Waarom is Herman Van Rompuy “president van Europa” geworden?

Screenshot_12

(Door: Erik60)

Hallo beste lezers. Veel schrijvers op allerlei blogs hebben zware kritiek op de Europese Unie. En ik geef ze daarin gelijk. De Europese Unie is een elite op zichzelf die denkt dat ze boven het gewone volk staat.  Zij denkt te kunnen beslissen voor ons. Maar in dit Europese gedrocht is een veel kleinere elite aanwezig. En deze lieden delen er de lakens uit. Daar is de “president van Europa” Herman Van Rompuy er een van. Deze voormalige premier van België is niet zomaar de “president van Europa” geworden. Toen hij premier van België was, was zijn beleid er al eentje van pappen en nathouden. Hij gaf gretig toe aan steeds meer onmogelijke eisen van de Frans-taligen (De Walen), die met de Waalse regering de Federale Belgische regering steeds onder druk zette. Dit gebeurt nu nog steeds in België.

De Frans-taligen delen in België de lakens uit. Hoewel zij een minderheid vormen in dat land spelen zij er de baas. De linkse Waalse politici zijn voor de immigratie en je moet al een zeldzame premier zijn om tegenstand te kunnen bieden aan deze harde zuiderse politici. En dat was ook niet anders bij Herman Van Rompuy.  Zo zijn er onder zijn bewind heel veel criminele buitenlanders Belg geworden. Eigenlijk kon bijna toen iedereen Belg worden. En dat is vandaag duidelijk te merken aan de geweldexplosie van buitenlanders tegenover autochtone Belgen. Deze mensen zitten in hetzelfde schuitje als de Nederlanders. Alleen heeft België vijf regeringen. De Federale regering, de Brusselse regering, de Vlaamse regering, De Waalse regering en een kleine Duitstalige regering. Dit kost dat kleine landje handenvol geld, dat betaald wordt door de hardwerkende Vlamingen. De Vlamingen worden al heel lang uitgezogen door hun regeringen. Zij moeten ook voor alles en nog wat belasting betalen. En de Belgische premier is niet meer dan een pop die steeds de Franstalige eisen moet aanvaarden. Dat was met Van Rompuy niet anders. Hij  gaf graag de Franstalige partijen hun zin om zoveel mogelijk migranten Belg te maken. De meeste migranten (die overigens in de meeste gevallen moslim zijn) blijven in Vlaanderen. Omdat daar het geld zit.  Zij zitten daar niet om te werken, maar om hun handje open te houden bij het OCMW.

Screenshot_14

Het is niet alleen in Nederland een probleem met de pers over het brengen van objectieve politieke informatie. Dat is net zo erg bij onze zuiderburen in België. En zeker in Vlaanderen. De Waalse pers is sowieso erg links, maar de Vlaamse pers kan er ook wat van. Zij praat ook de zittende regering graag naar de mond. En de meeste van deze zittende regeringen zijn links georiënteerd. Wat ze ook vertellen voor de verkiezingen: ze verschillen niet veel van de Nederlandse met hun beloften. Zo hebben ze ook Herman Van Rompuy tijdens zijn korte carrière als premier steeds opgehemeld.  Zo was hij van 30 december 2008 tot en met 25 november 2009 premier van België. Hij is eigenlijk een grijze muis die graag Japanse gedichten schrijft en even grijs is in de politiek als privé. Hij had bovendien al wat politieke ervaring. Zo is hij van 1993 tot en met 1999 minister van Begroting geweest. De dioxinecrisis heeft er een einde aangemaakt. Bij de verkiezingen van dat jaar wonnen de liberalen van Guy Verhofstadt. Zij zetten het zwakzinnige beleid van hun voorganger voort en deden wat hij deed. Pappen en nathouden. Alles toegeven om geen problemen te scheppen. Want als er iets is wat Van Rompuy kan, dan is het zoveel mogelijk toegeven om geen heibel te krijgen.

Screenshot_13

Het is daarom niet voor niets dat deze man gevraagd is om “president van Europa” te worden.  Bovendien heb ik hem er altijd al van verdacht dat hij allang wist dat deze functie voor hem opzij gezet was. Hij is een christendemocraat en een christendemocraat kan liegen dat hij barst. Zij hebben België al lang verkwanseld aan Europa. Maar ze zijn aan het wankelen. De N-VA van Bart De Wever is zwaar aan het doorbreken. En hem kunnen ze niet beschuldigen van racisme. Maar bij de vorige verkiezingen was de N-VA ook de grootste en werd deze partij evengoed van regeringsdeelname uitgesloten. Op 25 mei zal de N-VA opnieuw de grootste zijn en let op mijn woorden: Bart De Wever zal weer eens geen premier van België worden. Hij geeft de Frans-taligen van katoen en dat hebben ze niet graag. Want wie politiek onderdanig is aan de Frans-taligen kan op een riante beloning rekenen. Kijk maar naar Herman Van Rompuy. En voor alle Nederlandssprekende inwoners van Europa die denken dat “president” Van Rompuy al iets voor hen betekend heeft of nog iets voor hen gaat betekenen? Vergeet het maar.  De christendemocraten hebben al heel lang de eerlijke politiek vaarwel gezegd. Kijk maar naar de Europese politiek wat ze daar van bakken. Niks, helemaal niks. De christendemocraten zijn niet meer dan baantjesjagers op Europees niveau. De bekendste profiterende Nederlandse christendemocraat is Wim van de Camp. En zo lopen er veel christendemocraten rond in het Europees Parlement.

“Wie met beide voeten op de grond staat, zal nooit vliegen.”

Screenshot_15

Door:
Erik60
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

16 reacties op Waarom is Herman Van Rompuy “president van Europa” geworden?

 1. Lis zegt:

  Dank weer voor dit gedegen artikel, Erik. Ik vind het bijna een belediging voor Gollum dat hij zo op van Rompuy lijkt. Mij valt altijd die satanische blik in zijn ogen op, en dat terwijl ik niet eens een christen ben.

  Like

 2. Monalisa zegt:

  Erik60 om zijn zakken te vullen, maar ik ga nog verder heeft u ook zijn vrouw en zijn kinderen gevolgd! zitten allemaal in de politiek.

  Like

 3. Ad de Koning zegt:

  Herman van Rompuy is president van de EU geworden omdat hij alles doet wat hem gezegd wordt en nooit tegengas geeft, hij kijkt alleen naar zijn eigen belang en de burgers kunnen stikken.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dan geeft-ie dus aan één groep wèl tegengas: aan de burgers en hun belangen.
   Het lijkt GVD wel of de donkere Middeleeuwen zijn teruggekeerd: Regenten die uitsluitend regeren om zich te verrijken ten koste van het volk!
   (En die walgelijke kop van ‘m past bijna te goed in het geheel om waar te zijn; het volmaakte cliché!)

   Like

 4. Eén dag voor zijn benoeming, weerdt Herman van Rompuy goedgekeurd met zijn presentatie voor de Bilderbergers…. zie http://www.vimeo.com/78359400

  Like

 5. Benesha zegt:

  President geworden omdat Bilderberg dat wou. Hij heeft er zelf niets aan te zeggen gehad, hij moest het doen. Waarom hij? Omdat hij een slappe theedoek is zonder eigen mening en karakter zoals Nigel al Farage zei. Een perfecte marionet in de handen van zijn handlers, poppenspelers.

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Van Rompuy is een Belg dus waarschijnlijk Katholiek. RKK heeft nooit de adelstand afgeschworen, en de RKK is een totalitaire kerk.

  Like

 7. aegoliuscs zegt:

  Heel even nog maar een keer, als u mij vergunt…… :)
  Who is Herman van Rompuy?

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Inderdaad, van Rompuy, is net als de psychopaat Verhofstad, en de marxist Barosso, een LAKEI van de BILDERBERGMAFFIA en de NWO! En inderdaad, de christen-democraten zijn zowat de grootste hypocrieten die er bestaan. Neem nu Balkenende, wij stemden NEEN, en deze graftak Balkenende vliegt naar Lissabon, en maakt van ons NEEN een JA!

  Like

 9. Bob Fleumer zegt:

  Van Rompuy is een omhoog gevallen onbenul nul nul nul.
  Als je optelt wat deze man voor schade heeft aangericht zou hij meerdere malen levenslang krijgen.

  Like

 10. sam zegt:

  inderdaad is Von Rompuy een kleurloze figuur en in de letterlijke betekenis een grijze muis. Zorgt wel heel goed voor zijn familieleden. Hebben of hadden een ” zeer goed postje “Examens voor familieleden werden “op maat” uitgeschreven. Indien het resultaat niet beantwoorde aan de verwachting dat een Van Rompuy naar boven kwam drijven (shit always piles on top, you know); Werden deze opnieuw uitgeschreven.
  Heb zelf een Van Rompuy als baas gehad, was het grootste stuk onbenul dat ik ooit als baas had. Beslissingen nemen ging niet en een gesprek aangaan met medewerkers kon niet. Voelde zich daar letterlijk te veel “verheven” voor. Iedereen was zijn vuilmeid.

  Van een bende verloren kosten gesproken

  Like

 11. L'esprit de Lois zegt:

  Herman van Rompuy is geen president van de EU en wordt dat ook niet.

  Like

 12. Jean zegt:

  Wanneer is die lul dat geworden? NOOIT want wij hebben nooit gekozen voor die laffe lul die lafaard moest al minstens 4 jaar geleden opgeknoopt moeten zijn want door het wanbeleid van die bende parasieten zakken wij belastingbetalers in de stront en zij flierefluiten.
  Vandaar de oproep: Stem NOOIT voor een vanRAMPay.

  Like

 13. Avidia zegt:

  Als je zijn kop ziet weet je genoeg, maar dat geldt ook voor de anderen naast hem, maar hij lijkt op een kobold mannetje, zo uit een bos geslopen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s