‘Fair Trade-producten helpen armen niet’

Screenshot_7

AMSTERDAM –  Verkopen van Fair Trade-producten uit Oeganda en Ethiopië verbeteren de leefomstandigheden van werknemers in die landen niet.

Dat blijkt uit een Britse overheidsstudie naar de productie van bloemen, koffie en thee. “Lonen en werkomstandigheden in vergelijkbare gebieden en onder vergelijkbare werknemers die dezelfde gewassen telen, waren beter waar er geen producten met een Fairtrade-certificaat waren”, aldus hoogleraar Christoper Cramer van de Universiteit van Londen.
“Fair Trade is geen effectief middel om het leven van loonarbeiders, de armste werknemers op het platteland, te verbeteren”, aldus Cramer in The Observer.
Op boerenbedrijven die groter waren dan die door Fair Trade worden gesteund in Oeganda en Ethiopië werden mensen beter betaald en waren de leefomstandigheden aantoonbaar beter, claimt het namens de overheid uitgevoerde onderzoek. Net als elders werden op Fair Trade-boerderijen jonge kinderen ingezet als arbeidskracht, meestal vanaf hun tiende.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Hypocrisie, Linkse Kerk, Ontwikkelingshulp. Bookmark de permalink .

Een reactie op ‘Fair Trade-producten helpen armen niet’

  1. Igor zegt:

    Het levert alleen veel op voor de linkse zakkenvullers, de gutmensch

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s