Het Europees Parlement

Screenshot_41

Volgend jaar, op 22 mei, zijn in Nederland de verkiezingen voor het Europees Parlement. Vreemd genoeg moeten we wel tot zondagavond 25 mei wachten op de uitslag, want die dag houden de andere landen pas hun verkiezing. Wat is dat parlement eigenlijk en waaruit bestaat het?

Van alle Europese instellingen is het Europees Parlement (EP) de enige waar de burgers direct hun vertegenwoordigers kunnen kiezen. Een unicum, want bij alle andere instellingen, of het nu gaat om de rechters van het Hof van Justitie, de Eurocommissarissen van de Commissie of de rekenmeesters van de Europese Rekenkamer, worden de vertegenwoordigers benoemd. Verschil met andere jaren is wel, dat komend jaar de voorzitter van de Europese Commissie wordt gekozen door het Europees Parlement. Huidig EP-voorzitter, de sociaaldemocraat Martin Schulz, heeft zich al voor deze functie gekandideerd en naar verluidt zal de huidige voorzitter van de liberale fractie, de Belg Guy Verhofstadt, zich eveneens kandideren. Het EP vertegenwoordigt ruim 500 miljoen Europeanen uit 28 lidstaten en bestaat momenteel uit 766 afgevaardigden, waarvan 26 namens Nederland. Vanaf 2014 is het maximum aantal leden bepaald op 750 plus de voorzitter. In totaal dus 751 leden, na de volgende verkiezingen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europees Parlement. Bookmark de permalink .

17 reacties op Het Europees Parlement

 1. Sjaak zegt:

  Vreemd genoeg moeten we wel tot zondagavond 25 mei wachten op de uitslag, want die dag houden de andere landen pas hun verkiezing !
  ————————————————————————————-
  Die tijd moet zijn ! Want manipulatie heeft ook zijn tijd nodig !
  Eenvoudig Misselijk makend !

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Sjaak: 18.46. uur, op 27/11. Zo is dat Sjaak. En deze PLUCHE KLEVERS, hebben de manipulatie geleerd van de COMMUNIST LENIN, die zei woordelijk: ” Het maakt niet uit wat de mensen stemmen, maar WIE de stemmen telt”.

   Like

 2. realist zegt:

  ik denk dat men best buitenlandse waarnemers inschakelt tegen bedrog en corruptie bij de verkiezing van 2014 en liefst russen want in het westen is corruptie en bedrog schering en inslag.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Wakkerschudder..!!!!!!!!!

  Bonus: denk daar eens aan als u weer gaat stemmen…
  http://tinyurl.com/yd8r4pv

  Like

 4. Trucker zegt:

  Niet on topic but who cares…
  Sivio Berlusconi is uit de Italiaanse senaat gezet het linkse tuig heeft hun slag thuisgehaald.
  Ben zeker dat er deze middag op de redactie van de openbare KRomroep BRT velen met een ercetie in de ronde gestruind hebben vermoed dat de toiletten desgevallens frekwent gebruikt werden maar niet voor wat u en ik daar doen.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Er komt er nog 1 bij binnenkort, dus dan 752. Deze foto is genomen tijdens de televisie uitzending van het wk fierljeppen, de belangstelling is daarom niet zo groot van de wijze mannen!

  Like

 6. Trucker zegt:

  Niks nieuws onder de zon als er geen valable argumenten zijn halen ze er de tweede wereldoorlog bij.
  In Vlaanderen doet elke politieke partij mee aan dat gedoe als de verkiezingen naderen en in de goede jaren van DE partij was het elke dag op de BRT was het geen politieker deed de “journalist” wel aan dit soort “duiding”.

  http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2013/11/Timmermans-waarschuwt-PVV-voor-antisemitisme-bij-Front-National-1418301W/

  Like

 7. luckybee zegt:

  Kies hier voor Wilders en zijn PVV.Dan hebben ze een probleem daar in Brussel en Strassburg.

  Like

 8. Trucker zegt:

  Onder het motto er mag al eens gelachen worden deze voldoet aan de norm (komt via Geen Stijl)
  http://www.buzzfeed.com/summeranne/americans-try-to-place-european-countries-on-a-map

  Like

 9. Jan zegt:

  Desperate Greek citizens ‘are intentionally infecting themselves with HIV’ to qualify for state benefit which is set aside for addicts
  Sufferers of the virus qualify for €700 (£590) per month under Greek law

  A World Health Organization report has revealed what it calls a ‘significant rise’ in the number of sufferers between 2007 and 2009, when the European financial crisis brought the country’s economy to its knees.

  The number of reported new infections then continued to soar, from 22 in 2010 to 245 in 2011, according to the European Centre for Disease Prevention and Control.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2513602/Desperate-Greek-citizens-intentionally-infecting-HIV-qualify-state-benefit-set-aside-addicts.html

  Like

 10. Jan zegt:

  The immigration backlash: Germany and France join PM in call for crackdown on benefit tourism as Hungarian eurocrat brands UK the ‘nasty country’ of Europe
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2514713/Germany-France-join-PM-benefit-tourism-crackdown.html

  Let op de foto’s

  Like

 11. Monalisa zegt:

  E.J. Bron dit heb ik ook op de telegraaf gezet maar even iets ander ik krijg van u niks meer binnen bent soms boos? om dat ik het daar ook plaats, dan doen twee Said hier aan mee om het te verspreiden aan het nederlandse volk. gr monalisa.

  Like

 12. Monalisa zegt:

  ej bron dat zal ik doen, maar als u op de telegraaf Said daar kan je niet meer stukjes beantwoorden daar er is geklaagd wat een krant daar, ik zet het hier op hoeveel mensen reacties geven wat ik geplaatst heeft daar maar ze laten niks meer door. gr monalisa

  27 november 2013 17:14 25 reacties
  VVD en corruptie: meer dan goede vrienden?
  en maar 9 plaatsen

  27 november 2013 14:47 55 reacties
  ‘Zwitserland wordt door Europa-gelovigen gewoon genegeerd

  en maar 33 plaatsen

  Het Europees Parlement dit stuk is geplaatst helaas u kunt er niet op reageren dus er is geklaagd jammer dat heet democratie die er niet is.

  Like

 13. Monalisa zegt:

  E.J. Bron dat maakt mij niks uit de stuken die U plaats zijn beter dan op de telegraaf maar dat weten he, maar de mens moet geïnformeerd worden daarom plaats ik ze verder kijk maar al die stuken die ik van de week geplaatst heeft zijn weggehaald, maar en komt weer een nieuwe aan van de timmerman, kijken of ze dat ook weer pikken de persvrijheid is toch zo mooi maar niet heus, en dat noemt men democratie die er in Nederland niet is,je word geleefd door Europa dat deet die man met het snorretje ook die dwong ook het mensdom.en we weten hoe dat afliep

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s