Boko Haram ontvoert opnieuw vrouwen in het noorden van Nigeria

Screenshot_17

Woede en verdriet bij de moeder van een van de door Boko Haram ontvoerde meisjes

(Vertaling: E.J. Bron)

De aanvallers kwamen op motoren. Zwaarbewapende mannen van de islamitische terreurbeweging Boko Haram hebben in het noorden van Nigeria opnieuw jonge vrouwen ontvoerd. Er worden minstens 22 vermist – ook weerbare dorpsbewoners werden ontvoerd. Alleen oudere vrouwen werden gespaard.

Leden van de radicaalislamitische terreurbeweging Boko Haram hebben in het noorden van Nigeria ministens 22 vrouwen ontvoerd. De ontvoering vond plaats in de buurt van de stad Chibok in de deelstaat Borno, waar op 14 april al 276 jonge meisjes waren ontvoerd, berichtte de zender “Television Continental” in Lagos maandagavond. Drie dorpsbewoners, die geprobeerd hadden de vrouwen tegen de aanvallers te beschermen, werden eveneens ontvoerd.

De autoriteiten stellen een onderzoek naar de zaak in, zei dinsdag een regeringsfunctionaris die anoniem wilde blijven. “We moeten ons nog een nauwkeurig beeld van de daad maken en dan zullen we beslissen welke maatregelen we nemen”, benadrukte hij.

“Oudere vrouwen hebben ze met rust gelaten”

“De aanvallers kwamen op motoren en in auto´s. Ze hadden zware wapens bij zich”, zei een inwoner van het dorp Dikway, waaruit de vrouwen ontvoerd werden. “Ze hadden het op meisjes en jonge moeders voorzien, oudere vrouwen hebben ze met rust gelaten.” De extremisten vielen het dorp overdag aan, voegde de getuige er aan toe. De daders hadden ook talrijke huizen in brand gestoken.

Boko Haram wil in het noorden van Nigeria een Allah-staat op basis van de sharia oprichten. De groepering pleegt steeds opnieuw zware aanslagen. Kort na de ontvoering van de 276 scholieren, had ze ermee gedreigd deze als slaven te willen verkopen. Ondanks een intensieve speurtocht, met internationale hulp, ontbreekt nog steeds ieder spoor van de meisjes.

Bron:
www.focus.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, hersenspoeling, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, Moslims, Nigeria, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

9 reacties op Boko Haram ontvoert opnieuw vrouwen in het noorden van Nigeria

 1. wim van rooy zegt:

  Ten tijde van de Irak-oorlog beweerden de Amerikanen iemand te kunnen detecteren én te raken, zelfs op de ‘schijtpot’. Straf, hoe dan ook. En nu zou men die jonge meisjes niet kunnen vinden?! Niet de moeite waard, veronderstel ik.

  Like

  • roger catrysse zegt:

   Niet de moeite waard,de islamieten mogen toch alles doen stenigen moorden koppen afhakken enz dat bewijs nogmaals hoe liefdevol deze godsdienst is

   Like

 2. Jean zegt:

  Ze zetten een mens op 2mm correct op zijn plaats op de maan, ze weten elke eurocent te vinden om te kunnen belasten maar dat dierlijk tuig vinden ze niet? Willen ze het wel vinden of past dat in hun kraam om nog meer van dat barbaars tuig naar hier te halen om alzo ALLE Europeanen onder de dictatoriale knoet te krijgen?
  Die schijnheilige versleten natte dweil heeft wel een grote bek over Oekraïne maar over die gewelddadige kotsmisselijke barbaren hoor je hem en die hele EU troep niet tamtam maken, wat een verwerpelijke huichelaars zijn me dat toch.

  Like

 3. Ekster zegt:

  Kan het Nigeriaanse leger dit tuig niet gewoon uitroeien? Dat zou een ware zegen zijn voor dat land.

  Like

  • Jean zegt:

   Ekster,
   Hebt u nog enig vertrouwen in ėėn Afrikaan? Ik niet. In heel Afrika teveel alla bullshit met alle gevolgen. Alleen onderontwikkelden lopen achter waanzin aan. Kijk ook maar naar Rome en Tibet.

   Like

 4. Charles Martel zegt:

  De terrreur-varkens van Allat bezuipen zich weer in het bloed van weerlozen. Hoe heldhaftig!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s