Egypte: 31 soldaten komen om bij aanval op checkpoint

Screenshot_21

(Vertaling: E.J. Bron)

Zwaar bewapende aanvallers hebben in het westen van Egypte grenstroepen overvallen en tientallen soldaten gedood. Waren het aanhangers van de ten val gebrachte ex-president Morsi?

Bij een gewapende aanval op een checkpoint van het Egyptische leger werden in het westen van het land 31 grenssoldaten gedood. Ook kwamen er drie aanvallers om het leven, zoals de Egyptische nieuwssite “Al-Masry al-Youm” zaterdagavond meldde.

De aanvallers zetten zware wapens in, waaronder raketwerpers en machinegeweren. Hun identiteit is onbekend. Grenstroepen doorzochten het gebied om de aanvallers te vinden. Sinds de val van de radicaalislamitische president Mohammed Morsi meer dan een jaar geleden komt het in Egypte steeds opnieuw tot aanslagen, vaak op veiligheidstroepen. Het was de tweede aanval op het checkpoint bij de plaats Farafrah binnen drie maanden en tegelijkertijd een van de dodelijkste aanvallen op de strijdkrachten sinds Morsi van de macht werd ontheven in juli 2013.

Escalatie na klap tegen Moslimbroeders

Sinds het onverbiddelijke optreden van de nieuwe machthebbers in Cairo tegen de Moslimbroederschap, waar Morsi uit voortkwam, beleefde Egypte talrijke aanvallen en aanslagen, waarvoor radicale islamieten de verantwoordelijkheid opeisten. Doelwitten waren voor al de veiligheidstroepen en soldaten in de Sinaï, die een korte gezamenlijke grens met de Gazastrook heeft. Maar ook de veiligheidssituatie aan de lange westelijke grens met Libië is de laatste tijd gezien het nieuwe geweld in het door crises geteisterde land precair geworden.

Screenshot_22

Bron:
www.faz.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Egypte. Bookmark de permalink .

10 reacties op Egypte: 31 soldaten komen om bij aanval op checkpoint

  1. Trucker zegt:

    euh de score is verhoogd tot 32

    Like

  2. Trucker zegt:

    Dit is Canada, ook daar is het islamtuig reeds overtuigd dat ze in een kalifaat verblijven.
    Tja te zien dat Canada een achterlijke wetgevibg heeft wat betreft het bezit én gebruik van wapens.
    5.56 of 9 mm works fine in moeilijke omlstandigheden.

    Like

  3. Trucker zegt:

    De jongens (of meisjes) van het IDF hoef je niet te leren wat een wired house is want ze krijgen urban warfare standaard opgeleid.
    islam(iet) mag naar mijn inzien in gaza gefragmenteerd worden.
    Go Bibi en trek je niks aan van antisemietische media.
    To hell with them.

    Like

  4. reageerbuis zegt:

    De Westelijke grens van Egypte ligt niet zo ver van het Libische Benghazi, waar het een anarchistische bende is, waar de Amerikaanse ambassadeur werd vermoord en dat een groot aandeel leverde in de opstandelingen in Syrië. Dit kan verklaren waarom er aan deze grens in de woestijn een nieuw front geopend is, gericht tegen de Egyptische regering.

    Like

  5. Tom Hendrix zegt:

    Hieraan is af te zien, waar moslims op uit zijn. Overal haat en terreur zaaien!

    Like

  6. Jan zegt:

    Rocket kills 4 children in Egypt near Gaza border

    Possible Gaza rockets hit Egypt, highlighting growing tensions between Egypt and terrorists active in Sinai and Gaza.
    Four children were killed on Saturday in Egypt’s Sinai Peninsula when a mortar round hit their home, in an apparent attack by militants targeting soldiers, security officials said.
    The attack took place in the northern Sinai town of El-Joura, believed to be a bastion of Islamist militants who have killed scores of policemen and soldiers over the past year.
    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4550220,00.html

    UNHRC laat niets van zich horen want geen Joden bij betrokken

    Like

Plaats een reactie