Henryk M. Broder: “De laatste dagen van Europa”

Screenshot_46

Henryk M. Broder verdedigt het goede oude Europa van de vrijheid en verscheidenheid.
In zijn nieuwe boek “De laatste dagen van Europa” beschrijft Henryk M. Broder het drama hoe de grote Europese idee een kleinschalige, Europa betwijfelende ideologie is geworden. Met een levensgevaarlijke hang naar de totale betutteling van iedereen en alles.

Met zijn polemiek uit Henryk M. Broder zich als een ware Europeaan, die de Europese verscheidenheid waardeert en daarom de totale gelijkmakerij door de Europese bureaucraten de boze spiegel voorhoudt. Hoe kan het bijvoorbeeld, dat een Europese toppoliticus vrijmoedig verklaart dat Europa vanwege structurele democratische tekortkomingen nooit lid van de EU zou kunnen worden? Hoe komt het, dat er voor iedere irrelevante futiliteit gedetailleerde regels bestaan (van groente tot aan condoom), maar niet voor de omgang met dictaturen? Kan het er mee door dat de Spaanse politie “Europa-sceptische” demonstranten neer knuppelt zoals indertijd onder Franco?

Screenshot_47Broder ontmaskert het Europa van de bureaucraten en de gelijkschakeling als beïnvloed en vormgegeven door een nieuw totalitarisme, bedacht en gepropageerd door een politieke kaste, die de Europese volkeren in gijzeling heeft genomen: Het ons verordende Europa is zonder alternatief, wordt er gezegd. Wie dit afwijst, bedreigt de vrede.

Dan is Broder toch een stuk optimistischer en geeft al diegenen een stem, die in Europa geloven, maar genoeg hebben van het geld vernietigende Merkel-Barroso-Draghi-Europa en haar alarmisme. Overigens pleit hij voor Duitse solidariteit met de armen in Europa, mits het geld ook bij diegenen terechtkomt die het werkelijk nodig hebben.

(Leipziger Volkszeitung: “De hogepriester van het vernietigende woord beperkt zich niet tot het geselen van misstanden – maar overtuigd vooral door gedetailleerde historische kennis en als fervent voorvechter van de Europese idee.”)

Bron:
www.randomhouse.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)
(h/t vederso)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa. Bookmark de permalink .

21 reacties op Henryk M. Broder: “De laatste dagen van Europa”

 1. Theresa Geissler zegt:

  Zoals Broder het dus beschrijft is het concept van de EU voornamelijk gebaseerd op angst. Maar angst is een slechte raadgever. Van één ding kunnen we dan in elk geval verzekerd zijn: Op die manier graaft zij haar eigen graf.
  Het is alleen de vraag, hoe lang dat gaat duren. EN het zou natuurlijk het beste zijn, er zelf buiten te blijven, als het even kan.
  Dús om te beginnen in Mei naar de stembus en voorts alert blijven op manieren om er uit te komen, daar zit niets anders op.

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Broder heeft al eerder afgevraagt hoe het godsnaam mogelijk is
  dat Europa van onkompetente klootzakken en parasitäre graaiers
  organiseert is ! Dan ken je ook meteen een hond bij de slagerij
  afzetten om hem de worst te laten bewaken ! Bovendien Annaliseert
  en kritiseert hij al jarenlang dat de konthoogbidders Europa naar de
  kloten helpen ! Water en vuur hebben nog nooit tezamen gepast !

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Prima analyse.Niks mis mee.
  Idioten in Brussel: ga je ogen uit je hersens schamen dat het zover hebt laten komen.
  http://tinyurl.com/3f6cmer

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Wandert doch wo anders hin…
  http://tinyurl.com/7mr89uq

  Like

 5. Trucker zegt:

  Voila, de vriend van alleman op deze blog heeft kordaat gesproken.
  Het is over and out…met de crisis, niet met eurabia ach nee daar hebben we nog niet genoeg van en deze…hoe heet je eigenlijk zo’n idioot/scharlatan/heikneuter/leugenaar/despoot…..hoe je hem ook betitteld het zal nooit exact beschreven kunnen worden omdat die sardonische grijnzende reptielenkop zowat het symbool is van de nakende ondergang van onze oude wereld dus wie weet het ik niet.
  Ik zal goed slapen deze nacht want deze homo erectus (of zal ik hombré pennen dat is teveel eer)heeft gezegd dat de crisis voorbij is.
  Ik ben zo goedgelovig dat ik aanneem dat het pratende driedelig kostuum dit om louter filantropische motiven uit, en niet om bijvoorbeeld mensen die minder weten dan niks een rad voor de ogen te draaien ivm met de nakende verkiezingen.
  Het is echt een eerlijk ogende soortement rechtoplopende substiteit die ik mijn bloedeigen kindjes zo zou aan toevertrouwen zoveel vertrouwen schept het’s voorkomen.
  Ja wis en waarachtig zal zelfs geen nachtmerries mee hebben want de crisis is voorbij.
  De goednieuwsshow met in de hoofdrol hij wiens hoofd wankel op zijn romp wiebelt en vastzit met palkband (het is trouwens een bekend gegeven dat de wereld aan elkaar hangt met spuug en plakband).

  http://www.elsevier.nl/Europese-Unie/nieuws/2013/12/Herman-Van-Rompuy-economische-crisis-in-Europa-is-voorbij-1436432W/

  Like

  • Trucker zegt:

   verdorie kreeg kramp in mijn vingers bij dit bericht is zo te lezen :
   …De goednieuwsshow met in de hoofdrol hij wiens hoofd wankel op zijn romp wiebelt en vastzit met plakband…

   Like

 6. Theodoor zegt:

  Zolang het volk wordt onderhouden door de betreffende staten zal het volk geen stappen ondernemen om het te veranderen. De brave broeders en zusters die aan het werk zijn gewoon braaf en past de politieke “elite” uitstekend.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Oproep: ik ben nog steeds op zoek naar een fotoshop van de Nederlandse vlag waarin
  Rutte is te zien met een bijl in de hand. Iemand..???
  Pleur de link hier maar neer. BvD.

  Like

 8. Trucker zegt:

  Had het artikel niet gelezen want die rotschoft bezorgd me kramp maar nu wel, één ziinetje wil ik erutilichten omdat het relevant is voor reageerders uit Vlaanderen.

  In België verwacht Van Rompuy niet echt problemen omdat in zijn eigen land de euroscepsis meevalt.

  Dat kan die reptielenkop poneren en hij zal niet ver bezijden de waarheid zitten omdat er één (solomente uno) partij en dat is het Vlaams Belang eurabia kritisch is alle anderen ligt die reptielenkop niet vanwakker want zijn ze NEP Vlaams of walenkoppen hij heeft ze in hun zak en ze propageren ALLEMAAL meer eurabia.
  Dus niet moeilijk dat die reptielenkop er vertrouwen in heeft.
  Het front zal moeten komen uit Nederland, Duitsland, Frankrijk (van meisje Marine verwacht ik heel veel) en voor de rst is het triest gesteld.
  De kiezer is in feite te dom om te kunnen kiezen om louter rationele redenen en stemt door God weet alleen welke reden op politici andere als Vlaams Belang.
  Dat ze hun eigen toekomst ondergraven lig ik niet wakker van, wel dat ze de komende generaties armoede en gevaar als erfenis achterlaten, de sociale zekerheid zal de komende generaties onbestaande zijn omdat de islamieten (gezinshereniging, asieltoerisme) de voorzieningen plunderen en het een misdaad is om te zeggen ‘eigen volk eerst’.
  Dit laaste kan is in elke natie een evidentie maar niet in Vlaanderen want daar was de partij die dit zei te groot geworden en werd een recthtstreekse bedreiging voor het esthablisment in die mate dat ze ontmanteld werd door een politiek vonnis waar verhofstad en youssef de witte (aangehaald in andere topics) de hoofdverantwoordelijken zijn.

  Like

 9. Avidia zegt:

  Ik heb het al eens meer gezegd: Massaal weigeren wat de EU ons dicteert, ongehoorzaamheid is geboden, ik ben er al lang mee bezig.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Helemaal eens met het artikel. De EU is niet de oplossing, maar het probleem. Terug naar een samenwerking als de EEG was, en ieder land zijn soevereiniteit terug!

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  @Avidia, 01:07
  Voordat je bereikt wat jij voor ogen hebt ben je zomaar 2 of 3 generaties verder.
  Op een paar sporadische uitzonderingen na zijn alle Nederlanders katuitdeboomkijkers.
  Voetbal en BzV, da’s pas belangrijk, dit NIET… http://tinyurl.com/ap3m7co
  een dit ook NIET… http://tinyurl.com/a7xeh5m
  Ze zijn, op die paar uitzonderingen na, TE BELAZERD om actie te voeren.
  Maar ik schrijf alweer veel te lang, wetende dat ’t VOOR NOP is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s