Strategische Agenda EU: ‘doormodderen’!

Screenshot_22

(Door: trias politica)

De nota ‘Strategic Agenda for the union in times of change‘ van de voorzitter van de Europese Raad, Herman van Rompuy, is uitgelekt.

Deze nota, die wordt gepresenteerd als Verklaring van de Raad, wordt morgen in de Raad van regeringsleiders besproken tijdens de laatste vergadering vóór het zomerreces. Deze vergadering vindt niet zoals gebruikelijk plaats in Brussel, maar in het dorpje Ypres, ter nagedachtenis aan de Eerste Wereldoorlog, een eeuw geleden. Vandaag op DDS een voorbeschouwing. Welke koers wil Van Rompuy met de Europese Unie inslaan?

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik een grote waardering heb voor de kleine Belg. Niet vanwege zijn politieke ideeën, maar vanwege zijn ‘rustige vastheid‘, zijn talenkennis en -vooral- zijn vermogen om tegengestelde belangen te overbruggen en om te zetten in breed gedragen compromissen. Dat is absoluut een kwaliteit, die slechts weinigen gegeven is. Daarmee was hij ook de ideale voorzitter van de, soms tot op het bot verdeelde, Raad. Maar laten we eerlijk zijn, voor wie België heeft kunnen leiden, is het leiden van de Europese Raad natuurlijk de spreekwoordelijke ‘peulenschil’. Hiermee houdt mijn waardering voor de Belg echter op.

De koers die Van Rompuy ook nu weer voor de EU heeft uitgestippeld mist de steun van de volken van de Unie, mist de nodige zelfkritiek over wat er de afgelopen jaren allemaal mis is gegaan, maar mist bovenal een oplossing voor de eurocrisis: de structurele weeffout van de euro blijft gehandhaafd. Er worden heel veel mooie, maar weinigzeggende, woorden gesproken, maar daar kopen de Europese burgers helegaar niets voor, papier is geduldig.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Eurofielen, EUSSR. Bookmark de permalink .

5 reacties op Strategische Agenda EU: ‘doormodderen’!

 1. Trucker zegt:

  ga hier niet een ellenlange comment op pennen.
  Die despoten weten zich gesterkt door hun eigenwaan, hun egoisme en gaan hun plannen uitvoeren dus eurabia of het kalifaat dat isis sticht tot aan de grens met Poetin.
  Deze laaste heeft kloten aan zijn lijf en laat zijn speciale troepen (en ook reguliere) leger onderdelen keihard optreden tegen islam(ieten) schuim die zijn natie willen destabiliseren.
  Hetzelde gebeurd in China daar zijn de Chinezen niet als de linkse mulitkulle islamofiele despoten in het eurabia HQ brussel, zij gebruiken de enieg taal die de islam(iet) kent geweld.
  Ondertussen komen in de Spaanse enclave en Italie DUIZENDEN gezonde jonge mannen (meeste zijn afgetraind en meer dan fit maar dat is louter toeval natuurlijk) biinenbestroom als “vluchteling”.
  De openbare KRomroep BRT hanteert de term “vluchtelingen” of “migranten” en vaker als niet “asielzoeker”, tja dan weten we het wel zeker.
  Heb vorge week een mail verstuurd naar de kalchtencommisie en kreeg een reply terug (ondertussen kenne ze me daar reeds goed is niet de eerste die ik verstuurde) en het heet dat BNI (ofte voor de onwetende) http://www.barenakedislam.com/ en http://www.jodendom-online.nl/news.php?view=item&id=3155 “bezwaarlijk neutraal” (aanhalingstekens door mij) kunnen geheten worden.
  Zo schreven die piepeltjes, heb dus geantwoord dat ik net BNI als referentie gebruik over islam(ieten) omdat zij niet door enige vorm ban poco berichtgeving (of erger hidden agenda) gehinderd zijn en daar hadden ze niet van terug de leiperds.
  Die van rompuy is wat ik een echte onvervalste verrader heet, dit is het soort dat in een oorlog iedereen zou aangeven om zijn hachje te redden, kijk naar zijn optredens in video kijk naar zijn body language én zijn fysionomie en het licht zal branden.

  Like

 2. Jade zegt:

  Ieper, indrukwekkende stad. Menenpoort, In Flanders Fields museum, enz.
  Volkomen misplaatst dat van Rompuy hier naar toe gaat.
  Ze storten Europa namelijk opnieuw in het ongeluk, met de handhaving van
  de nog steeds geldende “Resolutie van Straatsburg”.

  Like

 3. Jean zegt:

  Je hebt vrienden, vijanden, lafaards en verraders. Die op de foto is alles behalve een vriend.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Ik kan deze strategie uitleggen als zand in ogen van niet wakkere mensen.
  Met een vriend van zijn kaliber heb je geen vijand nodig.
  Nog een leuke link voor zout op de wond.
  http://www.kennislink.nl/publicaties/terug-naar-het-thuisland

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Van Rompuy op 3 december as. weg. Hoera! Alweer een belangrijke factor voor de definitieve ondergang van deze criminele bende weg! Daardoor kan dè Vlaamse top-expert op het gebied van het bijeenhouden van een totaal verrotte ondemocratische organisatie, die criminelen daar in Brussel, eindelijk niet meer helpen!!!! Ik hoop dat deze sjoemelende en gewetenloze “natte dweil” het nog zal meemaken dat die hele EU zal ontploffen! Van Rompuy (En leer het nu eindelijk
  Nederlanders… Van Rompuy schrijven we hier met een hoofdletter voor de V van van!) is als vroegere minister president van de waanzinsstaat BElgië met 3 regeringen plus de staat Brussel en het Oost-Kanton een meester in het bijeenhouden van een waanzinsstaat! Die trouwens EINDELIJK binnenkort uiteen zal vallen in ÉÉN super gezond en bijzonder waardevol zelfstandig Vlaanderen! HOUZEE! En ’n failliet en crimineel Wallonië. Daarmee zal er eindelijk een eind komen aan een situatie waarin de Vlamingen vanaf 1830 tot nu geknecht werden door dat zooitje daar overheen die idiote “taalgrens”, door middel van een ECHTE grens!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s