Niets groeit in Nederland, behalve de ontwikkelingshulp

Screenshot 5

(Door: Syp Wynia)

Nederland was al een van de gulste gevers ter wereld, maar verhoogt de ontwikkelingshulp nog eens extra, alleen omdat boekhoudregels zijn veranderd. Welkom in Absurdistan.

Er staan Nederland per 1 januari stevige bezuinigingen te wachten, vooral op de zorg. De economie groeit niet of nauwelijks.

Nederlanders gaan er volgend jaar niet of niet noemenswaardig op vooruit. Maar de uitgaven voor ontwikkelingshulp worden wel fors verhoogd.

Sponsors

Het is werkelijk zo absurd als het klinkt. De Nederlandse staat is al een halve eeuw een van de grootste sponsors van de Derde Wereld. Nederland geeft naar verhouding ook twee keer zoveel weg als Duitsland.

Ook na een recente korting behoort Nederland nog steeds tot de wereldtop als het gaat om deze goedgeefsheid.

Toch hebben het kabinet-Rutte en de regeringspartijen VVD, PvdA plus de gedoogpartijen D66, ChristenUnie en SGP de Nederlandse ontwikkelingshulp voor volgend jaar nog eens fors verhoogd. Het was ongeveer 4,5 miljard euro en daar komt nog minstens 375 miljoen bij.

Lees verder>>>
(h/t BertG.)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Niets groeit in Nederland, behalve de ontwikkelingshulp

 1. Tom Hendrix zegt:

  Zo dus het SOCIALISTISCHE KABINET RUTTE II, laat haar masker nu vallen! WEG MET ONS, op bevel der RODEN, zo gaat dat dus. Alles voor verweglanden en de massa-immigratie, dat zijn dus de prioriteiten van de PINOKKIO RUTTE. Ik hoop dat ze er eens voor zullen hangen, dat hele ZOOITJE, inclusief de “gedogers”, van Demonen 66, de CU en de SGP! Laat de SGP en de CU a.u.b. het christelijke uit hun club halen, want zij ZIJN hierdoor schuldig aan een compleet anti-christelijk en a-sociaal beleid. Het is om te janken!

  Like

  • Cathja zegt:

   Helemaal mee eens, @ Tom! Als je denkt dat het niet gekker kan, dan zit je er toch weer naast.
   Nu ook weer die kwestie met die weduwen in Marokko, die een leven als een prinses kunnen leiden, terwijl onze bejaarden en gehandicapten niet meer weten hoe ze de eindjes aan elkaar moeten knopen! Onze overheid, inclusief de rechters, zijn de schaamte vér voorbij! Als ik Asscher was zou ik in hoger beroep gaan tegen deze uitspraak, want dit mag toch niet worden gepikt door Nederland?

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ Cathja: 19.46. uur. Zo is het Cathja. Ze , de kliek PvdA,VVD,D66,CU,SGP, laten hier mee blijken, dat de van oorsprong geboren Nederlanders voor HEN niet meer van BELANG ZIJN! Schande!!

    Like

 2. lucky bee zegt:

  Door Nederlandse hulp groeien Al Shabaab, Boko Harram en Isis, als maar sterker op . Daar gaan onze hulp centjes zo te zien heen.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Er groeit nog veel meer…….de instroom van islam barbaren. Vanuit alle uithoeken van de wereld weten zij Nederland te vinden. Geholpen door onze gutmensch landverraders worden ze her en der wijs gemaakt waar Nederland ligt het land van gratis een woning, een uitkering en een woning.

  Like

 4. bobzelf zegt:

  Dus ik zit op de kleuterschool ,
  daar komt iedere maandag morgen zo’n liefdadigsheid juffrouw de klas binnen ,
  met een negekopje ( soort zwarte piet zeg maar !! )
  en dan mocht je van de armoede van thuis een dubbeltje !! meenemen naar school ,
  dat op de tong van het negerhoofdje leggen
  en zijn arm naar beneden duwen en weg was je dubbeltje, ,

  “”VOOR DE ARME NEGERTJES !!!

  DAARNA mocht bob “”capsules van de melkflessen afhalen in “”de melkcentrale in de straat , en in zakjes verzamelen, en meenemen naar school

  “”VOOR DE ARME NEGERTJES “”

  Ik zal u niet vermoeien met de honderd/ duizenden spnsorloopjes, om de kerk, om de kroeg , om het bordeel , om de stad , om de school , om je hele familie en iedereen in de straat af te lopen voor sponsorgeld ,
  uiteindelijk leverde je het in :

  “”vOOR DE ARME NEGERTJES ,

  BOB LULT DUS VAN 1955 / 56/ / 1960 WE LEVEN NU !!

  godgloeiende, gloeiende, gloeiende 2014 dus godgloeiende 60 jaar later !!!

  Eindeloze zakkenvullers organisaties zijn er schathemeltje rijk van geworden ,

  DUS DONDERSTRAAL EEN KEERTJE OP MET JE ONTWIKKELINGSHULP !!!

  ze hebben 60 jaar bij dat kampvuurtje gezeten en wortels gegeten , en nu

  hebben ze besloten om met zijn allen ook nog hierheen te komen ,

  zet een machinegeweer aan de grens ,

  en kijk een uurtje de andere kant uit !!!

  laat die landverraders er trouwens ook maar gelijk bij gaan staan ,

  die met die 8e hands , te heet gewassen ,schaatstrui voorop !!

  groeten bob

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Tja, we worden al tientallen jaren gedwongen om negers (=gewoon de naam van een ras; ik behoor tot de blanke bleekscheten) te helpen ‘ontwikkelen’ en nog stééds komen ze hierheen, zodat we uiteindelijk (meer dan) dubbel betalen voor de ‘arme negertjes’!

   Dat de eigen burger als tweederangs melkkoe-mensenras wordt beschouwd, is heel normaal geworden.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bobzelf: 16.33. uur. Ik heb hetzelfde ondervonden, Bob. Precies als met de dubbeltjes, en het zilverpapier, zogenaamd voor de “arme negertjes”, die NU NOG EVEN ARM ZIJN.

   Like

   • wouteenhoorn zegt:

    Mijn vader zei in 1940 al dat hij geen cent zou geven omdat dat geld toch bij zakkenvullers terecht zou komen. Hij zou dit eens moeten meemaken.

    Like

 5. Tempelier. zegt:

  Wat heeft dat nu voor zin, ze komen toch allemaal naar Europa.

  Like

 6. Op papier gaan we er op vooruit?Maar zolang ik nog dagelijks de bodem van mijn knip zie in plaats van klinkende munt,is dat de zoveelste leugen,die het kabinet en gore gedoog-partijtjes ons probeert te slijten!En…het wordt gepikt.Terwijl een staatsgreep toch onderhand echt gerechtvaardigd is!Een volk krijgt wat het verdiend.Alleen jammer dat ik daar deel van moet uitmaken!

  Like

 7. Rob van Marle zegt:

  EU leiders verzinnen “Europese islam”!

  Geplaatst op 27 augustus 2014, door Ingezonden.

  screenshot_2123door Victor Leman

  EU leiders verzinnen “Europese islam”!

  EU islam wordt dus niet meer een onmenselijke, wrede ideologie zonder enige compassie of mededogen.
  EU propaganda over een niet bestaande “gematigde Europese islam” is een gevaarlijke wapen tegen de Europese volkeren. Op deze manier bekering tot de “ware islam”, gevolgd door burgeroorlogen door heel Europa is onvermijdelijk…
  Moslims kunnen nu hun “ware islam” aan de oorspronkelijke bevolking makkelijker op te leggen, want EU verraders staan volledig achter hen. Volgens zogenaamde Brusselse propaganda, islam is een “religie van de vrede”, “islam is goed maar ISIS is niet goed.” en de echte EU islam zou niet meer de wreedheid hebben die men gewend is bij de hele islamitische wereld.
  Waarom de radicale islam meer terrein wint in Europa is dus overduidelijk…Door de EU leiders gesteunde haatcentra’s die moskeeën genoemd worden onderwijzen wahabistische dogma’s en jihad, denken nu dat een Europa vol moslims het einde is.

  De “gematigde EU Islam” zal zich binnen 5 jaar bij extremistische Islamitische groepen aansluiten waarna er in meerdere grote steden in Nederland een burgeroorlog zal losbarsten, denk aan steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Almere, Lelystad …

  Meer dan 30 jaar het beleid van islamisering implementeren!

  We hebben het nu over een vijandige buitenlandse jihadisten onder leiding van de buitenlandse mogendheden en buitenlandse staatsambtenaren, imams, politici die overal infiltreren, agenten van geheime diensten die in Nederland jihadisten aansturen, met een religie die predikt dat niet moslims zich moeten onderwerpen of verdreven moeten worden, hun ware doel willen bereiken.
  Huidige leiders zijn niet een beetje dom, maar zeker achterlijk.

  Hoe stom, achterlijk, lomp, idioot, enzovoort kunnen deze politici zijn! Haagse jihadist is niet zomaar uit de hemel gevallen, in Nederland is hij/zij een logische gevolg van huidige islamisering beleid die nog steeds verdedigd wordt door de VVD, PVDA, SP, D66, GL en CDA!

  Het gezegde gaat immers: ‘alles is geoorloofd in liefde en oorlog’.

  De kern van het islamisering beleid blijft hetzelfde: “moslim is goed maar jihadist is niet goed.” Terwijl de islam als geheel alleen via terroristische organisaties wordt verspreid. Wat voor ISIS levensbelang is, wordt door Nederlandse politici voorbereid, ze willen niet stoppen met de islamisering van Nederland. En ISIS toont het ware gezicht, de wrede, onverbiddelijk dood en verderf zaaiende tronie van die zogenaamde “religie van de vrede.” die domme politici voor ISIS als vrijwilligers propageren.

  Het is een paradigma-probleem. De Nederlandse samenleving is overspoelt met de moslims… De grote steden lijken inmiddels bijna islamitische enclaves en zelfde politici maken zich bijvoorbeeld helemaal niet meer druk om de oorspronkelijke bewoners van de oude wijken in de grote steden, die tot getto’s zijn verworden. Nederland is verkwanseld, dat de identiteit van Den Haag nu onherkenbaar is getransformeerd. Elke dag komen de jihadisten richting het vermaledijde Nederland toe zonder zich druk te maken om hun islamitische identiteit, maar zodra zij naderhand dreigen te worden uitgewezen dan kan dat om allerlei redenen niet van de VVD, PVDA, D66, GL en CDA!

  CDA

  Niet alleen PVDA, D66, SP en GL maar ook CDA wilt graag dat de instroom van moslims doorgaat. Dus meer jihadisten in Nederland die zich concentreren met name op de sluipende overname van de Nederland, mogen wel binnenstromen.
  Onder de CDA regeringen werden honderden kerken omgevormd tot de moskeeën. CDA prominenten openden nieuwe moskeeën, islamscholen. Balkenende poseerde met zijn heilige hoofddoek moslima’s..!Zoveel stupiditeit en nu Buma heeft over de Jihadisten. Dit is dus eigen product! Meer ontwikkelingshulp naar moslimlanden, jaarlijks miljoenen voor de uitkeringen in moslimlanden, kinderbijslagen voor de creatie van nog meer jihadisten. CDA wilt dat deze jihadisten nu niet worden uitgezet, ze willen de islamitische subsidieclubs te bekostigen.
  CDA beleid van de laatste 35 jaar voor dit land doet niet ter zake omdat dit gemeenschappelijk beleid is. Deze 35 jarige chronische fout toegeven is als een politieke faillissementsverklaring. M. Rutte is en blijft een veilingmeester die Nederland tegen het hoogste bod verkoopt! VVD, Pvda, D66 en CDA verkopen Nederland aan achterlijke uitstoot van Turkije en Marokko. Ze praten over de ISIS, maar gelijktijdig doen ze alles, wat ISIS nodig heeft om aan de macht te komen: de volledige steun die VVD en PVDA hebben gegeven aan islamitische Immigratie, moskeeën, islamitische omroepen, imams, islamscholen is hier een treurig voorbeeld van.

  De CDA islamiseert van binnenuit…daarom is er zoveel weerstand tegen de stopzetting van islamitische immigratie, stopzetting van moskeebouw en islamscholen in Nederland…

  IMAMS EN JIHAD

  Van de CDA mogen imams in moskeeën vrijelijk extremistische propaganda verkondigen: moskee bouwen, gescheiden man/vrouw verdeling in theater, zwembaden, universiteit symposiums, bikini, sharia wijken, polygamie, hedendaagse slavenhandel, ongelijkheid in rechtspraak, gedwongen bekeringen etc, dit is dus volgens CDA geen jihad, godsdienst staat boven alles!
  Terwijl, Ministers en burgemeesters zich als EU of VN gezanten gedragen, krijgen de Jihadisten grote kansen om een nieuwe provincie van islamitische Ummat-kalifaat met hoofdstad als Den Haag te stichten.
  Dit alles druist in tegen het rechtsgevoel van veel Nederlanders…De gewone burger wordt tot de laatste door de overheid zeer nauwkeurig berekende cent zó uitgeknepen, ze zijn enorme elitaire ballenpartijen geworden dat de gewone werkman nu uiteindelijk afstand moet nemen van deze partijen.

  Voor de site van Victor Leman >>

  mohammed2

  Hits: 382
  facebooktwittergoogle_plusmailby feather

  Laat alle berichten zien van Ingezonden →

  ← Nederland vernietigd in 10 minuten

  10 reacties op “EU leiders verzinnen “Europese islam”!”

  Breinbrouwsels zegt:

  27 augustus 2014 om 08:35

  Ik begin het allemaal best te vinden. Dit continent is incontinent aan het worden. Als ze straks mijn AOW maar over blijven maken naar de onherbergzame stranden van Portugal, Brazilië of Ijsland.

  OphEUffen zegt:

  27 augustus 2014 om 17:01

  Zo gematigd als de slachters van UK soldaat Lee Rigsby? Laat ze nou toch eens opflikkeren met hun politiek correcte gelul. Die lui moeten eens aangepakt worden. En niet op een gematigde manier. Die tijd is voorbij.

  Esperanza zegt:

  27 augustus 2014 om 22:17

  @”Van de CDA mogen imams in moskeeën vrijelijk extremistische propaganda verkondigen: moskee bouwen, gescheiden man/vrouw verdeling in theater, zwembaden, universiteit symposiums, bikini, sharia wijken, polygamie, hedendaagse slavenhandel, ongelijkheid in rechtspraak, gedwongen bekeringen etc, dit is dus volgens CDA geen jihad, godsdienst staat boven alles!”

  De kortzichtigheid van Christen reli-gekkies waarvan Hilary Clinton er een is zal ons nog duur komen te staan.

  “On December 19, 2011, the U.N. General Assembly adopted a resolution condemning the negative stereotyping and stigmatization of people based on their religion, and urged member states to take effective measures towards addressing and combating “such incidents.”

  http://www.gatestoneinstitute.org/2767/islam-oic-thought-police#

  toetssteen zegt:

  28 augustus 2014 om 04:13

  @Esperanza
  En opnieuw laat je blijken het niet te begrijpen. Denk jij nu werkelijk dat als je het christendom uitbant islam verdwijnt? Nee, natuurlijk niet! De drijvende kracht achter dit geheel is het socialisme! Het CDA en CU en helaas ook af en toe SGP springen op de bBand wagon! Ze denken behouden te blijven door te heulen met de vijand en als je nou ook maar iets zou begrijpen van wat een Daniël (Pers)al had voorspeld, zou je weten dat dit onherroepelijk ten val zal komen.
  En begin niet weer over blablabla jehovah hier en boeddha daar, daarvoor ga je maar naar Joop.
  Als het je te moeilijk wordt, zeg dat dan. Probeer niet een ander uit te maken voor dwaas.
  Ik sta me niet voor op mijn opleiding, maar ik pas ervoor om voor gekkie uitgemaakt te worden. Zoek maar een andere boksbal.

  Fubar zegt:

  28 augustus 2014 om 04:29

  Ik durf te wedden dat volgens toets het socialisme ook schuldig is aan vervuilde peniskokers, piepende rollators en scheefliggende stoeptegels.

  Ab Sconditus zegt:

  28 augustus 2014 om 11:10

  @Esperanza
  Als het erop aankomt is het CDA net zo christelijk als jij.
  Maar helaas doen ook de rest van confessionele politieke partijen hier mee aan het voeren van de krokodil in een steeds krampachtigere appeasement-politiek.
  In een discussie met een CU-er (wethouder) flapte deze man er tegen mij uit, dat het bewaren van de vrede, de orde en de rust in dit land hem ALLES waard was, inclusief het eventueel invoeren van de sharia. Omdat de vrede volgens hem het hoogste goed is en niets ter wereld ooit oorlog en geweld kan rechtvaardigen.
  Zucht…..:(

  Esperanza zegt:

  28 augustus 2014 om 14:20

  @Ab Sconditus ” Als het erop aankomt is het CDA net zo christelijk als jij”

  You talking to me, AB? 🙂

  Esperanza zegt:

  28 augustus 2014 om 14:27

  @Ab Sconditus “Maar helaas doen ook de rest van confessionele politieke partijen hier mee aan het voeren van de krokodil in een steeds krampachtigere appeasement-politiek.
  In een discussie met een CU-er (wethouder) flapte deze man er tegen mij uit, dat het bewaren van de vrede, de orde en de rust in dit land hem ALLES waard was, inclusief het eventueel invoeren van de sharia. Omdat de vrede volgens hem het hoogste goed is en niets ter wereld ooit oorlog en geweld kan rechtvaardigen.”

  Mooi, Ab, dat je zelf toch ook lijkt te zien hoe de hersenkronkel die gristen reli-gekkies eigen is, leidt tot verdere islamisering van de samenleving.

  Ab Sconditus zegt:

  28 augustus 2014 om 15:12

  @Esperanza
  Je verwart de hersenkronkel van het culturele marxisme, dat in de jaren 70-90 de kerken hier is binnen geslopen, en de intrinsieke lafheid van het pacifisme met het christelijke geloof.
  Jouw beeldvorming is daardoor nogal scheef.
  Vraag maar eens aan een gemiddelde reformatorische of evangelische christen hoe zij over de islam of over het multiculturalisme denken.
  Of denk je soms dat ik alleen sta?

  Esperanza zegt:

  28 augustus 2014 om 16:27

  Ab, hoe alleen je staat kan ik niet precies te beoordelen, maar veel aanhang lijk je in Nederland niet te hebben. En wat het land van Hillary Clinton betreft, daar is het niet veel beter gesteld.

  Hillary Clinton was raised in the United Methodist church. Her desire to enter politics was, in part, influenced by her youth pastor, who emphasized social issues as an application to the Christian faith.
  Hillary married Bill Clinton in 1975 in a Methodist ceremony.
  After her father died in 1993 she re-examined her Methodist beliefs in relation to her political convictions to answer what she called America’s “sleeping sickness of the soul.”

  Wat de relikronkel in het brein van deze dame heeft voortgebracht blijkt o.a. uit haar grote toewijding aan de islamitische zaak die een voorlopig hoogtepunt vond op 19 december 2011:

  http://www.gatestoneinstitute.org/2767/islam-oic-thought-police#

  Oh wacht, ik begrijp het al, de massa van dit soort christelijke religie verdwaasden hangt natuurlijk niet de correcte religie van Ab Sconditis aan! 🙂

  Trackbacks/Pingbacks

  Laat een reactie achter

  Het plaatsen van reacties gaat in overeenstemming met de huisetiquette.

  Naam (verplicht)

  Mail (wordt niet weergegeven) (verplicht)

  Website

  Why Israel can’t withdraw to its pre ’67

  Like

 8. Anneke zegt:

  Val van m’n stoel van uiterste verbazing!!!! “Of eigenlijk toch niet”??? Al meer dan een halve eeuw, heeft dit ‘nederige’ land de rol van sinterklaas op zich genomen. Het volk is NU de zwarte piet, in allerlei vormen en kleuren. “We zitten in zak en as. Straks nog letterlijk ook”….Terwijl NU de ARMOEDE in eigen land meer dan ooit toeneemt!!!! “Op alle fronten van de samenleving KERMEN meer en meer mensen om HULP”. Rutte is een premier voor zichzelf; rang/status ‘wegen’ weer zwaarder dan de stand van zaken in eigen land. Een mensenhart hebben dit soort mensen totaal NIET. Zij leven in hun eigen sprookjeswereld. Het NWO-spookjesbos moet blijkbaar toch uit de grond worden ‘gehesen’. ON-DANKS een stervende samenleving NU. Zie het komende jaar 2015 met argus-ogen tegemoet!!! Denk als de troonrede door Willempie wordt voorgedragen, dat er meerdere mensen ‘van hun stoel, stijl achterover vallen’. Er allerlei emotie’s bij de mensen (naar) boven komen borrelen; totdat er in-eens een mega explosie een hard feit is. Ben benieuwd hoelang het NL-volk / EU-volk zich nog koest houdt. Zelf kan ‘k m’n kaken (al enige tijd) niet gesloten houden, bral / braak m’n ongenoegen / verdriet wel uit.

  Like

 9. Monalisa zegt:

  Toename Nederlanders met betalingsproblemen
  TIEL –
  Het aantal mensen met betalingsproblemen is in het afgelopen halfjaar opgelopen tot 760.000. Dat is bijna 19.000 consumenten meer met een betalingsachterstand op hun lening dan begin dit jaar. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Bureau Krediet Registratie (BKR).
  Een woordvoerder van BKR geeft aan dat ieder halfjaar sprake is van een toename van het aantal betalingsproblemen met ongeveer 3 procent. „Al was voor het uitbreken van de crisis in 2008 die toename wel minder.” Op dit moment heeft 8,9 procent van de bij BKR geregistreerde consumenten een „serieuze betalingsachterstand”, waarbij al maanden de rekening niet is betaald.

  Like

 10. Fred zegt:

  Met als gevolg dat meer van die negers in leven blijven om vervolgens naar hier af te zakken om onze westeuropese verworvenheden finaal naar de filistijnen te helpen. Gore klootzakken.

  Like

 11. janfreak zegt:

  Vandaar dat wij nu op zwart zaad zitten, is de omgedraaide wereld.
  Ik blijf het een gotspe vinden dat in zo’n rijk land als het onze, er steeds meer voedselbanken komen.

  Like

 12. Tistochwat zegt:

  Ik ben momenteel nog veel banger voor de Haagse bloedzuigers dan voor de islamitische koppensnellers. Je bent je leven door hún daden (die van de bloedzuigers) ook niet zeker!

  Like

 13. bigljohn zegt:

  Vroeger (jaren 50) moesten wij van de lagere school zilverpapiertjes sparen voor die arme negertjes in Afrika. Dat deed je dan in een lege margarinedoos en bracht je dan mee naar school. U weet wel; doppen van melkflessen, folie van repen chocola, enz. enz. Ook in onze bakkerswinkel stond een klein ijzeren negerpopje voor de MISSIE. Je moest een munt in zijn hand leggen, een hendeltje naar beneden indrukken, en dan slikte hij de munt in. Vandaag de dag , dit jaar 350 miljoen Euro extra voor de arme negertjes. De ene helft van Afrika hangt aan onze zogenaamde ontwikkelingshulpgelden, en de andere helft van Afrika emigreert naar Europa om alhier in de watten gelegd te worden. Dit alles gestimuleerd door de E.U. Onze oude wereld WAS toen al gek, en BLIJFT nu ook gek !

  Like

  • Monalisa zegt:

   bigljohn ik herken je verhaal maar we spaarde ook nog op school voor de missie, maar je schrijft. Onze oude wereld WAS toen al gek, en BLIJFT nu ook gek ! en ze worden nog gekker.@Monalisa

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s