Het Stockholmdualisme van Ari Shavit (17)

Screenshot 11

(Door: Martien Pennings)

Half juli 2014 begon ik aflevering 16 van dit feuilleton aldus: “Ik heb een tijdje niet gewerkt aan mijn Shavit-project, terwijl toch de eindstreep – hoofdstuk 17 is het laatste – in zicht is. Dat komt omdat de laatste weken de terreur van de Palmaffia’s tegen Israël zulke snoeiharde raketvormen heeft aangenomen dat de titanium platen voor de koppen van de reguliere islamofiele Israëlbashers haarscheurtjes vertonen. Dus ik had eventjes niet zo’n zin in het eindeloze zelfingenomen ge-ouwehoer van een Shavit, de Joodse zelfhatende deserteur en collaborateur met een Stockholmsyndroom.”

Dat was op 16 juli 2014. Nu is het inmiddels 10 september en is er sinds 27 augustus een “wapenstilstand” rond Gaza. Al die tijd gold hetzelfde als het bovenstaande: geen zin in Shavit en geen tijd voor Shavit. In de tussentijd heb ik natuurlijk voor de rest niet stilgezeten inzake Israël, islam en antisemitisme: zie op mijn website de maand augustus onder “archieven” in de kolom links. Ik heb bewust niet willen weten wat Shavit inzake deze laatste Gaza-oorlog (Protective Edge) te berde heeft gebracht. Ik wil eerst de analyse van zijn boek af hebben en dan kijk ik wel eens wat zijn laatste geestelijke ontwikkelingen zijn geweest. If any.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël. Bookmark de permalink .

4 reacties op Het Stockholmdualisme van Ari Shavit (17)

 1. cat zegt:

  Off topic:
  “Arming muslims vs.moslims is NOT the salution. Walid Shoebat.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ik beken eerlijk, Martien, dat ik de zin: “Palin is de Wilders van Amerika” even diep op me moest laten inwerken.
  Maar uiteindelijk is het wel zo, natuurlijk. Althans, als je daarbij nadrukkelijk incalculeert, dat de Amerikanenop cruciale punten een totaal andere mentaliteit hebben als de Nederlanders.
  Verder: Ja, wàt, als Ari Shavit in Engeland was geboren en was gaan behoren tot de zogeheten elite?
  Nu, ook dat klopt wonderwel, want dat is Engeland nu net de groep, die, uit een soort intellectueel snobisme, momenteel die vermaledijde moslims de hand boven het hoofd blijft houden, teneinde vooràl de multikul aan te blijven hangen. Ze keren zich eerder tegen de mede-autochtonen uit de ‘working class’ dan tegen de moslims, wàt die er ook uitbraken.
  Zo beien speelt Ari Shavit in Israël geen wezenlijk andere rol, dan hij in GB gespeeld zou hebben als zijn grootvader die “onzinnig-noodzakelijke” reis níet ondernomen zou hebben. (Dat “onzinnig” is inderdaad typerend.)

  Like

 3. Als je die link onder “Sarah Palin” http://bit.ly/1qFue9D aanklikt, Theresa, en je luistert naar wat ze zegt, begrijp je meteen dat ik beweer dat zij de Wilders van Amerika is.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Oké, bekeken en…..agree. In dit opzicht althans.
   Ze zou een goeie volgeling kunnen zijn van de Cornerstone Church van John Hagee. Heb je wel eens van hem gehoord? Hij is een hevige ‘vriend van Israël,’ hij prédikt de steun aan Israël letterlijk!
   Helaas zit hij wel in Dallas, Texas en zij in Alaska……

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s