Belangrijke tips voor de ramadan op kantoor

Screenshot_8

(Vertaling: E.J. Bron)

Alle goedmenschen opgelet, want de tijd van de speciale consideratie met onze alom geliefde islamitische medeburgers komt dichterbij. Vanaf 28 juni is het weer ramadan. Jullie moeten sterke zenuwen laten zien wanneer de streng gelovige uitgehongerde en half verdorste collega´s op de werkplek een keer tekeer gaan. Dat ze minder zwaar te belasten zijn dan een mens die regelmatig eet en drinkt, is vanzelfsprekend. Daarom mogen jullie tegelijk nog een deel van hun werk overnemen.

De “Westdeutsche Zeitung” schrijft:

Daarom dienen werknemers rekening te houden met islamitische collega´s, adviseert Ramazan Salman van het Ethno-medisch Centrum in Hannover. “Men moet hen niets te eten en te drinken aanbieden. Het is ook niet fatsoenlijk om provocatief in het bijzijn van moslims te eten.”

Het is echter wel degelijk fatsoenlijk om jezelf op de grond te gooien richting Mekka en tijdens werktijd in het bijzijn van iedereen te bidden.

Door niet te eten en te drinken en door meerdere keren per dag te bidden, willen de gelovigen zichzelf van hun zonden reinigen. Als de collega zich daarom een keer tien minuten afzondert in een stil hoekje om er te bidden, wordt hiervoor begrip gevraagd. Bij ramadan gaat het behalve om vasten ook om innerlijke bezinning en reiniging. “Dus geen hatelijke opmerkingen maken”, adviseert Salman. Veel moslims gebruiken deze tijd om strijd en ruzie uit de wereld te helpen. “Men dient dus op het vredesaanbod van de collega´s in te gaan.”

Als ze dan na de ramadan allemaal hun verheven vredesbeloftes weer overboord gooien, moeten jullie dat ook accepteren, want dat behoort tot hun culturele karakteristieke eigenschappen, ieder jaar opnieuw.

Onder omstandigheden kan het tot een beperkt prestatievermogen en concentratieproblemen komen. “Als een collega ziek is en desondanks wil vasten, dient met het gesprek met hem te zoeken. Zieken mogen de vastendagen namelijk inhalen”, legt medisch socioloog Salman uit.

Over het algemeen adviseert hij communicatie op kantoor. “Rustig met de moslims spreken, zoals dat in de islam gaat. Daarmee laat men zien dat men geïnteresseerd is.” ´s Avonds mogen moslims eten. Voor het vasten breken in de late dienst kan men misschien even het werk van de collega overnemen, zodat hij op de voorgeschreven tijd kan eten. Aan het einde van de vastentijd wordt dan gezegd: “Prettige feestdagen!”

Wat fijn dat alle moslims ook met zoveel tolerantie en consideratie reageren op de belangen en gevoeligheden van de Duitse toonaangevende cultuur. Op grond van deze fundamentele houding en hun edelmoedigheid tegenover andere culturen komen er in de hele wereld dus geen problemen met deze vriendelijke en vreedzame medeburgers voor.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", Hypocrisie, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, Moslims, Naïviteit, ramadan, Satire, Taqiyya. Bookmark de permalink .

44 reacties op Belangrijke tips voor de ramadan op kantoor

  1. Monalisa zegt:

    Niks geen ramadan op de werk vloer werken tot je er dood bij neervallen, wand ze eten en drinken niet zelf hun eigen sputum spugen ze uit,hier kan de economie die draaiend gehouden moeten worden, geen rekening mee houden.

    Like

  2. rs zegt:

    Het is zowiezo al een grote schande dat WERKGEVERS de mossels dit “aanbieden “.
    Ze EISEN en krijgen het.
    Bidden doe je maar in je eigen huis of haathut !Belast een ander er niet mee!!!!!!!!!

    Like

  3. Jan zegt:

    Ramadan is een excuus van het lamlendige volk om wettelijk niets te doen, waarbij zij gesteund worden door hun lamlendige soortgenoten, de socialisten.

    Like

  4. Claudia M. zegt:

    Ik ben eigenlijk van mening dat ze verplicht vakantie moeten nemen in deze periode en anders niet zeuren.

    Like

  5. BertG. zegt:

    Hoe is het mogelijk.
    Gelijktijdig dat ik net een periode heb om me zelf helemaal het gompes te vreten.
    De hele dag door.

    Like

    • jitskesez zegt:

      Ja en ongenadig verlangen naar spek, speklapjes, frikandellen, meer spek, karbonaadjes op de barbecue, spek bakken buiten, als ik op een kantoor werkte waar iemand zich “terugtrok” voor “bidden” (pure aanstelleritis) liep ik er al spek kauwend achteraan hoor en ging smakkend staan kauwen vlakbij, MMM SPEK!! Heerlijk!! roepend.

      Like

  6. vanhetgoor zegt:

    Op kantoor zul je gelukkig niet veel Mohammedanen aantreffen. Op andere plaatsen wel. En wat dan altijd opvalt is dat ze constant blijven mekkeren dat het zo moeilijk is. Ik denk dat dit voor hen van groot belang is, dat men elkaar blijft aanpraten dat het moeilijk is en een grote opgave en dat het zo verschrikkelijk zwaar is en zo belangrijk.

    Het is natuurlijk bullshit, maar ze ontlenen zoveel plezier aan het vertellen dat het zo moeilijk is. Waar ze nooit over nagedacht hebben is dat de Ramadan helemaal geen vasten-periode is, er wordt namelijk niet gevast, het tijdstip van de maaltijd is verschoven, niets anders!

    Ik denk dat er een taak voor de beschaafde mensen is om elke Mohammedaan elke keer als hij mekkert over de Ramadan uit te leggen dat het bullshit is, tot vervelens toe, elke keer weer opnieuw.

    Like

    • BertG. zegt:

      Op kantoor zul je gelukkig niet veel Mohammedanen aantreffen?

      Loop voor de grap eens een stadhuis in, of een arbeidsbureau of een andere overheids instantie. U zult verbaasd staan. Daar moet ik toch echt wel met een lichtje gaan zoeken wil ik nog een NL’er tegen komen.

      Like

  7. M.A.L. Sion zegt:

    Vervuld van eerbied, mededogen en medeleven moet ik zeggen:
    Waar kan ik kotsen?

    Like

  8. meneertje zegt:

    Mag ik een kleine correctie aanbrengen in de tekst?
    Het zinnetje “Rustig met de moslims spreken, zoals dat in de islam gaat” moet uiteraard zijn: “Rustig door de moslims je kop laten afzagen, zoals dat in de islam gaat.”

    Like

  9. lucky bee zegt:

    Geen moskee bezoek voor Kafirs, het kan je laatste daad geweest zijn;het is de gewoonte van de islam in de moskee een kafir dood te ranselen. Niet de eerste keer hoor?

    Like

  10. Scarlatti Bombatti zegt:

    IK ZEG DE MITRAILLEUR ER OP, WàT NOU Belangrijke tips voor de ramadan op kantoor… AMMEREET! Om t maar eens nètjes uit te drukken!

    Like

  11. Cathja zegt:

    Ik word echt een beetje onpasselijk als ik dit lees. Dus: WIJ -de niet-moslims dus- moeten ook nu weer begrip hebben voor het gedrag van de moslims tijdens de vastenmaand. Wás het alleen maar tijdens de vastenmaand, dan zouden de meesten er misschien nog wel mee kunnen leven. Maar moslims eisen het hele jaar door overal respect voor, en geven zelf aan respect jegens ons niets terug. Verdraagzaamheid kan niet van één kant komen, en aangezien we inmiddels genoeg onverdraagzaamheid van de fans van ‘mo’ hebben moeten incasseren, zal het begrip voor de situatie van moslims tijdens de ramadan minimaal (behoren te) zijn.
    Laat ze maar voelen dat wat ze van anderen afdwingen, ze eerst zelf hebben moeten geven. Wat men gezaaid heeft zal men oogsten. Heeft men afkeer gezaaid, dan zal men ook afkeer oogsten. Bijvoorbeeld.

    Like

  12. Tienus Plotseling zegt:

    Laat die moslims lekker de tyfus krijgen. Als ik wil eten, eet ik. PUNT. Of die isj(l)ammers daar nou problemen mee hebben of niet. Ga lekker vasten in je eigen tijd. Persoonlijk zal ik er geen karbonaadje minder om eten in hun angezicht.

    Like

    • Theresa Geissler zegt:

      En dan vooral karbonade! EN hamlappen! En varkensschnitzel, varkenshaasjes en half-om-half gehakt! En bied ze in de kantine eens een lamskoteletje aan, waarvan je achteraf langs je neus weg vertelt, dat het een VARKENSkotelet geweest is. ( Dat laatste kan natuurlijk alleen als de Ramadan weer achter de rug is, maar als wraak-achteraf voor al dat lijntrekken lijkt het me geschikt: Kijken of ze bij die mededeling prompt groen en geel wegtrekken, kostelijk!

      Like

      • ezra70 zegt:

        In mijn vorige wijk was ook een moslim gezin. Ze hadden 4 kinderen en onze kinderen speelden met ze.
        Die kinderen waren vriendelijk en de meisjes liepen niet met hoofddoekjes.
        Op een keer had ik nasi gemaakt met varkensvlees. Wat of dat was.
        Gewoon Nasi. Is dat lekker? Ja, héérlijk. Wil je wat proeven? Ja graag.
        Of ze nog meer mochten. Ja hoor. Ze hebben lekker hun bordje nasi met varkensvlees leeggegeten…..Ik kom ze nog wel eens tegen en zijn erg vriendelijk naar me. Zo te zien hebben ze er NIETS aan overgehouden…

        Like

      • Theresa Geissler zegt:

        Tuurlijk niet! Het is louter suggestief!
        Want ik neem aan, dat U de vleessoort verder niet aangekaart heeft, wel?
        Die kinderen kennen het onderscheid niet eens. Het zijn de volwassenen, die het meestal bij ze aankaarten, ze waarschuwen, dat ze geen varkensvlees moeten eten en dergelijke.
        Pas als dàt er ingeprent is, doet het zijn werk. Het zijn dan ook meestal de volwassenen -en de oudere kinderen- die het dènken, niet te verdragen….

        Like

  13. windwens zegt:

    Hoezo hongert die lui eten zich de hele nacht dik en rond schuiven van alles naar binnen wat ze maar de hand op kunnen leggen. Ik kan een mens verzekeren dat je de gehele volgende dag totaal geen honger heb. Ook is er niets mis met het energie plaatjes. Vindt dat ze in dit opzicht maar eens een voorbeeld moeten nemen aan de goed katholiek die wel serieus vasten. Dit is gewoon uitstellen van je vreetbui.

    Like

    • BertG. zegt:

      Ja, maak er een wedstrijdje van. Wie het best is in het serieus vasten.
      Volgens mij meen je het ook nog.

      Like

      • windwens zegt:

        Beter laat reageren dan niet. Ja ik meen het nog ook maar niet in het kader van een wedstrijdje. Moslims zijn hypocriet ten aanzien van het vasten ze vasten in het geheel niet. Katholieken daarin tegen doen dit wel.Het gaat mij om de hypocrisie die er achter schuil gaat en het jaarlijkse gezeik op de leugen doos die daar mee gepaard gaat. Plus de nodige ophef en kut Iftar maaltijden. Het is wellicht aanname dat ik dan wel katholiek zou zijn maar dan zit u er wel heel erg ver naast.

        Like

    • Theresa Geissler zegt:

      Nou, wacht even: Er gaat me een licht op, wat betreft dat minder presteren tijdens de Ramadan:
      Honger kan het inderdaad niet zijn, want ze stoppen zich misschien wel de halve nacht vol. Maar natuurlijk zien ze daardoor ook hun bed amper en komen slaap tekort. DAAR komt dan dat lamlendige overdag vandaan! Als ik weken achtereen de halve nacht opbleef, terwijl ik de andere dag gewoon moest werken, was ik ook geen half mens; je hele bio-ritme raakt er van verstoord!
      Ha ha, en buitenstaanders maar meewarig doen en ervan uitgaan, dat het van de honger komt! En die trut Famile Arslan, in de Esta maar beweren, dat de Ramadan zo louterend werkt “omdat je dan niet de hele tijd met eten bezig bent” en “dat eigenlijk iedereen dat zou moeten doen.” (Van dat laatste ben ik dus zo kwaad geworden, dat ik een brief op poten naar de Esta schreef, waarover ze me opbelden of ze hem mochten plaatsen -uiteraard!) Maar tja…..Wàt een schijnheiligheid, wat een huichelarij! Kunnen de werkgevers dit niet even massaal ter harte nemen: Lamlendigheid-tijdens-Ramadan-komt-niet-door-de-honger-maar-doordat-ze-te-laat-opbreken. En dat een maand lang!
      Laat ze tijdens die periode maak kiezen tussen normaal functioneren overdag of onbetaald verlof, dan zul je zien, hoe gauw ze de Imam om vrijstelling verzoeken!

      Like

      • BertG. zegt:

        Zo is het. Als je moet wachten tot zonsondergang, en je dan pas helemaal de tering MAG vreten, ja dan ben heb je een probleem. Zeker de volgende ochtend.
        En die NL’ers maar hun best doen om de boel te verklaren waarom ’t zo is.

        Like

  14. Tistochwat zegt:

    Elke keer tien minuten bidden tijdens het werK?
    Nou, als ik werkgever was, kwam er niet één moslim bij me aan de bak want die zouden me veel te veel geld kosten!
    En dat hypocriete vasten? Wha ha ha ha, ’s avonds gaan ze zich te buiten aan schrans- en wippartijen.
    Laten ze maar eens een week of drie helemaal niks eten; kijken of ze dan nóg zo veel praatjes hebben, de bid-bipsen!

    Like

    • E.J. Bron zegt:

      Nee, er staat niet “elke tien minuten bidden tijdens het werk”. Beter lezen Tistochwat!! 😉 😆

      Like

      • tjonge zegt:

        tistochwat, ik heb liever dat ze een week niet drinken, geen druppel !
        dat zou een hoop problemen oplossen in deze wereld 🙂

        Like

      • Tistochwat zegt:

        Ow, ik dacht het na het lezen van deze info:

        “en door meerdere keren per dag te bidden, willen de gelovigen zichzelf van hun zonden reinigen. Als de collega zich daarom een keer tien minuten afzondert in een stil hoekje om er te bidden,……”

        De ‘collega’ bidt dan toch meerdere keren per (werk)dag gedurende tien minuten per keer? Dat is wat mij betreft elke keer tien minuten te veel.

        Like

      • E.J. Bron zegt:

        Meerdere keren klopt, maar niet om de tien minuten…. 😦

        Like

  15. tjonge zegt:

    ik krijg spontaan tijdens rammeldan telkens trek in een heerlijk broodje warm vlees/broodje ham/spareribs etc, etc. en vooral in het zicht van een mossel !!!!!!!!!!!!

    Like

  16. Jade zegt:

    Ik ben het schijtziek met die lui… Alles komt maar van één kant, de onze…
    Waarom zou ik in godsnaam respect moeten hebben voor een moslim?
    Het is het meest primitieve barbaarse volk dat ik ooit gezien heb.
    En wat dramadan betreft, het kost de werkgever klauwen vol geld.

    Like

  17. Pingback: Belangrijke tips voor de ramadan op kantoor - Stormfront

  18. joopklepzeiker zegt:

    Ik rammeldan regelmatig, maar heb daar een heel aardige oplossing voor !

    Like

  19. Trucker zegt:

    Ja we gaan het weer mogen weten dat het ramagedram eraan komt, de openbare KRomroep BRT zal weeral alle registers opentrekken om de STOMME IDIOTE kijker/luisteraar/lezer tot in het kleinste detail uit te leggen wat ramagedrazm is en hoe belangrijk het is voor de Vrije Westerling die in het oude Europa woont.
    To HELL WITH THIS CRAP, ik wil een gedetailleerde visie horen over wat Pasen is en waarom de Christelijke leer een vastenmaand voorschrijft…dat wil IK weten maar geen islam(ieten) GEZEIK.
    Het ergste is dat die rotzooi ramagedram uitleg op de openbare KRomroep nog honderdduizenden geintereseerden telt daus vandaar dat is ze stom enzoverder heet.
    Niet voor niks hebben we regeringen die uit hetzelfde islamofiele multikulle linkse vaatje tappen omdat de kiezers idioten zijn die onze toekomst gewoonweg om zeep helpen en daarbij zelfs nog niet beseffen met wat ze bezig zijn.
    Het kan nog erger zelfs want die stomme idiote kiezers gaan nog met veel plezier op vakantie naar islamietenlanden (lekker warm en een leuke prijs).GODVERDOMME wat een bende teringlijers, ze zijn waarschijnlijk al lang luxor vergeten als ze al weten waar dat ligt en was het vorig jaar niety terug prijs ergens in shar al …gedoe ook zo’n islamietenland : jacht op toeristen.
    Heb ik gheen nanoseconde emotie over (empathie voor “mijn” medemens is overigs bij mij op een low degree stand geschakeld) stommelingen die naar een islamietenland op vakantie gaan en willens wetens zo de strijd die de de islamiet tegen de Vrije Westerse Burger voert, financieren, jawel elke gulden/frank/dollar/mark/lire of welke valuta gaat naar de strijd voerende terroristen.
    Ligt lowie en marie en henk en ingrid niet van wakker als ze maar een “leuke” vakantie hebben gehad en eentje die niet teveel koste.
    Voor dit SOORT heb ik geen meedogen en lig ik desgevolg niet van wakker, anders is het als er een aanslag gebeurd in ONS gebied : De Vrije Westerse Werreld dan is het plaatje anders en zal ik rouw betuigen aan de slachtoffers.
    Goed back on topic, ramagedram beteknde voor mij altijd extra worst en hamburger en veel slurpen, dit laaste is trouwens in China een uiting van beleefdheid bij de maaltijd, betekend voor de gastheer/vrouw dat het eten zeer lekker was.
    Misschien ben ik in Chinaa geweest en daar ik steeds alleen eet ook die gewoonte naar huis meegenomen.

    Like

  20. Avidia zegt:

    BertG. zegt:
    21 juni 2014 om 12:29

    En kijk eens op tv, allemaal moslims, zowel in kinderprogramma’s als andere programma’s, is je dat niet opgevallen? Je herkent ze aan de typische manier waarop ze Nederlands spreken, waarom ze dat doen is me een raadsel. Ze zitten op een Nederlandse school. Je kunt de tv niet aandoen of je ziet die marocaanse koppen. ik doe de tv meteen uit, brutale rot kinderen zijn het, met hun marocaanse gebaartjes..

    Like

  21. Avidia zegt:

    Theresa Geissler zegt:
    21 juni 2014 om 17:54

    Ik hoop dat ik het mag zeggen Theresa, ik vind je geweldig, ik geniet zo van jouw reacties.

    Like

  22. Tom Hendrix zegt:

    @Trucker:00.13. uur. Dat ben ik helemaal met U eens, Trucker!

    Like

  23. Trucker zegt:

    Euh Heer Bron ik kan geen smileys meer plaatsen, ik doe het volgens de methode die u me heeft uitgelegd in een reply op een vraag van mij (lichtjaren geleden).
    Wil ik lachende smileys plaatsen en ik krijg noppes…
    dubbele punt verbingsdingstreepje en haakje wel dat gaat niet meer, misschien ligt het aan mijn browser het overbekende IE vehikel is wat gedateerd aan het worden gebruik af en toe firefox.

    @ Tom ik had 3 (DRIE) lachende smileys geplaatst maar ze zijn in STEALTH modus voorbijgekomen…

    Like

  24. Tempelier. zegt:

    Omdat zoveel respect heb voor de islam en mijn mossel buren staat de BB al in de startblokken voor 28 juni.

    Like

  25. treintrien zegt:

    Heej trucker:
    Je moet je browser wel updaten hoor!
    Volgens mij krijg je anders allemaal gatenkaas in je internetbeveiliging!
    En dat is voor ‘ons soort mensen ” niet érg aan te bevelen.
    Als erkend islamofoben die we zijn met zun allen 😉

    Iemand al ‘dat stukkie van Annabel Nanninga gelezen met zoekgeraakt jihadmeisje?
    Wat ken dat mens schrijven. #groenvanjaloezie

    Like

Plaats een reactie