Bart Schut over Leon de Winter: de oordeelskracht van een origineel denker

Screenshot_14

(Door: Martien Pennings)

Ik heb van Bart Schut al meer gezegd dat hij een van de meest stabiele geesten is in het Nederlands taalgebied. Neem nu de extreme geestelijke gezondheid van waaruit hij een recent stuk islambashing van Leon de Winter fileert.

“Het is een tekst vol pijnlijke waarheden en inconsequente nonsens.”

Kijk: zó zet je een tegenstelling neer! Kan het dieper? Kan het wijdser? Dacht het niet! Die “pijnlijke waarheden” geloven we zonder meer, maar we zijn natuurlijk met name benieuwd naar de adstructie van die “inconsequente nonsens”. En inderdaad slaat Bart snoeihard aan het bewijzen.

“De Koran is gebouwd op drie contrasten; man-vrouw, gelovige-ongelovige, meester-slaaf.” O ja, is dat zo? Dan zou je toch wel een paar argumenten daarvoor mogen verwachten en die blijft De Winter schuldig. Geen teksten, geen vindplaatsen, geen studies, niets.”

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Islam. Bookmark de permalink .

14 reacties op Bart Schut over Leon de Winter: de oordeelskracht van een origineel denker

 1. bigljohn zegt:

  Bart Schut zet zichzelfVul je reactie hier in …
  alweer voor schut. Deze tekst uit het stukje is veelzeggend ! “En dan dat tenenkrommende juichverhaaltje over Israel. Ja, vergeleken met de meeste omringende landen, is de Joodse staat absoluut een succesverhaal, maar het kan qua democratie en rechtsstatelijkheid natuurlijk niet tippen aan welk land ook in West-Europa. Daarvoor is de – geur van apartheid en bezetting die uit het Heilige Land opstijgt – net iets te sterk. Dat de Thora op de “gulden regel” is gebaseerd, wordt overigens elke dag bewezen door de orthodoxe Joden in Mea Shearim… not.” Bart Schut en intelligent, een onmogelijke veronderstelling ! Anderen zeggen misschien over hem dat hij intelligent is. Ik noem hem liever gewetenloos omgaan met onze grote vriend Israel ! Met je gore poten van Israel afblijven a.u.b. !

  Like

  • Jan zegt:

   Mooi , raak getypeerd ook ..zou het niet veel anders verwoordt hebben 🙂

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bigLjohn: 18.10. uur, op 2/7. John, toen deze Schut weer begon, met zijn vileine uithaal naar Israël, ben ik gestopt met lezen. Doodmoe raak ik van zo’n vent, altijd maar weer Israël onderuit halen! Zum kotzen!

   Like

 2. paulzwueste zegt:

  Als oud-Dagelijkse Standaard-Banner kijk ik helemaal niet op van het vernietigende commentaar van Martien Pennings op die minkukel Bart Schut. Laat dit in de allereerste plaats héél duidelijk zijn.
  Ondanks het feit dat ik toentertijd nog zo naïef was om de Dagelijkse Standaard elke dag voor zoete koek te nemen, heb ik mij toch al èn direct tegen die vermaledijde Bart Schut Gekeerd!
  Die ban kreeg ik pas toen ik op een gegeven moment neerschreef dat ik er mijn levenswerk van maakte om hem ELKE DAG van de Dagelijkse Standaard te bestrijden!!! Kijk, daar hebben ze bij die valse en hypocriete site niet van terug! Dan moet je nodig de mond worden gesnoerd.
  Ik spreek er overigens nog steeds mijn verbazing over uit dat deze geestelijk werkelijk gestoorde man nog elke dag positieve reacties kan verwachten van de lezers van deze site.
  Dit is natuurlijk wel tekenend voor het intelligentiepijl van deze lieden. Dat wel natuurlijk!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik neem aan dat je met ‘deze site’ DDS bedoelt….?
   Hier krijgt hij van deze en gene dan af en toe wel positieve reacties, wanneer hij in een dusdanige ‘mood’ is dat hij in staat blijkt om een stuk af te leveren, waar we allemaal achter kunnen staan.
   Maar tegelijkertijd beseft bijna iedereen hier ook wel, dat er de volgende dag weer iets totaal tegengestelds uit kan rollen…..
   Tja, geestelijk gestoord ís hij, zoals je zegt: Schizofreen, hè; dat dekt de lading ten volle.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Ja, Theresa, ik bedoelde DDS. Ik ga er van uit dat de lul Schut denkt dat hij alles wat rechts is, dus Wilders in de allereerste plaats, kan vernietigen door af en toe iets positiefs uit zijn toetsenbord te persen, daarna zal hij de volgende maal des te harder toeslaan… Waarom doet hij dat? Omdat hij verwacht hij dat de lezer zich aan hem zal overleveren want zie hoe zogenaamd objectief Schut is! Dat is het geheim achter het gedrag van Schut. Bewuste misleiding dus. Dat heb ik vanaf het allereerste moment ontdekt en dáárdoor was, en ben ik ook zo gebeten op deze idioot!
    Nogmaals, hij is niet de enige bij deze puur commerciële site onder leiding van het commercieel zakenmanneke Silvestro die o.a.een trauma heeft omdat hij trachtte bij de goedbetalende EU binnen te komen, maar aldaar geweigerd werd.
    Overigens van daaruit het aantrekken van de schrijver onder het pseudoniem: ‘Trias Politica’ een zeer integer man, die echter jammer genoeg voor hem, het zwarte garen wat betreft beoordeling van zijn collega’s aldaar, niet heeft uitgevonden. Hahahahaha!
    Zo nou weet je weer wat meer over DDS.

    Like

  • bigljohn zegt:

   paulzwueste; Ook ik kreeg bij DDS plotseling een ban, daar ik de VVD teveel afkraakte, en misschien ook wel die Bart Schut. Vervelend om die akelige Bart Schut, met zijn schuttingtaal, alweer alhier tegen te moeten komen, op deze voor de rest geweldige site van de heer Bron !

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Ach @bigljohn, helemaal ideaal is het nooit in dit tranendal.
    Maar wij boffen toch maar met BRON! En daarom: “Lang Leve Bron!”
    En ook: “Bron gaat nooit verloren!”

    Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Heb een poging gedaan het epistel van Dhr. Schut te lezen. Ben echter gestopt toen ik de zin las Israël apartheid staat enzovoorts. Kon het niet meer trekken.

  Like

 4. A.Sklias zegt:

  Bart = lul.

  Like

 5. Harry zegt:

  Schut is een ietwat rare instabiele schrijver ; en dan druk ik me wel héél diplomatiek uit .
  Heeft ie twee stukjes geschreven waarvan je denkt : hij begint het te snappen , het volgende is weer 180 graden gedraaid in de wind . Zeilers weten wat voor een ellende dat is , die dwarrelwinden .
  Zou het een broodschrijver zijn die toch maar iets moet produceren om een boterham te kunnen smeren ?
  Zodat iedere invalshoek een potentieel verhaal bevat ? Brood op de plank !
  Er zit geen lijn in , geen structuur .
  Gewoon negéren , die vent .
  En zoveel mogelijk négeren !

  Like

  • Bart Schut als dwarrelwind: die houden we erin, Harry!
   Veel mooier dan schizo. want dat is slechts een scheidslijn in het platte vlak.
   “Dwarrelwind” is driedimensionaal, gaat alle kanten op en ook nog in rare krullen.
   Fantastisch!

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Martien: moet jij zeggen!…. Hahahahaha!. Nou jij kan er ook wat van, maar we gunnen jou dat. Kijk, en dat is nou datgene waarom jij onze eigen schizo bent en Schut niet!

    Like

 6. helletocht zegt:

  Ik heb het stuk van Leon gelezen en uitgeknipt voor mijn archief. Al meer dan 20 jaar lang ben ik van mening dat de islam, zo als hij zich nu manifesteert in ons contreien, voor ons land de grootste vijand is, en dat we daar zelf ook mede schuld aan zijn. Exact dezelfde argumenten als Leon aanhaalt bracht ik ook altijd naar voren. Dat zorgde in mijn werkkring voor gefronste wenkbrauwen, of voor een voorzichtig “ja, maar dat is toch racistisch”. Ik ben altijd blijven volharden in mijn standpunten en krijg helaas gelijk. Net zoals Nausica Marbe durft Leon wel zijn nek uit te steken in dit laffe land. De rekening voor dit beleid van angstig gedogen en aanpassing ligt er nu al jaren. Ik voorspel dat het binnen nu en twintig jaar hier een misdaad is blank en christen te zijn. Lachen, doe maar, dit gaat nooit meer goedkomen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s