Een voorspelling over Buitenhof van zondag 3 november 2013 (+ update!)

Screenshot_9

Paul Scheffer

(Door: Martien Pennings)

Bij “Buitenhof”, net zoals bij de hele moreel en intellectueel corrupte Überbau die als een verstikkende stolp over in elk geval de Nederlandse maatschappij staat, weet je één ding zeker: de islam wordt niet genoemd en de EU wordt geroemd. En dat alles ondanks de aanwezigheid van wonderkind Thierry Baudet in de redactie. Twee onderwerpen van deze zondagmiddag 12 uur zijn in dit opzicht interessant.

Het eerste onderwerp wordt op de site van Buitenhof aldus aangekondigd:

Het kabinet is bezig met een enorme stelselwijziging die voor alle burgers ingrijpende gevolgen heeft. Want krijg je te maken met werkloosheid, jeugd- of ouderenzorg dan is straks niet langer het rijk, maar de eigen gemeente verantwoordelijk. Het gaat in totaal om 15 miljard aan regelingen die straks niet meer in Den Haag, maar lokaal worden bepaald. Arno Visser, lid van de Algemene Rekenkamer over het toezicht op de geldstromen en de vraag of gemeenten hier wel klaar voor zijn.”

Wat bij Buitenhof niet gezegd zal worden is dit: onze nep-elite is bezig met een tweesnijdend zwaard, namelijk aan de ene kant de burger overleveren aan de anti-democratische moloch in Brussel en aan de andere kant aan lokale potentaatjes, die in de toekomst steeds meer van de islamitische denominatie zullen zijn. Het is gewoon een stukje strategie van de geldmachten achter de schermen, die een kneedbare en angstige bevolking nodig hebben, alsmede olie en investeringen middels oliegeld.

Het tweede onderwerp wordt op de site van Buitenhof aldus aangekondigd:

“Publicist Paul Scheffer schreef een ontroerend portret over zijn grootvader Herman Wolf, een joodse immigrant uit Keulen. Wolf – een bekende filosoof uit de jaren twintig en dertig- onderhield nauwe contacten met beroemde schrijvers als Stefan Zweig en Thomas Mann. In Alles doet mee aan de werkelijkheid toont Scheffer hoe zijn grootvader en diens generatie worden overvallen door de opkomst van Hitler. In het boek legt Scheffer een verbinding met de actualiteit door zijn indringende vragen over neutralisme, irrationalisme en de vraag of vooruitgang in morele zin wel mogelijk is.”

Ik ken het ontroeringsboek van Scheffer niet, maar de collaboratie van de intellectuelen met Hitler zal ongetwijfeld aan de orde komen en net zo ongetwijfeld zal  die “verbinding met de actualiteit” er niet in bestaan dat hij erkent al veel te lang blind te zijn gebleven voor het feit dat de islam het oudste en nieuwste nazisme van deze aardkloot is. Hij gaat niet zeggen dat hij zich bij al zijn ontroering rond Opa Wolf bewust is geworden van de parallellen tussen zijn eigen wegkijkgedrag nu en dat van de conformisten in de jaren 1930 in Duitsland.

UPDATE:

Tsja, 100% zoals voorspeld dus. Het verhaal van het tweesnijdend zwaard – zie vanaf 17:40 –  dat de burger bang en arm moet maken – anders gezegd de burger die hulpeloos opgehangen moet worden tussen lokale despoten en EU-despoten – werd een technisch verhaal over verantwoording van financiën en over de Rekenkamer.

Paul Scheffer  – zie vanaf 35:14 – was inderdaad heel erg ontroerd en je zag hier de Gutmensch acteren in optima forma: prachtige gevoelens en diepe wijsheid werden geëtaleerd.  Van geschiedenis, zei Scheffer, wordt een mens nooit hoogmoedig maar altijd nederig. Ach gut, wat sympathiek nou toch. Het was zijn kleine religie, die geschiedenis, zei collega-historicus Scheffer. Hij zei het niet zo duidelijk, want niemand kan dingen zo duidelijk uitleggen als ik, maar hij bedoelde dat hij een stem uit het Hiernamaals  had doen klinken door een stem uit het Hiervoormaals tot leven te wekken, namelijk die van zijn grootvader. Die had het allemaal aan zien komen, dat Hitler-gevaar en hij, een Jood die gevlucht was uit Duitsland,  probeerde de Nederlanders en de Nederlandse overheid te waarschuwen: dit stopt niet bij de grens. Maar zoals voorspeld: geen woord bij Scheffer over het nieuwste en oudste nazisme ter wereld, de islam, dat net zomin zal stoppen bij de grens . . . . eh . . . . gestopt is bij de grens. Want dan zou Scheffer een pijnlijke intellectuele en morele draai moeten maken. En dáárin hebben linkse Gutmenschen geen zin, zichzelf pijn doen. Die gloriëren en zelfmanifesteren bij Buitenhof. Zelfs Pieter Jan Hagens was aangedaan toen hij Scheffer op het einde van het interview de hand drukte.
_________________________________________
Door:
Martien Pennings
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Een voorspelling over Buitenhof van zondag 3 november 2013 (+ update!)

  1. luckybee zegt:

    De beste vrienden van de Nazi was toch de islam? denk aan Amin al Husseini de Groot Mufti van Jerusalem.De oprichter van de Ansar al Islam SS divisie in Bosnie?

    Like

  2. vanhetgoor zegt:

    Soms kan ik dingen niet bevatten, mij ontbreekt het dan aan de juiste informatie. Bijvoorbeeld Buitenhof heeft vaak gasten die een onderwerp aankaarten en dat op zo’n manier doen dat men zich afvraagt hoe zo’n stellingname mogelijk is. Iets soortgelijks is de Zwarte Pieten discussie, dat heeft niets met Buitenhof te maken, maar het laat wel zien hoe mensen denken.

    Mijn stelling: er zijn mensen die negers haten! Die mensen laten andere mensen het werk doen door de negers aan te kant te laten zetten. Door Zwarte Piet het labeltje op te prikken van een slaaf verziekt men de vriendschappelijke relatie die hij altijd met Sinterklaas en met de kinderen heeft gehad. Zodra er eenmaal twijfel en achterdocht is gezaaid wordt de hele mooie traditie die een symbool van liefde is gemaakt tot een nare en verziekte situatie.

    Weer een stelling: Arabieren willen geen ‘alternatieve’ energie! Zodra het land vol staat met windturbines en alle daken zijn vol gelegd met zonnepanelen is er uit de Arabische wereld geen aardolie meer nodig, dan verzwakt de politieke invloed van de Arabier en dan moet hij gaan werken voor de kost. Om dat te voorkomen is men bezig met een volksverhuizing. Het extreem grote bevolkingssurplus wordt naar Europa gestuurd, laat ze daar de boel maar opvreten.

    Ik kom wel eens op rechtse sites, ik geef het toe. En op die sites wordt steevast geageerd tegen windturbines en zonnepanelen, omdat dit links zou zijn, maar ze beseffen niet dat de zon niet links is of rechts, maar dat de zon voor iedereen 2000 Watt per vierkante meter op de aarde schijnt en dat dit veel meer is dan wat mensen nodig hebben. Energie is gratis, energie gaat nooit verloren en energie is er voor iedereen. Dat klink links maar zo is de natuur, en je verzetten tegen de wetten van de natuur is zinloos, wordt dan gelijk moslim dan doet men de natuur geweld aan, en de moraal geweld aan en het gezond verstand geweld aan!

    Buitenhof behoort tot de groep media die tot doel hebben om verziekte systemen te propageren, ik weet niet bij elk onderwerp wat er achter steekt, ik ben geen complot-denker. Toch is het duidelijk zichtbaar zoals Martien Pennings schetst; steeds zijn er zaken die in zulk daglicht worden gesteld dat er een andere kant op moet worden gegaan dan wat ik met mijn gezonde verstand kan beredeneren en soms met mijn intuïtie kan aanvoelen.

    Like

    • Inderdaad worden er de laatste 10-15 jaar besluiten en anderszins genomen door onze “overheden” uit Den Haag e vooral ook Brussel, die 100% stridig zijn met wat je met je normale verstand zou verwachten. Het lijkt er toch op, dat we geregeerd woren door een club die een bepaald doel nastreeft: namelijk alle bestaande structuren in nationaal en mondiaal verband om zeep helpen om daarna een door deze zg. “elite” bedachte wereldorde te organiseren, in elk geval tot stand te brengen. Denk hierbij aan de berucht geworden club “Bilderberg”; opgericht met de beste bedoelingen door Prins Bernhardt maar verworden tot de huidige “weg met ons” groep.. Hulsebosch, Heemstede.

      Like

  3. catherine zegt:

    Van het Goor: die intuitite wordt door links weggezet als “het onderbuikgevoel” en daar kan (volgens linksdraaienden) nix goeds van komen. De linkse mens moet van zichzelf “positief” zijn; het is het nieuwe dogma in deze tijd. Eenieder die de werkelijkheid ziet zoals hij is, wordt weggezet als “negatief” en dat is volgens hen HEEL slecht, dan ben je een slecht mens, een “minderwaardig”mens (vlg crypto kapitalist van Dam over Fortuyn). De linkse mens denkt in superieuriteit/inferioriteit en maskeert dat met mooie praatjes voor het gewone volk waar ze op neerkijken en die zij inderdaad afhankelijk willen maken en laten blijven (uitkeringen weetuwel).

    Like

  4. JooJootje zegt:

    Het was te verwachten dat dit er aan zat te komen er was al langer de vraag welke functie heeft den haag nog als de besluiten worden genomen in Brussel.
    Volgens mij zijn ze dit nu aan het uitwerken de besluit vorming in Brussel en al het overige lokaal en dan kan den haag worden opgeheven het moest een keer gebeuren.

    Like

  5. bigljohn zegt:

    Dat klopt JooJootje. We worden een provincie van het groot Europese (4e) Rijk. Een sterk ondergeschoven provincie wel te verstaan, gelijk als de status van Noord Brabant t.o.v. de randstad. De randstad wordt overbedeeld met Rijksgelden, en Noord Brabant moet het altijd met een zgn. jodenfooi doen, maar wel zelf flink aan het Rijk betalen.Terwijl in NBr. de meeste innovatie cq technische ontwikkelingen aanwezig zijn vergeleken met de randstad. De E.U. zal Nederland ook op zo’n zelfde manier gaan ondersneeuwen gelijk NBr. , en eveneens het meeste laten betalen aan het groot Europese (4e) Rijk. Zo vergaat dat hier ook, met de in hun ogen underdog NL.

    Like

    • Tom Hendrix. zegt:

      @bigLjohn: 16.11. uur. We zijn al volledig verraden en verkocht aan Brussel John. Vorig jaar stemden de ‘verraders van politici”, in juni voor het wurgcontract het ESM! Alleen de PVV en nog 1 kleine partij stemden TEGEN, de rest VOOR!! Daarna ging MARX RUTTE samen met die “bolle”, de Jager, met sneltreinvaart naar de EUSSR BOJAREN, von ROMPUY,BAROSSO en VERROTSTAD en de kampbewaker SCHULZ SS, om bij het kruisje te tekenen. Ons hele parlement,regering en koningshuis kunnen we OPDOEKEN. De TROL VON ROMPUY, van het VIERDE RIJK, kan net zo goed een RIJKSCOMMISSARIS aanstellen over Nederland! Dat is vanaf juni 1940 al eerder gebeurt! KOTS,KOTS, dat ben ik ervan.

      Like

      • bigljohn zegt:

        Ja Tom, we kennen hem. De beruchte Seijs Inquart. Het is maar niet te hopen, mocht het onvermijdelijke dan toch gebeuren, dat Rutte of Samson de Rijkscommissaris van Nederland gaat worden. Vooral Rutte is berucht, want hij is behoorlijk geil op de E.U. Hij loopt zich het vuur uit zijn sloffen om de E.U. te behagen en om ons de oren aan te naaien, zoals met dat E.S.M. verdrag ! Hij aast gewoon op een fijn baantje bij de E.U.

        Like

  6. G.Deckzeijl zegt:

    Zij was vanmiddag ook in Buitenhof. Ze beweerde dat de VVD de vriend van iedereen is.
    Denk ’t toch niet. De huidige VVD-politiek is de beroerdste die ik in de afgelopen jaren heb gezien.
    http://www.telegraaf.nl/binnenland/22025625/___Asfalt_niet_altijd_oplossing___.html

    Like

  7. Theresa Geissler zegt:

    Nou ja, de Goedmensen hebben het op dit moment óók niet gemakkelijk. Dat willen we nog wel eens vergeten, maar als je er goed over nadenkt moet het knap vermoeiend zijn, dat voortdurend wegkijken vàn en woorden inslikken óver. Als je het mij vraagt houd je daar op den duur zowel een stijve nek als een droge keel aan over -wat dan weer gecompenseerd moet worden door het fijne gevoel in je hoofd, waarschijnlijk. -Al vraag ik me wel af, hoe lang dat fijne gevoel op deze manier houdbaar is, maar nou ja, het is dan ook niet MIJN fijne gevoel, zullen we maar denken.
    En toch, hè, Als zo’n Scheffer in staat is om in een salonsocialisten-uitzending als Buitenhof met een snik in zijn -droge- keel de droeve wederwaardigheden van zijn grootvader te beschrijven, vraag ik me bijvoorbeeld af hoe hij tegenover het feit staat, dat Israël tegenwoordig dag in dag uit door het Westen wordt verketterd in verband met de Palestijnen en er zelfs stemmen opgaan voor een boycot! Hij kan toch moeilijk beweren dat Israël met de achtergrond van zijn grootvader niets te maken heeft?
    Of houdt hij dat vol met behulp van die stijve nek?

    Like

  8. Republikein zegt:

    Mag ik hier besmuikt lachen?

    Like

  9. G.Deckzeijl zegt:

    Van Melanie S. krijg ik sowieso geen harde plasser.

    Like

Plaats een reactie