Portugal Post bonuseditie: antisemitische aanslag in Brussel

Screenshot_45

(Door: Arthur van Amerongen)

‘We zijn het stadium van de dialoog voorbij, vrees ik’

Tijdens het schrijven van Brussel: Eurabia in 2006 woonde ik om de hoek van het Joods Museum in Brussel. Ik ben er een paar keer binnen geweest. Het is een wat tam en saai museum, zeker in vergelijking met het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Ik liep er dagelijks langs maar zag er zelden mensen naar binnen gaan. Voor het museum staan betonblokken tegen aanslagen en de hele Miniemenstraat hangt vol met camera’s. De Marollen is een interessante volkswijk, ingeklemd tussen de kale kak en de antieknichten van de Zavel, de vlooienmarkt op het Vossenplein en de enorme kasba van Brussel die in de Marollen begint. De gezellige volksbuurt, waar Toots Tielemans opgroeide, wordt al decennia lang geteisterd door Marokkaanse en Algerijnse kansjongeren (dealers, junkies, winkeldieven, straatrovers, potenrammers, fietsen- en autodieven etc.).

De dader verdween na de aanslag op zijn gemakske de Marollen in en hoefde alleen maar zijn petje af te zetten om ongemerkt en onopvallend in de kasba te verdwijnen.

Tot de stembussen zondagmiddag dicht gingen, bleven de autoriteiten zeggen dat het niet zeker was dat het om een aanslag ging. En mocht het stomtoevallig toch om een aanslag gaan, dan was nog lang niet bewezen dat die aanslag een antisemitisch karakter had. Misschien had de dader zich vergist in de locatie en moest hij bij de Delhaize-supermarkt zijn.

Lees verder>>>
(h/t “win”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Brussel, Islam, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

3 reacties op Portugal Post bonuseditie: antisemitische aanslag in Brussel

 1. felix zegt:

  Nog maar even volhouden dus met die massimmigratie.
  Kunnen we Nederland verdelen onder de “meerderheids minderheden”. Goed idee toch? en zooo multicultureel ! (kots) Nederland in 2050.

  Like

 2. Vederso zegt:

  Als je “moderate muslims” googled, dan krijg je bijna 2 miljoen zgn. hits/targets. Tundra Tabloids publiceerde een artikel waarin stond dat gematigde moslimorgansaties, waar ook ter wereld, de aanslag in Brussel nog NIET hadden veroordeeld. Iemand al wat gehoord van de imam van om de hoek?

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Maar het heeft niets van doen met de islam, hoor. Dat volgens partijen als Demonen 66, CDA, VVD en uiteraard de PvdA. Ze zullen de moslims blijven pamperen, ook al gaan ze het errst onder het zwaard van de HAATBAARD. Wegkijken en ontkennen, dat is het adagium van de huidige politieke klootzakken van de voornoemde partijen. En ik noem bewust deze 4, omdat deze 4 partijen al 42 jaar regeren!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s