Waarom sluit Rusland zich niet gewoon aan bij de Europese Unie?

Screenshot_26

(Vertaling: Wans Horst)

De laatste tijd zie ik een aantal commentaren in de media verschijnen met de suggestie dat Rusland zich gewoonweg bij de Europese Unie aan zou moeten sluiten om, ervan uitgaande dat de voormalige Oostbloklanden dan zouden volgen, heel Europa te verenigen. Mij lijkt dat niet logisch. De EU is momenteel geen Unie in de zin van het woord: het zijn slechts 28 landen die elkaar ontmoeten, elkaar groeten en dan weer naar huis gaan. Het zou niet helpen om daar nog meer verschillende perspectieven aan toe te voegen.

Rusland heeft een inwoneraantal dat grofweg de helft van de rest van Europa bij elkaar opgeteld is en drieënhalf keer dat van Duitsland, het meest dichtbevolkte lid van de EU. Het oppervlakte van Europa verschiet nogal vergeleken met dat van Rusland. Maar de economische overwegingen zijn duidelijkere redenen waarom zo’n Europese uitbreiding gewoon niet gaat werken.

Het Bruto Binnenlandse Product (BBP) van Rusland, alhoewel vrij fors voor een ontwikkelingsland, is substantieel lager dan dat van de rest van Europese economieën. Bovendien, als je het BBP per hoofd van bevolking neemt, wat het effect van z’n grote bevolking elimineert, is dat van Rusland veel kleiner dan bijvoorbeeld van Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, etc. Dat brengt ons tot de vraag of Rusland van een club lid zou worden waarin het slechts een grote speler is? En zou president Vladimir Poetin daarmee instemmen?

Wanneer je de bewerkelijkheid van de roebel meerekent, de disfunctionerende financiële markten, de hoge inflatie en de slechte afstemming tussen monetair en fiscaal beleid blijft Rusland een hopeloos financieel geval. Zou het direct lobbyen om tot de eurozone toe te treden, die reeds substantiële problemen heeft, om toegang te krijgen tot een instabiele munteenheid, de euro?

Bron:
http://thetruthoncommonsense.com

Vertaald uit het Engels door:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Rusland. Bookmark de permalink .

13 reacties op Waarom sluit Rusland zich niet gewoon aan bij de Europese Unie?

  1. Joost Visser zegt:

    De EU werkt er hard aan om het verschil met Rusland weg te werken. Als je de contante waarde van de verschillende landen uit gaat rekenen dan komt Rusland als eerste uit de bus. Als je dan ook nog mee gaat rekenen dat kapitaal, ondernemersschap en intelligentie uit de EU stroomt wat vervangen wordt door kansloze instromen, dan zou Rusland idioot zijn om ook maar na te denken om lid van de EU te worden.

    Like

  2. wim van rooy zegt:

    …slechts een kleine speler.

    Like

  3. Kraftavilqa zegt:

    Zolang diegenen die in de EU zitten er juist uit willen, zouden de Russen wel gek zijn om er in te willen. De Russen weten trouwens heel goed dat de eu eigenlijk hetzelfde is als Nazi-Duitsland vroeger.

    Like

  4. Marc Bouwman zegt:

    Tja, om economische redenen Rusland geen lid van de EU te laten worden zegt meer iets over de manier waarop de EU functioneert, dan over Rusland. Natuurlijk zou corruptie in dat land fors aan banden moeten worden gelegd, maar dat geldt voor meer landen. De Russen zelf zijn van oudsher verdeeld in nationalisten en westers georiënteerden. De huidige EU-politiek laat echter iets soortgelijks zien: ze zijn nog steeds behept met het Koude Oorlogsdenken. Zo doet het er alles aan om landen in de economische en culturele achtertuin aan de Russische invloedssfeer te onttrekken. Het huidige EU-denken is historisch achterhaald.

    Als de historie er meer bij betrokken wordt, zien we dat Rusland meer met West-Europa dan met enig andere cultuur te maken heeft. Zo is er sprake van duidelijke wederzijdse beïnvloeding. Bij de stichting van de EU in 1957 werd gemikt op het elimineren van de traditionele Frans-Duitse vijandschap. Vanwege de toen heersende Koude Oorlog werd Rusland niet in deze vergelijking meegenomen, eenvoudigweg omdat dit land toen niet bestond: het was vervangen door de Sovjet-Unie. Nu is Rusland weer terug, maar niet in de vergelijking van eliminatie van oude vijandschappen opgenomen, Dit moet alsnog gebeuren.

    Bondgenootschap of samenwerking met Rusland is zinvoller en betekenisvoller, dan ongebreidelde moslim-immigratie en dhimmitude.

    Like

  5. Tom Hendrix zegt:

    Waarom zou Rusland, HET COMMUNISME WEER INVOEREN DOOR AAN TE SLUITEN BIJ DE RODE BANDIETEN DER EUSSR? Poetin zou wel gek zijn! Idioten die verwachten, dat de Russen zo’n VERRADERSCLUB EU zouden steunen!

    Like

  6. Yvonne van Cleef zegt:

    Poetin zal wel wijzer wezen!

    Like

  7. cheekos zegt:

    Herr Bron, thank you very much for following my Blog. Although I have a German surname (Huber), I realize that most Americans do not have a clue as to what is going on in Europe these days. However, as someone who does try to follow World Affairs, I sometimes wonder if anyone else does. Viedersehn!

    Like

  8. dgneree zegt:

    Rusland zich onderwerpen aan een bureaucratische moloch, die toewerkt naar een EUSSR?
    Nooit en te nimmer en Njet.

    Like

  9. Jan zegt:

    Afgezien van het economisch aspect wil ik een dictatoriaal geregeerd land als Rusland door Putin, een moordenaar, niet binnen de EU, genoeg gekken in Brussel.
    Doemalid Galina Starovoitova doodgeschoten, evenals de politicus Sergei Yushenkov. Yuri Shchekochikhin (vergiftigd met thallium), anderen werden in elkaar geslagen of verdwenen achter slot en grendel omdat zij onderzoek verrichten naar de corruptie van Putin. Nikolai Girenko, kwam op voor mensenrechten: geliquideerd. Anderen: Paul Klebnikov, Viktor Yushchenko, Andrei Kozlov, Anna Politkovskaya, Alexander Litvinenko, Daniel McGrory (Brits staatsburger), Paul Joyal, Stanslav Markelov, Natalia Estemirova

    The Putin Murders

    Obama is een medogenloze moordenaar en psychopaat, maar dat geldt ook voor Putin.

    Like

    • Wans Horst zegt:

      Misschien zijn dat wel vereisten om iets te bereiken in het leven? 🙂
      Dat is in ieder geval het signaal dat je afgeeft door deze types op de posities te laten waar ze zijn, terwijl ik geloof in het in harmonie samenleven van volkeren en mensen onderling. Niemand hoeft in dat proces in te grijpen. Ingrijpen is arrogant omdat je daarmee jezelf meer waarde toekent dan je (vreemde) medemens. Waar bemoeit men zich mee, zou de aarde het niet zelf kunnen oplossen? Natuurlijk wel, maar dan voelen deze machtsmannetjes zich nutteloos. Dat ze zich maar flink vaak en lang nutteloos mogen voelen! Zolang ze het leven van anderen maar niet negatief beïnvloeden zoals nu aan de lopende band gebeurt, vooral ook omdat deze wereld te veel ambtenaren kent die tijd over hebben om nieuwe regeltjes te bedenken en deze regels onze vrijheid per definitie inperken. Als vrijheid de regel zou zijn en geen uitzondering, kunnen ambtenaren hun persoonlijke artikelen wel in een doos stoppen en de lichten achter zich uitdoen.

      Volkeren zouden maar heel beperkt in staat gesteld moeten worden te migreren, omdat er anders een ongelijkheid ontstaat en de landen van herkomst beroofd zijn van mensen die potentieel hun eigen land kunnen verrijken met dat wat emigranten uit dat land denken te missen.

      Like

  10. Jade zegt:

    Als ik zo naar de kaart kijk, zal een samenwerking tussen de
    Europese landen, Rusland en China broodnodig zijn, om de wereld te
    kunnen verlossen van het woekerende islam-gezwel.

    Like

Plaats een reactie