Duitsland bestraft Israël voor mislukte vredesgesprekken

Screenshot_1

De Bondsrepubliek Duitsland zet een streep door een miljoenenkorting op oorlogsschepen voor Israël. De aanleiding is de ergernis in Berlijn over de mislukte Israëlisch-Palestijnse vredesgesprekken. Dit berichten vandaag meerdere Israëlische kranten. Het gaat om de levering van tot vier korvetten met een totale waarde van 725 miljoen euro, die de Israëlische gasbooreilanden in de Middellandse Zee moeten beschermen.

Volgens de berichten had Duitsland de Israëlische marine een korting van 30% aangeboden. Van gelijksoortige kortingen waren er in het verleden voor Duitse onderzeeboten geweest die aan de joodse staat geleverd werden. Door deze korting werd nu een streep gezet door de Bondskanselarij. Mocht Israël de korvetten alsnog willen, dan zal het de volle prijs moeten betalen.

Naar het heet had Israël vanwege de beloofde korting afgezien van een internationale aanbesteding. Duitsland zou door deze wapenhandel de belangrijkste leverancier van de Israëlische marine zijn geworden. Dat staat nu op losse schroeven.

Israëlische media citeren niet nader genoemde Duitse regeringsvertegenwoordigers, die zeggen dat de korting op de oorlogsschepen op verzet is gestuit in het Duitse parlement. Blijkbaar is men in Berlijn van mening dat Israël de hoofdschuldige is van het mislukken van de vredesgesprekken. Per slot van rekening heeft Jeruzalem de bouw van nog meer woningen toegestaan en nooit, zoals beloofd, alle 104 Palestijnse gevangenen vrijgelaten.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Israël. Bookmark de permalink .

18 reacties op Duitsland bestraft Israël voor mislukte vredesgesprekken

 1. Jan Van zegt:

  De doorsnee politicus is, en blijft, een rat.

  Like

 2. john zegt:

  Zijn de moffen al vergeten dat van ” Das haben wir nicht gewusst ?’

  Like

  • BertG. zegt:

   Als je het niet geweten hebt, dan kan je er dus ook niks aan doen en kunnen ze je ’t je ook niet kwalijk nemen.
   En zie hier het resultaat. Ze hebben nog steeds geen flauw idee ergens over.

   Like

 3. Cathja zegt:

  Een vuile rotstreek van Duitsland!
  Onbetrouwbare ‘partner’ dus.

  Like

 4. isidor zegt:

  er zijn zat landen die er heel wat voor over hebben voor zo,n opdracht.
  laat die oostblok trut ze maar in haar reet steken ,groot genoeg

  Like

 5. Breget zegt:

  De Hitlerstrijd door Regering Merkel tot de vernieteging van het Joodse volk gaat gestatig door samen met hun islamiten vrienden , hoop dat het tij gauw gaat keren en duitsland de rekening van de moslims gepressenteerd krijgen gewoon omdat een islamiet nooit geen vrienden maakt.

  Like

 6. jans zegt:

  Israel moet alles volbouwen en die tering islamieten terug de woestijn in jagen, allemaal terug naar mekka, lekker MERS in ademen.

  Like

 7. Als Israel dat speciaal wil, bouwt het die korvetten toch zelf en zeggen tegen Duitsland dat ze die scheepjes daar kunnen steken waar geen zonlicht komt.
  Israel moet zich hoog verheven voelen boven dit soort smerige chantagemethoden.

  Like

 8. janfreak zegt:

  Duitsers hebben toch altijd al wat tegen Joden gehad. Nu komt hun ware aard weer boven. Schamen zich nu blijkbaar niet meer wat ze de Joden destijds aangedaan hebben.

  Like

 9. Tempelier. zegt:

  Och ja, Merkel met bloksnor. De Unie wordt door de Duitsers overeind gehouden, tja en de Unie wil Israël de schuld geven , dat is veel makkelijker dan hamas en kornuiten. Anders hebben ze voor niets al die jaren met geld gesmeten . Moslimlikkers.

  Like

 10. Tammo Bakker zegt:

  Wij zijn de Holocaust niet vergeten

  Like

 11. baksteen zegt:

  China en Rusland zijn de volgende kandidaten om in een joint de schepen te gaan bouwen, krijgen ze gelijk ook de high-tech kennis mee van Israel. China bouwt in Israel al een spoorlijn van Eilat naar de kust voor als het Suez kanaal wordt afgesloten. Man, man, man wat een stommiteit begaan de moffen.

  Like

 12. baksteen zegt:

  Binnenkort kan de Moslimbroederschap weer een door de EU betaald filiaal openen in Berlijn net als in de 40-er jaren mag ik aannemen.

  Like

 13. louis-portugal zegt:

  We hebben hier in Portugal nog een scheepswerf die zonder werk zit ondanks de belofte van Chavez, die hij nooit nagekomen is.
  Misschien moet Israel daar maar eens me gaan praten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s