pikzwart te maken. HELAAS….Geert Wilder weet wie je in huis haalt….~!!!~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s