Hoe bevrijd je tweehonderd vermiste Nigeriaanse meisjes?

Screenshot_1

“Ik heb jullie meisjes ontvoerd”, zei Abubakar Shekau dan eindelijk. Het vermoeden was er al, maar nu geeft de leider van rebellengroep Boko Haram toe verantwoordelijk te zijn voor de vermissing van ruim 200 schoolmeisjes. Zijn opeising komt een dag nadat de Nigeriaanse president het volk beloofde de meisjes weer veilig thuis te brengen. De vraag is: gaat dat lukken?

De tieners werden drie weken geleden overvallen toen ze overnachtten in de kostschool in het stadje Chibok. Dat was volgens de autoriteiten de veiligste plek in het door geweld geteisterde Noord-Nigeria om hun schoolexamens te maken. Maar niets was minder waar: midden in de nacht kwamen gemaskerde mannen hun kamers binnenstormen en sleurden de meisjes van zestien tot achttien jaar in legervoertuigen

Lees verder>>>

(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Appeasement, Barbarisme, Censuur, christenhaat, Christenvervolging, Islam, Krankzinnigheid, Moslims, Nigeria, Rotzakken. Bookmark de permalink .

28 reacties op Hoe bevrijd je tweehonderd vermiste Nigeriaanse meisjes?

 1. E.J. Bron zegt:

  Dat smerige, achterbakse, gereformeerde dagblad “Trouw” krijgt het voor elkaar om in het hele artikel niet één keer het woord “moslim” of “islam” te gebruiken:

  De islamitische Jihadisten worden achtereenvolgens aangeduid met: “rebellengroep”, “gemaskerde mannen”, “rebellenorganisatie”!!!

  Like

 2. zrast zegt:

  NSB-ers zijn het Bron, het is de ergste soort landverraders! Kontkruipers van de Mohammedanen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Weet U,dat is altijd al zo geweest: Tijdens de oorlog had mijn tante een buurman, die NSBér was of ermee heulde,iets in die richting. Ze vroeg hem ooit: Hoe denk je, dat het met je verder gaat als de Duitsers hier toch nog vertrekken? En hij antwoordde: “Wel, dan ben ik nog altijd gereformeerd……” Ongelogen!

   Like

  • Sjaak zegt:

   Hier bij Wikipedia !
   Boko Haram streeft naar een nationaal verbod op al het onderwijs dat niet gebaseerd is op de islam. De groep vergelijkt zichzelf met de Taliban in Afghanistan en ze wordt lokaal ook wel zo genoemd. Boko Haram strijdt niet alleen tegen Westers onderwijs, maar ook tegen culturele, religieuze en wetenschappelijke invloeden die het aan het Westen toeschrijft. De groepering verbiedt bijvoorbeeld het dragen van T-shirts en broeken en het uitbrengen van een stem tijdens verkiezingen. In de visie van Boko Haram wordt de staat Nigeria geregeerd door ongelovigen.[4]

   Geschiedenis[bewerken]

   De organisatie werd in 2002 opgericht door de geestelijke Mohammed Yusuf in Maiduguri, de hoofdstad van de noordoostelijke staat Borno. De gewelddplegingen beperkten zich de eerste jaren tot die staat. In 2009 werd het gebouw bestormd van waaruit de aanslagen werden uitgevoerd. Yusuf werd gevangengenomen en vermoord.[5] Tijdens de kerstdagen van 2010 vonden verschillende aanslagen plaats.

   De groep is verantwoordelijk voor meer dan 935 doden in Nigeria in 2011.[6] Tijdens de Kerst van dat jaar pleegde Boko Haram verschillende aanslagen op kerken, waarbij tientallen christenen werden gedood. Naar aanleiding van deze terreuraanslagen stelde de Nigeriaanse president Goodluck Jonathan de noodtoestand in voor een aantal noordelijke deelstaten. Deze werd door de groepering echter genegeerd.

   Aanvallen die door Boko Haram geclaimd worden, bleven voorkomen. Zoals een reeks aanslagen op 20 januari 2012 in de Noord-Nigeriaanse stad Kano, volgens de sekte een vergelding voor politieacties. Verspreid door de stad werden minstens acht gebouwen aangevallen van de politie en de geheime dienst. Aanvankelijk meldden de autoriteiten minimaal zeven doden en spraken ooggetuigen van minstens 20 doden, in de loop van de volgende dag werden minimale dodentallen van 80 en 120 genoemd.[7] Op 17 juni 2012 vielen bij een aanslagen op kerken in Kaduna, Wusasa en Sabon Gari 74 doden.[8] Op 7 augustus 2012 kwamen bij een aanslag op een kerk in het centraal gelegen Okene 19 mensen om.

   In de nacht van zaterdag op zondag 29 september 2013 vielen leden van Boko Haram de campus van een landbouwuniversiteit binnen schoten daar ongeveer 50 studenten in hun slaap dood. Tevens is er brand gesticht in de collegezalen. Het exacte dodental is nog niet bekend.[9]

   Op 26 januari 2014 overvallen strijders van Boko Haram een christelijk dorp in het noordoosten van Nigeria. In een kerk vallen 22 doden.[10]

   Op 16 februari 2014 hebben strijders van Boko Haram een dorp aangevallen en hebben tientallen mensen vermoord. De strijders droegen legeruniformen waardoor de bewoners dachten dat ze veilig waren.

   Op 25 februari 2014 hebben gewapende terroristen van Boko Haram opnieuw toegeslagen. Bij een aanval op een kostschool midden in de nacht werden tientallen kinderen vermoord. De kinderen werden beschoten, bij anderen werd de keel doorgesneden en sommigen werden levend verbrand.

   Op 14 april 2014 hebben strijders van Boko Haram een bomaanslag in Abuja gepleegd. Er ontploften twee explosieven op een overvol busstation in een buitenwijk. De explosieven ontploften in twee bussen met forensen. Volgens ooggetuigen vlogen “afgerukte lichaamsdelen door de lucht”. [11]

   Op 15 april 2014 werden in de noordoostelijke deelstaat Borno zeker tweehonderd meisjes ontvoerd door gewapende mannen van Boko Haram. De meiden werden op een schoolterrein overvallen en op vrachtwagens geladen. Gebouwen werden in brand gestoken. Twee veiligheidsmedewerkers van de school hebben bij de overval het leven gelaten. [12]

   Like

 3. Wachteres zegt:

  http://news.sky.com/story/1255454/boko-haram-to-sell-abducted-nigerian-girls

  Hier heb je meer info, Bert! Boko haram is van plan de meisjes te verkopen.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Kunnen ze Peter RRrrrr de Vries, er niet op af sturen.? Schijnt tegenwoordig opkoper te zijn in deze.
   Wat “Trouw”betreft en het verzwijgen van ,t woord moslim of islam. Ze zijn niet de enigen, ook in ,t nos-journal. En dan dikwijls nog HELEMAAL aan het einde van betreffende onderwerp.

   Like

 4. DonnaDolce zegt:

  Gewoon dus smerige moslims….

  Like

 5. De Nigeriaanse regering moet zo snel mogelijk die terroristen opsporen, omsingelen en doden. En die meisjes bevrijden. Waarschijnlijk zijn die meisjes allang getrouwd en tot seksslavin gemaakt en moeten ze terroristjes baren. Nee, een lekker gezelschap die Boko Haram!?

  Like

 6. gladstoned66 zegt:

  De grootste twee religies in Nigeria zijn de islam en het christendom. Volgens een onderzoek uit 2003 is 50,4% van de bevolking moslim, 48,2% christen en heeft 1,4% een andere religie.

  Vanaf welk procent ook al weer ging het mis. En hoe verhoud dit percentage zich met de uitkomsten van dat onderzoek ?

  Spot on , denk ik.

  Like

 7. Yvonne van Cleef zegt:

  Die kinderrover oppakken en iedere dag een stuk uit zijn vunzige lijf snijden;net zo vaak,als er ontvoerde meisjes zijn en net zo lang tot hij verteld waar die meisjes zijn gebleven.En wel flink zout en peper in die wonden…om rotting tegen te gaan!

  Like

 8. Jan Wandelaar zegt:

  https://twitter.com/search?q=%23BringBackOurGirls&src=hash

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Barbaars. Schandalig. Islam. En laten we vooral niet vergeten dat er in ons Rotterdam islamitische meisjesinternaten zijn waar kindertjes moeten opgroeien zonder Westerse smetten om voordelig uitgehuwelijkt te kunnen worden. Met instemming van PvdA, VVD, CDA, GsL en D66. Nigeria is niet zo ver.
  Heer Bron,
  de verzetskranten van ooit dragen alleen de naam nog.

  Like

 10. Jan zegt:

  Je kunt het niet verzinnen: Kerry veroordeelt Boko Haram omdat zij geen ziektekostenverzekering aanbiedt

  “The kidnapping of hundreds of children by Boko Haram is an unconscionable crime, and we will do everything possible to support the Nigerian government to return these young women to their homes and to hold the perpetrators to justice,” he said in a speech in the Ethiopian capital, Ethiopia.

  “I will tell you, my friends, I have seen this scourge of terror across the planet, and so have you,” he continued. “They don’t offer anything except violence. They don’t offer a health care plan…”
  http://cnsnews.com/news/article/patrick-goodenough/kerry-rails-against-terrorists-they-don-t-offer-health-care-plan

  Like

  • Igor zegt:

   Die Amerikanen beginnen onder invloed van Obomba steeds gestoorder te worden.
   In datzelfde Trouw hetzelfde leugenverhaal over Oekraïne van die Amerikaanse generaal Breedlove, er stond precies hetzelfde verhaal op Teletekst.
   Ach ja wij hebben ook zo’n generaal behept met het Stockholm syndroom.

   Like

 11. tijluylenspiegel zegt:

  Vraag is natuurlijk; hoe verstop je TWEEHONDERD meisjes zonder dat het iemand opvalt ?
  Het antwoord is simpel en voor de hand liggend; DAT KAN NIET !!

  Like

 12. paulzwueste zegt:

  Trouw is het parochieblaadje van alles wat met die vervloekte linkse kerk te maken heeft!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s