Levenslang en 45 jaar voor moord op Lee Rigby

Screenshot_1

De bloeddorstige islambekeerlingen Michael Adebolajo (hierboven links op de foto) en Michael Adebowale hadden op 22 mei 2013 de Britse soldaat Lee Rigby († 25) in de buurt van zijn kazerne met hun auto omver gereden. Hen beviel zijn sweatshirt “Help for Heroes” niet. Ze stapten uit en slachtten de jonge familievader met messen en hakbijlen af. De rechtbank veroordeelde hen gisteren tot hoge gevangenisstraffen, terwijl de typische Al Qaida kleding dragende aangeklaagden de rechtszaal op stelten zetten.

In mei waren talrijke mensen getuige van de vreselijke misdaad in de Artillery Road in het Londense district Woolwich. Er bestaan video´s van de misdaad. Daarom was er al in december over de schuldvraag beslist, temeer daar een van de aangeklaagden had bekend dat het om een militaire aanval ging die hem was bevolen door Allah.

Toen rechter Nigel Sweeney woensdag in de rechtbank Old Bailey in aanwezigheid van de rouwende familie Rigby de straf wilde verkondigen, werd hij door de gewetenloze slachters met luid geschreeuw onderbroken en ze vielen de bewakers aan. De islambekeerlingen hadden eerst een woordenwisseling met rechter Sweeney, die gezegd had dat zij “de islam en de vreedzame islamitische gemeenschappen, die zoveel aan Engeland te geven hebben, met hun weerzinwekkende en meedogenloze daad verraden” zouden hebben. Adebowale schreeuwde tegen de rechter: “Dat is een leugen! U weet niets van de islam!”

Screenshot_2

Daarna brak er tumult uit in de beklaagdenbank en Adebowale brulde: “Ik zweer bij Allah dat Amerika niet veilig is!” (Guardian) en “Jullie en Amerika zullen nooit veilig zijn!” (Telegraph). De aangeklaagde Adebolajo brulde constant “Allahu Akbar” (“Allah is de grootste”). Ongeveer een minuut lang vochten Allah´s soldaten tegen de bewakers, voordat ze op de grond gedwongen werden. Voor de ogen van de geschokte familie Rigby werden ze de zaal uit gesleept. De advocaten van de slachters waren het met deze maatregel eens, terwijl een van de familieleden van het slachtoffer wegens shock medisch behandeld moest worden. De rechter verontschuldigde zich er na het tumult bij de rouwende familie voor dat zij deze uitbraak van geweld moest meemaken.

Daarna werden de straffen bekendgemaakt. De beide uit Nigeria afkomstige islambekeerlingen blijven levenslang (Michael Adebolajo, 29) en 45 jaar (Michael Adebowale, 22) achter de tralies. “Levenslang” betekent in Groot-Brittannië “levenslang”: de gevangene zal zijn hele leven in de gevangenis zitten en er ook sterven – en niet zoals bij ons 20 jaar later (of eerder!) weer vrij rondlopen. De 45 jaar voor de tweede aangeklaagde moeten gezien worden als minimumstraf.

Screenshot_3

Lee Rigby´s stiefvader, moeder en zussen dragen “Justice for Lee Rigby” shirts tijdens de verkondiging van het vonnis

Adebolajo had vorig jaar tegenover de rechtbank tijdens zijn verdediging verklaard dat hij de daad uit liefde voor Al Qaida had gepleegd. Hij geldt als leider van het duo en werd veroordeeld als Al Qaida terrorist (Guardian). Rechter Sweeney zei dat Adebolajo niet meer te resocialiseren is. Bij Adebowale zal men bij hem op de leeftijd van 67 jaar onderzoeken of hij te resocialiseren is. Beide hebben tijdens het proces geen begrip of spijt getoond. Ze hadden Lee regelrecht in een bloedbad afgeslacht. Hij noemde ook dat de aangeklaagden het hadden betreurd niet te zijn doodgeschoten, omdat ze een plaats in het paradijs hadden willen krijgen (Mirror).

Daarvoor moesten de beide verdedigers Gottlieb en Lakha nogmaals de zienswijze van de aangeklaagden uitleggen. Ze herinnerden er aan dat de moordenaars hadden aangegeven een opdracht van Allah te hebben gekregen. Adebolajo´s advocaat Gottlieb zei dat zijn cliënt in de getuigenbank had gezegd dat de natuur van de jihad politiek is. Zijn cliënt was echter geen lid van een organisatie. Beide advocaten vonden “minimumstraffen” voldoende en eisten de mogelijkheid tot resocialiseren. Een levenslange gevangenisstraf zou “onmenselijk” zijn en zou martelaren van de aangeklaagden maken. Het zou niet gaan om een terreuraanslag, maar om een haatmisdaad. Adebolajo´s advocaat maakte duidelijk dat zijn cliënt een “oprecht, maar misleid persoon” zou zijn en nu “op zoek zou zijn naar meer zin in het leven”. De leden van de familie Rigby schudden hun hoofd toen ze dat hoorden (Mirror).

Screenshot_4

Overal foto´s van Lee Rigby: hier op een vlag van de English Defence League

Om er zeker van te zijn dat Adebolajo de rest van zijn leven in de gevangenis doorbrengt en niet door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens bevrijd kan worden, werd de beslissing van een hof van beroep afgewacht. Vorige week heeft een commissie van vijf rechters, waaronder de hoogste rechter in Engeland en Wales, Lord Chief Justice Lord Thomas, verklaard dat Britse rechters levenslange gevangenisstraffen kunnen opleggen en dat dit niet in strijd is met de Europese mensenrechtenconventie (Telegraph).

Spiegel Online” schrijft hier over:

Het Hof van Justitie van de Europese Unie had kritiek op een maas in de Britse wetgeving: delinquenten zouden principieel uitzicht op vrijlating moeten hebben, zelfs wanneer ze tot levenslang zouden zijn veroordeeld. Een Brits hof van beroep heeft de kritiek uit Straatsburg vorige week van de hand gewezen: met de mogelijkheid tot vrijlating zou voldoende rekening zijn gehouden in het Britse strafrecht.

De Allah-gelovigen werden niet alleen aangeklaagd voor de wrede moord met terroristische achtergrond, maar ook voor de poging tot moord op politieagenten:

Van de tweede aanklacht, poging tot moord op politieagenten, werden de beide echter vrijgesproken. De jury accepteerde hun verklaring dat ze alleen maar met wapens in de hand op de politieagenten waren afgegaan, omdat ze als martelaren wilden sterven. Adebolajo had tijdens het proces gezegd dat de politie hem helaas niet in zijn hoofd geschoten had.

Buiten voor de rechtbank Old Bailey kwamen demonstranten respectievelijk “rechts-extremisten” (Rheinische Post) bijeen, die galgen bij zich hadden. De straat werd speciaal geblokkeerd. Er werden drie demonstranten gearresteerd: twee mannen op verdenking van toebrengen van lichamelijk letsel en een vrouw wegens openbare dronkenschap. Bij de beide mannen zou het kunnen gaan om moslims of om aanhangers van de BNP en de EDL, aangezien er in de buurt van de rechtbank een vechtpartij zou hebben plaatsgevonden tussen moslims en demonstranten. Voor het gerechtsgebouw scandeerden ongeveer 100 mensen “Hang ze op!” (Mirror).

Screenshot_5

Sue Hemming, cheffin van de speciale eenheid “Criminaliteit en terrorismebestrijding” in de Crown Prosecution Service, zei in een verklaring dat Adebolajo en Adebowale in een van de meest vreselijke terreurmoorden hadden gezwolgen die de CPS ooit had meegemaakt. De aanval was wreed en berekenend geweest. Soldaat Rigby werd met het motief van wraak heel bewust voor de ogen van het publiek terechtgesteld. Maximaal effect was het doel geweest. Het ging duidelijk om een terroristische daad, die het publiek een shock moest bezorgen. Daarom werden de aangeklaagden voor moord in verbinding met terrorisme veroordeeld (Mirror).

Screenshot_6

In de rechtszaal hadden voor het verkondigen van het vonnis ook vijf familieleden van Lee Rigby getuigd. Lee Rigby´s weduwe Rebecca zei dat het voor haar moeilijk was dat de beelden van de moord op haar man en de vader van haar zoon op internet staan. Ze vreest het moment waarop haar zoon voor het eerst deze beelden op internet ziet.

Screenshot_7

De kleine Jack Rigby is 2 jaar. Hier op de dag van de begrafenis van zijn vermoorde vader

De familie liet later in een verklaring weten dat zij het vonnis gepast vindt:

“Wij denken dat geen andere straf acceptabel geweest zou zijn en we willen de rechtbank graag bedanken dat het voor gerechtigheid voor Lee heeft gezorgd. Nu rest ons alleen nog te zeggen: Lee, rust in vrede.”

De verklaring werd door de inspecteur van politie Pete Sparks voorgelezen.


Screenshot_8www.facebook.com/OfficialLeeRigby

Bron:
http://www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", Barbarisme, Groot-Brittannië, hersenspoeling, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, koran, Krankzinnigheid, Mohammed, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, sharia, Terrorisme, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

34 reacties op Levenslang en 45 jaar voor moord op Lee Rigby

 1. Sjaak zegt:

  WAAROM OOK NOG DE BELASTINGBETALER BETALEN
  LATEN VOOR EEN DRIE STERREN CEL MET HALAL MENU ?
  WAAROM ? GODGLOEIENDE !

  Like

  • Ekster zegt:

   Inderdaad, dat is nog het ergste. Ze worden de rest van hun smerige leven onderhouden door de staat en kunnen doorgaan met eisen stellen en medegevangenen bekeren.

   Like

 2. Cathja zegt:

  Gerechtigheid, dat deze moordenaars levenslang krijgen! Geen enkele mildere straf zou uit te leggen geweest zijn aan de nabestaanden. Zij moeten verder met een groot gemis in hun persoonlijke leven en met de gedachte aan een afschuwelijke dood van hun geliefde, die voor altijd in hun geheugen gegrift zal blijven.
  Als ik zo naar die koppen van die duivels kijk en hun namen lees, dan vraag ik me af of het hier wel om z.g.n. bekeerlingen gaat. Voor mijn gevoel komen ze uit een moslimland, en waren ze voorheen net zoveel moslim als nu. Ik vraag me af of bekeerlingen net zo fanatiek zijn als deze duivels.
  Ik heb dus mijn twijfels over hun geloofsverleden.

  Like

 3. bobzelf zegt:

  Jezus, eigenlijk zou ik DE BRITTEN toch op de schouders willen nemen !!!
  geen kans op een Folkertje , dus sterven in de gevangenis !!
  EN !!!!! LAAT VOORAL DE GRENZEN OPEN EN ZET NOG EEN PAAR MOSKEEEN
  MEER NEER .!
  Je zou zo Putin vragen om dit complete gekkenhuis hier over te nemen !!!

  Like

 4. wim van rooy zegt:

  Eén zaak is absoluut juist: één van de twee jihadi’s schreeuwt tegen de rechter dat hij de islam niet kent. Helemaal correct.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat was nu ook precies wat het eerste in MIJ opkwam, Mijnheer van Rooy: In weerwil van de -gelukkig nogal consequente- vonnissen was die rechter tóch alweer aardig bezig, een goedmensen-lúlpraatje (excusez-le mot) af te steken, wat door die vent meteen werd gelogenstraft. Bepaald een goede zaak; zo horen de goedmensen het ook weer eens van een ander!
   Als je iets ten goede van zulke fanatici kunt zeggen is het wel dat ze in elk geval oprecht zijn, m.a.w. je weet wat je aan ze hebt. In zekere zin, al zijn de gevolgen van zijn inbreng misschien minder direct, is een figuur als Haitham Al-Haddad dan smeriger en verachtelijker omdat hij, onder meer in zijn debatten hier in Nederland, zijn ware bedoelingen constant verbergt achter halve antwoorden en ‘fraaie’ formuleringen en weigert, toe te geven op welke manier de vork ècht in de steel zit. -Al weet hij dat deep down nóg zo goed. Bij hèm is directheid geen optie, bij dit soort primitievelingen dus wèl.

   Like

  • meneertje zegt:

   U bent mij net voor; ik had het ook willen schrijven.

   Mag ik het iets verder uitwerken?
   Ik citeer:
   “….die gezegd had dat zij “de islam en de vreedzame islamitische gemeenschappen, die zoveel aan Engeland te geven hebben…”, enz.

   Je zou kunnen zeggen: een flauwe echo van de kwalijke reactie van Cameron destijds.

   Evengoed is er toch levenslang gegeven en dat valt me dan weer mee van die rechter.
   (Toch geen lid van D’66 blijkbaar. O, hebben ze dat niet in het U.K.? Wat een geluk voor dat land…)

   Like

  • Luchtpint zegt:

   Dat heb je met Salafisten, die kennen de Koran bij wijze van spreken van buiten, en dat is ook het enige dat ze nodig hebben om hun geweld mee te rechtvaardigen. Maar dat snapt de rechter niet, of beter gezegd, dat wil hij onnozelweg ontkennen, net zoals iedereen die de feiten niet onder ogen WIL zien. De Islam zelf is het probleem, en dat is er één dat je niet opgelost krijgt door te doen alsof het niet waar zou zijn.

   Een probleem krijg je niet opgelost door het te negeren. Op die manier is het niet moeilijk dat Salafisten zo’n vervelend probleem vormen voor de ontkenners, ze irriteren continu de valse zekerheden waar politiek correcte idioten zich aan willen blijven vastklampen. Ze drukken ons met de neus op de feiten, de Islam is hier niet om ons te plezieren en dit ontkennen helpt niet !

   Like

  • Scarlatti Bombatti zegt:

   Maar WEER wordt niet naar geluisterd dat ‘zij’ het ZELF uitkrijsen wàt de islam inhoudt, neeeeee de ‘europeaan’ ‘de niet-moslim’ denkt BETER te weten!
   Ook hier spreekt in wezen puur misplaatst ARROGANT superioriteitsgevoel van de ‘witmens’ uit t.o.v. die in dit geval ‘moslims’ en dààrdoor zijn zij, in mijn ogen MEDE SCHULDIG aan àlle ellende door de islammers veroorzaakt in Europa de laatste decennia!

   “De islambekeerlingen hadden eerst een woordenwisseling met rechter Sweeney, die gezegd had dat zij “de islam en de vreedzame islamitische gemeenschappen, die zoveel aan Engeland te geven hebben, met hun weerzinwekkende en meedogenloze daad verraden” zouden hebben. Adebowale schreeuwde tegen de rechter: “Dat is een leugen! U weet niets van de islam!”

   die MOORDENAAR heeft GELIJK! ‘MEN’ vd linxe gutmenschen weet NIETS van de islam!

   Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  En de politieke klunzen in Nederland, van links tot rechts, gingen mee in de motie Halsema. Hier is toch echt het bewijs geleverd, dat de PVV en de SGP terecht deze MOTIE HALSEMA weigerden te steunen. En onze wegkijkpolitici, hebben geen steek geleerd, de hele reut blijft de moslims de hand boven het hoofd houden. Het gaat gegarandeerd eens helemaal mis, in ons NEDRIGLAND m.b.t. de hier verblijvende moslims!

  Like

 6. luckybee zegt:

  Executeren en zijn lijk met varkens resten begraven.Dan is het zeker dat hij in de Hel terecht komt

  Like

 7. Ekster zegt:

  Zouden de politici en rechters nu echt wakker worden? Tuurlijk niet. De slachters riepen nog maar weer eens dat ze het toch echt gedaan hebben voor de islam. Heel politiek-correct Engeland, met Cameron voorop, hadden dat nou net niet willen horen… maar geen kans dat ze hun domme mening bij zullen stellen, welnee. Ze zullen volharden in hun dhimmy gedrag, al wordt hun eigen kop op klaarlichte dag afgehakt. De islam heeft er niets mee te maken zullen de stommelingen blijven prevelen, als een mantra.
  Inderdaad is het mooi dat dit schorum nooit meer vrij zal komen, maar niet om het een of ander, maar dit gaat de belastingbetaler ontzettend veel geld kosten. En het tuig zal in de nor doorgaan met hun waanzin. Andere gevangenen bekeren, halal-vreten eisen en krijgen, enz…. het houdt echt niet op. Die klootzakken hadden een langzame marteldood verdiend maar ja dat doen we niet in een beschaafd land, helaas.

  Like

 8. fleckie zegt:

  De Britse agenten kunnen nu weten wat hun te doen staat.: dat soort “KILLERS” meteen de weg naar ALLAH “voorbereiden, ,wijzen,naar hun maagden!

  Like

 9. bigljohn zegt:

  Werd deze gruwelijke moord in Nederland gepleegd, dan verliep de strafeis als volgt. De officier van Justitie eist tegen beiden 15 jaar cel. De rechter maakt er negen jaar van. Na 2/3 van de straf komen ze weer vrij. En waar zelfs de doodstraf hier zeer op zijn plaats was, zouden zulke monsters al na 6 jaar cel weer op vrije voeten komen. Ter vergelijking (nogmaals); In de jaren vijftig kreeg men voor het stelen van een enkele fiets, een jaar gevangenisstraf onvoorwaardelijk zonder aftrek van wat dan ook. Als het beleid van het O.M. voor Moslims in Nederland in negatieve zin maar door blijft evalueren, krijgen die voor een moord slechts een werkstrafje toebedeeld. Want de rechter begint steeds meer naar de wetten van Allah te luisteren en is daarvoor bereid onze eigen Wet te gaan verkrachten. Trouwens, elke rechter en politie agent houdt zich niet aan de Wet, maar geeft er zijn eigen draai aan. Dit is al veel langer de praktijk. Je kent het wel; Voor dit delict geeft ik je een bon, en voor dat andere krijg je een waarschuwing, oftewel men ziet het door de vingers. Ook de rechters maken zich schuldig aan soortgelijke koehandel.

  Like

  • meneertje zegt:

   Uitstekend gezegd! (of: geschreven)

   Like

  • delamontagne zegt:

   E.J. Bron zegt:
   27 februari 2014 om 14:24 ………….
   Toch kun je hier zo nu en dan Britten meemaken die zijn woorden nog geloven ook. Niet velen, dus hoef me niet altijd te ergeren.
   bigljohn zegt:
   27 februari 2014 om 13:08
   ………..stelen van een enkele fiets
   !!!!!!!!!!, eind jaren 40 begin 50 had je op NL-scholen nog lijfstraffen.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Eh, Delamontagne, met dien verstande: Dat laatste MOCHT weliswaar niet meer, maar op bepaalde scholen -met name de bijzondere- werd het nog wel gedààn. En het toezicht daarop schoot toen nog tekort.
    Gelukkig zijn verreweg de meeste ouders tegenwoordig zelfbewust genoeg om bij zichzelf te stellen: De leerkracht heeft geen vínger naar mijn kind uit te steken.
    Want zo hóórt het ook.

    Like

   • bigljohn zegt:

    Dat heb ik als 12 jarige nog meegemaakt. Het was toen al 1960. De leraar van de zesde klas van de lagere school had ook losse handjes. Zijn naam was Brone, bijgenaamd Bruno, een autoritaire figuur. Met hem ging je niet sollen, want dat was niet zonder risico’s. Hij wou mij een klap verkopen tegen mijn hoofd, maar ik bukte. Mijn buurman kreeg een flinke klap met de vlakke hand tegen zijn rechter zijhoofd. Bruno stond perplex, wist even niet meer wat te doen. Hij verontschuldigde zich bij mijn buurman en liep toen weg. Ook een opstandige leerling uit zijn klas, een echte brutale harde bikkel, sloeg hij zo intens dat deze begon te janken. Daarentegen was hij ook erg gul. Hadden ze in de klas allemaal goed hun best gedaan, en liepen ze in de pas, dan trakteerde hij iedereen op een ijsje. Om dat ontwijken van die klap, en die verbouwereerde Bruno heb ik nog vaak gelachen.

    Like

 10. Republikein zegt:

  Dat gaat dan weer veel geld kosten, die leipe advokaat[ zijn er geen leipe?] liegt alsof het gedrukt staat.

  Like

 11. Jean zegt:

  Conclusie: de burgers mogen levenslang betalen om dergelijk gespuis aan de vreet te houden! Gewoon opknopen, heel efficiënt en goedkoop.

  Like

 12. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  EN DIT TUIG OVERSPOELT EUROPA!

  Like

 13. delamontagne zegt:

  Theresa Geissler zegt:
  27 februari 2014 om 15:29
  ……….
  U heeft helemaal gelijk, WANT het was op ,n Katholieke School en ik maakte ,t zelf mee. Was in 49 of 50 Zesde klas heette dat toen. Dan moest je van “meester” je (korte) broekje een eindje omlaag doen EN KREEG je een paar flinke meppen. Wat ook voorkwam, moest je je handpalmen keren en kreeg je daar met zo,n lineaal een paar forse tikken op. Het ergste was nog de VERNEDERING en moest je, weet ik hoelang, in de hoek gaan staan ( tot vermaak van de anderen.). Maar ik heb er geen treüma van over gehouden hoor, ook niet van al die Kath. poespas. T,is tenslotte alweer 65 jaar geleden.

  Like

 14. Theresa Geissler zegt:

  Ik had zelf in de eerste klas -nu groep drie- een juf, die niet met kinderen kon omgaan. Tegenwoordig screenen ze dat beter, geloof ki, op de PA: Wie het psychologisch niet in zijn mars heeft, wordt niet tot de opleiding toegelaten maar op de ‘kweekschool’ keken ze nog zo nauw niet. Die juf snapte niet, wat ik fysiek mankeerde, dacht dat ik meer kon en me aanstelde. Ze liet kinderen die hun werk niet af kregen altijd nablijven om het af te maken. Mijn moeder maakte haar wel duidelijk, dat ze dat niet wou hebben, maar zonder dat ik er bij was, dus dat wist ik niet. Het mens gaf me ooit uit frustratie een draai om mijn oor, maar ik vertelde het thuis niet. Een paar jaar later pas. Toen zei mijn moeder: ” Waarom heb je dat niet verteld? Als ik dat geweten had…..” Maar dat had ík weer niet door: Er werd je in die tijd nog de indruk gegeven dat de ‘grote mensen’ altijd één lijn trokken en automatisch tegen jóu waren. Als je ouders af en toe voor jóu opkwamen -wat heus wel gebeurde- deden ze dat op zó’n manier dat jij er niets van te weten kwam, dat werd toen ‘niet pedagogisch’gevonden. Zelf vind ik het eerder nogal stom: Zo leert een kind niet, zijn eigen ouders te vertrouwen. Het andere uiterste komt ook voor, maar eerlijk gezegd heb ik dàt nog liever.

  Like

 15. harrynl007 zegt:

  Van mij mogen ze voor zo’n soort criminelen weer de doodstraf invoeren. Nu worden deze Allah-liefhebbers vertroeteld tot ze sterven.

  Like

  • Monalisa zegt:

   harrynl007 mooi geschreven ik ga nog verder het hoeft maar 90 eurocent te koste aan 1 9 mm recht in het hooft is genoeg, en dan verbranden bij het vuilnis maar dat is niet humaan ,maar iemand vermoorden volgens hun wel. Dus niks vertroeteld tot ze sterven.

   Like

   • Scarlatti Bombatti zegt:

    graag mikken IN oog dan ben je àltijd verzekerd van defintief resultaat!

    Like

 16. Pingback: GB: 5000 motorrijders bewijzen eer aan Lee Rigby | E.J. Bron

 17. Pingback: Spanje: radicale islamieten planden aanslagen samen met neonazi | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s