Mikael Jalving interviewt Fjordman

Screenshot_7

(Interview: Mikael Jalving – Vertaling: Vederso)

De Noorse schrijver en blogger Fjordman, die ervan beschuldigd werd de terrorist Anders Behring Breivik te hebben geïnspireerd, antwoordt met een nieuw boek. Hij werd ervan beschuldigd Breivik geïnspireerd te hebben tot de afschuwelijke terroristische aanval op Utøya. Maar de Noorse publicist en auteur Fjordman, die blogt voor het Amerikaanse FrontPage Magazine, heeft alle associaties en beschuldiging verworpen en schreef dit jaar een boek getiteld “Vitne to vanvidd” (Getuige van Waanzin). Het is in Noorwegen gepubliceerd in de Danish Free Press Library, omdat niemand het in zijn land durfde uitgeven omdat het gaat over de terroristisch daden van Breivik en het antwoord daar op. Evenals over de grote immigratie in Noorwegen.

Fjordman, wat is deze waanzin waar je naar verwijst?

“Ik doel op beide, op Breivik’s misdaad en het immigratiebeleid zoals dat in West-Europa plaatsvindt. Breivik’s handelingen waren krankzinnig. Sommigen geloven dat Breivik geheel of gedeeltelijk krankzinnig is. Het vonnis van 2012 is op veel punten niet zo overtuigend.

De politie, de pers en de autoriteiten hebben gedurende een aantal jaren overal gekeken naar Breivik’s vermeende achtergrond. Ze hebben niets gevonden. Zijn zgn. terroristische organisatie Knights Templar schijnt nergens te bestaan, behalve misschien in het krankzinnige hoofd van Breivik.

Daarbij komt dat nog een andere Noorse staatsburger bij een massamoord betrokken was. De moslim Abdi Dhuhulow nam deel aan de islamitische aanval op het winkelcentrum Westgate in Nairobi, Kenia. Het verschil is dat de aanslag in Kenia door een groep mensen werd uitgevoerd, niet door een enkel persoon. Dhuhulow kwam zelf uit een islamitische milieu, waar onze autoriteiten liever niet over praten”.

Je vindt dat ook het West-Europese immigratiebeleid krankzinnig is?

“Ja, Terwijl we grote spanningen ervaren, zijn de gewone mensen in het algemeen steeds meer negatief over massa-immigratie en immigratie van moslims in het bijzonder. Dit zal op een zeker punt de legitimiteit van het gehele politieke systeem aan de orde stellen. We zien aan de ene kant een groeiende kloof tussen gewone burgers die hun natie en cultuur willen behouden en aan de andere kant westerse elites die blind open grenzen en een beëindiging van nationale culturen voorstaan. Als de westerse elites in de EU en elders hun beleid niet spoedig veranderen, zal deze kloof uitgroeien tot een afgrond die de stabiliteit van onze samenlevingen bedreigt”.

Hoe schat je het belang in van de onthullingen van Ahmed Akkari en de arrestatie van de vermeende aanvaller van Lars Hedegaard?

“Ahmed Akkari bevestigt slechts wat zgn. ´islamofoben´ al lange tijd hebben beweerd, namelijk dat veel moslims met twee stemmen spreken, terwijl ze geleidelijk onze landen infiltreren en islamiseren. De arrestatie valt toe te juichen, maar er zijn daar  buiten nog andere aanvallers. Hedegaard overleefde deze keer. Dat deden ook Kurt Westergaard en de Noorse uitgever van Salman Rushdie, William Nygaard, die in i993 door drie schoten in Oslo getroffen werd. Moslims zijn echter volgens de koran en Mohammed’s voorbeeld (soenna) verplicht jihad te voeren tegen mensen die de islam bekritiseren. Zolang de immigratie van moslims doorgaat, is het alleen maar een kwestie van tijd voordat de eerste islamitische politieke moord in Scandinavië zal plaatsvinden. Islam kan niet samengaan met vrijheid van meningsuiting. Islam en vrijheid zijn als water en vuur”.

En hoe zit het met de gematigde moslims?

“Ik zeg net zoals de ex-moslim Ibn Warraq: Er kunnen gematigde moslims bestaan, maar er is geen gematigde islam”.

Kunnen we de islam verwerpen zonder moslims te beledigen?

“We kunnen moslims er op wijzen dat het onderdrukkende karakter van de islam een voorname oorzaak is van enkele problemen waaronder veel islamitische landen lijden. Op een bepaalde manier zijn moslims de eerste slachtoffers van de islam, zelfs als de islam vele slachtoffers die geen moslim zijn, blijft vragen”.

Bron:
www.jyllandsposten.dk
Interview door: Mikael Jalving

Vertaald uit het Deens door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, hersenspoeling, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, nieuw fascisme, Noorwegen, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

11 reacties op Mikael Jalving interviewt Fjordman

 1. koddebeier zegt:

  De westerse elites en de meeste politici zijn uit op de totale vernietiging van de autochtone beschaving, ze leveren die uit aan de islamitische barbaren, maar ze vergeten dat zij na de bevolking aan de beurt zijn !!

  Like

 2. Republikein zegt:

  Zaken en gebeurtenissen moeten we van alle kanten bekijken.
  Het is vaak maar net met welke invalshoek.
  Zo zag ik in het nieuws dat de voetballer Suaréz uit Montevideo weer thuis was.
  Bij aankomst is meneer binnengehaald als een volksheld.
  Hij beet slechts driemaal een tegenstander.
  We zijn bestolen riepen de experts.
  Breivik was ook een expert, en krankzinnig! Wat een genie, wel een gekke.
  Fjordman is een genie, niet grenzend aan krankzinnigheid.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Inhakend op de suggestie van Fjordman in de laatste alinea:
  Daar kunnen we moslims inderdaad op wijzen, maar ik vrees, helaas, dat het met name de die-hards de kouwe kleren niet raakt.
  Zij reageren eenvoudig met: Welke problemen? ZIJ hebben geen probleem, die slàchtoffers hebben een probleem. Vinden zij.
  Het is natuurlijk ook een vraag, waar zelfs Fjordman geen pasklaar antwoord op heeft. Al zou ik zelf geneigd zijn, hem met ‘nee te beantwoorden: De Islam verwerpen zonder moslims te beledigen is niet mogelijk. Je beledigt ze immers al door nooit islamitisch gewéést te zijn; Juist daarom moet de hele wereld onderworpen worden: Zij accepteren niet dat iemand iets anders of zelfs níet gelooft.

  Like

  • BertG. zegt:

   ” Zij accepteren niet dat iemand iets anders of zelfs niet gelooft.”

   En daarom komt het nooit meer goed.
   Normaal gesproken vermijd je dit soort mensen als de pest en heb je er verder geen last meer van, maar het wordt wel verdomd lastig als dit soort mensen zich maar blijven opdringen binnen jouw aanwezigheid en wereldje.
   Zodanig dat je er niet meer omheen kan. Dan is er inderdaad nog maar 1 oplossing.

   Like

 4. roger catrysse zegt:

  Breivik heeft veel meer dan 1000 maal minder gemoord dan de islamieten

  Like

 5. jantjeuitnl zegt:

  Hetzelfde is aan de gang als met het Romeinse rijk. De ondergang ervan heeft ook een paar 100 jaar geduurd. Datzelfde gebeurt hier. De elite waant zich onaantastbaar, het zal hun tijd wel duren. Net als bij de Romeinen.

  Like

 6. Yvonne van Cleef zegt:

  Als een moslim geboren wordt is hij al beledigd en zit hij al vol haat;is gewoon een gen dat wij niet hebben.en gelukkig maar!Aangeboren negativiteit:brrr,ik moet er niet aan denken!

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Julie doen maar wat je wilt, ik ben allang op pensioen en wil mijn oude dagen hier mee genieten.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  Moslims wordt bijgebracht dat zij absoluut geen kritiek op de koran mogen hebben; een boodschap die rechtstreeks van Allah komt, is verheven boven zelfs maar enigszins kritisch erover nadenken.

  Als dan de geestelijke leiders ook nog dreigen dat men naar de hel gaat als men zoiets maar waagt, dan zal geen moslim dat doen.

  Zelfstandig nadenken en over de inhoud van de boodschap filosoferen om je eigen mening te vormen is er dus niet bij en dat maakt dat het gedrag van de moslims aangaande hun godsdienst voor-middeleeuws is en blijft.

  Dat maakt het grote verschil tussen de Joods-christelijke traditie met de invloed van het humanisme en de islam.

  Wij hebben de stap gezet naar eigen verantwoordelijkheid ook in godsdienstig opzicht; een vrije keuze – wel of niet geloven en wat je wilt geloven – bestaat dan ook niet voor de moslims.

  Weer een goed stuk, Vederso!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s