Wat president Barack Obama ‘vergat’ te vermelden in zijn toespraak

Screenshot 12

(Door: Wided Bouchrika)

Aan de vooravond van de 11 septemberherdenkingen deed de Amerikaanse president Barack Obama zijn strategie voor de strijd tegen de Islamitische Staat (IS) uit de doeken. De toespraak moest een einde maken aan de indruk van besluiteloosheid die hij naliet. Toch liet de president een aantal kritieke punten buiten beschouwing.

In een periode van minder dan een maand sneed de Amerikaanse president Barack Obama maar liefst zes keer het onderwerp van een strijd tegen de Islamitische Staat (IS) aan. Behalve de plannen om een brede internationale coalitie op poten te zetten, verschafte de president geen duidelijkheid.

Aan de vooravond van de 11 septemberherdenkingen deed Obama eindelijk zijn strategie uit de doeken. De toespraak moest een einde maken aan de besluiteloze indruk die hij naliet. Toch liet de president bij deze zevende tussenkomst een aantal belangrijke punten buiten beschouwing. Wat Obama ‘vergat’ te vermelden:

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
Knack.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS, Obama. Bookmark de permalink .

14 reacties op Wat president Barack Obama ‘vergat’ te vermelden in zijn toespraak

  1. bobzelf zegt:

    we zullen wel het Afghanistan verhaal krijgen !!
    je steunt de oppositie ( in Afghanistan om Rusland te zieken ) , je bewapend hen heel goed , je laat ze vechten tegen Rusland .
    Dan zeggen de Russen doooooeeeiiiiiiiiiiiiiii , een guerilla oorlog is tenslotte niet te winnen
    ( zie Vietnam )
    Dan komen de USA even de democratie preken in Afghanistan , is goed voor u !
    Waarop de opppositie ondertussen , de levensgevaarlijke Taliban heet, en de Amerikanen met hun eigen wapentuig en tanks het land uit pleuren !!!
    En daarna , Irak , ( massavernietigingswapens ,nog geen rotje ) Egypte , lybie , Syrie en nu omdat er zonodig op 500 km van Moskou raketten moeten komen om de kernraketten van iran tegen te houden ??????? mag ik effe whahahahahahaha
    ligt WO III op de loer ,dus na een coup in KIEV zullen we hier de geweldige facistische vredelievende SS-elite Svoboda mogen koesteren, de hitler aanhangers, de russen haters en joden haters
    de “”VRIENDEN ” van de USA !!!!!!!!!!!
    En onze meest geweldige regering sinds Adolf ,loopt daar als schoothondjes achteraan !
    Vrienden voor het leven ???.

    ja ,Putin did it, is zo’n enge man, met al die niet nagekomen afspraken om naar het westen te trekken en al die nieuwe landen die hij ingenomen heeft ????????????

    Soms denk ik wel eens , WANNEER WORDT DE WERELD WAKKER !!
    misschien door een paar grote flitsen in de lucht ?
    en dat je gewoon door je vrouw heen kan kijken zonder rontgenapparatuur ?

    gr. bob

    Like

  2. Tempelier. zegt:

    Ik weet niet maar ik heb zo het idee dat obimbo niet graag IS wil vernietigen, een beetje verzwakken. Het is dan ook heel vervelend om zijn eigen creatie te vernietigen. Als hij nu maar lang genoeg treuzelt is Irak gereinigd van ongelovigen, o wacht dit is complot denken.

    Like

  3. luckybee zegt:

    Dat G.W. Bush de juiste besluit genomen heeft om de oorlog in Dar al Islam te voeren.en niet in onze steden.

    Like

  4. Q zegt:

    Kansloos. Gaat de USA niet lukken met die besluit- en visieloze bimbo aan het hoofd.
    Persoonlijk hoop ik ook nog eens dat de eerste de beste US jet die Syrië binnenvliegt door Assad uit de lucht word geknald.

    Like

  5. Anneke zegt:

    “Hé verhip het is vandaag nine-eleven”. Niet meer bij stilgestaan, maar goed ook. We zijn inmiddels dertien-jaar verder in de tijd, maar oh……wat is de wereld ZIEK. Vrijwel ONLEEFBAAR geworden, in letterlijke zin. Nòg zieker zijn onze bestuurders (onze chauffeurs) die ons richting de afgrond rijden. In prachtige limousines, volop bling bling….”Nou, nee….al het blinkende is (inmiddels )enorm DOF”. Vervuild door allerlei gif……….

    Like

  6. Jan zegt:

    Obama: “Now let’s make two things clear: ISIL is not “Islamic.” No religion condones the killing of innocents, and the vast majority of ISIL’s victims have been Muslim.”
    http://www.whitehouse.gov/the-press-office/2014/09/10/remarks-president-barack-obama-address-nation

    Like

  7. Jan zegt:

    Amerikanen gevraagd over ISIS en 9/11

    Like

  8. Jan zegt:

    White House Press Brief- Why Listen to Obama’s ISIL Speech?

    Like

  9. Jan zegt:

    Oeps.
    TURKEY REFUSES OBAMA REQUEST to Use Its Airbases to Fight ISIS

    Turkey will refuse to allow a US-led coalition to attack jihadists in neighbouring Iraq and Syria from its air bases, nor will it take part in combat operations against militants, a government official told AFP Thursday.

    ” Turkey will not be involved in any armed operation but will entirely concentrate on humanitarian operations,” the official said on condition of anonymity.
    http://www.dailystar.com.lb/News/Middle-East/2014/Sep-11/270333-turkey-refuses-us-permission-for-combat-missions-against-isis-official.ashx#ixzz3D163uu2K

    Blijft dus over Israël? (heel klein gokje)

    Like

  10. Jaantje zegt:

    Obama gaat dit gebruiken om Assad uit te schakelen.
    Wat met de rode lijn niet lukte gaat nu op verzoek.

    Like

  11. Jaantje zegt:

    Daarom duurt het zo lang de 2vliegen in 1klap strategie is er niet zo maar 123.
    Alleen aanvallen vanuit de lucht is niet genoeg er gaan grondtroepen heen dat duurt even.
    Als ze erin slagen om ISIS te verslaan zijn het weer DE beschermers en als daarbij Assad het loodje legt zal niemand erom malen.

    Like

  12. Jaantje zegt:

    Net het een stuk gelezen(NRC) waarin Obama beweert niet te kunnen samenwerken met Assad omdat die niet legitiem zou zijn?
    Kan niet waar zijn…Assad heeft tot 2xtoe de verkiezingen gewonnen(moest over) van de West en de daar wonende Soennie’sberbers/gastarbeiders/immigranten/Jihadi,s).

    Like

Plaats een reactie