Syrische rebellen keren terug naar Assad

Screenshot_12

(Vertaling: E.J. Bron)

Het lijkt erop dat er geen fut meer in de Syrië-oorlog zit. Het zwaardgekletter en de humanistische reddingswensen behoren tot het verleden. Obama heeft te weinig kracht om een oorlog op twee fronten te riskeren. Terwijl in de Oekraïne de sfeer steeds explosiever wordt, kan hij het zich niet veroorloven elders in het Midden-Oosten riskante manoeuvres uit te voeren. Daarom stopt de Amerikaanse regering eerst met de “vredesonderhandelingen” (tussen Joden en Palestijnen) – en laat stiekem de Syrische oppositionele gevechtsgroepen in de kou staan.

De media berichten weliswaar over de grote ondersteuning van Obama aan zijn oppositionelen, maar blijkbaar zijn het meer loze beloftes, die niet voldoende zijn voor de Syrische “rebellen” om zich te handhaven. Daarom verkondigden ze verrassend te willen terugkeren naar Assad, om zich te bevrijden uit de klauwen van de “islamisten”:

De angst voor de overname door de radicale islamieten drijft de leiders van de rebellen terug naar Assad. Vier leiders van de rebellen in Syrië wisselden van kamp en keerden terug naar de troepen van Assad. Dit is nog een signaal van het afbrokkelen van de oppositie.
De mannen van het FSA (Free Syrian Army, 3 jaar geleden opgericht in Turkije) zien vermoedelijk dat hun oorspronkelijke oorlogsdoelen door de radicaalislamitische groeperingen en bondgenootschappen gekaapt werden. In de laatste gevechten namen de radicale islamieten het leeuwendeel voor hun rekening.

The Times

Kijk eens aan, er bestaan ook moslims die zich distantiëren van de radicale islamieten. Natuurlijk kun je deze afkondiging van de rebellenleiders ook anders interpreteren: misschien bedoelen ze met de “islamisten”, door wie ze zich niet willen laten inpalmen, gewoon de donoren van pantserafweerraketten en “anti-terreurstrijd”-opleiders?

Bron:
www.kybeline.com
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Obama, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

15 reacties op Syrische rebellen keren terug naar Assad

 1. meneertje zegt:

  Misschien enigszins off topic, maar er is wel een indirect verband en daarom schrijf ik het toch maar hier:
  Ik hoorde in een actualiteitenprogramma dat de regering zich grote zorgen maakt over uit Syrië terugkerende jihadstrijders.
  Er worden in Nederland honderden mensen opgeleid om hen in de gaten te houden en om radicalisering van in Nederland verblijvende moslimjongens tijdig te herkennen.

  Daarvoor zijn miljoenen uitgetrokken. Ik meende zelfs te horen: meer dan honderd miljoen, maar dat zal ik wel verkeerd hebben verstaan.
  Miljoenen om enige honderden of misschien duizenden jongens in de gaten te houden!
  Dat is toch volkomen krankzinnig, als je bedenkt voor hoe veel nuttige of zelfs noodzakelijke dingen er geen geld meer beschikbaar is!

  Die terugkerende Syriëstrijders zou uiteraard het Nederlands paspoort moeten worden afgenomen en zij zouden onmiddellijk het land uit moeten worden gezet.
  En moslimjongens waarvan serieus moet worden aangenomen dat zij aan het radicaliseren zijn, zouden dezelfde behandeling moeten krijgen.

  Mag niet van de E.U.? Daaraan zouden we gewoon schijt moeten hebben, net zoals andere landen dat hebben.
  Beter zou natuurlijk zijn: helemaal uit de E.U. gaan. Dat komt op een gegeven moment vanzelf, als de E.U.in elkaar stort. Dat gaat onvermijdelijk binnen afzienbare tijd gebeuren.

  Zoals het ook beter zou zijn om de moslims in het algemeen (dus niet alleen de jongens) veel harder aan te pakken en eventueel het land uit te gooien.

  Marokko wil ze niet terugnemen? Marokko leeft ten dele van het geld dat door in Europa levende Marokkanen wordt overgemaakt naar familie, enz. Daarbij gelden allerlei voor Marokko gunstige regelingen. Je kunt die privileges afpakken, als Marokko weigert zijn eigen rotzakken terug te nemen.

  Ja: minder, minder, minder.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ meneertje: 10.15. uur. U heeft volkomen gelijk. Het afnemen van het NEDERLANDERSCHAP, is al eens gebeurt. Namelijk na terugkomst, van de socialisten en communisten, die tussen 1936 en 1939, hadden gevochten in de Spaanse Burgeroorlog. En dat afpakken gebeurde onder het kabinet geleid door een anti revolutionair, ik meen dat het Gerbrandy was!
   En nu, gloeiende vinketering, komt echt moslimcrapuul terug, en die worden met name door de Partij van de Arbeid verwelkomd, alsof het SINTERKLAAS is! Wat een kloteland is het geworden, mede door de RODEN van het POLITBURO in BRUSSEL!
   Schop dat gajes het land uit, en wel linea recta terug naar Marokko en de rest van Noord/Afrika! Ik ben klaar met dat teringvolk!

   Like

   • meneertje zegt:

    Ja, wat ik nog vergat te vermelden is dat een deel van die miljoenen bestemd is voor projecten om die jihadstrijders en moslims die dreigen te radicaliseren, te “genezen”. Dat komt neer op pamperen. Maar wel heel duur pamperen.
    In plaats van die jonge criminelen het land uit te zetten geeft men hun cursussen in ik ben vergeten wat. Maar in ieder geval gaat er veel geld in zitten.
    En er werd ook nog bij verteld dat het niet zeker was dat die dure projecten echt zouden helpen.

    Like

   • Syrier zegt:

    Die beesten moeten gewoon geexecuteerd worden voor misdaden tegen de menselijkheid.Ik hoop dat die dag ooit komt,er zijn barbaarse praktijken geweest en ijn nog steeds gaande

    Like

  • paul zwueste zegt:

   Ik ben het, opnieuw, weer helemaal met u eens!

   Like

  • leo zegt:

   Er is weer zat ROOD – en GROEN-SLINKS getijsem dat aan dat pamperen weer een dikke boterham gaat verdienen !!
   Ping-pong, U , belastingbetaler, bent WEER de Lul !!
   Ping-Pong, doorlopen, niet auwehoeren,betalen en je muil hauwe. oh, oh Den Haag

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @meneertje: 10.15. uur. En wat nog schandaliger is, dat de VVD, van PINOKKIO en MARXIST RUTTE, deze verraders/extreme moslims, NIETS in de weg legt. Dit kabinet is met afstand de GROOTSTE BOEVENBENDE sinds 1945!!

   Like

 2. jantjeuitnl zegt:

  Ik neem aan dat Assad het vuurpeleton voor dit soort krankzinnigen heeft klaar staan. Hier zouden we vliegtuigen klaar kunnen zetten om die idioten met een enkeltje naar hun beloofde land te brengen.

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Voor mij is dit een goede nieuws;Eindelijk worden de Jihadie’s door die daar boven aangepakt.

  Like

 4. Luchtpint zegt:

  “Vier leiders van de rebellen in Syrië wisselden van kamp en keerden terug naar de troepen van Assad. Dit is nog een signaal van het afbrokkelen van de oppositie.”

  Gevaarlijk. Wie zegt dat die zwijnen zich nu ineens helemaal anders gaan gedragen ? Ik zou het niet vertrouwen als ik Assad was. Eerst zijn het Salafisten die alle andere moslims als niet-moslims bestempelen (zoals sjiieten), en nu zou hun houding uit opportunisme ineens fundamenteel veranderen ? Bullshit. Hij zou ze beter één voor één koud laten maken nadat ze overgelopen zijn.

  Of ze laten stikken waar ze zijn. Kunnen ze koud worden gemaakt door nog extremistischer Salafisten. Hoeft Assad zijn handen er niet aan vuil te maken.

  Like

 5. Yvonne van Cleef zegt:

  Hopelijk oefenen ze het koppensnellen op de regering,die ons blootstelt aan het gevaar dat zulke waanzinnige fanaten hier betekenen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s