Nu officieel: geen lastenverlichting tot 2017

Screenshot_27

Halbe Zijlstra bevestigt dat de lasten niet worden verlaagd zolang het kabinet er zit. Als we ‘geluk’ hebben, is er pas aan het einde van Rutte II, dus in 2017, ruimte voor enige lastenverlichting. En niet eerder, aldus VVD-fractievoorzitter Zijlstra gisteren bij Pauw & Witteman. De reden: het overheidstekort is te hoog en dan moet je niet aan lastenverlichting doen, vindt Zijlstra. “Een lastenverlichting met geleend geld is echt geen lastenverlichting. Want dat geleende geld moeten we op een gegeven moment weer gaan terugbetalen.”

Onlangs bleek uit ramingen van het CPB dat de economie weer aantrekt. Oppositiepartijen D66 en ChristenUnie willen dat er gekeken wordt naar vermindering van de lasten bijvoorbeeld door de belasting op arbeid te verlagen.

Ik kan de eerlijkheid van Zijlstra wel waarderen. Hij zegt in feite dat er niet wordt gepeinsd over belastingverlaging zolang de VVD in het kabinet zit. D66 en ChristenUnie willen overigens niet de lasten verminderen zoals de media vrolijk beweren, ze willen slechts gaan schuiven met de belastingen. In hun ogen kunnen de andere belastingen best omhoog als de belasting op arbeid omlaag gaat. Een bizar plan, dat per saldo helemaal niets oplevert voor burgers en ondernemers.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Nu officieel: geen lastenverlichting tot 2017

 1. koddebeier zegt:

  De overheids graaiers hebben nog steeds niet genoeg en persen de bevolking uit als een citroen !!

  Like

 2. Monalisa zegt:

  We wachten af hoelang dit nog zitten blijft, zeker niet tot 2017 of ik moet gek zijn.

  Like

 3. breget zegt:

  Wie anders had verwacht leeft in droomland .Deze regering vind dat de NL burgers nog niet genoeg zijn uitgekleed(financieel)

  Like

 4. Republikein zegt:

  Er zijn genoeg mensen die vinden dat hij gelijk heeft, nou zeg, wat een sprookjes kunnen die lui toch bazuinen.

  Like

 5. BertG. zegt:

  Er gaat alleen al zo’n 5 miljard naar OSW en wat er stiekem nog even tuusen neus en lippen nog uitgedeeld wordt door ploumen. Die belastingen zouden met het grootste gemak gehalveerd kunnen worden als alles eens hier zou blijven. Alleen al het gigantische bedrag wat ze hier kwijt zijn aan uitkeringen in het buitenland is enorm, buiten alle fraude waar ze blijkbaar nooit achter komen.
  Maar owee als jij 1 euro teveel gehad heb, dan kunnen ze ALTIJD opsporen.
  Desnoods met een gewapende macht erbij, en verliezen doe ’t altijd.

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Stuur deze goddeloze partijen naar huis , Kies voor PVV, heeft tenminste een program dat parrallel loopt met de wil van God (De 10 Geboden.) Exodus 20 vers 1-26.Ze hebben mij een raad gegeven om in Dordrecht op betere voor Dordrecht te stemmen.Lijst 1.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Tja, beste reageerders, er zal NOOIT meer LASTENVERLICHTING komen, zeker niet onder MARX RUTTE, met zijn 70 rovers van de Partij van de Afbraak. Deze meneer Rutte, heeft onze schatkist ingeleverd in Brussel, bij de communisten van de eussr. En deze roden zijn net zo gulzig als ” Holle Bolle Gijs”. Daarbij een eenvoudige werkelijkheid, een staatsschuld van plm. 427 miljard euro, de zgn. “bezuinigingen”, van 17 miljard euro, en dan nog het tekenen van de VOLLIDIOOT Rutte van het ESM wurgcontract, waardoor wij aansprakelijk zijn voor meer dan 115 miljard euro. Fijn hé, deze partijen van VVD,PvdA,CDA en Demonen 66, die ons land in 40 jaar tijd naar de kloten geholpen hebben!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s