Hamas-leiders zijn multimiljonairs geworden

Screenshot_4

Hamas-leiders in de Hamas-privéjet

(Door: Ryan Jones)

Bij de Palestijnse parlementsverkiezingen in 2006 hebben de inwoners in meerderheid op Hamas gestemd, om de ongebreidelde financiële corruptie van Fatah tegen te gaan. Nu – na jaren van oorlogs-woekerwinsten – lijkt Hamas zelf de belangrijkste club van Palestijnse miljonairs te zijn geworden.

Al snel nadat zij in 2007 de macht grepen in de Gazastrook begonnen Hamas en zijn bondgenoten met escalerende raketbeschietingen tegen de Joodse Staat. Gezien de ernst van de Israëlische vergeldingsaanvallen lijkt dat niet zo gunstig voor de economie. Maar dat was het wel.
In de afgelopen zeven jaar hebben de Hamas-leiders schandalige sommen geld naar zich toe kunnen halen, dankzij de Egyptisch-Israëlische blokkade van Gaza. Het grootste deel van de opbrengsten was het resultaat van de exorbitante belastingen, geheven op goederen die uit Egypte werden gesmokkeld door tunnels onder de grens. Ook werden marktprijzen gevraagd voor in Egypte gekochte zwaar gesubsidieerde brandstof.

Geen van deze inkomstenstromen zou mogelijk zijn als Israël niet met geweld was geprovoceerd om een blokkade rond Gaza te leggen.

Lees verder>>>
LIKOED

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hamas, Hypocrisie. Bookmark de permalink .

8 reacties op Hamas-leiders zijn multimiljonairs geworden

 1. In ieder geval beginnen met al die tunnels op te blazen!

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Tja, of je nou te doen hebt met schorpioenen of met schorpioenen; lood om oud ijzer…..
  Die lui kunnen even goed NIET gaan stemmen. En in tegenstelling tot in onze contreien is dat nou eens echt zo.

  Like

 3. Thomasson zegt:

  Voor wie eigenlijk janken de beroeps linksen en stinkers zoals Hans Van den Broek en Dries van Agt? Vinden zij dat normaal dat de vertegenwoordigers van hun stakersvolk zo stinkend rijk zijn geworden? Hebben ze daar probleem mee? Of hebben ze een soort joint venture met ze. Voor het stront gooien in de richting van Israël, krijgen ze een deel in de winst.

  Like

 4. Jean zegt:

  Daar draait het allemaal om, of het nu uit Rome of Mekka of Tibet komt, via volksbedrog multimillionair worden en het lukt ze gvd ook nog. Gelukkig niet via mijn geld want aan 1 euro op jaarbasis kom ik niet.

  Like

 5. windwens zegt:

  Dries van Agterlijk krabt zich achter op het hoofd en vraagt zichzelf af waar hij links af is gegaan en zij rechtdoor, wat ze uiteindelijk meer opleverde. Hij is er nu beteuterd van. Hoezo een minkukel.

  Like

 6. peterselie1 zegt:

  “Hamas-leiders zijn multimiljonairs geworden” Dat is de intentie van iedere politicus in spé, of het nu dit islamitische Hamas tuig betreft of een iedere willekeurige kandidaat voor een politieke functie, het zit dood gewoon in de genen van deze lui die kicken op macht en rijkdom. Zij denken als een schaker welke verschillende zetten vooruit denkt, graaien de politici voor drie of vier generaties rijkdom vooruit.

  Like

 7. vanhetgoor zegt:

  Ik verwacht dat de Hamas-leiders binnenkort wel geen miljonairs meer zijn maar miljardairs. Destijds had El Fatah-leider Yasser Arafat bij zijn dood een persoonlijk vermogen van meer dan 700 miljoen Dollar dat op buitenlandse banken was vellig gesteld. Maar dat was toen, tegenwoordig is het nog schaamtelozer en gaan er nog grotere bedragen in om.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik verwacht dat diezelfde Hamasleiders (als ze gepakt worden natuurlijk…) binnenkort aan auto’s door de straten worden getrokken! Want Israël zal komaf gaan maken met GAZA. Wait and See!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s