DENK HIER MAAR EENS OVER NA

Screenshot_39

Ik ben 70 en heb hard gewerkt sinds mijn 18e.  Behalve op enkele momenten met serieuze gezondheidsproblemen heb ik 50 tot 60 uren per week gewerkt en mij in 40 jaren geen dag ziek gemeld. Ik verdiende redelijk geld, maar had mijn job of mijn salaris niet geërfd en ik werkte om daar te geraken waar ik vandaag ben. Als je de economie bekijkt, lijkt het geen goed idee te zijn gepensioneerd te worden, maar ik ben gepensioneerd – héél gepensioneerd zelfs.

Ik ben het moe om te horen dat ik “mijn rijkdom moet verdelen” onder mensen die mijn vorm van werkethiek niet kennen.

Ik ben het moe om te horen dat de regering het geld dat ik verdiend heb van mij wil afpakken – desnoods met geweld – om het aan mensen geven die te lui zijn zelf geld te verdienen.

Ik ben het moe om te horen dat de islam een “Religie van Vrede” is terwijl ik iedere dag dozijnen verhalen kan lezen over moslimmannen die hun zusters, echtgenotes en dochters doden voor hun familie-eer, of over hen, die voor kleine geschillen revolteren, of over moslims die christenen en Joden vermoorden, omdat deze geen “gelovigen” zijn, of over moslims, die meisjesscholen in brand steken, of over moslims die jonge verkrachtingsslachtoffers ten dode stenigen, omdat zij (de verkrachte meisjes) overspel gepleegd hebben, of over moslims die de genitaliën van kleine meisjes amputeren… En dat allemaal in de naam van Allah, omdat de koran en de shariawet hen dit oplegt.

Ik ben het moe om te horen dat wij uit “tolerantie voor andere culturen” Saoedi-Arabië en andere Arabische landen ons olie moeten laten gebruiken om met het geld moskeeën en islamitische scholen te bouwen, waar haat gepredikt wordt – in Australië, Nieuw-Zeeland, Engeland, Amerika en Canada – terwijl het in geen één van deze landen is toegestaan om de bouw van een kerk, een synagoge of een religieuze school financieel te steunen om aldaar liefde en tolerantie aan te leren.

Ik ben het moe dat men mij vertelt dat ik mijn levensstandaard moet verlagen om zodoende de verwarming van de planeet tegen te gaan en niemand mag er over debatteren.

Ik ben het moe om verteld te krijgen dat drugverslaafden ziek zijn en dat ik hen moet helpen, hen ondersteunen en ze medisch laten behandelen en dat ik zou moeten betalen voor de schade die zij aanrichten. Is er misschien ooit een reuzenbacil uit de een of andere donkere straat gesprongen die hen gegrepen heeft en tegen hun wil witte poeder in hun neus heeft gedwongen of een naald in hun arm gestoken, terwijl zij hevig probeerden zich te verzetten!?

Ik ben het moe om te horen hoe ‘goede’ atleten, entertainers en politici van alle mogelijke partijen het over onschuldige of domme fouten hebben, terwijl wij maar al te goed weten dat het hun enige fout was zich te laten betrappen.

Ik ben mensen moe,  mensen die op hun rechten pochen, arm of rijk.

En ik ben echt moe van mensen, die geen verantwoording voor hun eigen leven en acties willen nemen.

Ik ben het moe om te horen hoe zij de regering of anderen voor hun problemen verantwoordelijk maken.

Ik ben het ook moe en beu om te zien hoe jonge mannen en vrouwen in hun teenagerjaren en hun begin 20er-jaren zich met tatoeages en metalen “bijou” bedekken en op die manier geen werk vinden, omdat geen firma zulke jongeren een job wil geven – op die manier kunnen zij dan naar de Sociale Dienst stappen. 

Ja, ik ben verdoemd moe. Maar ik ben ook blij, dat ik 70 ben ….

Want ik hoef niet (meer) te zien wat deze mensen van de wereld gaan maken.

Ik heb wel medelijden met mijn kinderen en kleinkinderen en hun toekomstige kinderen. Godzijdank dat ik op mijn weg naar buiten ben en niet op mijn weg naar binnen.

Dit is uw kans om een verschil te maken.

Ik ben 70 en ik ben moe.

Door:
Jean
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

36 reacties op DENK HIER MAAR EENS OVER NA

 1. AdriePVV zegt:

  Heel herkenbaar voor mensen van mijn generatie.

  Ik vrees dat de schrijver van dit artikel, tijdens zijn werkzame leven het ook te druk had om zich met politiek te bemoeien. Ik hoop dat juist de gepensioneerden zich nu willen inzetten om nog wat te redden van deze maatschappij voor hun kinderen en kleinkinderen.

  En dus niet stemmen op 50plus, maar op een partij die de grootste wortel van het kwaad, de massa-immigratie, wil aanpakken.

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Jean, hulde, diezelfde vermoeidheid voel ik ook. En de redenen zijn precies die U aanvoert. Het is gloeiende nakende vinketering toch om uit je vel te springen, om te zien hoe LINKS en de rest van de politieke ELITE, zowel uw land België als Nederland kapot aan het maken zijn, ter meerdere eer en glorie van de COMMUNISTISCHE EUSSR, en de vieze HAATJURKEN/MOEZELMANNEN. Ik begrijp U volkomen. Ook ik ben dood-en doodmoe.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Wat een ware woorden! Nu ik dit feitenrelaas lees denk ik: “wat een leed en een onrecht kan een mens worden aangedaan!”. Je hele leven hard gewerkt, récht hebben op een rustige levensavond en gespaard voor een net pensioen, en nu het eenmaal zover is kun je verrekken!
  Dit is toch veel meer dan verdriet en onrecht? Dit is gewoon misdadig tegen elk mens die in dezelfde situatie verkeert.

  Het enige wat goedwillende mensen kunnen doen, is er voor elkaar zijn als het moeilijk is en nog moeilijker wordt. Van de overheid hoeven we echt niets meer te verwachten, want die hebben het veel te druk met stelen. Landverraders, volksverlakkers, dat zijn het. Zelf zorgen ze echt wel voor een riant pensioen, en ze zorgen er ook wel voor dat ze NOOIT in een achterstandswijk terecht zullen komen.

  Egoïsten!

  Dáár word ik nou zo moe van!

  Sterkte Jean!

  Like

 4. rotsus zegt:

  Wat een wijze man. Ik heb respect voor hem en de zijnen. Kan me voor de volle 100% vinden in zijn verhaal hoewel ik weliswaar nog geen 70 ben maar “slechts” 55!!
  Ik moet dus nog een tijdje meewerken aan dit kankergezwel dat ik liever vandaag dan mogen zou opereren.
  Heb er nu 38 jr. werken opzitten en mijn vrouw 41 jr. en we staan aan de rand van de afgrond. Ben dan ook van plan om te stoppen met het steunen van dit systeem en roep eenieder op die ook maar een beetje in de gelegenheid is dit ook te doen. Werk niet meer mee als een mak lammetje. Niet meer pinnen, geld van de bank, hypotheek niet meer aflossen, proberen te organiseren op meerdere fronten enz. (dit doe ik al een tijdje en ze staan machteloos) Dit MOET stoppen, ik zou me nl schamen als ik deze heer niet serieus zou nemen. Door dit soort mensen (Jean) zijn we überhaupt zo ver gekomen en moeten we ons nu door malloten met het IQ van een vlieg+3 dit allemaal laten afnemen. Toch niet zeker. Mensen van NL, wordt aub wakker en begin met organiseren, vóór het te laat is.

  Like

 5. suggestief zegt:

  De spijker op de kop. Ben het helemaal eens. Wat een wereld, ook ik wordt er doodmoe van.

  Like

 6. Anneke zegt:

  Ben nog géén zeventig, maar voel me vaak een dikke tachtig-plusser. Terwijl ‘k nog 53-jr. moet worden!!! Doodmoe van rouw, verdriet, woede en ziekte!!! Woede over al het onrecht dat nog heerst op de planeet. Al zien we het succes van al dat demonische WANBELEID duidelijk afnemen, een groot lichtpunt op ons donkere pad.

  Like

 7. Monalisa zegt:

  ik had op ekudos ook zoiets geschreven ik ben moe maar werd Tot het bot afgekraakt daar,maar wat Jean! schrijft is gewoon waar.

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Inderdaad: sterkte, Jean! En mijn complimenten voor je sprekende tekst; je hebt het schitterend verwoord!

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Los van het sprookje of de planet nou warmer* wordt of niet: ik ben ook DOODMOE.
  *>> http://tinyurl.com/agecgpm
  Om ieder misverstand uit te sluiten: zeer treffend onder woorden gebracht, Jean!

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  … moest planeet zijn

  Like

 11. rapido zegt:

  De wal keert het schip. Altijd juist gebleken.

  Like

 12. Mooie statement, Jean!

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Kan me in dit verhaal helemaal vinden.
  Maar ik ben ook moe, van de onbenulligheid van de gemiddelde Nederlander. de foute politici, de ongekroonde dictators in Brussel, het gezeik dat ouderen het te goed zouden hebben(terwijl we denk ik het langste, het meeste en het hardste gewerkt hebben), het gelul dat Nederland een democratie zou zijn, dat ze in de EU altijd het braafste jongetje uit de klas willen zijn en dat we onze militairen op gaan opofferen om in een goed blaadje te komen, de instoom van allerlei zogenaamde vluchtelingen en ik word ook moe van al die idioten die daar nog intrappen.
  En ik erger me dood aan al die import lui en hun gutmensch aanhang die over alles en nog wat een grote muil hebben en alles willen veranderen.
  Als dingen in een land je niet bevallen sodomieter dan op !!!!

  Like

 14. Bob Fleumer zegt:

  De islammelingen hebben een gigantische grauwsluier over de wereld gelegd daardoor kunnen wij het licht van de levenbrengende zon niet meer goed zien en dit hebben wij te danken aan onze laffe slappe l(ij)(ei)ders, het is van een intense droevenis dat wij dit hebben laten gebeuren.

  Like

 15. manna zegt:

  prachtig stuk. heel herkenbaar hoewel ik zelf nog een lange weg te gaan heb.

  Like

 16. Republikein zegt:

  De inhoud(intentie) van dit mooie, maar trieste verhaal is al eerder voorbij gekomen, toch ,bedankt Jean, het is geheel de waarheid!

  Like

 17. Tiny zegt:

  Zo van waar, heel treffend verwoord.

  Like

 18. Theodoor zegt:

  Sterkte Jean, met u zijn velen moe denk ik en teleurgesteld
  Ik ben zo moe van een premier die door liegen en bedriegen lachend door het politieke leven kan gaan en ik ben ook zo moe dat er volgens de rode Partij eerlijker gedeeld moet worden.
  Wat is er eerlijker dan voor je onderhoud te werken.

  Like

 19. oogenhand zegt:

  En dan heeft de Antifa het gore lef bejaarden met asielzoekers te vergelijken…

  Like

 20. rotsus zegt:

  Beste reageerders, zou het nu niet mogelijk zijn om ons te organiseren en, om buiten onze gal te spuwen op diverse sites, o.a. hier, meer te doen dan alleen maar schrijven. We zullen risico moeten nemen, dat realiseer ik me als geen ander, maar de tegenpartij, zo zal ik het maar noemen, wordt steeds sterker, vergis u niet. Dit zal betekenen dat elk uitstel van mijn voorstel automatisch inhoud dat het geweld heviger zal (moeten) worden indien we tot ECHTE actie overgaan. Weet niet of er mensen zijn die dit ondersteunen hier, en op welke manier, maar gezien de diverse sites waar ik op schrijf vind ik deze van Dhr. Bron toch veruit de beste!
  Ook v.w.b. de mensen welke hier reageren denk ik dat we toch wel ongeveer op 1 lijn zitten. Daarbij wil ik natuurlijk opmerken dat Dhr. Bron uitmaakt, gezien dit zijn site is, of ik dit hier mag vragen!! Zo niet dan hoor ik het natuurlijk graag!
  Ik vind het namelijk verschrikkelijk dat wij Nederlanders hier in ons eigen land zodadelijk helemaal niets meer te vertellen hebben, vreemden voor ons de dienst gaan uitmaken en onze ouders tot de bedelstaf gaan behoren terwijl zij Respect verdienen (opzettelijk met een hoofdletter), waarbij ik ook nog wil vermelden dat ik ook niet kan leven met het feit dat onze kinderen en kleinkinderen GEEN toekomst meer hebben!!
  Graag uw reactie! M.vr.gr.

  Like

  • Republikein zegt:

   Hoe gaan wij dat regelen! Ik moet denken aan het voorstel van onze vriend van Baarle mbt de PVV.

   Like

   • rotsus zegt:

    Het is maar wat men wil. Dat wat ikzelf wil is echter met zeer harde hand waarbij het risico redelijk is te overzien maar welk in minder dan 2 uur het hele land compleet platlegt. Daarbij is het idee erg simpel en dus zeer goed en snel uitvoerbaar. Achteraf geziek krijgen neem ik in elk geval op de koop toe en zal ook mijn eigen verantwoording hiervoor dragen. Dit gaat helaas wel alleen maar lukken indien we met een door mij voorgesteld aantal personen hieraan meedoen welke niet op het allerlaatste moment hun keutel intrekken en laten intimideren door “overheidsdienaren” (ikzelf word van dit soort mensen niet warm of koud daar ik zelf aan deze kant heb gestaan, waarvan acte!). We halen hiermee de provinciale, de landelijke en met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de wereldpers in resp. 1, 2, en 3 uurtjes dus een hele goede voorbereiding en daarbij een aantal mensen welke met deze MSM het woord gaan voeren waarbij de opzet en uitvoering inclusief de gevolgen en vorderingen van dit geheel ter sprake moeten komen. De regering komt aan tafel aan te schuiven, en ook hiervoor hebben we de JUISTE mensen nodig. Dus ik zal maar zeggen, veldwerkers voor de uitvoering van het plan en goede heldere maar wel zeer standvastige praters die de juiste woorden op de juiste manier kunnen brengen op een zakelijke maar dwingende manier!!!

    Like

   • Martha N zegt:

    Ik ook…
    Vooral de PVV blijven steunen!

    Like

  • Theodoor zegt:

   Er zijn nogal wat mensen die er net zo over denken, maar niet genoeg. Niet genoeg om de maatschappelijke onrust stevig tot uiting te brengen. Kijk naar het verleden, of in een kleine groep of in hele grote groep. Een kleine groep zit een groot gevaar aan vast dat het radicaliseert, ,zie de internationale socialisten die hun hand niet omdraaiden om een huis in brand te steken (Janmaat) en daar is niemand bij gebaat, uiteindelijk wordt dat niets anders dan nog meer ellende.

   Wat wel kan op dit moment is;
   Probeer zoveel mogelijk mensen wakker te schudden in je eigen omgeving en vorm eventueel een groep van vertrouwelingen. Maak zoveel mogelijk reclame voor de PVV, de enige partij die het grote probleem in haar programma heeft staan.
   Zorg mede dat de PVV met de andere Europese partijen die hetzelfde gedachtegoed hebben in het Europese parlement een hele grote delegatie gaat krijgen. Als dat lukt staat de Nederlander veel sterker in zijn gevecht tegen de antidemocratische EU.

   Like

 21. Harry zegt:

  En dan zijn er nog die roepen tegen “ons” soort mensen : “als het je niet aanstaat dan sodemieter je toch op ” !
  Zoals Job Cohen zei : “ze wennen er maar aan” , die Turkse en Marokkaanse buren .
  Niks te kiezen , dus .
  Je zou ze een islamitische afrekening toewensen , godverdomde landverraders .
  Ik ben ook al 65 , maar de strijd geeft mij nog energie , we geven niet op !,
  Kom op Jean , je hoeft echt de barricaden niet op , via je computer kun je ook mensen bereiken , alle beetjes helpen . ( Hoop ik ) .

  Like

  • Q zegt:

   En dan zijn er nog die roepen tegen “ons” soort mensen : “als het je niet aanstaat dan sodemieter je toch op ” !

   Harry,
   als iemand dat ooit tegen je zegt

   dan zeg je
   “als ik zou kunnen zou ik het nog doen ook. Waar kan ik 30 jaar AOW en VUT premies etc. omzetten in een enkele reis + nieuwe-start-premie naar een land met meer kansen ? Helaas is er iets dat me tegenhoud.

   Uit : het marxistisch vod dat hier voor grondwet doorgaat (dixit Caroline)

   Artikel 2: De wet regelt wie Nederlander is. De wet regelt de toelating en de uitzetting van vreemdelingen. Uitlevering kan slechts geschieden krachtens verdrag. Verdere voorschriften omtrent uitlevering worden bij de wet gegeven. Ieder heeft het recht het land te verlaten, behoudens in de gevallen, bij de wet bepaald.

   Zo kan je makkelijk tegengehouden worden doordat u bijvoorbeeld de verkoopwinst van huis of bedrijf in eigen zak wilt steken, of een restschuld heeft, of … in andere gevallen, bij wet bepaald.

   U bent belastingvee (neem me niet kwalijk 😉 )
   En de staat zal u net zo behandelen alsof u een melkkoe bent. In de wei. Vrijheid binnen duidelijke grenzen.

   Of gelooft u dat de staat u nu nog net zo makkelijk laat gaan als in de jaren 1950 toen Nederland nog vol was ? “

   Like

 22. Mr Talkie zegt:

  Jean hier dan nog een filmpje ter ondersteuning,van je verhaal….

  Like

 23. Rudi zegt:

  @Jean
  Uw levenservaring heb ik niet, Jean, ik moet immers nog veertig worden. Maar ik kan me helemaal vinden in uw betoog.

  In de 19e eeuw schreef Emile Zola zijn befaamde artikel ‘J’accuse!’
  Uw artikel ‘Ik ben het moe!’ is een ‘J’accuse!’ voor onze tijd.

  Jean, hulde!

  Like

 24. koddebeier zegt:

  Stel dat de PVV de grootste partij wordt en gaat regeren (mijn wensdroom) laten we dan niet vergeten dat er voor het puin ruimen wel drie regeerperiodes nodig zijn !!
  Laten we dan niet te snel oordelen en ontevreden zijn over de resultaten!!

  Like

 25. Martha N zegt:

  Beste Jean, dit is een waarachtig goed en recht uit het hart geschreven stuk.
  Soms ben ik ook moe, maar nog niet TE moe om mijn geluid te laten horen al is het maar door te schrijven… en het woord te verspreiden.
  We komen uit een andere tijd, de werkzame tijd en niets hebben we voor niets gekregen!
  Alles willen ze (politici) waar wij, de echte Nederlanders heel hard voor gewekt hebben, afpakken.
  Alles en alles wordt ons aangepraat…
  De zieligheid van anderen die de zieligheid over zichzelf hebben uitgeroepen.
  Ik heb meer medelijden met zielige honden en alle andere dieren, dan mensen!
  En maar aan je welverdiende pensioen plukken.
  Het kan wel wat minder voor die ouderen,
  Heel goed heb je de gedachten van velen verwoord, dat we er wat mee doen…
  Dat het doorgegeven wordt..!

  Like

 26. luckybee zegt:

  Denk nog eens na ,al die tijd heb je in een vrije democratische land geleefd, in vrijheid , en een zekere baan.Ik ook ik ben 77 jaar. Maar onze kinderen en diens kinderen? zullen die ook in een vrije democratische land kunnen leven in vrijheid zo als wij dat hebben beleefd?Ik geloof van niet.Marxisme betekent onvrijheid en despotisme, dictatuur van het proletariaat is geen lolletje.En met de Islam is het nog erger dan worden onze meiden als odaliske verkocht aan de meest betalende ouwe Sheiks en onze jongens moeten tot hun dood voor hun Allah gaan knokken, tegen Kafirs.Dat is wezentlijk erger als wat wij eens hebben beleefd.En wij hebben er aan meegeholpen dat deze sytuatie, hier in Nederland heerst.Want wij hebben voor alles alleen maar ja gezegd, en nooit nee zo als dat Wilders heeft gedaan.

  Like

 27. Thomasson zegt:

  Eens had ik een discussie met een Deense vriend. Een vent die zo multicultureel en politiek-correct is tot het ziekelijk aan toe. Ik zei tegen hem: stel je voor dat ‘Gorm den Gamle’ (Deense koning uit de vroege Middeleeuwen) zou op een dag tegen de Saxen en vijandige Vikingenvolkeren zeggen: Kom Jongens!. Jullie mogen hier naar binnen stromen, de boel leegvreten, op de portemonnee van mijn onderdanen leven en zelfs vrouwen verkrachten. Kies maar lekker uit!. Zelfs meisjes van beneden de 10 jaar oud. En als jullie denken dat jullie god beter is dan onze goden en dat jullie, in de naam van jullie geloof, hier iedereen mogen afmaken. Voor mij OK!. Hoe zouden de onderdanen van ‘Gorm den Gamle’ reageren? Mijn multiculturele vriend antwoordde: ‘Dan zouden de Denen, als goede Vikingen, hun hakbijl pakken en ‘Gorm den Gamle’ zou veel moeite moeten doen zijn kop terug te vinden’.

  Sinds de koninkrijk van ‘Oude Gorm’ zijn meer dan 1000 jaar voorbij gegaan. De nakomelingen van de Vikingen, de bewoners van de Lage Landen, de Saxen, de Noormannen en alle anderen zijn zo gedegenereerd dat zij zelfs niet meer zichzelf kunnen beschermen tegen de besluiten van hun gestoorde en gehersenspoelde leiders. Zelfs als deze democratisch gekozen ‘sicko leiders’ de soevereiniteit, vrijheid en fysiek bestaan van het land op het spel zetten. Trouwens, als “Oude Gorm” zou hypothetisch de grenzen van zijn Rijk openzetten zou Denemarken op den duur (misschien) niet veel verliezen. De Saxen, andere Germaanse volkeren en de Vikingen waren hoog intelligente volkeren die ook over technische vaardigheden beschikten. Vooral de Vikingen. Denk maar aan de Vikingschepen en de ‘Ulfberht’ zwaard. Maar dat geldt niet voor onze tijd. Tegenwoordig worden de west- en Noord Europese grenzen open gehouden voor alle ongedierte uit de woestijn en jungle van de Derde Wereld. Mensen die graag op de kosten van anderen leven. Hun talenten manifesteren zich in criminaliteit, bloeddorstigheid in de naam van hun super god Allah en wilde vermenigvuldiging.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s