De stelling van de week

Screenshot_47

Een verbod op consumenten knalvuurwerk is zo gek nog niet
(Ronald Kaatee)

Click onderstaande link aan om uw stem uit te brengen (rechts onderaan op de pagina):

http://www.popned.nu/

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

32 reacties op De stelling van de week

 1. Martha N zegt:

  Misschien zie ik het verkeerd…
  Je neemt door consumenten vuurwerk te verbieden het pleziertje af van de mensen die gewoon vuurwerk af willen schieten.

  Het is het illegale vuurwerk dat gevaarlijk is.
  Dat is nu ook verboden, maar is erger dan ooit.

  Een vuurwerkverbod zal de mensen die illegaal vuurwerk knallen niet ervan weerhouden om door te gaan.
  En nee, wij steken geen vuurwerk aan ook geen illegaal “LOL”

  Like

 2. Cathja zegt:

  Ik ben ook een groot voorstander van een verbod op knalvuurwerk. Siervuurwerk vind ik prima, maar de mensen weten met dat knalwerk blijkbaar geen maat te houden. Bijna ieder jaar moet het spectaculairder en harder, met soms doden tot gevolg. Gisteren ook weer zo’n bericht in de Telegraaf. Een Duitser die een eigengemaakte bom wilde afsteken. Zoonlief filmde het allemaal, en zodoende heeft hij de dood van zijn vader vastgelegd. In-triest, maar eigen schuld! Kijk eens naar de berichten over illegaal vuurwerk wat is opgeslagen in schuurtjes in woonwijken! Dat is toch niet normaal? Soms is meer dan 150 kg kruit opgeslagen! Gekkenwerk!

  Niet in de laatste plaats denk ik aan de dierenwereld. Dieren hebben enorm te lijden vanwege het ‘vermaak’ van de mensen! Laten we ook eens aan hen denken! De wereld behoort niet alleen de mensen toe!

  Like

 3. Monalisa zegt:

  http://www.telegraaf.nl/wuz/profiel/4943/blogs/berouw-komt-na-de-zonde
  Dit stuk gaat ook over het vuurwerk ik zou zeggen leest het even

  een amsterdammer (gast)
  Komeinie ik had je boodschap begrepen, daarom die tekst als het fout gaat zie nu de media al, kost weer klauwen met centen, ik denk dat het tijd word dat vuurwerk nog maar op 1 plek mag worden afgestoken zoals Australië en Londen en de USA. De mens vraag daar om!

  een amsterdammer (gast)
  Komeinie, je bent een rund als je met vuurwerk stunt! een prettige kerst.

  Like

  • Monalisa zegt:

   mijn reactie op WUZ vandaag. Komeinie Meer vuurwerk verkocht in voorverkoop’den haag lacht zich rot de broek riem kan in 2014 nog harder een gaatje strakker + de lasten verzwaring gaat om hoog, hoe dom is het mensdom!

   Like

 4. Joannes den Hollander zegt:

  Een verbod op consumenten knalvuurwerk zou ik wel jammer vinden. Wat blijft er van onze cultuur over als ons beetje bij beetje alles afgenomen word?.

  Overtreders die met illegaal vuurwerk lopen te gooien wel aanpakken natuurlijk.

  Zelf ga ik met carbid knallen, gewoon omdat ik dat leuk vind

  Like

  • Trucker zegt:

   Tja hier in Vlaanderen is het gebruikelijk om een nakend trouwfeest aan te kondigen met carbid herrie, het goede is dat er af en toe een idioot zij hand kwijt is of ernstig letsel oploopt.
   Ha ze denken allen “tis maar wat knalpoeder” 🙂 🙂 🙂
   Oprotten met die teringherrie en gelijk met hun vuurwerk, ik woon “op den buiten” achter mij is het akkers en weiden en 1 km verderop de dorpskern waar ze een paar keer per jaar vuurwerk houden.
   Als ze van jetje geven doe ik zelfs mijn achterdeur niet open om te kijken want dat intereseert me geen barst.
   Is goed voor vele doodsbange dieren, drie of vier jaar terug de hond van een kennis weggelopen en doodgereden door die teringherrie.
   VERBIEDEN asap en zeker die idoten met hun carbid.

   Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Rotjes mmogen van mij so wie so verboden worden; ik ben as de dóód voor die krengen.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Ik wou dat ik al dat geld had wat over iets minder dan 4 dagen letterlijk en figuurlijk
  wordt VERKNALD.

  Like

 7. Luchtpint zegt:

  Moeten we mensen gaan beschermen tegen domheid ? Is de maatschappij wel echt zo maakbaar als de wetgever ons wil doen geloven ? Is wie op onverantwoorde manier met dat soort dingen wil rotzooien wel echt tegen te houden ? Ik geloof van niet.

  Wie zijn poten er af wil knallen of erger, moet het zelf weten ! Dat kan je niet tegen houden. Wie er niets van wil geweten hebben, kan maar beter uit de buurt blijven. Voorzichtigheid is voor de rationelen onder ons, roekeloosheid voor de idioten, wie dom is ga je niet veranderen via de wet, en er op inpraten helpt in dat geval ook niet. Wie niet luisteren kan of wil, moet voelen.

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  Als ik zie hoe bang veel honden van die knallen zijn mogen ze dat geknal van mij afschaffen.
  Daarbij zijn er af en toe figuren tussen die onze ziektekosten flink omhoog jagen.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  En wat de vuurwerkliefhebbers zich zouden kunnen realiseren, is het volgende. Als Marx Rutte en Samzwam zien en horen, dat er voor miljoenen Euro de lucht ingaan, zouden ze kunnen overwegen ons nog meer LASTENVERZWARINGEN door “de strot”, te duwen. Want zouden die twee nitwits kunnen zeggen, HET PLEBS HEEFT NOG GELD!

  Like

  • Monalisa zegt:

   Tom Hendrix 75 miljoen aan vuurwerk? 35 miljoen aan de filipijnen , 12,500 miljoen aan de waterputten + het eten van de kerst en sinterklaas den haag lacht. de LASTENVERZWARINGEN die komt zeker net gelezen de pensioenen moet weer gekort worden ondanks dat de AEX door de 400 grens is gegaan. snap u het nog ik wel de burger moet mond dood gemaakt worden.

   Like

  • Tiny zegt:

   Ja, als ik lees wat er voor bedragen aan bijstand worden betaald, dan lijkt het me, dat je daar makkelijk een lading vuurwerkbommen van kan kopen. Laten ze dan daar maar eens beginnen de lasten wat te verzwaren. Ze hoeven er immers alleen maar voor op de bank te liggen.

   Like

  • felix zegt:

   Perzisch. Dr. Drs. T. Hendrix op 14.51. perzisch !! (geen woord aan toe te voegen.)

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @felix: 16.55. uur. Het streelt mijn ego felix, maar helaas heb ik geen academische graad. Hoewel dat geen garantie is, dat men de wijsheid dan in pacht heeft hoor. Als ik gisteren zo een artikel lees met opmerkingen van ene Creveld, dan denk ik deze man is “academisch misvormd”.

    Like

  • Tistochwat zegt:

   Beste Tom, dat roep ik al jaren!
   Inderdaad, zo zullen de heren reageren, reken daar maar op!
   Maar zoiets zeggen ze ook als ze zien hoeveel er is gekocht i.v.m. Sinterklaas en Kerstmis.

   Like

 10. Joop Klepzeiker zegt:

  Vooral veel verbieden strijders voor de vrijheid.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Oké, je hebt wèl gelijk: In de toekomst zullen we waarschijnlijk tegen nóg meer verboden moeten strijden.
   Als die rotjes maar niet zo knàlden en niet voor het overige zo bloedllink waren…….
   Ik heb al sinds mijn kindertijd een knalfobie. En je hebt nog steeds van die lefgozertjes, die die krengen expres in de richting van voorbijgangers gooien. Wat dat meestal voor lefgozertjes zijn? Drie maal raden! Juist: Turkjes en Marokkaantjes! En néé, dat is géén vooroordeel of overdrijving, maar ervaring uit de eerste hand.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   Vuurwerk levert te veel overlast op voor dieren en mensen om dit maar gewoon toe te staan! Ik voel me juist beroofd van mijn vrijheid omdat ik die vreselijke herrie van anderen MOET aanhoren! De kruitdampen hangen letterlijk in huis!

   Like

 11. Avidia zegt:

  Vuurwerk is het ergste voor alle dieren. Als ik alleen al naar mijn poesjes kijk ieder jaar, het begint al ruim voor oud en nieuw, ik heb nu al een schuilplaats voor ze gemaakt, daar zitten ze bibberend tegen elkaar aan. Ik haat vuurwerk vanuit mijzelf, maar vooral voor de dieren, zij weten niet wat er aan de hand is en zijn doodsbang voor het geweld. Ik ga altijd bij hun schuilplaats zitten en probeer ze gerust te stellen. Trouwens, het gaat ons allemaal toch zo slecht??? Maar wel miljoenen de lucht in schieten???? Belachelijk!!! Geld zat zou ik zeggen!!!

  Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Je doet precies het verkeerde door het gerust te stellen, zo bevestig je dat er iets bijzonders aan de gang is.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Zit wat in. Bij kinderen is dat, als je er over nadenkt, niet anders.
    Zelf herinner ik me, dat mijn moeder mij vroeger ook voor van alles ‘gerust probeerde te stellen’ (dokter, tandarts en dergelijke) maar het ging altijd met een bepaalde intonatie en je vertrouwde het voor geen cènt. -Grote mensen wàren überhaupt niet te vertrouwen, dus ook met dít niet. Nou, en dan hebben dieren wat dat betreft een nog veel scherper instinct.

    Like

   • Trucker zegt:

    Als een dier doodsban is moet je je erover ontfermen, blijkbaar weet jij daar noppes van, een dier kan geen onderscheid maken tussen “iets bijzonder of niet” , nogmaals GELUL VAN DE EERSTE ORDE.

    Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Je poneer je eigen angsten en afkeer op je dieren

   Like

   • Trucker zegt:

    Is dan ook van toepassing op mij vermoed ik GELUL VAN DE EERSTE ORDE er bestaan nu éénmaal mensen die bezorgdiger zijn om dieren als mensen en ik hoor daar zeker bij , heb het gehad met de meeste van mijn soortgenoten.

    Like

  • Trucker zegt:

   Ja volkomen gzlijk, dieren weten niet wat er gebeurd en zijn lettrerlijk doodsbang.
   Heb in mijn eerste comment gepend van de hond die doodgereden is, was Yalta mijn beste vriend dolblij als ik daar was, en als ze op vakantie gingen ging ik steeds daar om eten geven en zo de dingen die men doet om een huis bewoonbaar te laten lijken.
   Godverdomse smeerlapperij goed dat die schoften hier in de straat niet komen met hun teringherrie mijn katje zal ook wel weer doodsbang zijn binnen enkele dagen als IDIOTEN menen dat het feest is door zoveel mogelijk lawaai te maken (trouwens die gekte van een jaarwissel heb ik NOOIT begrepen maar goed ik ben dan wel niet als de anderen).
   Toch afsluiten met en positeive noot (en geen leedvermaak hoewel het zo klinkt), net op de radio gehoord dat er al 8 geopereerd zijn (dus louter alleen nog maar de zwaardere letsels) wegens vuurwerk “ongevallen”, idioten denken dat het ongevaarlijk is…tja als ze wat afweten van pyrotechnische zaken zouden ze al heel wat voorzichtiger zijn maar ik weet dat God zijn cijfer nodig heeft.

   Like

 12. Tistochwat zegt:

  Ik haat vuurwerk; er ís al veel te veel lawaai in deze wereld en waarom moet dat nou toch: dat agressieve dwaze gedonder.
  Vele buitenvogels zullen weer sterven aan een hartstilstand door de schrik…
  Bovendien zal Markje aan de hand van de vuurwerk verkoopcijfers de belastingdruk nóg meer gaan verzwaren!
  En daarvan heb ik óók last, terwijl ik nooit maar dan ook nooit dat onzinnige vuurwerk zal kopen!
  Ik heb het in mijn leven nog NOOIT gekocht, want ik verafschuw die zooi!

  Like

 13. Trucker zegt:

  @ Theresa Geissler 28 december 2013 om 13:55

  Ik had van u (als vrouw zijnde) wat meer inleveringsvermogen verwacht betrefende het onderscheid tussen een dier en een kind maar goed perfectie bestaat niet in de wereld.
  In de meeste gevallen kan ik mijn kat bij houden als ze bang is maar vuurwerk…doodsbang en dan vertrouwt een dier op zijn instinct en dat is zichzelf redden door voor het gevaar te vluchten ipv te blijven bij wie haar beschermt en dan liggen mijn armen open want ik kan haar niet houden.
  Kinderen zijn van een andere orde en blijven bij de ouders.
  Is de Goede week ga dus echt niet schelden hoewel ik daarstraks met die lulkoekverkoper het gehad heb.

  “Nou, en dan hebben dieren wat dat betreft een nog veel scherper instinct.”
  In deze context is dut gezever van de eerste orde , lees wat ik hierboven gepend heb.
  Voor de duidelijkhied ik heb als vrijwilliger gewerkt in een asiel voor honden én katten kom dus niet af met larie en apekool over dieren en hun gedrag.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s