Europese verkiezingen: Beweeglijke socialisten willen aantreden als eurosceptici

Screenshot_14

Europa´s socialisten voltrekken een radicale ommekeer in hun verkiezingstactiek voor het Europees Parlement: Om de eurosceptici de wind uit de zeilen te nemen, wil de partij “Europa in haar huidige vorm niet meer verdedigen”. Martin Schulz wordt een euroscepticus – meer ommekeer gaat niet.

De sociaaldemocratie van Europa heeft een geniaal idee voor de verkiezingsstrijd: ze wil de grootste eurocriticus worden om bij de Europese verkiezingen te winnen.

Dat is de meest verrassende politieke verandering sinds de chef van de Oost-Duitse Stasi Erich Mielkes liefdesverklaring aan de DDR-burgers (video aan het eind van het artikel):

Maar anders dan bij de seniele Mielke handelt de Socialistische Internationale rationeel berekenend. Ze merkt waar de wind vandaan komt – en past zich aan deze wind aan.

“Het op dit moment gevaarlijkste fenomeen in Europa is de toename van de eurosceptici”. In ieder geval volgens de Italiaanse minister-president Enrico Letta. Bedoeld worden partijen zoals het Front National (FN), de UKIP of de Italiaanse Movimento 5.

Massimo D´Alema, een voorganger van Letta, zegt dat de burgers die geen krant lezen en zich van de politiek distantiëren, zich aangetrokken voelen tot “populisten”.

En hier smeedt de goede socialist het ijzer als het heet is: inhalen zonder in te halen, is het motto.

D´Alema: “De enige manier tegen de eurosceptici is om Europa in haar huidige vorm niet te verdedigen”, aldus de Italiaan in een interview met EurActiv.

De socialisten zouden moeten verhinderen dat de eurosceptici de soevereiniteit krijgen over de thema´s bij de Europese verkiezingen. Daarom willen ze zichzelf als de grootste tegenstanders van Europa, hoe dit nu is, profileren, zegt Massimo D´Alema. De kritiek op Europa kan niet genegeerd worden. Er moeten antwoorden gevonden worden op de opgeworpen vragen, inclusief technische oplossingen. Het motto van de socialisten dient daarom, aldus D´Alema, te luiden: We houden toch van jullie allemaal! We willen Europa veranderen!

Dat zou de taak zijn van de traditionele politieke partijen. Want de niet-socialistische populisten zouden geen antwoorden kunnen geven, aldus D´Alema. De voormalige Italiaanse minister-president (1998-2000) is tegenwoordig president van de “Foundation for European Progressive Studies“ (FEPS), de Europese sociaaldemocratische denktank.

Daarom bezinnen de socialisten zich op oude waarden: men moet zich opnieuw met de “kleine man” bezighouden en voor meer transparantie in de EU moeten zorgen, aldus de heer D´Alema verder.

De socialistische topkandidaat voor de opvolging van Barroso is de Duitser Martin Schulz (meer hier). Hij wil graag als eerste euroscepticus voorzitter van de Europese commissie worden.

De zorgen van de Europese socialisten zijn begrijpelijk, zoals een blik op het de laatste verkiezingsuitslag van 2009 laat zien. Toen leden de socialisten in heel Europa verlies.

In België verloren ze 3,5%, in Denemarken verloren de oppositionele sociaaldemocraten meer dan 10% in vergelijking met de Europese verkiezingen van 2004. De Franse socialisten haalden een bescheiden 16,48%. Labour in Groot-Brittannië beleefde een historisch debacle en werd maar de op twee na sterkste politieke kracht in het land. De Oostenrijkse sociaaldemocraten verloren 9%, de Portugese PS ging van 44,52% (2004) naar 26,6%, zoals blijkt uit de officiële website betreffende de Europese verkiezingen van 2009.

De komende verkiezingen zullen niet gemakkelijk worden voor de socialisten: in mei 2014 wachten met o.a. Marine Le Pen (hier), Nigel Farage (hier) en Beppe Grillo (hier) serieus te nemen tegenstanders. Ook de Duitse AfD wil meedoen aan de Europese verkiezingen.

In werkelijkheid zullen de linksen echter een grote meerderheid behalen. Dat blijkt uit EU-peilingen, waarover de Oostenrijkse krant “Standard” onlangs berichtte – echter zonder hiervoor bewijzen te leveren. De rechtse partijen hebben alleen een kans als het hen lukt om massaal hun kiezers te mobiliseren.

Maar de socialisten nemen het zekere voor het onzekere: ze gokken erop dat de burgers in Europa hen daadwerkelijk hun vertrouwen uitspreken als zij zich als eurosceptici en partij van de kleine mensen presenteren.

Het valt niet uit te sluiten dat de socialisten als de beste populisten in de geschiedenis de kiezers op dit punt goed inschatten.

Wij houden desondanks vast aan de democratie als beste levensvorm.


Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/11/29/wende-fuer-eu-wahl-sozialisten-bezeichnen-sich-nun-als-euro-skeptiker/

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", EUSSR, Hypocrisie, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

11 reacties op Europese verkiezingen: Beweeglijke socialisten willen aantreden als eurosceptici

 1. luckybee zegt:

  Martin Schulz is en blijf een Marxist, liegen is ze aangaboren dus vertrouw hem niet Nooit.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  sLinkse streken, maar ze blijven onbetrouwbaar tot op het bot !!

  Like

 3. Trucker zegt:

  Ga eens in mijn eigen comment van 29 november 2013 om 21:48 grasduinen…

  ” Hoop op een verpletterde overwinning voor Rechts en islamofoob maar dat zal het enkel worden in het land van meisje Marine op andere locaties zal het een kleinere verschuiving geven, maaar net niet genoeg zodat de islamofiel ratten lustig gaan verderdoen(mark my words jammer maar zo zal het zijn).”

  De kiezer is DOM en is gemakszuchtig wat zich resulteert in behoudsgezind (status quo, niet conservatief nee nee was het maar waar), dus in die context is het voor de multikulle islamofiele voksverraders (eender welke partij want dat tuig verschuilt zich ook in in partijen die het beleid uitmaken ook bij ons in Vlaanderen en pelgie) niets meer als een gewonnen spel.
  In vlaanderen is de rekening vlug gemaakt één partij die onomwonden tegen eurabia is, die onomwonden tegen de massale invasie van islamieten is enzoverder, de andere partijen zijn ALLEMAAL voor waar wij (Rechts en islamofoob tegen zijn) dus is het makkelijk tellen.
  Komt daarbij dat de DOMME kiezer geen mallemoer weet wat er op mondiaal vlak gebeurd gewoon omdat het hun barst interesseert of om welke reden dan ook.
  In de omringende landen is het niet veel beter want de burger mobiliseren…zoalng ze alles hebben wat voor hun belangrijk is gaan ze geen wilde avonturen (vanuit hun gezichtspunt) aangaan door te stemmen op een partij of persoon die (door de dagelijkse hersenspoeling van de media) geduid worden als “extreem”.
  Nee daar blijven ze liever vanaf want wie wil nu in Hemelsnaam geassocieerd worden met “extreme” politici, nee dan is het veiliger met de tradionele partijen want die staan garant voor een beleid dat ze kennen en waar ze wel eens op morren (wie niet) maar geen verassingen in petto heeft.
  Dat zal wel ruwweg de situatie zijn in eurabia behalve in Frankrijk, daar is het verzet tegen de huidige onbenul uit het Elysee du jamais vu, nooit eerder heeft een president zo massaal tegenstand kunnen losweken bij zijn landgenoten als deze linkse multikulle islamofiel schoft hollande.
  Daarom dat ik de kansen van Front National onder leiding van meisje Marine heel hoog inschat, op ander eplaatsen in eurabia zal het huilen met de pet op zijn, jammer maar zo gaat het zijn.
  Tussen haakjes die clown Beppe Grillo is een pad in de korf en gevaarlijker als een ratelslang hem als bondgenoot voorstellen zal ik nooit doen zijn agenda is allesbehalve Rechts en islamofoob.
  Dat nu die schoften die de islamofiele multikulle heilstaat als hoogste goed hebben het geweer van schouder veranderen heeft te maken met de vrees dat de bevolking een massale anti eurabia stem zal uitbrenegen maar hun vrees zal ongegrond zijn, nogmaals mark my words.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Als ik ooit weer op een socialistische partij stem, dan zal ik dat open en eerlijk mededelen en dan mogen jullie mij, E,J. voorop, op moderne wijze afslachten.

  Tegen die tijd zijn de hakmessen overal verkrijgbaar, omdat de sharia dan, tot tevredenheid van de socialisten, een enkele hooggeplaatste socialist heeft al gesuggereerd om die alvast te gaan vergelijken met de Nederlandse wetgeving, zal zijn ingevoerd.

  ’t Zou me trouwens niet verwonderen als links, vlak voor de verkiezingen, ineens ietwat afkerig werd van Europa. Dat zal overigens maar kort duren, als de buit binnen is gaat het tij zich weer keren.

  Het ijzer smeden als het heet is, door het jasje te laten waaien in de richting van de wind, is de socialisten wel toevertrouwd.

  Nadien zullen ze de knuppel weer in het hoenderhok gooien en mogen we op de geijkte manier alleen maar denken zoals de socialisten ons voordenken.

  En het ‘klootjesvolk’ zal dan wel weer braaf meedoen, want wie wil er nu het predikaat ‘racist’ of ‘fascist’ op zijn conto hebben staan?

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Socialisten als Eurosceptici….. Het is waar dat het grote publiek vaak blijk geeft van een zeer zwak geheugen……
  Anders zou men zich herinneren, dat juist de socialisten ons allemaal de EU èn de Euro in gemanoeuvreerd hebben.
  Heeft nu niemand door, dat dit te zót voor woorden is?

  Like

 6. Joost Visser zegt:

  Ik heb het in dit blog al meerdere malen aangehaald. Het wordt helemaal niet zo gemakkelijk voor de anti-EUpartijen. De gevestigde orde zal alles uit de kast halen, met behulp van de beschikbare onbeperkte geldelijke middelen, door u opgehoest via belastingen, gesteund door de media, om het gepeupel voor zich te winnen. Het is al aangetoond in Nederland dat keihard liegen (Rutte) geen repercussies heeft na de verkiezingen als de buit eenmaal binnen is. Het verschil met de socialisten in de EU en de VVD is, dat de VVD haar príncipes verloochent, maar dat zullen de pro-EUgekozenen absoluut niet doen en zullen een versnelling inzetten naar hun ultieme droom, onbeperkte macht, een luxe leven waar 99,99% van de EUbevolking met jaloersheid naar kijkt via het middel een federaal Europa

  Like

 7. lucky9 zegt:

  Kan dit alleen maar beamen.

  Niettegenstaande de intimi van en sommige partijleden maar vooral coryfeeën van de poco politieke partij SPa, waarvan de kleine Tobback nu voorzitter is, zich massaal laafden aan het door anderen opgehoest roverheidsmanna om hun illusoire maar oh zo privaat rendabele doelstellingen inzake gruune windenergie te “realiseren”, verstond deze primaat het snerend uit te halen naar een echte pest: hij wordt namelijk ziek van zijn eigen Gerecht: http://www.knack.be/nieuws/belgie/bruno-tobback-ik-word-ziek-van-ons-gerecht/article-normal-117868.html
  Versta me niet verkeerd dit is geen kroket uit de muur! Het gerecht is geen maaltijd maar een staatsinstelling in het onland.be

  Hoe pervers kan je zijn? Uithalen naar misbruiken waarin je zelf en je partij uitblinkt en excelleert!

  Geen nood dit soort linkse liegebeesten hebben hun lesje heel goed van buiten geleerd in navolging van hun hypocriete en dus alles behalve edelachtbare politieke concurrenten: de leugenachtige christen-tjeven en (indien mogelijk) nog leugenachtiger blauwe Verhofstadt-smurfen.

  Socialisten, vergeet uw illusies en berg uw hopeloze verwachtingen op. Uw eigen vakbonden, mutualiteiten en laffe politiekers planten nog liever een mes in uw rug in plaats van een enkele eurocent af te staan aan de meest behoeftigen onder jullie!

  Like

 8. fleckie zegt:

  De”gevaarlijksten. zijn”diegenen, die “achter de schermen werken,m.a.w.men kan ze souffleurs noemen,en van te voren ALLES “regelen”, “de VEELZIJDIGEN”, dus.(nog niet zo heel lang geleden, hadden z.g.vorstenhuizen altijd een of and.geintroduceerd persoon,die men kon “raadplegen” in div.zaken, OOK op ECONOMISCH. GEBIED.)

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  De RODEN/SOCIALISTEN zijn de 5e COLONNE der volgers van de ISLAM. Alleen al dat gegeven geeft aan hoe verdorven, en hoe verraderlijk hun instelling is. Deze socialisten zijn zeker vergelijkbaar met de NAZI partij NSDAP uit de periode 1933 t/m 1945. Huichelaars tot op het bot!

  Like

 10. Pingback: Juncker wil voorzitter van de Europese Commissie worden | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s