Pechtold: ‘Ik wil nu regeren.’

Screenshot_3

De Europese verkiezingen zullen niet belangrijk zijn voor de EU. Er is nu heel veel opwinding over het blok Wilders-Le Pen, en met name Marine Le Pen heeft volgens een laatste peiling gisteren nu al een kwart van de Franse stemmen, maar alle eurosceptische partijen samen zullen toch niet meer dan een derde van alle stemmen krijgen. En dan nog. Ze zijn geen geheel. Die storm over het ‘populistische gevaar’ gaat zoals gewoonlijk weer na de verkiezingen liggen. De enige kanttekening is dat de opkomst onvoorspelbaar is –laag of heel laag?- en dat de gordijnbonus nog roet in het eten kan gooien, plus recente slechte economie cijfers en het Europese gehannes over de grotere toevloed aan ‘asielzoekers.’

Allemaal interessant en belangrijk. Maar voor de Nederlandse politieke verhoudingen speelt iets anders wat alleen in de schaduw van Wilders aandacht krijgt: De komeetachtige opkomst van Pechtold.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in D66. Bookmark de permalink .

23 reacties op Pechtold: ‘Ik wil nu regeren.’

  1. Tistochwat zegt:

    Vooruit met de geit!

    Hij wil ‘regeren’!
    In elk geval zal de kleurloze kameleon geen moeite hebben met het vormen van een coalitie; hij past zich gemakkelijk aan.
    Zelfs aan Wilders als het hem uitkomt.

    Like

  2. lucky bee zegt:

    Wij willen in Nederland geen Bei,Emir of Sultan.Wij willen geen sateliet worden van Ankara.Zijn ze Jan Sobiesky alweer vergeten?dat ze op hun sodamieter heeft gegeven?Dat ze tot op de dag van vandaag nog steeds kreupel zijn?

    Like

  3. Yvonne van Cleef zegt:

    Is dit alvast bedoeld als hint;als het kabinet valt regeren wij gewoon door,met Pechtold aan het roer????als dat de plannen zijn mag ik hopen dat er honderden duizenden de straat op gaan en al dat pluche leeg vegen!

    Like

  4. Joannes den Hollander zegt:

    Pechthold, sodemieter op man. Je bent nog simpeler dan Rutte en Sampson samen. Wat een kontenkruiper.

    Like

  5. Monalisa zegt:

    heer bron dan toch maar die foto cartoon plaatsen van het drie tal!!!

    Like

  6. Monalisa zegt:

    vr 16 mei 2014, 17:19
    Nederlander even rijk als begin 2006
    AMSTERDAM –
    Door de plots opnieuw fors ingezakte economische groei staat de welvaart van de Nederlander nu per saldo liefst acht jaar stil.

    quote: Wanneer gekeken wordt naar het inkomen per hoofd van de bevolking dan lag dit in het eerste kwartaal van 2014 met bijna 16,8 miljoen iets boven de 8000 euro per Nederlander. Als ik 8000 euro per maand zou hebben hoorde je mij niet klagen. Om dat loon te vergaren ben ik ruim 7 mnd bezig. Kortom de knip nog steviger dicht knijpen en je kind nog meer ontzeggen. Gaat lekker in Nederland

    Like

  7. janfreak zegt:

    Laten ze maar weer eens mensen die van de hoed en de rand weten een regering vormen. Nu zijn het alleen politieke windbuilen die uit de Tweede Kamer komen en waarvan alleen het kunnen ophangen van hoogdravende redevoeringen de enige kwaliteit blijkt te zijn.

    Like

  8. Jan zegt:

    Windbuil Pechvogel:

    Pechtold haalt uit: PVV en SP gevaar voor de economie
    Anti-Europese partijen als de PVV zijn gevaarlijk voor de Nederlandse en Europese economie. Dat zegt D66-leider Alexander Pechtold. PVV maar ook de SP stemmen tegen alles wat onze economie zou versterken.
    http://www.telegraaf.nl/binnenland/22634752/___PVV_slecht_voor_economie___.html

    Like

    • Yvonne van Cleef zegt:

      Het grootste gevaar voor Nederland en de economie is Pechtold zelf!

      Like

      • Monalisa zegt:

        vr 16 mei 2014, 21:52
        Pechtold: PVV en SP slecht voor economie

        Anti-Europese partijen als de PVV zijn gevaarlijk voor de Nederlandse en Europese economie. Dat zei D66-leider Alexander Pechtold vrijdagavond in het radioprogramma WNL Opiniemakers.
        PVV maar ook de SP stemmen tegen alles wat onze economie zou versterken, zei Pechtold, doelend op maatregelen om de eurozone te stabiliseren, die de interne markt versterken en die de werkloosheid aanpakken.
        PVV en SP zijn nog eens tegen een handelsverdrag tussen Europa en de Verenigde Staten, aldus Pechtold, terwijl Nederland hiervan volgens hem flink kan profiteren, zelfs met 4 miljard euro per jaar.

        Like

  9. Monalisa zegt:

    za 17 mei 2014, 05:30
    Coen Teulings: Berekening met korrel zout nemen
    CPB overdreef voordeel euro
    Martin Visser
    AMSTERDAM –
    De euro heeft ons amper economische voordelen gebracht. Het Centraal Planbureau kwam een paar jaar geleden tot de slotsom dat de munt ons gemiddeld een weeksalaris heeft opgeleverd. Maar die berekening moet je met een korrel zout nemen, zegt de toenmalige baas van het Planbureau.

    Like

    • Monalisa zegt:

      vr 16 mei 2014, 17:19
      Nederlander even rijk als 2006
      AMSTERDAM –
      Door de plots opnieuw fors ingezakte economische groei staat de welvaart van de Nederlander nu per saldo liefst acht jaar stil.
      Met een bruto nationaal product van 135 miljard euro over het eerste kwartaal van 2014 heeft onze economie weliswaar dezelfde omvang als begin 2007, maar de afgelopen jaren is ook de Nederlandse bevolking langzaam met zo’n 50.000 inwoners per jaar doorgegroeid.
      Wanneer gekeken wordt naar het inkomen per hoofd van de bevolking dan lag dit in het eerste kwartaal van 2014 met bijna 16,8 miljoen iets boven de 8000 euro per Nederlander. Evenveel als de 131 miljard euro die we, gecorrigeerd voor inflatie, in het eerste kwartaal van 2006 met 16,3 miljoen Nederlanders verdienden.

      Like

  10. Monalisa zegt:

    vr 16 mei 2014, 22:25
    Saudi-Arabië schort handel met Nederland op
    DEN HAAG –
    Saudi-Arabië schort de handelsbetrekkingen met Nederland op. Dit meldt althans de zakenkrant Al Iqtisadiya op gezag van een anonieme bron bij de Saudische Raad van Kamers van Koophandel, meldt het Spaanse persbureau EFE. De beslissing zou zijn genomen op basis van een rapport van de Saudische ambassadeur in Nederland. Die zou naar huis hebben geschreven dat PVV-leider Geert Wilders zich vijandig opstelt jegens de islam en Saudi-Arabië.
    De anonieme bron meldt dat Nederlandse bedrijven niet meer mogen meedoen aan toekomstige projecten in Saudi-Arabië. Ook komen er beperkingen op de verstrekking van visa aan Nederlanders.

    Dan moeten wij ook geen olie meer kopen van hun.

    Like

  11. Avidia zegt:

    Weg met mannetje Pechtold, het meest gevaarlijke mannetje van Nederland, kijk maar naar zijn fanatieke ogen en je weet meer dan genoeg staatsvijand nr 1

    Like

  12. Jan zegt:

    Onrustbarende toename van burgers met Down-syndroom in Nederland

    Kiezers zien Pechtold als premier wel zitten
    Kiezers vinden D66-leider Alexander Pechtold wel geschikt om Mark Rutte op te volgen als premier. Volgens een onderzoek van bureau Ipsos, dat donderdag verscheen, scoort hij van de fractieleiders van de zes grootste partij het hoogst met een 5,6.
    http://www.telegraaf.nl/binnenland/22761034/___Pechtold_goede_premier___.html

    Like

Plaats een reactie