De schijndemocratie der Europese instituten

Screenshot_13

(Door: trias politica)

Afgelopen vrijdag verscheen in De Volkskrant een column van politicoloog Meindert Fennema. Deze betoogde o.a. dat er tegenwoordig sprake is van steeds meer democratie in het Brusselse.

Fennema schreef dat het Europees parlement meer bevoegdheden heeft gekregen; dat als de voorzitter van de Europese Commissie rechtstreeks zou worden gekozen, die Commissie net zo democratisch zou zijn als de Nederlandse regering; en hij betoogde dat de macht van nationale parlementen niet is verminderd. Fennema beriep zich daarbij op een boek van Anchrit Wille, dat vorig jaar juni is uitgegeven: ‘The Normalization of the European Commission: Politics and Bureaucracy in the EU executive’. Maar Fennema staat daar volledig achter, aangezien hij beweert dat dit boek het ongelijk aantoont van Thierry Baudet, die -zoals u weet- van mening is dat we opnieuw bezet zijn. Dit keer niet door een vijandelijk leger, maar door de Europese Unie en nota bene met toestemming van de Nederlandse regering.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, EUSSR. Bookmark de permalink .

3 reacties op De schijndemocratie der Europese instituten

  1. bobzelf zegt:

    Waar in godsnaam , hebben ze toch al die klootzakken vandaan gehaald ???
    Als je gewoon de lagere school af hebt gemaakt ,
    en er nog effe 4 jaar MULO achteraan hebt gelanterfanterttttttttttttt

    Dan kijk je toch zo door al dat “”GELUL ” heen ????

    wat een zooitje mafkezen op deze aardkloot !!!

    dus ook niks aan verloren als ze er niet meer zijn !!!

    Like

  2. Republikein zegt:

    Dacht ik nou dat die Fennema achter ons gedachtegoed stond.

    Like

  3. Tom Hendrix zegt:

    Wat meer democratisch in de EU, in wat voor GEKKENHUIS verblijft deze GEK FENNEMA! We hebben juist onze hele SOEVEREINITEIT opgegeven, toen RUBBEREN MARX RUTTE, zijn handtekening zette onder het ESM verdrag. Ze weten niet hoe HARD ze MOETEN LIEGEN, de EUROFIELE PLOERTEN! Het gedrocht EUSSR, wordt onze ondergang!

    Like

Plaats een reactie