“Belastingen dienen slechts één doel: het innen van geld”

Screenshot_35

(Door: trias politica)

Dat vind ik niet, maar dat zijn de letterlijke woorden van Halbe Zijlstra, fractievoorzitter van de VVD. Zijlstra zei dit in een opiniestuk, dat vanochtend werd afgedrukt in De Volkskrant. Niet in De Telegraaf, niet in het AD, maar in De Volkskrant.

Je gelooft je ogen niet als je zoiets leest, nota bene van een partij die ooit stond voor zo laag mogelijke belastingen voor iedereen. Niet omdat ze principieel tegen belastingheffing zijn, maar omdat dit goed is voor de economie en dus voor de welvaart. De welvaart van iedereen wel te verstaan. Maar van dat oorspronkelijke liberale gedachtegoed lijkt weinig overgebleven. Sterker, de discussie die nu wordt gevoerd over de zoveelste belastingvereenvoudiging, laat het kardinale punt waar het over zou moeten gaan achterwege: een veel te grote overheid en veel te omvangrijke sectorensubsidies, die daardoor in feite semioverheidsbanen zijn. Dát is, in combinatie met een omvangrijke import van veelal uitkeringsafhankelijke vreemdelingen, de hoofdoorzaak van de uit de hand gelopen staatsschuld.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in VVD. Bookmark de permalink .

7 reacties op “Belastingen dienen slechts één doel: het innen van geld”

  1. Monalisa zegt:

    de discussie die nu wordt gevoerd over de zoveelste belastingvereenvoudiging, dat houd in dat straks niks meer af mag trekken van de belasting voor jan met de pet!+ de huurwaardeforfait nog hoger maken dan is u HRA aftrek ook weg,het spelletje van de EU in 2015 moet die HRA er af van Brussel.

    Like

  2. Jean zegt:

    “DE” redding voor Nederland en de Vlaamse republiek is en blijft,
    1- Veel minder ambetantenaren lees klaplopers.
    2- Veeeeeeeel minder vreemdelingen/allochtonen lees klaplopers.
    3- Geen EU misdaadorganisatie lees EU klaplopers.

    Like

  3. Republikein zegt:

    Halbeheffingen , niet lachen svp.

    Like

  4. ‘Daardoor zijn we het overzicht volledig kwijtgeraakt,’ schrijft Zijlstra. Volgens hem moet de Belastingdienst zich beperken tot de kerntaak: geld innen.’
    Hij bedoelt eigenlijk: “geld jatten”!

    Like

  5. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
    Hier moet eigenlijk staan: “geld jatten”!

    Like

  6. Yvonne van Cleef zegt:

    Nee,maar die dombo wil wel weer de btw verhogen!Zit daar eigenlijk nog iemand die rekenen kan?

    Like

Plaats een reactie