VN-vredestroepen vluchten uit Syrië naar het veilige Israël

Screenshot 41

(Door: Ryan Jones – Vertaling: E.J. Bron)

Bijna alle grote Israëlisch-Arabische conflicten komen op zeker moment altijd uit bij hetzelfde punt: de internationale gemeenschap stuurt vredestroepen, die als een buffer tussen de joodse staat en de vijandige Arabische krachten dienen te functioneren om eventuele volgende oorlogen te verhinderen. Het probleem: altijd als de situatie netelig wordt, slaan de blauwhelmen op de vlucht. Dit is opnieuw gebleken tijdens het jongste conflict op de Golanhoogten.

Al Qaida-strijders, die een bondgenootschap aangingen met de rebellen in Syrië, hebben de controle in de grensregio overgenomen. Het actuele zwaartepunt van de Al-Nusra brigade lag in het begin niet op het aanvallen van Israël. De internationale strijdkrachten, waaruit de waarnemersmissie UNDOF bestaat, stonden hen echter in de weg. De VN-troepen bevonden zich al snel in een soort belegeringstoestand. De blauwhelmen werden ingesloten in hun standplaats en moesten zich weren tegen aanvallen van de rebellen. Veel soldaten probeerden hun kameraden te redden, toen zij onder vuur van de Jihadisten kwamen te liggen. Andere soldaten werden gevangen genomen en bevinden zich nog steeds in de macht van de radicale islamieten.

Aan het eind van de dag moest de VN-vredestroep zich enorm inspannen om haar eigen huid te redden, want ze stond tegenover een reële bedreiging. De strijd tegen de Al Nusra brigade duurde zeven lange uren. Toen pas lukte het de VN-soldaten naar het naburige en veilige Israël te vluchten.

Israël heeft zich enige tijd geleden al afgevraagd hoe men zich tegen zulke groeperingen kan beschermen en hoe geweld verhinderd kan worden. Veel andere landen vragen zich nu hetzelfde af. De blauwhelmen van de Filipijnen en de Fiji-eilanden zijn in ieder geval volledig overbelast als zij op gewelddadige, meedogenloos vechtende radicale islamieten stuiten.

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Ryan Jones

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Al Qaida, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Jihad, lafheid, Moslims, praatjesmakers, Syrië, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

10 reacties op VN-vredestroepen vluchten uit Syrië naar het veilige Israël

 1. Willie zegt:

  Laffe honden dan ????? 0f mogen ze niet op die smeerlappen schieten ?

  Like

 2. cathari a zegt:

  We sturen Timmerfranz! Hij was immers zo lekker op dreef bij de vn? Die laat n traantje, debiteert een leugen (dan voelen die isis fanboys zich op hun gemak) maakt een selfie met zo’n heerlijke gevaarlijke knul voor zijn collectie fotos met de groten der aarde. Alles als narcissus franske zich maar senang voelt. Die moslimse gangsters en zombies moeten zonder pardon ausradiert worden. Dat kan niet met sosjaalisten als franzke aan t roer; die willen slechts ons uitroeien.

  Like

 3. 4sjun zegt:

  Een beetje mijnenveld gecombineerd met scherpschutters en luchtsteun biedt toch de nodige armslag tegen al te opdringerig kannonnenvlees voor Mohammed? Zodra de horden aanvallen is de VN hun tegenpartij geworden en mag verwacht worden dat zij zich met alle middelen verdedigen en geldstromen in de richting van hun nieuwe vijanden volledig afkappen. Doen zij dat niet dan kunnen ze beter meteen thuisblijven en een oorlog laten plaatsvinden en uitwoeden zonder dat er daarbij moraliserend vanaf de kant gewezen wordt als mensen weigeren om zich te laten afslachten en de slachters opruimen.

  Like

 4. Jade zegt:

  Blauwhelmen zonder fatsoenlijke luchtsteun kan je beter thuislaten,
  dat blijkt wel weer. Het gaat weer miljoenen kosten om die gevangen
  genomen lui vrij te krijgen.

  Like

 5. jantjeuitnl zegt:

  Tja, de mores is om ze bijna ongewapend tussen 2 tot de tanden gewapende vijanden te zetten. Dan krijg je dat.

  Like

 6. windwens zegt:

  Toch ook wel ongelooflijk dat de UN dan gewoon zeg geef je over terwijl ze weten dat de hoofdjes er met blauwehelmpje en al er gewoon af gezaagd worden. Of zouden ze dat niet doen?

  Like

 7. aquarius4422 zegt:

  De UN maakt zijn bijnaam, ‘Useless Nations’ weer eens ten volle waar.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  De VN is een clubje van potentiële moordenaars die soldaten slecht uitgerust en bewapend vijandelijke gebieden instuurt en als er problemen zijn laten ze de militaire barsten.
  Fijne organisatie, heb je veel aan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s