Israël plant grootscheepse operatie om in 3 jaar tijd tienduizenden Franse Joden te repatriëren

Screenshot_50

Operatie Salomon, 24 en 25 mei 1991. Nagenoeg de gehele Joodse Ethiopische gemeenschap werd naar Israël gerepatrieerd in een ongelooflijk complexe operatie en die daarmee tegelijk de grootste luchtbrug operatie was in de geschiedenis van Israël. De top-secret operatie, die werd uitgevoerd met 34 vliegtuigen, bracht ca. 14.500 Ethiopische Joden in 41 vluchten over naar een veilige haven in de Joodse staat [bron]

De Israëlische regering zal naar verwachting binnenkort een plan goedkeuren om tienduizenden Franse Joden naar Israël te brengen in de komende drie jaar, volgens een bericht in Makor Rishon op vrijdag 27 december 2013. Zulke plannen van deze omvang zijn er niet meer geweest sinds Operatie Mozes en Operatie Salomon, toen de Ethiopische Joden gered werden van vervolging in eigen land en naar Israël werden gerepatrieerd.

Screenshot_51Islamistische Jodenhaat in Frankrijk heeft een gezicht gekregen: Mohammed Merah

Momenteel ontvluchten reeds tienduizenden Franse Joden in wezen Frankrijk, voor een groot deel te wijten aan de ernstige toename van het (radicaalislamitische) antisemitisme in dat land. Het probleem is dat ze Frankrijk verlaten naar Londen, Canada en de Verenigde Staten en veel minder naar Israël.

Slechts 3000 van de Joden die Frankrijk in 2013 verlieten, vrtrokken naar Israël. De Israëlische regering heeft bepaald dat, om de Franse Joden te verleiden naar Israël te komen, drie primaire gebieden aan bod moeten komen: werk, huisvesting en de kwaliteit van het onderwijs.

Om de kwestie van de werkgelegenheid aan te pakken, zal de overheid onder meer bestaande Franse professionele licenties op het gebied van geneeskunde en belastingadvies erkennen, ze zal plaatsing in het leger overwegen in banen die in feite beter passen bij de professionele vaardigheden van de Oleh (immigranten), en eigenaars van bedrijven zullen aangemoedigd worden om hun handel naar Israël over te hevelen.

De programma’s Taglit (geboorterecht) en Masa, bedoeld om de Joodse identiteit en solidariteit met Israël te versterken door middel van een 10-daagse reis naar Israël voor jonge Joden, zal voortaan worden uitgebreid tot de Franse joodse jongeren. En Franse Joden worden de facto plaatsen aangeboden op de beste scholen. De doelstelling van het programma is het verdubbelen van aantal Franse Joden dat elk jaar naar Israël emigreert.

In 2014 zal het doel zijn om 6000 Franse Joden te repatriëren, 12.000 in 2015 en 24.000 in 2016. De kosten van het programma zijn nog onbekend. De inspanning zal worden gecoördineerd door het kantoor van de premier. De strategie is om een window open te houden gedurende 3 jaar om de Franse Joden aldus voldoende kansen te bieden om de stap te zetten en ze te vertellen: “Kom NU naar Israël, terwijl het nog goed gaat, want we kunnen dezelfde voorwaarderen niet garanderen in de toekomst.” Wij bij The Jewish Press noemen het reeds “Operatie Mozes” (‘Operation Moïse’.)

Screenshot_52Toulouse, Frankrijk, 19 maart 2012. De Franse islamistische beestmens Mohammed Merah vermoordt vier Franse Joden waarvan 3 kleine kindjes. Hun misdaad? Geboren te zijn uit een Joodse moeder…

Bronnen:

 1. The Jewish Press:
  ♦ Israel Planning ‘Rescue’ Operation for French Jews By: Shalom Bear – The Israeli government is expected to approve soon a plan to bring tens of thousands of French Jews to Israel within the next three years, according to a report in Makor Rishon on Friday [lezen]
  ♦ Report: French JDL Attacked Antisemites Erev Xmas They beat a man suspected of performing the “quenelle” and locked him inside the trunk of a parked car; door JTA [lezen]
 2. Arutz Sheva:
  ♦ Government to Encourage Greater French Aliyah – Three-pronged program to encourage mass aliyah of Jews from France. Focus on housing, jobs, education; door Tova Dvorin [lezen]
  ♦ Aliyah Levels Up: 19,200 New Immigrants in 2013 – Statistics reveal immigration to Israel is on the rise. Overall increase at 7% since 2012; door Tova Dvorin [lezen]
  ♦ Outrage After French Soccer Player Gives Nazi-Style Salute – Nicolas Anelka, friend of anti-Semitic comedian Dieudonne M’Bala M’Bala, makes Nazi-style gesture during soccer game; media shocked [lezen]
 3. Israeli Air Force (IAF):
  ♦ Operation ‘Solomon’ – In May 24-25 1991, almost the entire Jewish Ethiopian community was repatriated to Israel in an incredibly complex operation, and the largest air-train in the history of Israel. The top-secret operation saw 34 planes, going on 41 sorties to bring to Israel some 14,500 Ethiopian Jews [lezen]

Bron:
http://brabosh.com
(met dank overgenomen van Brabosh!)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Frankrijk, Islam, Islamisering, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

9 reacties op Israël plant grootscheepse operatie om in 3 jaar tijd tienduizenden Franse Joden te repatriëren

 1. Ik ben een geestelijke Jood. Omdat ik me in de Allerhoogste (JHWH) verdiep. De God van Mozes, Abraham en Jacob. Ik heb de Prime Minister van Israël Benjamin Netanyahu een digitale foto van mijn schilderij van “The black clown Mohbama” toegestuurd. Ik hoop dat ie dat begrepen heeft!

  Like

 2. Maloch zegt:

  Als ik de tekst lees bij ‘Operatie Salomon’ moet ik direct denken aan al die reacties van de Israël-bashers op verschillende fora; ‘Israël=Apartheid’, ‘Israël discrimineert en is racistisch’ o.a.

  Helaas maar het schijnt nodig te zijn. In Frankrijk groeit het aantal jonge Anelka’s als kool.

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Ik vind de vergelijking met Ethiopie een beetje “mank”gaan. Daar werden die mensen als grote groep in z,n geheel, echt vervolgd In Fr hebben zij ( in de grote steden ) verzachtend gezegd:: “last van” anti-semitisme van voornamelijk moslims. En gaat het niet van de staat uit zoals 100 jaar terug min /of/ meer ten tijde van Dreyfus het geval was.
  Ik denk ook eerder dat ,t een WENS is van de Israelische regering om hen naar Israel te krijgen inplaats van Naar (vernoemde) London .
  En waarom zouden zij naar Londen gaan, daar lijkt het mij voor hen onveiliger dan in een kleinere plaats in Fr. Heb wel gehoord van Franse joden die geregeld naar Israel voor vakantie gaan en sommigen die er een vakantie-huis hebben. De paar die ik hier ken gaan echt niet naar Israel en/of identificeren zich met dat land.

  Like

  • Ik ken ook een Jodin die een keer zei dat ze dat was maar het was geheim en we mochten er niet over praten in verband met het anti-semitisme van vooral moslims natuurlijk. Schijtluis! Ze drukte zich heel voorzichtig uit. Ik zou het van de daken af willen schreeuwen als ik een Jood was!

   Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Enige oplossing: repatriëring van alle islamitische tapijtvreters.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Ik vraag me af of Kanaan een beloofde land is of een Straf is van God?

  Like

 6. Bob Fleumer zegt:

  Wat is dat een jood? Wie kan mij vertellen wat een jood is en waarin hij verschilt van elk ander mens? Wat is een Israëliër die niet de joodse godsdienst belijd ?
  Ik vind het heel verwarrend allemaal.
  Maar ik sta achter Israël als land, niet als land met een uitverkoren volk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s