Toen Qatar Frankrijk tot speelveld maakte

Screenshot 14

(Vertaling: delamontagne)

Het is een desastreus onderzoek voor Frankrijk en zijn politieke kliek. In een boek dat zij dezer dagen hebben uitgegeven, verhalen Vanessa Ratignier en Pierre Péan met een rijke schakering aan details hoe Qatar zich beetje bij beetje heeft genesteld in de Franse elite. En dit met hulp van Nicolas Sarkozy en, iets later,  François Hollande. En hoe Qatar dankzij zijn enorme bodemschatten (het land heeft de op twee na grootste gasvoorraden ter wereld) zijn invloed wil doen gelden in Frankrijk.

Screenshot 15Veel Golfstaten loeren op het Franse erfgoed en proberen met hun zakken vol oliedollars alles te kopen voordat de olievoorraden op zijn. Tot dusverre hebben onze leiders dit tegen kunnen houden, naar buiten toe ten minste.

Maar met Qatar is dit een heel ander verhaal. Frankrijk is het speelterrein geworden waarop de familie “Al-Thani” haar politieke, diplomatieke, en economische pionnen heen-en-weer verplaatst en eveneens vastgoed en industriële doelen heeft. In haar onderzoek naar de kern van de macht heeft Vanessa Ratignier, met hulp van Pierre Péan, een samenwerkingsverband opnieuw onder de aandacht gebracht dat slecht afliep: Frankrijk is nu zo onder invloed van Qatar dat het erop lijkt dat het land voor het welzijn van de oliesjeiks moet zorgen. Onze elites, die zeer bedreven zijn  in verholen taal, vermengen sinds jaar en dag hun persoonlijke belangen met de algemene en wel zo goed, dat men zich afvraagt waar dit ophoudt.

De  onafhankelijke journalist Vanessa Ratignier is de auteur van een aantal documentaires, een geschiedenis Frankrijk en Qatar.

Screenshot 16

Bron:
www.islamisation.fr

Vertaald uit het Frans door:
delamontagne
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Elite, Frankrijk, Griekenland, Islamisering, landverraad, Qatar, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Toen Qatar Frankrijk tot speelveld maakte

  1. jans zegt:

    De elites zijn net een stel hoeren, ze laten zich naaien voor een paar centen.

    Like

    • fleckie zegt:

      ‘PROCESNIEUWS NO.103,september 2014, SLACHTOFFERS van KERNPROEVEN aan het woord:…” We moesten op de grond gaan liggen. We droegen niks anders dan een korte broek en een t-shirt. Er was niets om onszelf te beschermen,ons werd slechts verteld onze armen voor de borst te houden en onze ogen te sluiten. Die enorme flits zag ik gewoon,ondanks mijn gesloten ogen.Vijftien seconden later klonk een oorverdovend gebulder,alsof er duizend paarden langs kwamen galopperen. Toen ik mijn ogen opende,zag ik die gigantische paddestoelvormige wolk.”
      MICHEL VERGERdiende in 1960 in ALGERIJE en was EEN v.d.150.000 dienstplichtigen die tussen 1960 en 1995 betrokken waren bij het FRANSE NUCLEAIRE TESTPROGRAMMA.
      OP 13 februari 1960 was Michel VERGERdiende gestationeerd op 40 km afstand v.d.nucleaire explosie.” Je zou denken:veertig kilometer,dat is ver weg. Niet dus, door de leegte van de woestijn leek het alsof de explosie recht naast ons was”. Michel Verger richtte de Vereniging van Veteranen van de FRANSE KERNPROEVEN op. Omdat hij te kritisch was over de testen en kernwapens in het algemeen,werd hij snel na de KERNPROEVEN overgeplaatst naar een disciplinair bataljon.” Dat heeft mijn leven gered”, zegt hij glimlachend.” Want veel van mijn vollemaan-dienstplichtigen die niet overgeplaatst werden,zijn later WEL aan STRALINGSGERALATEERDE… ZIEKTEN… overleden”.###########################

      Like

  2. aquarius4422 zegt:

    Frankrijk is de hoer van de EU.

    Like

  3. jitskesez zegt:

    Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
    En de VS zijn op precies dezelfde manier verwikkeld met Saudi-Arabie

    Like

  4. fleckie zegt:

    Ook leuk om te weten, hoeveel , en van wie, er schepen in de haven van MONACO gemeerd liggen, sommige zelfs met 5 verdiepingen.( list of motor-yaghts by lengts)

    Like

Plaats een reactie