Frontex waarschuwt opnieuw voor ‘drastische toename illegale immigratie’

Screenshot_2

Thema bewust uit verkiezingscampagne geweerd

In een nieuw rapport waarschuwt Frontex andermaal voor de toenemende immigratiedruk op de Europese buitengrenzen. Sinds januari werden al 42.000 illegale immigranten onderschept. Dat zijn er meer dan drie keer zoveel als in dezelfde tijdsspanne van vorig jaar, toen op 12.400 werd afgeklokt. Frontex spreekt in dit verband letterlijk over een “drastische toename” en voegt eraan toe dat niets erop wijst dat hierin op korte of middellange termijn verandering zal komen. Wel integendeel: het grensbewakingsagentschap gaat ervan uit dat de illegale immigratie tegen de zomer nog verder zal pieken.

Alhoewel de kwestie van de illegale immigratie naar Europa almaar belangrijker en urgenter wordt, wordt het thema opvallend uit de verkiezingscampagnes en -debatten geweerd.

Een EU-top over asiel en migratie is bovendien pas voorzien voor begin juni, vlak na de Europese verkiezingen. Het gaat hier zonder meer om een doelgerichte doofpotstrategie. Ter zake verwijzen we naar de woorden van niemand minder dan Herman Van Rompuy, voorzitter van de Raad van Europa, die eind vorig jaar in Knack (18.12.2013) letterlijk stelde: “We houden die top bewust nà de verkiezingen, om het thema niet in de campagne te brengen. Dat cadeau krijgen de populisten niet.”

Hoe men het ook draait of keert: de dramatische toename van de illegale immigratie naar Europa toont andermaal het complete falen aan van het EU-beleid inzake asiel en immigratie.

Dat een debat over dit – voor de toekomst van Europa – ingrijpend thema als ongewenst wordt beschouwd, illustreert bovendien nog eens het weinig democratische karakter aan dat het hele EU-establishment tot op heden kenmerkt.

Gerolf Annemans
Voorzitter Vlaams Belang

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Immigratie, Vlaams Belang, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Frontex waarschuwt opnieuw voor ‘drastische toename illegale immigratie’

 1. Jean zegt:

  Waarom geen speedboten met bewapende militairen op de territoriale grenzen in de zee om te voorkomen dat er nog één boot door kan geraken?
  Binnen 9 dagen stemmen we die lafaards en misdadigers van dat EU gedrocht de afgrond in want die bende heeft alleen maar ellende en miserie voor de Europeanen gecreëerd.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Van Rompuy doet net alsof we achterlijk zijn. Lees de commentaren op dit onderwerp in bijvoorbeeld De Telegraaf eens! Wij slapen echt niet en vrijwel iedereen weet wat er hier aan de hand is. Daarvoor hoeven we de verkiezingen niet af te wachten. En Wilders hamert er al heel lang op, en benut elk interview om dit aan de kaak te stellen.
  Als Brussel geen maatregelen gaat treffen om deze enorme aantallen illegalen tegen te houden, gaan de burgers op een gegeven moment zélf ‘aan de slag’.

  En dán zijn de rapen pas echt gaar!

  Like

 3. koddebeier zegt:

  We worden gewoon onder de voet gelopen door zogenaamde vluchtelingen.
  En raad eens wie die grap met z’n alle gaat betalen ..

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @koddebeier: 14.56. uur. Deze rotzooi moeten WIJ blanke Nederlanders betalen, beste koddebeier! Dankzij de stomme kiezers, zitten we nu opgescheept, met het slechtste kabinet vanaf 1945. Alleen de PVV kan ons te hulp schieten, de rest heult met RUTTE en SAMSOM mee, wat de instroom van deze gelukzoekers betreft.

   Like

 4. Vraagt niemand zich af waarom deze massa-immigratie een doelgerichte strategie is van de EU? Dit zal namelijk ongetwijfeld leiden tot een enorme Europese volksuitwisseling! Europa zal verdwijnen en Eurabia komt hiervoor in de plaats!

  Like

 5. Q zegt:

  …Sinds januari werden al 42.000 illegale immigranten onderschept…

  Wel geinig dat VB dit berichtje van Frontex zo even overtypt. Zo klinkt het onschuldiger als het werkelijk is.
  De vluchtelingen werden namelijk helemaal niet ‘onderschept’.
  De hulkjes waarin ze de overtocht waagden waren zo gammel dat ze de overtocht naar de EU namelijk niet op eigen kracht konden volbrengen. Waarop Frontex ze een handje helpt, ze uit zee plukt, en voor veerdienst speelt door ze gewoon aan onze kant van de Mare Nostrum de unie in te gooien.

  Op naar de levenlange uitkeringen, gratiesj huis, gratiesj gezondheidszorg. En plenty kafirs om op neer te kijken natuurlijk. Weer zo’n verworvenheid van de EU waar we trots op kunnen zijn, dat Frontex in de Mare Nostrum. Wat kost dat eigenlijk, dat Frontex ? Wat zijn de jaarsalarissen en emolumenten van, zeg, de bovenste 25 bazen van die club ???

  Like

 6. Yvonne van Cleef zegt:

  Aan de handen van van Rompuy gaat bloed kleven,heel veel bloed!En hopelijk verzuipt hij er dan snel in!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s