Krijgt Samsom de zwartepiet?

Screenshot 29

(Door: Joost Niemöller)

Het was in politiek opzicht een hete zomer. Diederik Samsom, leider van de PvdA was vrijwel afwezig. Eigenlijk doet hij niet mee aan het debat. Hij hief zijn Twitter account op. Het zijn vooral enkele PvdA-ministers die zich momenteel laten gelden. Nu, dat is ook de klassieke rol van de fractieleider van een coalitiepartij. Noodzakelijk in de luwte.

Maar Samsom heeft toch de partijkar getrokken en niet die PvdA-ministers. Zonder Samsom was er nooit die wonderbaarlijke deal met de VVD. Zonder hem niet dat best wel redelijke verkiezingsresultaat in de laatste Tweede Kamer verkiezingen.

Als je Samsom nu ziet, dan zie je iemand die heel slecht in zijn vel zit. Typerend was zijn reactie op de pesterijtjes van Powned-verslaggever Jan Roos. Het ging over de nieuwste pogingen om Zwarte Piet uit de Nederlandse cultuur te verwijderen. Samsom bood absoluut geen weerwerk. Hij was totaal niet alert. En toen was hij ook nog eens zo dom, om -op camera!- te zeggen dat het hele item niet uitgezonden mag worden. Iets waartoe politici in de Tweede Kamer tegenwoordig het recht lijken te hebben.

Lees verder>>>
(h/t vederso)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in PvdA, Socialisten. Bookmark de permalink .

15 reacties op Krijgt Samsom de zwartepiet?

 1. Republikein zegt:

  De Piet van Sinterklaas is jarig.
  Ivo zit op de troon met krans.

  Like

 2. Jean zegt:

  Politiek gespuis moet via alle middelen steeds in hun blote kont gezet worden, politiekers voeren uit wat de meerderheid van de bevolking wil dat uotgevoerd moet worden en nooit anderom, wij zijn de werkgever en zij werknemer, het salaris moet ook aangepast worden naar beneden voor dat gespuis.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Kan best zijn, dat Samsom op zijn laatste benen loopt -net als de PvdA zelf. Maar dat zat er al lang aan te komen. Interessanter -en dat niet in positieve context- vind ik het, hoe in dat geval dat afgrijselijke D ’66 er uit komt.
  Het is hier ook eigenlijk nog steeds niet veel anders dan in Groot-Brittannië, waar, ondanks de heersende wantoestanden, te veel mensen op de gevestigde partijen blijven stemmen, omdat ze niet anders weten, kunnen, of durven. Ik bedoel, de UKIP zit dan wel in de lift, maar is haar kiezersaantal uiteindelijk procentueel zoveel groter, dan dat van onze PVV? Dat geloof ik eigenlijk niet, omdat zoveel Britten niet op haar dúrven stemmen.Wat dat betreft zijn we er hier dan nog beter aan toe dan zij, omdat de PVV veel sterker geprofileerd is. Liberty GB lijkt, wat profilering betreft, veel en veel sterker op de PVV, maar krijgt vooralsnog helemààl geen voet aan de grond.
  Mensen ‘durven niet,’ willen ‘niemand wegzetten’ dús stemmen, kortom, ‘veilig.’ Op die manier schiet het niet op en de islam is de lachende derde.

  Like

 4. Yvonne van Cleef zegt:

  Als die petitie een succes wordt,wat ik wel hoop,zullen ze er toch niet onderuit kunnen?Nieuwe verkiezingen!En ik las ;als de Pvv een overweldigende meerderheid zou halen,zouden ze hen nog uitsluiten van regeren!Als wij dat toe laten wel,maar dat doen we niet,toch?Niet weer?Dan breken we gewoon de tent[land]af;de naam als tokkies hebben we al;kunnen we ons,als dat nodig is,er ook wel naar gedragen.Het is tenslotte voor het goede doel!

  Like

 5. Pim Fortuyn is al vermoord, dat is de redding van Geert Wilders, want 2x dat zou te veel opvallen!! Maar dat Wilders OOIT de grootste wordt ECHT NIET !!! Ja dat wordt hij wel, maar ze zeggen gewoon van niet. Pechthold wordt de volgende premier !! Hij is met Bea en Rutte 2 jaar geleden meegeweest naar de Bilderberg conferentie, LET MAAR OP !!!!!!!!!!! DE BILDERBERG REGEERT DE HELE WERELD !!! Als Wilders er niet zou zijn stem ik echt niet meer, we worden toch belazerd !!

  Like

  • Dat komt omdat we ons laten belazeren en te lam zijn om de staat op te gaan en de boel lam te leggen;1 week zou genoeg zijn!Dan maar een week niet tanken,geen boodschappen,enzovoorts!In diverse andere landen gaat het volk de straat op en legt alles plat.Hier:men moppert,men zucht onder het onverdiende juk,en men gaat verder met centjes op te brengen voor het boven ons gestelde boevengilde!Wie zijn er nou gek,knettergek?

   Like

   • windwens zegt:

    Precies Yvonne men lach de Amerikanen wel eens uit dat ze soms met een heel klein clubje en wat borden rondjes lopen, maar ze gaan wel de straat op. Ik snap ook niet wat er in ons volk gevaren is. Ik ken de stakingen van uit het verleden of protesten hele drommen kwamen erop af. Men heeft de mens zo opgesplitst en verdeeld gemaakt en geïndividualiseerd dat men altijd maar eerst kijk wat de buurman doet. Als in Amerika de suiker bv een dubbeltje duurder wordt, wordt het gewoon een aantal tijd geboycot men is dan vanzelf weer bereid de teller weer naar onder bij te stellen. De bolle boos Samson krijgt wat hij verdient, de man heeft de hele verkiezingen met zijn telraam staan spelen en op het sentiment. Uiteindelijk heeft het rekenwonder waardoor Rutte zelfs misleid werd in korte tijd de hele heil staat naar de klote geholpen met zijn vriend Rutte. Waarvan er echt geen III komt. Als dat zo is vreet ik echt mijn schoen op. Soms heb ik het gevoel dat ze na zoveel jaren weer mochten regeren meteen de gram hebben gehaald omdat ze door Fortuyn door het stof zijn gegaan en hun terug keer heel lang op zich heeft laten wachten.
    Ik zal blij zijn als deze wichelroedeloper af zijn en dat dan liever vandaag dan morgen.

    Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Yvonne van Cleef: 00.36. uur. Hoe sneu het ook is, maar uw conclusie is 100% juist, Yvonne. NEDERLANDERS zijn ZOMBIES en DOMME SCHAPEN geworden, voor een zeer groot deel. En daar bedoel ik dus niet de PVV kiezers mee! De meeste kiezers, hebben angst voor hun baan, hun hachie, problemen te krijgen met hun hypotheek-aflossingen etc. En bij deze ANGST kan ik mij wel iets voorstellen! Toen ik met 2 opgroeiende kinderen- en een lastig eerste huwelijk zat- had ik ook geen puf en moed, om me uitputtend te verdiepen in de politieke poppekast! Wat ik wel weet Yvonne, dat in de jaren ’80 toch nog twee massale demonstraties zijn geweest, met name tegen de plaatsing van KRUISRAKETTEN. En ook de vakbond kreeg toen toch nog beweging in de massa. En nu, zie ik terug naar de KOEKAMP demonstratie van vorig jaar, waar ik volledig achter stond, en waar ik ook bij was, er een groep echte PATRIOTTEN stonden, maar geen 450.000 zoals in de jaren ’80 tegen de plaatsing van KRUISRAKETTEN. Zo ver zijn we nu gekomen, dankzij de verraders van CDA,PvdA,VVD en D66!

    Like

 6. luckybee zegt:

  We zullen onze stemmen niet meer die partijen geven die ons de islamisten aan de hals hebben gehaald.Kies PVV met Wilders en niemand anders.

  Like

  • Giny zegt:

   luckybee

   Helemaal mee eens, we moeten zorgen dat de PVV zetels scoort bij PS verkiezingen en veel zetels binnenhaalt voor de eerste kamer!
   Heb met verschillende fractievoorzitters van de staten al afspraken gemaakt om avonden te organiseren in de Provinciehuizen om mensen over de streep te trekken te gaan stemmen!!! (natuurlijk op de PVV)

   Like

 7. BertG. zegt:

  Hond weet het ook al.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s