De islamitische doodseskaders van Boko Haram

Screenshot_38

(Door: Franklin ter Horst)

Op 14 april 2014 bestormde de islamitische terreurgroep Jama’atu Ahlis Sunna Lidda’awati wal-Jihad, beter bekend onder de naam “Boko Haram”, een middelbare meisjesschool in het dorp Chibok in de staat Borno (Nigeria). De hoofdzakelijk christelijke schoolmeisjes die bezig waren examens af te leggen, werden op vrachtwagens geladen en meegenomen naar een afgelegen gebied langs de grens met Kameroen. De korangelovige terreurbende dreigde vervolgens de 276 gevangen genomen meisjes te verkopen als slavinnen voor omgerekend 9 euro per stuk. Vervolgens kwam de leider Abubakar Shekau met het voorstel de meisjes te ruilen voor gevangen zittende extremisten van Boko Haram. Klik hier voor video. Maar de Nigeriaanse president Goodluck Jonathan zei op 14 mei daar niet op in te willen gaan. Boko Haram betekent ‘westers onderwijs is zondig’ en als zodanig is er geen plaats voor meisjesonderwijs. De brutaliteit en pure wreedheid van de ontvoering heeft niet alleen de Nigerianen geschokt, maar plotseling ook de wereldleiders en de media gealarmeerd. Het ontvoeren van schoolmeisjes, hoe erg dan ook, heeft kennelijk meer impact op de wereldleiders en kerkelijke machthebbers dan de bloederige, al vijf jaar durende moordpartijen van Boko Haram in Nigeria.

Screenshot_39

Een deel van de ontvoerde meisjes

Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de VN, die zich nooit om het lot van de christenen in Nigeria heeft bekommerd, zei „uiterst bezorgd” te zijn over het lot van de meisjes. Hij wees erop dat aanvallen op kinderen en scholen indruisen tegen het internationaal recht en op geen enkele wijze kunnen worden gerechtvaardigd.

Hoewel Boko Haram op de terreurlijst van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken staat, heeft de Amerikaanse overheid gedurende de bloedige jaren van Boko Haram’s terreur nooit een veroordeling laten horen, maar heeft Barack Hussein Obama wel de Nigeriaanse overheid bekritiseerd vanwege wat hij noemde “het schenden van rechten van moslims.” De liefde van Obama voor de islam gaat zelfs zover dat vertegenwoordigers van de overheid in de Verenigde Staten op bevel van hem  de woorden ‘islam’, ‘moslims’ en ‘terreur’ niet meer met elkaar in verband mogen brengen. Bij de islamknuffelaars in Brussel is het allemaal niet veel anders en is men zelfs niet bereid Boko Haram op de Europese terreurlijst te plaatsen. Door het tolereren van Boko Haram heeft het Westen een monster gecreëerd.

Christenen en Joden worden door Boko Haram gezien als de meest verdorven ongelovigen die er op aarde rondlopen. In Nigeria leven 80 miljoen volgelingen van Jezus Christus, die de laatste jaren met regelmaat geconfronteerd worden met terreur van de door Saoedi-Arabië gefinancierde Boko Haram. Volgens deze terreurbeweging staan er 300 wandelende zelfmoordbommen klaar om christenen op te blazen. De zelfmoordenaars zijn getraind hoe ze met wapens en explosieven om moeten gaan. Ze hebben deze trainingen onder meer gevolgd in Somalië en Mauritanië. De bedoeling is om van het noorden van Nigeria een streng islamitische staat te maken. Sinds het begin van 2014 zijn er al ruim 1500 burgers vermoord, voornamelijk christenen. Verkrachting, ontvoering, marteling, schrikbarende moordpartijen en slavernij is wat vooral de christenen in Nigeria met regelmaat te verduren krijgen. Er zijn de laatste jaren honderden kerken verwoest, duizenden christenen vermoord en vele duizenden zijn op de vlucht geslagen. In het verleden hebben soldaten die de orde moeten herstellen zelfs dikwijls volop aan de moordpartijen meegedaan. Complete dorpen zijn uitgemoord. Boko Haram bestaat niet alleen uit terroristen afkomstig uit Nigeria, maar ook veel niet-Nigerianen nemen deel aan de islamitische terreur.

De groep werd in 2002 opgericht door Ustaz Mohammed Yusuf. Deze Yusuf is in 2009 door de Nigeriaanse politie doodgeschoten toen hij probeerde te vluchten, nadat hij op 27 juli 2009 betrokken was geweest bij gevechten tussen leden van Boko Haram en veiligheidstroepen in de plaats Maiduguri in de staat Borno in het noorden van Nigeria.

Screenshot_37

De voormalige Boko Haram leider Ustaz Mohammed Yusuf, na zijn arrestatie

Er lagen in Maiduguri meer dan honderd doden in de straten. Volgens ooggetuigen werden mensen uit hun auto’s gesleurd en koelbloedig vermoord. Eén van de slachtoffers vertelde het zeer schokkende verhaal dat drie predikanten in opdracht van Mohammad Yusuf waren onthoofd, omdat ze hadden geweigerd zich tot de islam te bekeren. Kort na deze slachtpartij is de toen 39-jarige Mohammed Yusuf door de Nigeriaanse politie doodgeschoten. Een agent vertelde dat hij om genade en vergeving smeekte, voordat hij werd doodgeschoten. De staatstelevisie toonde beelden van zijn met kogels doorzeefde lichaam.

De opvolger van Yusuf is Abubakar Shekau, een paranoïde radicale islamitische barbaar die zich onaantastbaar waant en beschermd voelt door teksten in de Koran. Hij werft zijn volgelingen onder gehersenspoelde scholieren. Zijn organisatie is opgedeeld in terreurcellen die banden hebben met andere extremistische organisaties, zoals de Noord-Afrikaanse tak van Al-Qaida.

Zoals gezegd bestaat er een eindeloze lijst van gruwelijke door Boko Haram gepleegde misdaden op vooral christenen. Enkele voorbeelden. Op 7 maart 2010 trokken ze het christelijke dorp Dogo Nahawa binnen, vlak bij de stad Jos, en slachtten daar met kapmessen 500 mensen af, onder wie voornamelijk vrouwen en kinderen. Volgens ooggetuigen lagen de straten vol met lijken. De aanvallers schoten in de lucht en vielen met kapmessen de vluchtende christenen aan waarna ze hun huizen in brand staken. De stad Jos ligt op de grens tussen het christelijke zuiden van Nigeria en het noordelijk deel, waar een deel van de bevolking moslim is. In januari 2010 vielen daar ook al 400 doden. Sindsdien heeft het leger militairen rond Jos gestationeerd, maar deze bescherming bleek maar bar weinig voor te stellen, want op 28 december 2010 werden er opnieuw 80 christenen in deze plaats vermoord. De internationale media meldden de moordpartij wel, maar verzuimde zoals gewoonlijk erbij te vermelden dat de daders moslimmilitanten waren en dat het bij de slachtoffers om christenen ging.

Tijdens de kerstdagen van 2011 zaaiden ze dood en verderf in een buitenwijk van hoofdstad Abuja. Daarbij kwamen zeker 35 mensen om het leven. Een aantal huizen en auto’s nabij de kerk liep eveneens schade op.

Screenshot_40

Aanslag tijdens de kerstdagen van 2011

Op 21 januari 2012 vielen bij een serie aanslagen in Kano 140 doden en tijdens de paasdagen dat jaar kwamen bij een zelfmoordaanslag in Kaduna nog eens 58 mensen om het leven. Klik hier voor een reportage over deze aanslag. Abubakar Shekau zei over de moordpartij in Kano het volgende in een video: ,,Ik geniet ervan mensen te vermoorden in opdracht van Allah. Op precies dezelfde manier als ik geniet van het slachten van kippen of schapen”.

Op 28 december 2012 drongen leden van Boko Haram in de plaats Musari, een dorpje in het noordoosten van Nigeria, de huizen van christenen binnen en verrasten zij hun slachtoffers in de slaap waarbij 15 christenen werden vermoord door hun keel door te snijden.

Op 19 maart 2013 blies een zelfmoordenaar zich op bij een serie bussen in een christelijke wijk in de plaats Kano waarbij 60 mensen om het leven kwamen. Op het moment dat de volgeladen bussen het busstation verlieten, kwam een persoon in een auto van tegenovergestelde richting en ramde de bussen waarna een enorme explosie volgde en vijf bussen totaal werden vernietigd. Van de 60 slachtoffers was niet veel meer over dan as. Diverse overlevenden werden met hevige brandwonden overgebracht naar een ziekenhuis.

Op zaterdag 6 juli 2013 vermoordden leden van Boko Haram 30 studenten en een docent bij een terroristische aanslag op een school met 1200 studenten in de stad Mamudo in het noordoosten van Nigeria. Sommige slachtoffers werden levend verbrand. Ouders schreeuwden het uit van ellende toen ze de met kogels doorzeefde en verbrande lichamen van hun kinderen zagen. Sommige lichamen waren zo verbrand dat ze niet geïdentificeerd konden worden. De terroristen kwamen met jerrycans het schoolgebouw binnen waarna ze de boel in de brand staken. Tientallen van de 1200 studenten wisten aan de slachtpartij te ontkomen door een nabijgelegen bos in te vluchten. Scholen in Nigeria zijn al enige jaren doelwit van de terreurbeweging. Naar aanleiding van deze moordpartij opende de Nigeriaanse regering een offensief om de daders op te sporen. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry riep de Nigeriaanse regering vervolgens op zich terughoudend op te stellen en de mensenrechten niet te schenden. Volgens Kerry zijn moslimjihadisten niet de echte vertegenwoordigers van de islam. Hij noemt de islam “een fijne religie” maar in werkelijkheid is het ronduit verbijsterend wat islamitische bendes dagelijks op een groot aantal plaatsen in de wereld aanrichten. Klik hier voor een uitvoerige getuigenis van een naar de VS gevluchte Nigeriaanse christen over de genocide van leden van deze ‘fijne religie’ op de christenen in zijn land.

Een dubbele bomaanslag op 14 april 2014 op een busstation in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja kostte het leven aan zeker 71 mensen. Nog eens meer dan 120 mensen raakten gewond. Twee explosies troffen het overvolle busstation in een buitenwijk van de hoofdstad Abuja op het moment dat veel forensen in een bus stapten of op een taxi stonden te wachten om naar hun werk te gaan. Ooggetuigen vertelden dat afgerukte delen van lichamen door de lucht vlogen en dat er grote paniek heerste. „Ik heb in mijn leven nog nooit zoiets gezien. Het was echt vreselijk. In grote verwarring renden we door elkaar”, zei een van hen. Ambulances reden af en aan om gewonden naar ziekenhuizen in de buurt te brengen. De politie zette het gebied af.

Screenshot_36

In het midden Abubakar Shekau, de huidige leider van de bloeddorstige islamitische monsters Boko Haram

Begin mei 2014 vielen de hellehonden van Boko Haram het stadje Gamborou Ngala binnen en vermoordden naar schatting 300 christenen. Met pantserwagens bestormden ze de stad en zaaiden er gedurende 12 uur dood en verderf. Veel mensen raakten gewond. Volgens een senator uit het gebied zijn bijna alle huizen en winkels in het stadje afgebrand.

Dit waren zo maar enkele voorbeelden van door Boko Haram gepleegde moordpartijen. Ze trekken intussen ook de grens met het buurland Kameroen over om christenen te vermoorden en kerken te verwoesten.

Het Westen heeft door de ontvoering van de meisjes plotseling aandacht gekregen voor de gruweldaden die door Boko Haram worden aangericht. Diverse landen hebben hulp aangeboden om de meisjes op te sporen. Israël heeft terreurdeskundigen gestuurd.

Door:
Franklin ter Horst
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, Islam, Krankzinnigheid, Moslims, Nigeria, Terrorisme. Bookmark de permalink .

4 reacties op De islamitische doodseskaders van Boko Haram

 1. ezra70 zegt:

  Ik had hem al in mijn mailbox.
  Geweldige site…

  Like

 2. R Naert zegt:

  “Boko Haram betekent ‘westers onderwijs is zondig” – welnee, dat is de linkse desinformatiemantra, waarbij men het Westen schuldig probeert te maken door te suggereren dat het om vroegere koloniale praktijken gaat. Boko is gewoon “Boek(en)” en Haram is gewoon “Verboden”. Het betekent dus dat alle boeken verboden zijn. Een boek volstaat: de Koran. Alles anders is slecht en niet toegelaten. De wereld is plat, de regen komt niet door verdamping en afkoeling van deze waterdamp, de zon gaat onder in een poel… enz… Deze primitieve opinies worden zoals voorgeschreven in de Koran manu militari bloedig uitgevoerd.

  Like

 3. Jan zegt:

  De Amerikaanse junta steunt de terreurbende en zal de niets doen behalve kwekken en kwaken
  Obama Administration Threatened Nigeria with Sanctions in 2013 for Fighting Boko Haram
  http://canadafreepress.com/index.php/article/63066

  Wie wel iets onderneemt: Israël
  Nigerian Girls Abduction: Israeli Anti-terrorism Team to Join Operation Against Boko Haram
  http://www.ibtimes.co.uk/mass-abduction-nigerian-girls-israeli-anti-terrorism-team-join-operation-against-boko-haram-1448127

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s