Hans Jansen – Woestijngodsdienst

Hans Jansen

In onze radiovolksuniversiteitscursus ‘populaire dwalingen omtrent de islam’ vanochtend een aflevering over het begrip ‘woestijngodsdienst’. De islam is geen woestijngodsdienst. De stichter van de beweging die wij de islam zijn gaan noemen, Mohammed, is een stedeling afkomstig uit Mekka. In die stad groeit hij op en tegen het jaar 612 presenteert hij zich daar als profeet. Tien jaar later, in 622, vertrekt hij naar Medina, een woord dat in het Arabisch ‘stad’ betekent. Vanuit Medina is hij tien jaar lang actief als krijgsheer. In 632 overlijdt hij. Voor een krijgsheer valt er aan een woestijn weinig eer te behalen. Nu en dan een karavaan overvallen zoals de moslims vanuit Medina plachten te doen, is strategisch nuttig want het levert respect op bij de stadsbewoners die op die karavaan zaten te wachten, maar het zet materieel, qua buit, weinig zoden aan de dijk. Te eenmalig.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Hans Jansen – Woestijngodsdienst

 1. bigljohn zegt:

  Hans Jansen is weer eens op dreef, deze keer zeer punctueel De Islam is geen woestijngodsdienst. Het komt over alsof hij het niet over de Islam, maar over zomaar weer een godsdienst praat. Laat hem dan eens echt benoemen wat de Islam dan wel is. Een barbaarse moordenaarsbende die de Duivel aanbidden, en alle aardbewoners willen verplichten om de wetten van Allah na te komen. Hun tot hun slaaf willen maken, of die zgn. ongelovigen anders een gruweldood te laten sterven. De hele aardkloot moet Islamitisch worden volgens het Sharia model. Kijk, dan weten we waar we het over hebben !

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Ik ben van mening, en blijf dat, de pislam=islam = geen religie, maar een duivelse CULTUUR VAN DE DOOD! Niets meer, of minder! Deze wrede ideologie, heeft in 1400 jaar tijd meer dan 270 miljoen mensen vermoord. Dat is zelfs Stalin, Mao,Pol Pot en Hitler samen niet gelukt. Maar de RODEN, de andere LINKSEN en de goedmensen, blijven deze HAATJURKEN maar verwelkomen!

  Like

  • max zegt:

   Klopt Tom, maar vergeet niet dat onze linkse broeders (nou ja 😦 ) als Stalin, Mao,Pol Pot en Hitler met stip op 2 staan, en dat binnen pakweg 150 jaar! Ik ben benieuwd waar zij over 1000 jaar staan…

   Like

  • Urbanus zegt:

   Heer Jansen was ook low profile aanwezig tijdens de PVV demo… Deed me een genoegen Hans eens in levende lijve te mogen ontmoeten 😉

   Like

 3. Jean zegt:

  Alleen al die achterlijke gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam een godsdienst noemen is er al zwaar over. Het is een vuiligheid die bestreden moet worden tot elke eicel Europa verlaten heeft dan pas zal er terug welvaart, veiligheid en leefbaarheid terugkomen.

  Like

 4. peterselie1 zegt:

  Niets anders dan lof voor Hans Jansen, die in een spagaat zit of in een iet wat lastig parket bevindt, door dat hij niet in zulke bewoordingen zich uitdrukt zoals het op het ENIGSTE Nederlandstalige blog van de wereld gemeengoed is. Op verzoek van Bram Moskowitz werd hij opgeroepen om als getuige-deskundige bij de Rechter-commissaris achter gesloten deuren een verklaring af te leggen Toen het Wilders proces speelde. Hans Jansens dat het voor een ieder toch duidelijk is, kan zich niet permitteren om zulke taal uit te slaan als bijvoorbeeld hier gelukkig gemeengoed is.Ieder is er nu toch wel van overtuigd dat islam geen geloof, woestijngeloof of religie is maar de term veroverings-ideologie toegedicht moet worden niets meer of minder.

  Like

 5. lucky9 zegt:

  Ik was er in 572 niet bij, maar de steden Mekka en Yathrib (Medina) waren toen al helemaal omringd door Arabische woestijn. Die was vele eeuwen voordien reeds geschapen door langdurige nomadische overbegrazing. Elke godsdienst ontstaan in Mekka of Medina na het jaar 0 is dus een wis en zeker 100% een woestijngodsdienst. Op zich is daar overigens niets verkeerd aan. Een stedeling uit een stad te midden van een woestijn is op zich religieus of ideologisch niet minder waardig of verwerpelijk . Dat wordt hij pas als hij de misdaden pleegt die de moordzuchtige Mohammed gepleegd heeft. Mensen die daar fier op zijn verdienen het moreel gezien in feite niet om zelf te leven of in leven te blijven.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Jezus Christus zei, Foute bomen kappen en verbranden, zo danig dat er geen sporen meer van ze te vinden is.Matheus 7 DE SMALLE WEG.vers 13-23.Adres van Allah is bekend :” De Kaaba , in Mekka.

  Like

 7. Maloch zegt:

  “…de islam is geen woestijngodsdienst, maar een ideologie en godsdienst die bedoeld is voor stedelijk gebruik.”

  Een beetje een vreemde uitspraak van iemand die donders goed weet waar de islam voor staat en naar streeft.
  Iedereen weet wel wat er met ‘woestijngodsdienst’ bedoeld wordt. I.i.g niet dat zij van de Noordpool is komen afdwalen. Haar oorsprong is terug te vinden in het meer-goden systeem (360) wat men destijds aanhing in die zandbak/woestijn/SA. allah was 1 van die 360 goden. Vandaar ‘woestijngod’.
  Eigenlijk gaat het nog veel verder terug. De maangod, de god van oorlogen en het zwaard (allah dus) werd in Babylon Hubal genoemd.
  De anti-Christelijke geest was al ver voor mohammed in de wereld. Hij gaf ‘em alleen een ander jasje en naam. De zelfde shit alleen dan in een andere vorm. (creatief is ie iig wel)

  Maar hier is weer door Jansen met een half woord gesproken.
  De islam is er voor de gehele wereld.
  Bij de vertaling gaat het al fout want zij vergeten wat te vermelden.
  Islam=onderwerping aan de wil van allah moet zijn; Islam=onderwerping aan de wil van allah door een ieder.
  Een ieder kan zich bevinden in een stad, dorp, woestijn, op zee of waar dan ook.

  Ik kan het mis hebben maar ik ga er vanuit dat een arabist/islam-kenner weet wat er met een wereld-kalifaat bedoeld wordt.
  Maak dat dan duidelijk en ga niet mauwen over of het een woestijngodsdienst is of voor stedelijk gebruik.

  Like

 8. Tom Hendrix. zegt:

  Potverdomme, en nu lees ik ook nog, dat de INN GHALDOUN club, het sodeju weer voor elkaar krijgt een HAATSCHOOL op te zetten. En snotverdomme, door LINKS gaat het ze nog lukken ook! Daar heb ik al eerder voor gewaarschuwd. Dit land gaat naar de knoppen!

  Like

 9. Ja, ik heb wat Hans Jansen hier boven veel gedetailleerder en beter uitlegt, ook al eens aan het pc-gehersenspoelde volk proberen te slijten: http://bit.ly/OHnEJC

  “Kijk: in laatste instantie staat de islam in dienst van de seksuele driften van moslim-mannen en daarom in dienst van de veroveringszucht van de islam. De islam is wel eens een ‘soldatengodsdienst’ genoemd. Dat is erg beleefd: het is een seksverslaafde moordenaars-, verkrachters-, slavenhouders en rovers-ideologie. Daarom hebben moslim-samenlevingen ook nooit wat fatsoenlijks of productiefs gepresteerd. Wat op naam van islamitische Arabieren aan uitvindingen, kunst of architectuur wordt geclaimd, werd gedaan ondanks de islam en kwam op naam van vertegenwoordigers van de volken die door de islam onder het kromzwaard waren gebracht. Althans, hoogstens gedurende een eeuw of anderhalf, want als de ‘ulema’, de ‘wetenden’, de priesterkaste van de islam overal zijn tentakels en zuignappen eenmaal had vastgezet, was het Over & Uit met elke overgebleven creativiteit in de overwonnen volken. Ga eens luisteren en kijken naar deze baard-baviaan [ http://bit.ly/RHrBxU ], Sheikh Omar Bakri Muhammad in ‘gesprek’ . . . . . . nou ja, gesprek . . . . . . met Wafa Sultan. Hij illustreert hoe perfect dit gedachtegoed van de Profeet in 2012 nog leeft.”

  Like

  • Maloch zegt:

   In dat stukje zegt die Zieke Omar iets wat ik onderschrijf en waar we al veelste lang mee hebben gewacht.
   (niet letterlijk) ‘Als ik in een land kom en zij zouden mij en mijn zieke gedachten niet accepteren, dan moeten zij mij er maar uitgooien.’

   Deden we het maar. Waren we maar zo bot en cru gelijk zij en hoe zij zich voordoen.

   Like

 10. Pingback: Atheïst Dirk Verhofstadt blijkt een linkse christen en bezig de islam te faciliteren | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s